7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Αποζημίωση» (2003) σκηνοθεσία Τζον Γου

Φαντασίας – Ο Τζένινγκς, ιδιοφυής hi-tech μηχανικός, δουλεύει επί τρία χρόνια πάνω σε ένα απόρρητο σχέδιο, δέχεται να του γίνει διαγραφή της μνήμης γι’ αυτή την περίοδο, αλλά, αντί παχυλής αμοιβής, λαμβάνει ένα φάκελο με 19 άσχετα αντικείμενα. Επιπλέον, οι πρώην εργοδότες του θέλουν να τον δολοφονήσουν, ενώ τον καταδιώκει το FBI για εσχάτη προδοσία. Ενδιαφέρον ξεκίνημα, εμπνεόμενο από νουβέλα του Φίλιπ Κ. Ντικ, ασυνάρτητη συνέχεια.

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Ούμα Θέρμαν, Άαρον Έκχαρτ.

*Open, Τρίτη 08/03 στις 21:00

«Η Αρχή της Ισότητας» (2018) σκηνοθεσία Μίμι Λέντερ

Δραματική – Η πραγματική ιστορία της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπουργκ, μιας αγωνίστριας δικηγόρου και νέας μητέρας που αντιμετώπισε πολλές αντιξοότητες αλλά και μια σειρά από εμπόδια στον αγώνα της για ίσα δικαιώματα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Η Ρουθ αναλαμβάνει μια επαναστατική φορολογική υπόθεση μαζί με τον σύζυγό της δικηγόρο Μάρτιν Γκίνσμπουργκ, με την ελπίδα ότι θα αλλάξει ο τρόπος που τα δικαστήρια αντιμετωπίζουν τις σεξουαλικές διακρίσεις, και η καριέρα της θα αλλάξει τελείως πορεία.

Παίζουν: Φελίσιτι Τζόουνς, Αρμι Χάμερ, Τζάστιν Θερού, Σαμ Γουότερστον, Κάθι Μπέιτς.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 08/03 στις 22:15

«Επίθεση στη Βομβάη» (2018) σκηνοθεσία  Άντονι Μάρας

Δράμα – Μια συγκλονιστική, αληθινή ιστορία ανθρωπιάς και ηρωισμού. Η ταινία αφηγείται τα πραγματικά γεγονότα της πολιορκίας του φημισμένου Taj Hotel στη Βομβάη της Ινδίας από μια ομάδα τρομοκρατών τον Νοέμβριο του 2008. Το αφοσιωμένο προσωπικό του ξενοδοχείου επιλέγει να διακινδυνεύσει τη ζωή του για να παραμείνουν ασφαλείς οι επισκέπτες τους καθώς οι άνθρωποι κάνουν αδιανόητες θυσίες για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. Οι αληθινές ιστορίες των θυμάτων και των επιζώντων… Η ταινία του ελληνοαυστραλού Άντονι Μάρας βασίζεται στα δραματικά γεγονότα με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βομβάη το 2008, που βύθισαν την πόλη στο απόλυτο χάος.

Παίζουν: Ντεβ Πατέλ, Άρμι Χάμερ, Ναζανίν Μποντιάντι, Ανουπάμ Χερ.

*Star, Τρίτη 08/03 στις 23:20

«Kickboxer: Η Εκδίκηση» (2018) σκηνοθεσία Δημήτρης Λογοθέτης 

Δράσης – Αφού υπερνικάει τον Τονγκ Πο σε μάχη μέχρι θανάτου, ο Κερτ επιστρέφει στις ΗΠΑ για να δοκιμάσει να ζήσει μια απλή ζωή, αλλά δεν είναι εύκολο να δραπετεύσει από το παρελθόν του. Οι συνεργοί του Τονγκ Πο τον αναζητούν και τον εξαναγκάζουν να επιστρέψει στην Ταϊλάνδη, για να μαχηθεί σε ακόμα έναν θανάσιμο αγώνα. Αυτή τη φορά πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με έναν ακόμα πιο δεινό αντίπαλο, έναν γιγάντιο μπράβο με το όνομα Μονγκάτ.

