8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Κυριακής και έντεκα όμορφες κινηματογραφικές επιλογές σε περιμένουν στη μικρή σου οθόνη:

«Τα Κίτρινα Γάντια» (1960) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος 

Ελληνική κωμωδία -‘Ένας παθολογικά ζηλιάρης σύζυγος, ο Ορέστης Καλλιγαρίδης κάνει μαρτύριο τη ζωή της γυναίκας του Ρένας . Η σχέση της υπηρέτριάς τους με τον Λέανδρο, τον σωφέρ, ρίχνει λάδι στη φωτιά, αλλά το μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται όταν η Ρένα δανείζει στη φίλη της Άννα ένα φόρεμα κι ένα ζευγάρι κίτρινα γάντια. Ο Ορέστης βρίσκει τα κίτρινα γάντια κάτω από ένα τραπέζι, σε κάποιο εξοχικό καφενεδάκι όπου προηγουμένως είχε πάει η Άννα με τον μνηστήρα της, και η ζήλια του φουντώνει.

Παρά τις προσπάθειές του δεν καταφέρνει να ξετρυπώσει τους παράνομους εραστές. Ακολούθως έχει μια έντονη φιλονικία με τον Λέανδρο, τον οποίο θεωρεί εραστή της γυναίκας του, και δεν πιστεύει στα αυτιά του όταν ο σωφέρ τού λέει πως ήρθε να ζητήσει το χέρι της υπηρέτριας. Μια σειρά από τυχαία περιστατικά και από παρεξηγήσεις υφαίνουν μια ίντριγκα, ικανή να κλονίσει το νευρικό σύστημα του ζηλιάρη συζύγου. Τα πράγματα όμως ξεκαθαρίζουν σύντομα, η αθωότητα της συζύγου αποδεικνύεται περίτρανα, κι οι υποψίες του ζηλιάρη συζύγου περνούν σε προσωρινή ύφεση.

Παίζουν: Νίκος Σταυρίδης , Μίμης Φωτόπουλος , Μάρω Κοντού, Μάρθα Βούρτση, Παντελής Ζερβός, Γιάννης Γκιωνάκης.

*Star, Κυριακή 13/03, στις 21:00

«Rocky» (1976) σκηνοθεσία Τζον Αβίλντσεν

Δράμα – Η ταινία ξεκινά σε μια ιταλική γειτονιά της Φιλαδέλφεια, το 1975. Η ιστορία εστιάζει στη ζωή του Ρόκυ Μπαλμπόα, ενός ερασιτέχνη πυγμάχου που ζει σε μια φτωχογειτονιά και βιοπορίζεται εισπράττοντας οφειλές για λογαριασμό του τοπικού “τοκογλύφου” Γκάτσο, ενώ παλεύει σε μια τοπική λέσχη όπου βγάζει και εκεί ένα μικρό μερίδιο. Μια μέρα πριν την Ημέρα των Ευχαριστιών, ο Απόλο Κριντ σκέφτηκε να δώσει μια ευκαιρία σε έναν ερασιτέχνη πυγμάχο, ο οποίος τυχαίνει να είναι ο Ρόκυ.

Ο Ρόκυ νιώθει ανασφάλεια, αλλά ωστόσο δέχεται. Ο βετεράνος πυγμάχος και νυν προπονητής Μίκι Γκόλντμιλ, αναλαμβάνει την προπόνηση του Ιταλοαμερικανού μποξέρ. Του αναθέτει να κάνει σκληρή γυμναστική και αναπτερώνει τη δύναμη της θέλησής του. Με όλα αυτά, ο αρχικά επιφυλακτικός Ρόκυ αναθαρρεί και αγωνίζεται επάξια.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Μπερτ Γιάνγκ, Καρλ Γουέδερς, Τάλια Σάιρ.

*Open, Κυριακή 13/03, στις 21:15

«Ρατατούης» (2007) σκηνοθεσία Μπραντ Μπερντ

Animation – Η υψηλή γαστρονομία είναι στο DNA όλων των Γάλλων, και όταν λέμε όλων, εννοούμε ακόμα και των… αρουραίων τους! Δε φαίνεται καθόλου παράλογο λοιπόν, που ο Ρεμί ονειρεύεται να γίνει ένας σπουδαίος σεφ, παρά τις αντιρρήσεις της οικογένειάς του και το γεγονός ότι είναι… αρουραίος – κάτι απαγορευτικό όταν πρόκειται για κουζίνες!

