6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Θέα από Ψηλά» (2003) σκηνοθεσία Μπρούνο Μπαρέτο

Κωμωδία ρομαντική – Η Ντόνα Τζένσεν είναι μια κοπέλα που μεγαλώνει στο Σίλβερ Σπρινγκς της Νεβάδα με μια πορεία στη ζωή που δεν υπόσχεται και πολλά. Όμως η Ντόνα είναι αγωνίστρια. Θέλει να ξεφύγει. Το μέσο διαφυγής είναι οι αιθέρες. Φιλοδοξεί να βλέπει τον κόσμο από ψηλά. Θέλει να γίνει αεροσυνοδός!

Πρώτος σταθμός, μια μικρή και άσημη αεροπορική εταιρεία. Η Ντόνα τα πάει περίφημα, όμως ασφυκτιά! Κάνει αίτηση στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία των ΗΠΑ, την Royalty Airlines και την προσλαμβάνουν για τις εσωτερικές πτήσεις. Αυτό προσγειώνει λίγο την φιλόδοξη Ντόνα, αλλά γνωρίζει τον Τεντ, φοιτητή της Νομικής, με τον οποίο κάνει δεσμό.

Όταν μετά από επεισοδιακές καταστάσεις καταφέρνει να μπει στις υπερατλαντικές πτήσεις, πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στο δεσμό ή την καριέρα. Διαλέγει την καριέρα και γνωρίζει τον κόσμο. Το αντίτιμο που πληρώνει όμως, είναι ακριβό: δεν έχει κανέναν να μοιραστεί τη χαρά της.

Παίζουν: Γκουίνεθ Πάλτροου, Κέλι Πρέστον, Κριστίνα Άπλγκεϊτ,Μαρκ Ράφαλο, Ρομπ Λοου, Μάικ Μάιερς, Κάντις Μπεργκεν, Τζόσουα Μαλίνα.

*Open, Τετάρτη 02/03, στις 21:00

«Ψυχρός Πόλεμος» (2018) σε σκηνοθεσία Πάβελ Παβλικόφσκι

Δράμα  – Ένας άντρας και μια γυναίκα γνωρίζονται στα συντρίμμια της μεταπολεμικής Πολωνίας και βρίσκονται παγιδευμένοι σε έναν μοιραίο έρωτα, που τους καταδικάζει να είναι «δεμένοι» ο ένας με τον άλλον. Στην επαρχιακή Πολωνία του 1949 ο μουσικοσυνθέτης Βίκτορ γνωρίζει τη νεαρή, δυναμική και φιλόδοξη τραγουδίστρια Ζούλα, την οποία ερωτεύεται. Στη σκιά του Ψυχρού Πολέμου και για τα επόμενα 15 χρόνια, η παθιασμένη σχέση τους θα τους οδηγήσει στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στο Σπλιτ και πίσω στην Πολωνία, σταθμούς ενός αιώνιου και αδύνατου έρωτα. Μια παθιασμένη ερωτική ιστορία, δοσμένη μέσα από το ασπρόμαυρο, τετράγωνο πλάνο που καθιέρωσε ο Παβλικόφσκι με την «Ίντα».

Παίζουν: Τζοάνα Κούλιγκ, Τόμας Κοτ, Άγκατα Κουλέσα.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 02/03, στις 22:00

«Black Panther» (2018) σκηνοθεσία Ράιαν Κούγκλερ

Περιπέτεια φαντασίας – Ο νεαρός T’Challa αναγκάζεται να επιστρέψει στην πατρίδα του μετά το θάνατο του πατέρα του, βασιλιά της Wakanda, ώστε να τον διαδεχτεί στο θρόνο. Ως ανώτατος άρχων στο πιο αναπτυγμένο, εύπορο αλλά και απομονωμένο κράτος της αφρικανικής ηπείρου, ο T’Challa προσπαθεί να προφυλάξει το μυστικό της ευμάρειας του λαού του από τους εχθρούς. Όταν όμως ένας από αυτούς εμφανίζεται από το παρελθόν με τα πιο απρόβλεπτα μέσα, ο T Challa καλείται να τον αντιμετωπίσει πλέον ως Μαύρος Πάνθηρας. Η επικείμενη σύγκρουση ωστόσο θα θέσει σε δοκιμασία όχι μόνο τη σχέση του T’Challa με το λαό του, αλλά και τη σταθερότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη…

Παίζουν: Τσάντγουικ Μπόσμαν, Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Λουπίτα Νιόνγκο, Ντανάι Γκουρίρα, Μάρτιν Φρίμαν, Ντάνιελ Καλούουγια, Λετίσια Ράιτ, Γουίνστον Ντιούκ, Άντζελα Μπάσετ, Φόρεστ Γουίτακερ, Άντι Σέρκις.

