5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Cloverfield» (2008) σκηνοθεσία Ματ Ριβς

Θρίλερ – Tην παραμονή της αναχώρησης του καλύτερού τους φίλου για την Ιαπωνία, πέντε νεαροί οργανώνουν ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι. Η όλη βραδιά όμως παίρνει μια απροσδόκητη τροπή, καθώς ένα τεράστιο τέρας επιτίθεται στη Νέα Υόρκη.

Απόλυτη σύγχυση και χάος επικρατούν στην πόλη και οι πέντε νεαροί ξεκινούν έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να ξεφύγουν από τον όλεθρο… Όλα όσα κατέγραψε η κάμερά τους, την ώρα που προσπαθούν να επιζήσουν του τέρατος, αποτυπώνονται στη μεγάλη οθόνη.

Παίζουν: Μάικ Βόγκελ, Λίζι Κάπλαν, Τζέσικα Λούκας.

*Open, Τετάρτη 23/03, στις 22:30

«Ο Λαβύρινθος του Πάνα» (2006) σκηνοθεσία Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο 

Δραματική Πολεμική Φαντασίας – Ο Λαβύρινθος, ξετυλίγει την ιστορία του σε μία από τις πιο σκοτεινές περιόδους στην ιστορία της Ευρώπης, στα πρώτα χρόνια της δικτατορίας του Φράνκο, το μοναδικό φασιστικό καθεστώς που επιβίωσε του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και διήρκεσε πάνω από τρεις δεκαετίες.

Το 1944, μετά την επικράτηση του Φράνκο, η μικρή Οφήλια ταξιδεύει στην ύπαιθρο της βόρειας Ισπανίας με την έγκυο μητέρα της προκειμένου να συναντηθούν με τον πατριό της.
Ο πατριός της είναι ο λοχαγός Ναδάλ, ο οποίος έχει βάλει σκοπό να πατάξει τους τελευταίους διασκορπισμένους πυρήνες της δημοκρατικής αντίστασης.

Το κορίτσι για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της συμβίωσης, με την βοήθεια των βιβλίων της, αρχίζει να ζει σ’ ένα φανταστικό κόσμο και δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα.

Εκείνη επιλέγει να κρυφτεί σε ένα παράλληλο σύμπαν, ενώ στον πραγματικό κόσμο η μητέρα της ψυχορραγεί και ο λοχαγός Ναδάλ συνεχίζει με αβυσσαλέο μίσος τον πόλεμο εναντίον των ανταρτών.

Παίζουν: Σερζί Λοπέζ, Μαριμπέλ Βερντού, Ιβάνα Μπαγκέρο, Νταγκ Τζόουνς.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 23/03, στις 22:30

«Προμηθέας» (2012) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Μυστηρίου Περιπέτεια – Η ιστορία επικεντρώνεται στο πλήρωμα του διαστημόπλοιου “Προμηθέας”, όταν αυτό οδηγείται σε έναν μακρινό κόσμο με προηγμένο πολιτισμό, ψάχνοντας την προέλευση της ανθρωπότητας.

Βρισκόμαστε στο τέλος του 21ου αιώνα. Δύο επιστήμονες, βασισμένοι σε στοιχεία από αρχαίες σπηλαιογραφίες, πιστεύουν πως ο άνθρωπος δεν δημιουργήθηκε μέσω της φυσικής εξέλιξης των ειδών και βάσει της δαρβίνειας θεωρίας, αλλά φτιάχτηκε από κάποια νοήμονα όντα.

