Η ΕΤΑΚ Καστοριάς συμμετέχει στις έρευνες για αγνοούμενο ψαρά σε λίμνη της Πτολεμαΐδας

Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από την Θεσσαλονίκη αναμένεται στον Περδίκκα Εορδαίας προκειμένου να βοηθήσει στις έρευνες ανέρευσης αγνοούμενου, από χθες τη νύχτα, στην τεχνητή λίμνη της περιοχής.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο θηροφύλακας της λίμνης μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ερασιτεχνών Άλιέων Εορδαιας με μια πλαστική βάρκα προσπάθησαν να εντοπίσουν παράνομα δίκτυα αλιείας στην λίμνη.

Όπως αναφέρει ο prlogos, από τις 12:15 το βράδυ της Κυριακής αγνοείται ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Πτολεμαΐδας (Α.Σ.Ε.Α.Π.) στην τεχνητή λίμνη του φράγματος Περδίκκα. Ζητήθηκε από τη θηροφυλακή η συνδρομή του Συλλόγου σε καταγγελλόμενα για παράνομη αλιεία και ο 42χρονος συνέδραμε.

Ο 42χρονος που αγνοείται με τον 54χρονο θηροφύλακα ανέβηκαν στην βάρκα, αλλά για άγνωστο λόγο, η βάρκα τους αναποδογύρισε και οι δύο άνδρες βρέθηκαν στο νερό. Ο 54 χρόνος θηροφυλακας κατάφερε να βγει στη ακτή και ειδοποίησε την αστυνομία, ενώ αγνοείται ο δεύτερος επιβαίνων στη βάρκα. Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, κατά την διάρκεια της νύχτας, απέβησαν άκαρπες.

Ο 42χρονος πρόεδρος των αλιέων και πατέρας ενός παιδιού ακόμα δεν έχει βρεθεί. Δύτες από την Θεσσαλονίκη  και εθελοντικές ομάδες πρόκειται σε λίγη ώρα να επιχειρήσουν στην περιοχή .

Εκτός από το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, θα βοηθήσουν στις έρευνες και δύτες από την ΕΤΑΚ Καστοριάς.