6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Πάση Θυσία» (2016) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Μακένζι

Δραματική, δράσης – Δύο αδέλφια, που η τράπεζα κατέστρεψε την ελπίδα τους για μια καλύτερη ζωή, αποφασίζουν να τα παίξουν όλα για όλα μέσα από ένοπλες ληστείες των υποκαταστημάτων της. Το παιχνίδι όμως «αγριεύει», όταν ο πιο σεβαστός και δημοφιλής αστυνομικός πράκτορας του Τέξας αποφασίζει να τους σταματήσει, λίγο πριν ο ίδιος αποσυρθεί από την υπηρεσία…

Ο Τόμπι, πρόσφατα διαζευγμένος και πατέρας ενός μικρού αγοριού, προσπαθεί να εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή, όχι μόνο για να αλλάξει το μίζερο παρελθόν του, αλλά και το δυσοίωνο μέλλον του. Βλέποντας όμως τις μεγάλες δυσκολίες και τα αδιέξοδα, δε βλέπει άλλη λύση από το να συνεργαστεί με τον αδελφό του, τον Τάνερ, έναν οξύθυμο χαρακτήρα και πρώην κατάδικο. Πολύ σύντομα, αρχίζουν ένα μπαράζ ληστειών των υποκαταστημάτων της τράπεζας που έκανε πρόσφατα κατασχέσεις στην οικογενειακή τους περιουσία, αποδίδοντας έτσι τη δική τους δικαιοσύνη.

Κι ενώ αρχικά το σχέδιό τους φαίνεται να λειτουργεί, τα πράγματα θα δυσκολέψουν, όταν στο παιχνίδι αποφασίζει να μπει ο ηθικά ακέραιος -αλλά και αμείλικτος- Μάρκους Χάμιλτον, που λίγο πριν βγει στη σύνταξη από το πόστο του αστυνομικού πράκτορα στο Τέξας, αποφασίζει να κάνει μια ηρωϊκή έξοδο με τη σύλληψη των δύο αδελφών. Η σύλληψή τους όμως δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση, αφού η σύγκρουση ανάμεσα στην παλιά και τη νέα «Δύση» θα είναι ανελέητη.

Παίζουν: Μπεν Φόστερ, Κρις Πάιν, Τζεφ Μπρίτζες, Γκιλ Μπίρμιγχαμ.

*Open, Τετάρτη 06/04, στις 21:15

«Η Προσβολή» (2017) σκηνοθεσία Ζιάντ Ντουεϊρί, Ζοέλ Τουμά

Δραματική – Σε μια γειτονιά στην Βηρυτό, μια λεκτική διαμάχη παίρνει τεράστιες διαστάσεις και βρίσκει τον Τόνι Τζορτζ Χάνα (Αντέλ Καράμ), έναν Λιβανέζο Xριστιανό, και τον Γιάσερ Σαλάμεχ (Κάμελ Ελ Μπάσα), έναν Παλαιστίνιο εργοδηγό πρόσφυγα, στο δικαστήριο.

Ο Τόνι είναι ο χριστιανός Λιβανέζος με την έγκυο σύζυγο που του ζητά να γυρίσουν στο μέρος καταγωγής του, αλλά εκείνος δεν θέλει ούτε να σκέφτεται τι βίωσε εκεί σε παιδική ηλικία, πόσω μάλλον να επισκευάσει το πατρικό του.

Ο Γιάσερ είναι ο Παλαιστίνιος πρόσφυγας, ένας τίμιος άνθρωπος, παντρεμένος, του μεροκάματου «του τρόμου», καθώς εργάζεται στα όρια της παρανομίας, κι ας ζει στη Βηρυτό εδώ και δεκαετίες.

Εξαιτίας των νερών που πέφτουν πάνω του από την υδρορροή ενός μπαλκονιού που δεν τηρεί τους πρέποντες κανονισμούς ώστε να μην καταβρέχονται οι περαστικοί, ο πάντα δίκαιος στη ζωή του Γιάσερ, ο οποίος εργάζεται για οικοδομική εταιρεία σε παράπλευρο κτήριο, παίρνει την πρωτοβουλία να διορθώσει την αιτία του «κακού» και τοποθετεί έναν σωλήνα χωρίς να ζητήσει την άδεια του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, του Τόνι, κατόχου συνεργείου αυτοκινήτων στην ίδια γειτονιά.

Ο Τόνι γίνεται έξαλλος, παίρνει ένα σφυρί, σπάει τον σωλήνα, ο Γιάσερ ανταποδίδει με μια βρισιά, δημόσια, από τη μέση του δρόμου, ο Τόνι ζητά από τον προϊστάμενο του Γιάσερ να ζητήσει συγγνώμη, αυτός αρνείται και η κατάσταση παρεκτρέπεται ακόμη περισσότερο.

Το τσίρκο που στήνουν τα μέσα ενημέρωσης γύρω τους δημιουργεί κοινωνική έκρηξη στο Λίβανο, αναγκάζοντας τον Τόνι και το Γιάσερ να επαναπροσδιορίσουν τις ζωές και τις προκαταλήψεις τους.

