6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει 6 ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Blues Brothers 2000» (1998) σκηνοθεσία Τζον Λαντις

Κωμωδία, μιούζικαλ -Ο Elwood Blues αποφυλακίζεται και προς μεγάλη του λύπη διαπιστώνει ότι o αδερφός του δεν υπάρχει πια, το ορφανοτροφείο που μεγάλωσε έχει κατεδαφιστεί και η μπάντα έχει διαλυθεί. Τότε αποφασίζει να επανενώσει με τη βοήθεια μερικών φίλων του, τη παλιά μπάντα για μια ακόμη αποστολή. H διάσημη μπάντα BLUES BROTHERS ενώνεται ξανά. Aυτή τη φορά με τη βοήθεια του εκφραστικού μπαρμαν (Goodman), συναγωνίζονται στην Μάχη των Μπάντων (Battle of the Bands). Ο Buster, ένα μικρό ορφανό απειθάρχητο αγόρι γίνεται και αυτό μέλος.

Παίζουν: Νταν Ακρόιντ, Τζον Γκούντμαν, Γουόλτερ Λεβιν, Αρίθα Φράνκλιν, Τζέιμς Μπράουν, Τζο Μόρτον, Β.Β. Κινγκ.

*Μακεδονία, Τρίτη 05/04 στις 21:00

«Η Ζωή όπως την Ξέρουμε» (2010) σκηνοθεσία Γκρεγκ Μπερλάντι

Κομεντί Ρομαντική – Η Χόλι Μπέρενσον έχει μια λαμπρή καριέρα μπροστά της. Είναι μια ανερχόμενη ιδιοκτήτρια εταιρίας κέτερινγκ. Από την άλλη ο Έρικ Μέσερ έχει κι αυτός το δικό του λαμπρό μέλλον καθώς είναι ένας πολλά υποσχόμενος σκηνοθέτης αθλητικών προγραμμάτων.

Η Χόλι και ο Έρικ συναντιούνται αλλά το πρώτο ραντεβού αποδεικνύεται καταστροφικό. Μετά από εκείνη τη μέρα το μόνο που έχει μείνει ως κοινό ανάμεσά τους είναι η αμοιβαία αντιπάθεια και η αγάπη για την βαφτιστήρα τους, Σόφι. Όταν, όμως, θα γίνουν το μοναδικό πράγμα που έχει απομείνει στον κόσμο της, η Χόλι και ο Έρικ θα αναγκαστούν να αφήσουν τις διαφορές τους στην άκρη.

Ισορροπώντας ανάμεσα σε φιλοδοξίες και ανταγωνιστικές επαγγελματικές υποχρεώσεις, και οι δύο, θα πρέπει να βρουν κοινό έδαφος την ίδια στιγμή που θα αναγκαστούν να μοιραστούν την ίδια στέγη.

Παίζουν: Κάθριν Χέιγκλ, Τζος Ντουχάμελ, Τζος Λούκας, Κριστίνα Χέντρικς, Χέις ΜακΑρθουρ, Μελίσα Μακάρθι.

*Open, Τρίτη 05/04 στις 21:15

«Μέρες Ραδιοφώνου» (1987) Γούντι Άλεν 

Κωμωδία – Μία νοσταλγική ματιά στη χρυσή εποχή του ραδιοφώνου.
Ο αφηγητής μας, ο Τζο μας περιγράφει πως συνδέει παλιά τραγούδια με παιδικές αναμνήσεις από τη δεκαετία τέλη του 1930 και αρχές του 1940.

Ο νεαρός Τζο ζούσε σε μια τυπική εβραϊκή-αμερικανική οικογένεια στην παραλία Rockaway. Με τους συνομηλίκους του, τριγυρνά ανέμελα στην παραλία και μαζεύει γκάτζετ της αγαπημένης του σειράς, ο Μασκοφόρος Εκδικητής.

Η μητέρα του στο ραδιόφωνο άκουγε πάντα Το Πρωινό. Η θεία Μπέα προτιμά τα τραγούδια και τον χορό.
Ο πατέρας του κρατούσε κρυφό το επάγγελμά του γιατί ντρεπόταν που ήταν οδηγός ταξί. Άλλα μέλη της οικογένειας ήταν ο θείος Έιμπ, η θεία Σηλ, ο παππούς και η γιαγιά και η θεία Μπέα.

Παίζουν: Μία Φάροου, Σεθ Γκριν, Ντάιαν Γουίστ, Τζούλι Κάβνερ, Τζος Μοστέλ, Μάικλ Τάκερ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 05/04 στις 22:15

«Σκοτεινό Παρελθόν» (2017) σκηνοθεσία Μπραντ Σίλμπερλινγκ

Δράμα – Ένας εγκληματίας πολέμου έχει τραπεί σε φυγή και αλλάζει συνεχώς κρησφύγετα μετά το τέλος των Βαλκανικών πολέμων. Σε ένα από τα σπίτια στο οποίο κρύβεται έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τη νεαρή οικονόμο του προηγούμενου ενοίκου. Στην πορεία της γνωριμίας τους αναπτύσσεται ένα είδος φιλίας μεταξύ τους, μέχρι που ανακαλύπτει ότι στην πραγματικότητα η νεαρή Τάνια είναι ένας πράκτορας με αποστολή να τον προσέχει. Έτσι, ο General παίρνει μια απόφαση που πρόκειται να αλλάξει τις ζωές και των δυο τους.