Τυχερός όμως μέσα στην ατυχία του, σύντομα θα βρεθεί από τον υπόνομο στην… κουζίνα ενός διάσημου εστιατορίου και μέσω ενός μαθητευόμενου μάγειρα, του Λιγκουίνι, θα αρπάξει την ευκαιρία να ξετυλίξει τις μαγειρικές του ικανότητες.

Στο δρόμο του θα βρεθεί ο μικρός Αλφρέντο, ο ραδιούργος Σκίνερ, αλλά και ο φοβερός και τρομερός κριτικός εστιατορίων, Άντον Ίγκορ. Ο Ρεμί, όμως, ξέρει καλύτερα από όλους τα υλικά της επιτυχίας και πώς να τα… μαγειρέψει. Μετά από όλα αυτά, ο γαλλικός χάρτης των γεύσεων δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος!

Φωνές μεταγλώττισης: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φώτης Σπύρου, Γιώργος Κοτανίδης, Ηλίας Μαμαλάκης (Φωνές αγγλικής έκδοσης: Πάτον Όσβαλτ, Ίαν Χολμ, Λου Ρομάνο, Τζανίν Γκαρόφαλο, Πίτερ Ο Τουλ).

*Alpha, Κυριακή 13/03, στις 21:30

«Σ’ αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει» (2018) σκηνοθεσία Γιώργος Πανουσόπουλος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Τι μαγικό συμβαίνει σε ένα αχαρτογράφητο νησάκι κάπου στο Αιγαίο; Δύο ανυποψίαστοι ξενομερίτες, ένας Γάλλος ευρωβουλευτής (Serge Requet Barville) και μία νεαρή οικονομολόγος (Μαργαρίτα Πανουσοπούλου), φτάνουν με καΐκι στο ειδυλλιακό Αρμενάκι και έρχονται σε επαφή με τον αλλόκοτο τρόπο ζωής και τις ανατρεπτικές ηθικές αξίες των κατοίκων του.

Τα λεφτά είναι ντεμοντέ και όχι μόνο… no banks, nο streets, no cars, no rooms to let. Εκεί θα γνωριστούν με τον αλλοπρόσαλλο δάσκαλο (Μπάμπης Χατζηδάκης) και την πληθωρική χήρα του νησιού (Φωτεινή Τσακίρη), θα παραδοθούν στη δίνη του έρωτα και στον σαγηνευτικό αυτόν τόπο, που μπορεί να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων για πάντα.

Παίζουν: Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Μπάμπης Χατζιδάκης, Φωτεινή τσακίρη, Γιάννης Χατζηγιάννης, Σταύρος Μερμίγκης, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Serge Requet Barville.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 13/03, στις 22:00

«Δίδυμοι θρύλοι» (2015) σκηνοθεσία Μπράιαν Χέλγκελαντ

Βιογραφική – Η ιστορία των πιο διάσημων μαφιόζων της Βρετανίας, των πανομοιότυπων δίδυμων Ρέτζι και Ρόνι Κρέι, στο Λονδίνο της δεκαετίας του ’60. Ο Ρόνι μόλις αποφυλακίστηκε και τα δύο αδέλφια βρίσκονται αντιμέτωπα με τον Τσάρλι Ρίτσαρντσον και τη συμμορία του για να εδραιώσουν την κυριαρχία τους. Ο κόσμος τους αντιμετωπίζει ως εξέχουσες προσωπικότητες, κινούνται στα σαλόνια των ανώτερων κοινωνικών τάξεων, ενώ η επιρροή τους φτάνει μέχρι τα ανώτερα κλιμάκια του Βρετανικού κατεστημένου. Τίποτα δεν φαίνεται ικανό να τους σταματήσει…

Παίζουν: Τομ Χάρντι, Έμιλι Μπράουνινγκ, Τάρον Έγκερτον, Κόλιν Μόργκαν

*Star, Κυριακή 13/03, στις 22:50

«Διαζύγιο Θανάτου» (2002) σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέμι

Μυστηρίου Τρόμου – Η Ρέτζι βρίσκεται στο Παρίσι και σκοπεύει να ζητήσει διαζύγιο από τον άντρα της, Τσαρλς. Όταν πληροφορείται τον θάνατό του, σύντομα η Ρέτζι καταλαβαίνει ότι εκείνος ζούσε διπλή ζωή καθώς γίνεται η ίδια στόχος μίας αδίστακτης συμμορίας.