Παίζουν: Αντέλ Καράμ, Καμέλ Ελ Μπάσα, Καμίλ Σαλαμέχ, Ντιαμάντ Μπου Αμπούντ, Ρίτα Χάγιεκ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 06/04, στις 22:15

«Η Κληρονόμος» (2009) σκηνοθεσία Παναγιώτης Φαφούτης

Ελληνική Κωμωδία – Η Βέρα, πρώην αεροσυνοδός, είναι η όμορφη σύζυγος του Στέλιου Σκαρίμπα, προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας «Πάνθηρες». Ζει μια ήσυχη ζωή, μεγαλώνοντας τα δυο παιδιά της. Όλα κυλούν ομαλά, μέχρι που μια εξωσυζυγική περιπέτεια του Στέλιου, έχει μοιραία κατάληξη. Η Βέρα βρίσκεται ξαφνικά χωρίς σύζυγο και προστάτη και όταν ανοίγει η διαθήκη του δέχεται ένα δεύτερο πλήγμα. Ένας παρανοϊκός όρος θα την κάνει να χάσει … την μπάλα: για να κρατήσει την κληρονομιά, η Βέρα πρέπει, από τη θέση του Προέδρου, να διατηρήσει τους «Πάνθηρες» στη Μεγάλη Κατηγορία. Αν η ομάδα υποβιβαστεί, η κληρονομιά θα καταλήξει σε κοινωφελές ίδρυμα.

Παίζουν: Σμαράγδα Καρύδη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Πέτρος Λαγούτης, Τιτίκα Στασινοπούλου, Κωστής Κορωναίος, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Χρήστος Σαπουντζής, Κώστας Φραγκολιάς, Γιώργος Καπουτζίδης, Ιωάννης Παπαζήσης, Ερρίκος Λίτσης.

*Alpha, Τετάρτη 06/04, στις 22:40

«Στα Καλά Καθούμενα» (2014) σκηνοθεσία Νίκος Ζαπατίνας

Κωμωδία – Η ζωή του Μπάμπη θα ανατραπεί μετά την επεισοδιακή συνάντησή του με την ωραία και δυναμική Αθηνά. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις, ανάμεσα στις οποίες ένα πιάνο που κρύβει έναν μεγάλο θησαυρό, μια γυναίκα που το έχει σκάσει από το σπίτι της, μια περιουσία που αναζητά κληρονόμο, μια άπιστη αρραβωνιαστικιά, ένα ύποπτο μοναστήρι και τελικά τον έρωτα.

Παίζουν: Ζέτα Μακρυπούλια, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Άννα Μαρία Παπαχαλαράμπους, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.

*Star, Τετάρτη 06/04, στις 200:00

«Αρσενικός Ζιγκολό: Ωραίος και Ευρωπαίος» (2005) σκηνοθεσία Μάικ Μπίγκελοου

Κωμωδία – Ντιούς Μπιγκαλο: Ο άνθρωπος που ντροπιάζει το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο!
Αυτή τη φορά, ο ζιγκολό Ντους πηγαίνει στην Ευρώπη για να βοηθήσει το πρώην αφεντικό και μέντορά του, Τι Τζέι, που βρίσκεται μπλεγμένος σε μια ύποπτη υπόθεση δολοφονίας με θύματα μερικούς από τους πιο περιζήτητους ζιγκολό της Ευρώπης.

Αλλά μπορεί η Ευρώπη και οι γυναίκες της να επιζήσουν από ένα τέτοιο καταστροφικό τσουνάμι;

Παίζουν: Ρομπ Σναϊντερ, Έντι Γκρίφιν, Κώστας Σόμμερ.

*Alpha, Τετάρτη 06/04, στις 00:45

«Ο Ρωμαίος Πρέπει να Πεθάνει» (2000) σκηνοθεσία Αντρέι Μπαρτκόβιακ

Αστυνομική Δράσης Περιπέτεια – Ο Χανγκ Σινγκ, πρώην αστυνομικός στο Χονγκ Κονγκ, καταφθάνει στις ΗΠΑ με σκοπό να εκδικηθεί το θάνατο του αδελφού του, πρώην αφεντικού του ασιατικού υποκόσμου. Μετά από έρευνες ανακαλύπτει πως υπαίτιος είναι ο Άιζακ Ο’ Ντέι, αρχηγός μιας αφροαμερικανικής συμμορίας.

Αυτό όμως που ο Χανγκ Σινγκ δεν περίμενε να συμβεί ήταν να ερωτευθεί κεραυνοβόλα την Τρις, κόρη του Άιζακ! Ο έρωτάς του για την κοπέλα βρίσκεται αντιμέτωπος με τους στόχους του για απονομή δικαιοσύνης.

Η έκβαση αυτού του δραματικού αγώνα εξαρτάται μόνο από τον ίδιο

Παίζουν: Τζετ Λι, Aaliyah, Αϊζάια Γουάσινγκτον, Ράσελ Γουόνγκ, DMX, Ντιλρόι Λίντο.

*Star, Τετάρτη 06/04, στις 02:00