Ο καιρός σήμερα Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου

φωτογραφία Ντίνα Παπαγεωργίου
Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια. Τοπικά έντονα φαινόμενα. Πρόσκαιρη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Άνοδος της θερμοκρασίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022, βροχοπτώσεις αναμένονται σε περιοχές της ανατολικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Πρόσκαιρη αύξηση αναμένεται να παρουσιάσουν οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 16 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 3 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 15 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, ενώ στα δυτικά και στο Ιόνιο θα επικρατήσει βορειοδυτικό ρεύμα με ίδιες εντάσεις.

Ο καιρός στην Καστοριά

ΩΡΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΕΡΜΟ-
ΚΡΑΣΙΑ
ΑΝΕΜΟΣ bf ΥΓΡΑΣΙΑ
Πέμπτη
17/02
11:00 Σχεδόν αίθριος Σχεδόν αίθριος 8 °C 1 Α Α 71 %
14:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 12 °C 1 Ν Ν 57 %
17:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 11 °C 3 Δ Δ 61 %
20:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 6 °C 2 ΒΔ ΒΔ 78 %
23:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 4 °C 2 ΒΔ ΒΔ 72 %
Παρασκευή
18/02
02:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 4 °C 1 Δ Δ 58 %
05:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 3 °C 3 ΒΔ ΒΔ 65 %
08:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 3 °C 3 Β Β 72 %

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με αυξημένη πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε τοπικές βροχές που βαθμιαία θα σταματήσουν. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά αυξημένες νεφώσεις και στη Θράκη και την ανατολική και κεντρική Μακεδονία τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι σταδιακή βελτίωση. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, από τις προμεσημβρινές ώρες σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες.
Ανεμοι: Ασθενείς και μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και μέχρι και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το μεσημέρι στα βόρεια και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές.
Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 και πρόσκαιρα στην αρχή της ημέρας τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη το απόγευμα.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.