Με τη βοήθεια του μυστηριώδη Τζόσουα Πίτερς και του κυβερνητικό πράκτορα Μπαρτόλομιου, η Ρέτζι έρχεται πιο κοντά στην αλήθεια για τη μυστική ζωή του άντρα της…

Η ταινία είναι ριμέικ του κλασικού θρίλερ του 1963 «Charade» με πρωταγωνιστές τους Κάρι Γκραντ και Όντρεϊ Χέμπορν.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τεντ Λεβίν, Θάντι Νιούτον, Τιμ Ρόμπινς, Σαρλ Αζναβούρ.

*Μακεδονία, Κυριακή 13/03, στις 23:00

«Άλιενς, η Επιστροφή» (1986) σκηνοθεσία Τζέιμς Κάμερον

Δράσης Περιπέτεια – Η μοναδική επιζούσα από το πλήρωμα του Νοστρόμο, Έλεν Ρίπλεϊ (Σιγκουρνεϊ Γουίβερ), 57 χρόνια μετά ξυπνά από έναν κρυογενετικό ύπνο χάρη σε μια ομάδα διάσωσης. Μετά την επιστροφή της πίσω στην γη, ανακαλύπτει ότι ο πλανήτης στον οποίο αντιμετώπισε τα εξωγήινα πλάσματα στο παρελθόν τώρα έχει μετατραπεί σε αποικία.

Όταν, ξαφνικά, η επικοινωνία με την αποικία θα χαθεί η Έλεν καλείται να επιστρέψει στον πλανήτη με μια ομάδα επίλεκτων πεζοναυτών και να δώσει μια τελική μάχη με τα εξωγήινα τέρατα.

Παίζουν: Σιγκούρνεϊ Γουΐβερ, Κάρι Χεν, Μάικλ Μπιν, Πολ Ράισερ, Λανς Χένριξεν, Μπιλ Πάξτον.

*Alpha, Κυριακή 13/03, στις 01:15

«Το Έπαθλο» (1996) σκηνοθεσία Ρον Σέλτον

Κομεντί – Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που ο Ρόι Μακ Αβόι, πρώην επαγγελματίας παίκτης του γκολφ και με αρκετές επιτυχίες στο ενεργητικό του, αποσύρθηκε από την «ενεργό δράση». Τώρα πια είναι ιδιοκτήτης ενός μικρού γηπέδου γκολφ, που όμως δεν αποφέρει κέρδη με αποτέλεσμα ο Ρόι να είναι πνιγμένος στα χρέη. Με το ταλέντο του στο γκολφ να μένει ανεκμετάλλευτο και χωρίς καμία προοπτική στη ζωή του, ο Ρόι αρκείται να τα πίνει με τους φίλους του και να «σκοτώνει» το χρόνο του.

Όλα αυτά θα αλλάξουν από τη στιγμή που μπαίνει στη ζωή του η δρ Μόλι Γκρίζγουολντ, ψυχίατρος και καινούρια πελάτης του, αποφασισμένη να μάθει γκολφ.

Η γνωριμία του μαζί της θα αποβεί καταλυτική: η Μόλι διατηρεί δεσμό με τον Ντέιβιντ Σιμς, σούπερσταρ του γκολφ και παλιό αντίπαλο του Ρόι. Πρόκειται για τη στιγμή που ο τελευταίος θα αναλογιστεί σοβαρά να επιστρέψει στο γήπεδο διεκδικώντας όχι μόνο τον τίτλο του πρωταθλητή από τον Σιμς αλλά και την καρδιά της Μόλι.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Ρενέ Ρούσο, Ντον Τζόνσον, Τσιτς Μάριν.

*Star, Κυριακή 13/03, στις 01:30