Ο καιρός σήμερα Σάββατο 5 Μαρτίου

Φωτογραφία Tomis Anagnostou
Νεφώσεις με βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας εκτός από τα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και τοπικά και σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας στα νότια, ενώ μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται στα κεντρικά και βόρεια. Άνεμοι νότιοι γενικά, εκτός από το Βόρειο Αιγαίο όπου αναμένονται βορειοανατολικοί άνεμοι, με εντάσεις έως 7 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022 αναμένονται νεφώσεις με βροχές στα πεδινά κυρίως της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας, αλλά και σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετό στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 10, στην Ήπειρο από -2 έως 11 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 11, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 14 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις, εκτός από το Βόρειο Αιγαίο όπου θα πνέουν βορειοανατολικοί, με εντάσεις έως 7 μποφόρ.

Ο καιρός στην Καστοριά

ΩΡΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΕΡΜΟ-
ΚΡΑΣΙΑ
ΑΝΕΜΟΣ bf ΥΓΡΑΣΙΑ
Σάββατο
05/03
11:00 Ασθενείς χιονοπτώσεις Ασθενείς χιονοπτώσεις 2 °C 1 ΝΔ ΝΔ 93 %
14:00 Χιονόνερο Χιονόνερο 4 °C 4 Α Α 81 %
17:00 Χιονοπτώσεις Χιονοπτώσεις 3 °C 3 Α Α 99 %
20:00 Χιονοπτώσεις Χιονοπτώσεις 0 °C 2 Α Α 99 %
23:00 Χιονοπτώσεις Χιονοπτώσεις 1 °C 2 ΝΑ ΝΑ 99 %
Κυριακή
06/03
02:00 Χιονοπτώσεις Χιονοπτώσεις 0 °C 2 ΒΑ ΒΑ 100 %
05:00 Χιονοπτώσεις Χιονοπτώσεις 0 °C 1 Ν Ν 100 %
08:00 Χιονοπτώσεις Χιονοπτώσεις 1 °C 2 Α Α 99 %

Ο καιρός στη υπόλοιπη χώρα

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές οι οποίες μετά το μεσημέρι θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ και στα νότια τοπικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από το μεσημέρι στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και απο το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από τις μεσημβρινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου, οι οποίες θα είναι θα είναι κατά τόπους πυκνές από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Βαθμιαία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια. Τα φαιμόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Στερεά από το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κυρίως της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς, όπου από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους πυκνές.
Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά 6 βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στις Κυκλάδες όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί από το απόγευμα 6 τοπικά 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.