Σε έναν μακρινό πλανήτη εκτός του ηλιακού συστήματος, ενώ προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία που σχετίζονται με την προέλευση του ανθρώπινου είδους και την εμφάνισή του στη Γη, ανακαλύπτουν έναν εξωγήινο κόσμο. Γρήγορα συνειδητοποιούν ότι κάτι τρομακτικό κρύβεται εκεί και θα δώσουν μάχη για να επιβιώσουν, ενώ γίνεται ξεκάθαρο ότι η φρίκη που βιώνουν απειλεί όχι μόνον τους ίδιους, αλλά και την ύπαρξη ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Παίζουν: Νούμι Ραπάς, Μάικλ Φασμπέντερ, Γκάι Πιρς, Ίντρις Έλμπα, Σαρλίζ Θερόν, Λόγκαν Μάρσαλ Γκριν, Πάτρικ Γουίλσον, Πήτερ Ο’ Τουλ, Σον Χάρις.

*Alpha, Τετάρτη 23/03, στις 22:40

«Περιοχή Υψηλού Κινδύνου» (2018) σκηνοθεσία Λιν Όεντινγκ

Δράσης – Ο Τζο Μπρέιβεν είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρείας υλοτομίας, ο οποίος ζει ήρεμα με την οικογένειά του στον Καναδά.

Όταν μετά από ένα ατυχές περιστατικό όπου ο πατέρας του Τζο θα βρεθεί στο νοσοκομείο, η οικογένεια θα αποφασίσει να κάνει μια ανάπαυλα από τις υποχρεώσεις της και να βρεθούν όλοι μαζί στο απομονωμένο καταφύγιό τους στο βουνό.

Εκεί, όμως, θα βρεθούν αντιμέτωποι με επικίνδυνους εμπόρους ναρκωτικών, οι οποίοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την επιχείρηση του Τζο ως βιτρίνα για τη διακίνηση κοκαΐνης.

Τα έβαλαν όμως με τον λάθος άνθρωπο… Τίποτα δεν θα σταματήσει τον Τζο από το να προστατεύσει με κάθε τρόπο αυτούς που αγαπά.

Παίζουν: Τζέισον Μομόα, Τζιλ Βάγκνερ, Στίβεν Λανγκ.

*Star, Τετάρτη 23/03, στις 23:50

«Το Νησί» (2005) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δράσης – Έτος 2019. Οι ελάχιστοι επιζώντες της θανατηφόρας μόλυνσης που κυρίευσε τον πλανήτη ζουν καλά κρυμμένοι σε μία δυστοπική υπόγεια κοινότητα που διέπεται από αυστηρούς κανόνες και λειτουργεί με υποδειγματικό τρόπο.

Μοναδική έξοδος διαφυγής από την καθημερινότητα της πολιτείας είναι ένα τροπικό Νησί. Η μόνη περιοχή που δεν μολύνθηκε και είναι απαλλαγμένο από παθογόνα. Σε αυτό το Νησί κατόπιν μίας κλήρωσης που γίνεται κάθε εβδομάδα, αποστέλλονται για το υπόλοιπο της ζωής τους, κάποια τυχερά μέλη της εσώκλειστης κοινότητας.

Για τον Λίνκολν Σιξ Έκο (Γιούαν ΜακΓκρέγκορ), από τη φύση του ανήσυχος χαρακτήρας, αυτό το “δώρο” του δημιουργεί πολλά ερωτήματα.
Τα οποία θα πληθύνουν από τη στιγμή που η κληρωτίδα θα αναδείξει σαν νικήτρια τη στενή του φίλη Τζόρνταν Του Ντέλτα (Σκάρλετ Γιοχάνσον), η οποία ετοιμάζει αμέριμνη τις βαλίτσες της για τον ειδυλλιακό προορισμό.

Η ανακάλυψη της φρικτής αλήθειας θα τους αναγκάσει να πραγματοποιήσουν το απίθανο: να δραπετεύσουν από τις εγκαταστάσεις, να αποκαλύψουν την αλήθεια στους συνανθρώπους τους και να συναντήσουν τελικά τους δημιουργούς τους προσπαθώντας να βάλουν τέλος στον εφιάλτη.

Παίζουν: Σκάρλετ Γιοχάνσον, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Στηβ Μπουσέμι, Ντζιμόν Χουνσού, Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, Σον Μπην.

*Star, Τετάρτη 23/03, στις 01:45