Ελέγχους για πιστοποιητικά έκανε ο ένας αστυνομικός που συνελήφθη στην Καστοριά

Δύο αστυνομικοί και μία ιδιοκτήτρια φαρμακείου συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή στην Καστοριά, με την κατηγορία ότι εξέδιδαν ψευδή rapid test για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mpetskas.com, ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων αστυνομικών, συμμετείχε αρκετές φορές σε κλιμάκιο που διενεργούσε ελέγχους σε καταστήματα για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, για πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης, μάσκες και πιθανόν να έχει “κόψει” και κάποιο πρόστιμο.

Ο ίδιoς αν και ανεμβολίαστος, φέρεται να μην έκανε τα rapid test που απαιτούνται για να πηγαίνει στην εργασία του και απλά η φαρμακοποιός τον δήλωνε ως “αρνητικό”, βάζοντας σε κίνδυνο τους συναδέλφους του και τις οικογένειες τους.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο συλληφθέντες αστυνομικοί, ήταν πελάτες της φαρμακοποιού και ήθελαν να έχουν στα χέρια τους τα rapid test για να πηγαίνουν στη δουλειά τους, καθότι δεν είχαν εμβολιαστεί ενάντια στον covid-19, χωρίς όμως την… ταλαιπωρία του να πηγαίνουν στο φαρμακείο και να υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο.