4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μια καινούργια εβδομάδα μόλις ξεκίνησε και σου έχουμε επιλέξει τέσσερις ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Μαθήματα Αυτοάμυνας» (2019) σκηνοθεσία Ράιλι Στερνς

Δράσης, κωμωδία – Αφού δέχεται επίθεση από μια συμμορία το βράδυ στον δρόμο, ο δειλός βιβλιοθηκάριος Κάσεϊ αποφασίζει να γραφτεί στα μαθήματα καράτε της γειτονιάς του, ώστε να μάθει να προστατεύει τον εαυτό του. Κάτω από το βλέμμα του χαρισματικού του εκπαιδευτή, γνωστού μόνο ως Σενσέι, και της σκληροτράχηλης κατόχου καφέ ζώνης Άννα, ο Κάσεϊ κερδίζει σιγά-σιγά μια αίσθηση αυτοπεποίθησης, παρόμοια με τίποτα άλλο καθ’ όλη τη ζωή του. Αλλά όταν αρχίζει να παρακολουθεί τα μυστικά νυχτερινά μαθήματα του Σενσέι, ανακαλύπτει έναν τελείως διαφορετικό κόσμο που δεν φαντάζονταν ότι υπήρχε.

Παίζουν: Τζέσι Άιζενμπεργκ, Αλεσάντρο Νιβόλα, Ίμοτζεν Πουτ.

*Μακεδονία, Δευτέρα 04/04 στις 21:00

«Σκιά» (2018) σκηνοθεσία Ζανγκ Γιμού

Περιπέτεια – Η ιστορία των Τριών Βασιλείων της Κίνας στην επική περιπέτεια «Σκιά» που περιγράφει την ιστορία ενός ισχυρού Βασιλιά και του λαού του που έχουν εκδιωχθεί από την πατρίδα τους και επιθυμούν να την πάρουν πίσω.

Ο Βασιλιάς είναι άγριος και φιλόδοξος αλλά τα κίνητρα και οι μέθοδοί του είναι άγνωστα και μυστήρια.

Ο αρχιστράτηγός του είναι ένας οραματιστής που επιθυμεί διακαώς να κερδίσει τη μάχη αλλά χρειάζεται να αναπτύξει το σχέδιό του με απόλυτη μυστικότητα.

Οι γυναίκες του παλατιού αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο που δεν έχει χώρο για εκείνες.

Και υπάρχει και ένας κοινός θνητός γύρω από τον οποίο στροβιλίζονται οι αδυσώπητες δυνάμεις της ιστορίας, έτοιμες να τον κατασπαράξουν.

Παίζουν: Ντενγκ Τσάο, Σουν Λι, Ζενγκ Κάι, Γκουαν Ξιαοτόνγκ.

*Open, Δευτέρα 04/04 στις 21:15

«Ο Παίκτης» (1992) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Όλτμαν

Αστυνομική Κωμωδία – Στο Χόλυγουντ της χλιδής, των γρήγορων αποφάσεων και των ωραίων γυναικών, ο υπεύθυνος ενός μεγάλου στούντιο για την επιλογή σεναρίων Γκρίφιν Μιλ (Τιμ Ρόμπινς) αρχίζει να λαμβάνει κάρτες με μηνύματα μίσους, από έναν άγνωστο αποτυχημένο συγγραφέα, που δεν επιλέχτηκε το σενάριο του.

Ο Γκρίφιν, τρομοκρατημένος μέσα στην έντονη ζωή που κάνει, ψάχνει τα αρχεία του, βρίσκει ή, έτσι νομίζει, τον εκβιαστή, τον συναντά και τον σκοτώνει.

Η αστυνομία, λόγω των συγκυριών, βάζει τον Γκρίφιν στο στόχαστρο από την πρώτη μέρα, αλλά επειδή δεν υπάρχουν αποφασιστικοί αυτόπτες μάρτυρες, αυτός ξεγλιστρά και συνεχίζει την καθημερινότητα του.

Ο πραγματικός, όμως, δολοφόνος, περιμένει την ώρα του για να “xτυπήσει” τον Γκρίφιν με μία “προσφορά” που δεν θα μπορέσει να αρνηθεί.

Παίζουν: Τιμ Ρόμπινς, Γκρέτα Σκάκι, Γούπι Γκόλντμπεργκ, Πίτερ Γκάλαχερ, Μπρους Γουίλις, Τζούλια Ρόμπερτς, Τζακ Λέμον, Σούζαν Σάραντον, Νικ Νόλτε, Σερ, Αντζέλικα Χιούστον

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 04/04 στις 22:15

«Ο Λύκος της Wall Street» (2013) σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορτσέζε

Αστυνομική Βιογραφική Κομεντί – Εκατομμυριούχος στα 26. Κατάδικος στα 36. Η αληθινή ιστορία του Τζόρνταν Μπέλφορντ, ενός χρηματιστή από το Λονγκ Άιλαντ, ο  οποίος εξέτισε 20 μήνες στη φυλακή επειδή αρνήθηκε να συνεργαστεί σε μια μαζική υπόθεση απάτης τίτλων το 1990, που τον ενέπλεξε στην εκτεταμένη διαφθορά της Wall Street και στον εταιρικό τραπεζικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της διείσδυσης της μαφίας. Η δραματική άνοδος και πτώση του στη Γουόλ Στριτ, που συνόδευσε την ταραχώδη ζωή του, με τα ατελείωτα πάρτι, τις καταχρήσεις και τη διαφθορά.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μάργκοτ Ρόμπι, Τζόνα Χιλ, Μάθιου Μακόναχι, Κάιλ Τσάντλερ.

*Alpha, Δευτέρα 04/04 στις 22:40