Παίζουν: Άλεν Μουσι, Σάρα Μαλακουλ λέιν, Μαξίμ Σαβάρια.

*Open, Τρίτη 08/03 στις 23:45

«Η παραλία» (2000) σκηνοθεσία Ντάνυ Μπόιλ

Δραματική Περιπέτεια Ρομαντική  – Ο Ρίτσαρντ, ένας νεαρός Αμερικανός που στη διάρκεια των διακοπών του αναζητά την περιπέτεια και νέες εμπειρίες στην Μπανγκόκ, γνωρίζεται τυχαία με μια παρέα Γάλλων. Ένας από αυτούς θα του αποκαλύψει μέσα στις παραισθήσεις του λίγο πριν φύγει από τη ζωή την ύπαρξη ενός μυστικού παραδείσου, μιας κρυφής παραλίας αμόλυντης από τουρίστες, στον Κόλπο της Ταϊλάνδης. Σύντομα, ο Ρίτσαρντ θα βρεθεί με τον χάρτη αυτής της παραλίας στα χέρια του και θα πείσει τους υπόλοιπους της παρέας να ταξιδέψουν σε αυτό το ονειρικό μέρος για να βιώσουν μια εμπειρία διαφορετική. Όταν φτάσουν όμως εκεί, θα διαπιστώσουν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς τα είχαν φανταστεί.

Παίζουν: Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Τίλντα Σουίντον, Βιρζινί Λεντουαγιάν, Γκιγιόμ Κανέ, Ρόμπερτ Καρλάιλ.

*Alpha, Τρίτη 08/03 στις 00:00

«Απειλή από το Παρελθόν» (2006) σκηνοθεσία Σέλντον Λέτιτς

Δράσης – Ο Φίλιπ Σοβάζ, πρώην στρατιώτης ειδικών δυνάμεων στον Περσικό πόλεμο, έχει αναλάβει την προστασία του παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών, Γουέιν Μπάρκλει, που τώρα είναι μεγαλοεπιχειρηματίας. Για να τον προστατέψει από τον επικίνδυνο εχθρό, οργανώνει ένα ειδικό τμήμα σωματοφυλάκων, επιλέγοντας τους πιο ικανούς νεαρούς πολεμιστές και πρώην στρατιώτες.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Βιβίκα Α. Φόξ, Ραζ Αντότι, Βιβ Λίκοκ, Πίτερ Μπράιαντ, Άντριαν Χόλμς.

*Mega, Τρίτη 08/03 στις 00:10

«Ένας Προδότης Ανάμεσά μας» (2016) σκηνοθεσία Σουζάνα Γουάιτ

Θρίλερ – Ένα συνηθισμένο ζευγάρι Άγγλων, ο ακαδημαϊκός της Οξφόρφης, Πέρι και η δικηγόρος Γκέιλ, βρίσκονται στο Μαρόκο για ανέμελες διακοπές. Εκεί θα γνωρίσουν τον ρωσικής καταγωγής εκατομμυριούχο Ντιμά και θα κάνουν παρέα. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι ο Ντιμά είναι μέλος της ρωσικής μαφίας. O Ντιμά εξαναγκάζει τον Πέρι να μεταφέρει απόρρητες πληροφορίες στις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες. Το ζευγάρι θα βρεθεί ξαφνικά διαμέσου ενός διεθνούς παιχνιδιού κατασκοπίας και βρώμικης πολιτικής. Ο Πέρι και η Γκέιλ θα ταξιδέψουν με τη βία από το Παρίσι στη Βιέννη και από εκεί στις Γαλλικές Άλπεις και τελικά στο Λονδίνο, προκειμένου να βρουν έναν σύνδεσμο με την βρετανική κυβέρνηση.

Παίζουν: Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Ναόμι Χάρις.

*Star, Τρίτη 08/03 στις 02:00