4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Παρασκευής και η ώρα της ταινίας έφτασε.

«Ο Στρίγγλος που έγινε αρνάκι» (1968) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ο Λεωνίδας (Λάμπρος Κωνσταντάρας), ένας χήρος πλοίαρχος που αποκλείει το ενδεχόμενο να ξαναπαντρευτεί, δέχεται να προσλάβει ως οικονόμο στο σπίτι του τη Μαίρη (Μάρω Κοντού), μια κυρία που του προτείνει ο φίλος του Ξενοφών (Σταύρος Ξενίδης). Εκείνη θα βάλει στη θέση τους τα τρία παιδιά του Λεωνίδα (Παύλος Λιάρος, Θανάσης Παπαδόπουλος και Βαγγέλης Ιωαννίδης) και θα οργανώσει στην εντέλεια το σπίτι του. Όταν ο Λεωνίδας αντιληφθεί ότι η Μαίρη έχει σταλεί στο σπίτι από τον φίλο του, με σκοπό το γάμο, δεν μπορεί να αντιδράσει αρνητικά, γιατί ήδη έχει ερωτευτεί σφοδρά τη γοητευτική οικονόμο.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Παύλος Λιαρός, Θανάσης Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Ιωαννίδης, Σταύρος Ξενίδης, Μίτση Κωνσταντάρα.

*Open, Παρασκευή 18/03, στις 21:15

«Χειρότερα Δεν Γίνεται» (2017) σε σκηνοθεσία Μάικ Γουάιτ

Κωμωδία – Ο Μπραντ έχει μια ικανοποιητική καριέρα και μια άνετη ζωή στα προάστια του Σακραμέντο όπου ζει με την γλυκιά σύζυγο του Μέλανι, και τον γιο του Τρόι που έχει ταλέντο στην μουσική. Αυτή η ζωή όμως δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ονειρεύονταν στα φοιτητικά ένδοξα χρόνια του.

Ξεναγώντας τον Τρόι στην Βοστώνη δεν μπορεί να μην συγκρίνει της ζωή του , με αυτή των τεσσάρων παλιών καλύτερων φίλων του: ενός αστέρα του Hollywood , του ιδρυτή ενός μεγάλου κερδοσκοπικού Ιδρύματος, ενός μεγαλοεπιχειρηματία και ενός πολιτικού αναλυτή και συγγραφέα.

Ενώ φαντάζεται τις πλούσιες και λαμπερές ζωές τους, αναρωτιέται αν η χαλαρή, μικροαστική οικογενειακή ζωή του είναι το καλύτερο που θα μπορούσε ποτέ να επιτύχει.

Όταν όμως οι καταστάσεις τον φέρνουν ξανά σε επαφή με τους παλιούς του φίλους ο Μπραντ καταλαβαίνει ότι ίσως τελικά οι ζωές των άλλων να μην είναι και τόσο ιδανικές.

Παίζουν: Μπεν Στίλερ, Οστιν Εϊμπραμς, Τζένα Φίσερ, Λουκ Γουίλσον, Μάικλ Σιν.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 18/03, στις 22:00

Κωδικό όνομα U.N.C.L.E.» (2015) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Περιπέτεια – Με φόντο τις αρχές της δεκαετίας του ’60, στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, η ταινία «Κωδικό Όνομα: U.N.C.L.E.» παρακολουθεί τη ζωή του Σόλο, πράκτορα της CIA και του Κουριάκιν, πράκτορα της KGB. Στο πλαίσιο μιας αποστολής, οι δύο άνδρες αφήνουν στην άκρη την επί μακρόν αντιπαλότητά τους, προκειμένου να σταματήσουν μια μυστηριώδη διεθνή εγκληματική οργάνωση, που έχει στόχο να αποσταθεροποιήσει την εύθραυστη ισορροπία μέσω των πυρηνικών όπλων και της τεχνολογίας. Το μόνο στοιχείο που έχουν στη διάθεσή τους είναι η κόρη ενός εξαφανισμένου Γερμανού επιστήμονα, μέσω της οποίας θα μπορέσουν να διεισδύσουν στους κόλπους της οργάνωσης. Οι δύο άνδρες θα πρέπει να δώσουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να αποτρέψουν μια παγκόσμια καταστροφή.

Παίζουν: Χιού Γκραντ, Τζάρεντ Χάρις, Αλίσια Βικάντερ, Χένρι Καβίλ, Άρμι Χάμερ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Λούκα Καλβάνι.

*Star, Παρασκευή 18/03, στις 00:15

«Ο Κύριος Μόρντεκαϊ» (2015) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Κόεπ

Κωμική περιπέτεια – O ανέμελος αλλά δαιμόνιος Τσαρλς Μόρντεκαϊ είναι ένας έμπορος Τέχνης, που συνήθως εμπλέκεται σε μικροαπατεωνιές. Θα χρειαστεί να διασχίσει όλη την υδρόγειο, οπλισμένος μόνο με την καλή του εμφάνιση και την ιδιαίτερη γοητεία του, ενώ καταδιώκεται από Ρώσους, Βρετανούς κατάσκοπους, έναν διεθνή τρομοκράτη, αλλά και τη γυναίκα του. Αποστολή του, να ανακτήσει έναν κλεμμένο πίνακα που φημολογείται ότι περιέχει μυστικά για τον χαμένο χρυσό των Ναζί.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Πολ Μπέτανι, Ολίβια Μαν.

*Alpha, Παρασκευή 18/03, στις 01:45