Τέλος εποχής: Παραιτείται από την ηγεσία του CDU η Μέρκελ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας μετά το εκλογικό αποτέλεσμα για το CDU στο κρατίδιο της Έσσης, με την Άνγκελα Μέρκελ να βρίσκεται στο επίκεντρο.

«Στο CDU επιτρέπεται τώρα να μιλάει κανείς ελεύθερα για το τέλος της εποχής Μέρκελ», είναι ο τίτλος άρθρου της εφημερίδας Welt, η οποία σημειώνει ότι οι εκλογές στην Έσση αποτελούν σημείο καμπής στο Βερολίνο: «Έπειτα από καμία άλλη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκατριών χρόνων, από τότε που η Άγγελα Μέρκελ είναι Καγκελάριος, δεν υπήρχε τόσο μεγάλη πιθανότητα η κατάσταση να παραμείνει τόσο λίγο όπως ήταν πριν από την Κυριακή των εκλογών», σημειώνει η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση και τονίζει ότι και στα δύο κόμματα του «μεγάλου» συνασπισμού πρέπει τώρα να ληφθούν αποφάσεις για την κατεύθυνσή τους.

Αυτή ήταν η γραμμή του Τύπου μέχρι στιγμής, και φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του πρακτορείου AFP, που επικαλείται πηγές του κόμματος, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αφήνει την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος μετά από 18 χρόνια.

Ταυτόχρονα, το πρακτορείο Reuters μεταδίδει, επικαλούμενο δικές του πηγές, ότι η Μέρκελ δεν θα διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του κόμματος.