*Alpha, Τετάρτη 02/03, στις 22:40

«Ο Άντρας που η Μαφία δεν Μπορούσε να Σκοτώσει» (2011) σκηνοθεσία Τζόναθαν Χένσλι

Αστυνομική Βιογραφική Δράσης – Ο Ντάνι Γκριν είναι ο άνθρωπος που άλλαξε τα δεδομένα στο οργανωμένο έγκλημα της Αμερικής.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 1976, τριάντα έξι βόμβες εκρήγνυνται στην καρδιά του Κλίβελαντ, ενώ ένας λυσσαλέος πόλεμος ξεσπάει μεταξύ του μαχητή Ντάνι Γκριν και της ιταλικής μαφίας.

Ο Ντάνι ήταν ιρλανδέζικης καταγωγής, περήφανος σα γνήσιος Ιρλανδός και ασταμάτητα φιλόδοξος, πρωταγωνίστησε στον πόλεμο των συμμοριών, στο Κλίβελαντ τη δεκαετία του 1970, ενώ δεν δίστασε να τα βάλει ακόμη και με την παντοδύναμη ιταλική μαφία, σχηματίζοντας μάλιστα τη δική του εγκληματική οργάνωση, τους «The Celtic Club».

Η αληθινή ιστορία του σκληροτράχηλου γκάνγκστερ Ντάνι Γκριν, ξεκίνησε από πρόεδρος του Σωματείου Λιμενεργατών, στη συνέχεια συνεργάστηκε με το FBI, ενώ γλίτωσε από αρκετές απόπειρες δολοφονίας κερδίζοντας παράλληλα τη φήμη ενός μοντέρνου Ρομπέν των Δασών.

Παίζουν: Ρέι Στίβενσον, Βίνσεντ Ντ’Ονόφριο, Βαλ Κίλμερ, Κρίστοφερ Γουόκεν.

*Open, Τετάρτη 02/03, στις 23:00

«Ψύχωση» (2009) σκηνοθεσία Στιβ Σιλ

Δραματική Ρομαντική Τρόμου – Όταν ο επιτυχημένος οικονομικός αναλυτής Ντέρεκ Τσαρλς(Ίντρις Έλμπα) μετακομίζει στο καινούριο του σπίτι στο Λος Άντζελες μαζί με τη γυναίκα του Σάρον (Μπιγιονσέ) και τον γιο του, όλα τα όνειρά του μοιάζουν να έχουν πραγματοποιηθεί.

Σύντομα όμως η τακτοποιημένη ζωή του Ντέρεκ ανατρέπεται, όταν μια καινούρια νεαρή υπάλληλος η Λίζα ( Άλι Λάρτερ), προσλαμβάνεται στην εταιρεία του. Η Λίζα τον ερωτεύεται αρρωστημένα. Μετά από μια στενή επαφή με τον Ντέρεκ σε ένα εταιρικό πάρτι, η Λίζα χάνει κάθε έλεγχο και βάζει την καριέρα του αλλά και το γάμο του σε κίνδυνο.

Η Σάρον, όμως, θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει την οικογένειά της.

Παίζουν: Ίντρις Έλμπα, Μπιγιονσέ, Τζέρι Ο Κόνελ, Άλι Λάρτερ, Κριστίν Λάτι

*Mega, Τετάρτη 02/03, στις 00:00

«Νυκτόβια Πλάσματα» (2016) σκηνοθεσία Τομ Φορντ

Ερωτικό θρίλερ – Η Σούζαν, μια επιτυχημένη και πλούσια ιδιοκτήτρια γκαλερί, αισθάνεται να απειλείται όταν λαμβάνει το προσχέδιο ενός βιβλίου, που έχει γράψει ο πρώην σύζυγός της, Έντουαρντ. Η ιστορία αφηγείται ένα στυγερό έγκλημα και η Σούζαν, κατά τη διάρκεια της ανάγνωσής του, αρχίζει να πιστεύει ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με μία πράξη εκδίκησης.

Παίζουν: Έιμι Άνταμς, Τζέικ Τζίλενχαλ, Μάικλ Σάνον, Άαρον Τέιλορ Τζόνσον, Ίσλα Φίσερ.

*Star, Τετάρτη 02/03, στις 00:40