Παίζουν: Μπεν Κίνγκσλεϊ, Ήρα Χίλμαν, Πίτερ Σεραφίνοβιτς, Ρόμπερτ Μπλάιθ.

*Alpha, Τρίτη 05/04 στις 22:40

«Η Διερμηνέας» (2005) σκηνοθεσία Σίντεϊ Πόλακ

Αστυνομική Δράσης Μυστηρίου – Η Νικόλ Κίντμαν είναι η Σύλβια Μπρουμ, μία διερμηνέας του ΟΗΕ που κατάγεται από μια χώρα της Αφρικής, η οποία τέλει υπό καθεστώς δικτατορίας.

Ζώντας στον πολυεθνικό μικρόκοσμο του ΟΗΕ προσπαθεί να αφήσει πίσω της τα δύσκολα χρόνια που έζησε στη χώρα της.
Ένα βράδυ, μέσα στο κτίριο που εργάζεται θα ακούσει άθελά της κάποιους να σχεδιάζουν τη δολοφονία του δικτάτορα. Επειδή καταλαβαίνει πως κινδυνεύει και η δική της ζωή, καταφεύγει στο FBI που αναθέτει την υπόθεσή της στον πράκτορα Τόμπιν Κέλερ (Σον Πεν).

Εκείνος είναι από την αρχή δύσπιστος και αρχίζει να ερευνά το παρελθόν της Σύλβια που περιπλέκει αρκετά την υπόθεση, αφού μοιάζει να έχει τα δικά της κίνητρα για να διαρρεύσει αυτό που άκουσε. Και οι δύο όμως θα πρέπει να βρουν την αλήθεια πριν την προγραμματισμένη ομιλία του δικτάτορα στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Παίζουν:  Νικόλ Κίντμαν,Σον Πεν,Κάθριν Κίνερ, Τζέσπερ Κρίστενσεν, Ιβάν Αταλ, Έρλ Κάμερον, Κέρτις Κουκ, Τζωρτ Χάρις.

*Star, Τρίτη 05/04 στις 00:15

«Άντρες με τα Όλα τους» (1997) σκηνοθεσία  Πίτερ Σατανέο

Κομεντί – Κάποτε το Σέφιλντ ήταν η πατρίδα της χαλυβουργίας και οι δουλειές έβριθαν. Σήμερα, δεκαετία του 1990 τα περισσότερα ορυχεία έχουν κλείσει και η ανεργία μαστίζει την πόλη.

Ένας από τους απολυμένους χαλυβεργάτες, ο 30χρονος Γκαζ χρειάζεται επειγόντως χρήματα για να μπορέσει να επισκεφθεί τον γιο του.

Ενώ χασομεράει σε ένα τοπικό γραφείο ευρέσεως εργασίας αποφασίζει να αντιμετωπίσει τη μιζέρια της ζωής του, παρουσιάζοντας ένα νούμερο ανδρικού στριπτήζ. Άλλωστε η ιδέα του, μοιάζει να είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίζει γρήγορο και εύκολο χρήμα.

Καταφέρνει να πείσει για το «τολμηρό» σχέδιό του μια ομάδα φίλων του, οι οποίοι μόνο για strip-show δεν σε προδιαθέτουν: ο κολλητός του αλλά και υπέρβαρος Ντέιβ, ο πρώην επιστάτης κι ερασιτέχνης χορευτής Τζέραλντ, ο φοβητσιάρης και μαμμόθρεφτος Λόμπερ, ο γερο-Χορς με έντονο πρόβλημα στις αρθρώσεις του κι ο Γκάι με ακόμη πιο έντονο πρόβλημα στο να ακολουθήσει τον ρυθμό της μουσικής.

Τους “εμψυχώνει” όμως λέγοντάς τους ότι το δικό τους νούμερο θα έχει σίγουρα επιτυχία αφού στο στριπτίζ τους θα τα δείξουν ΟΛΑ!!

Ξεπερνώντας τους όποιους αρχικούς δισταγμούς το κουιντέτο ξεκινά σκληρές προετοιμασίες σε ένα συνοικιακό παμπ εν όψει της μεγάλης βραδιάς..

Παίζουν: Ρόμπερτ Καρλάιλ,Τομ Γουίλκινσον,Μαρκ Άντι, Γουίμ Σνέιπ, Στηβ Χουισον, Πωλ Μπαρμπερ, Ουγκο Σπιρ, Λέσλι Σαρπ, Έμιλι Γουφ, Πωλ Μπατεργουορθ, Ντέιβ Χηλ.

*Alpha, Τρίτη 05/04 στις 00:20