6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης» (2020) σκηνοθεσία Κρις Σάντερς

Δράσης – Η ταινία βασίζεται στην ιστορία του Μπακ, ενός σκύλου με μεγάλη καρδιά. Η ευτυχισμένη ζωή του ανατρέπεται όταν ξαφνικά μεταφέρεται από το σπίτι του στην Καλιφόρνια στην εξωτική και άγρια Αλάσκα την περίοδο της μεγάλης εξόρυξης χρυσού το 1890.

Ως το νεότερο μέλος μιας ομάδας σκύλων για αποστολές αλληλογραφίας – αργότερα γίνεται ο αρχηγός τους – ο Μπακ θα βιώσει την εμπειρία της ζωής του, βρίσκοντας στο τέλος την αληθινή του θέση σε αυτό τον κόσμο φροντίζοντας πια ο ίδιος τον εαυτό του.

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Νταν Στίβενς, Ομάρ Σι, Κάρεν Γκίλαν, Μπράντλεϊ Γουίτφορντ, Κόλιν Γούντελ.

*Open, Πέμπτη 07/04, στις 21:15

«Florence: Φάλτσο σοπράνο» (2016) σκηνοθεσία Στίβεν Φρίαρς

Δραματική κομεντί – Η κοσμική Νεοϋορκέζα Φλόρενς Φόστερ Τζέκινς (Μέριλ Στριπ) πιστεύει πως είναι το αηδόνι της όπερας, ενώ στην πραγματικότητα είναι εντελώς φάλτσα.
Ο σύζυγος και ατζέντης της, Σεντ Κλερ Μπέιφιλντ (Χιου Γκραντ), ένας Άγγλος αριστοκράτης και ηθοποιός, συντηρεί αυτή της την ψευδαίσθηση.

Αν και εντελώς κακόφωνη, η κοσμική Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς πιστεύει πως είναι μια εξαιρετική σοπράνο. Δωροδοκώντας τους πάντες, ο σύζυγος και ατζέντης της Σεντ Κλερ Μπέιφιλντ καταφέρνει να της συντηρεί αυτή την ψευδαίσθηση, μέχρι που εκείνη αποφασίζει να δώσει συναυλία στο Κάρνεγκι Χολ.

Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Χιου Γκραντ, Σάιμον Χέλμπεργκ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Νίνα Αριάντα.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 07/04, στις 22:15

«Ο Βασιλιάς της Τούρτας» (2018) σκηνοθεσία Φίλιπ Χαμαρ Φρεντρικ Γουικιγκσον

Δράμα, κωμωδία – Σουηδία, 1985: Η τηλεοπτική εκπομπή Rekord-Magazinet ανακοινώνει ότι το Κόπινγκ είναι η πιο βαρετή πόλη της χώρας. Ενώ οι κάτοικοι της πόλης αγνοούν τις ειδήσεις, ένας νεοφερμένος μεσήλικας ονόματι Χάσε Πι αποφασίζει να εκδικηθεί τους σνομπ κατοίκους της Στοκχόλμης φτιάχνοντας την πιο μακριά τούρτα στον κόσμο, καταφέρνοντας να ενώσει την πόλη.

Παίζουν: Μίκαελ Πέρσμπραντ, Έλενα Μπεργκστρομ, Τομας Βον Μπρομσεν, Τζενς Όλιν, Τζόελ Ουάλον, Σεσίλια Φρούντα, Ελίνα ντου Ριτς, Τίμοθι Έρλ.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 07/04, στις 00:00

«Δουνκέρκη» (2017) σκηνοθεσία Κρίστοφερν Νόλαν

Πολεμικό – Με φόντο την τεταμένη πολεμική ατμόσφαιρα, το συμπαγές σκοτάδι που απλώνεται πάνω από κάθε εμπόλεμη ζώνη και τον φόβο στο βλέμμα των στρατιωτών, ο Christopher Nolan αφηγείται μια από τις πιο μαύρες σελίδες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η μάχη της Δουνκέρκης αφορά την σύγκρουση ανάμεσα στις δυνάμεις της Ναζιστικής Γερμανίας και των στρατευμάτων της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Βελγίου, στα πλαίσια Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι δυνάμεις του Χίτλερ περικύκλωσαν τα συμμαχικά στρατεύματα με αποτέλεσμα άλλοι να εγκαταλείψουν, άλλοι να συλληφθούν αιχμάλωτοι και εκατοντάδες να πεθάνουν. Συνολικά έγινε κατορθωτό να διαφύγουν 338.226 στρατιώτες και διασώθηκαν φθάνοντας στην Αγγλία μέσω θαλάσσης.Οι Γάλλοι που απέμειναν ένιωσαν εγκαταλελειμμένοι, τόσο από τους Βρετανούς που αποχώρησαν, όσο και από τους Βέλγους που παραδόθηκαν.

Παίζουν: Φιόν Γουάιτχεντ, Τομ Γκλιν-Κάρνι, Τζακ Λόουντεν, Χάρι Στάιλς, Ανιουρίν Μπαρνάρντ, Τζέιμς Ντ’Αρσι, Μπάρι Κέογκαν, Κένεθ Μπράνα. 

*Star, Πέμπτη 07/04, στις 00:10

«Απόδραση στον Αέρα» (1997) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Περιπέτεια – Μετά την οκτάχρονη φυλάκισή του, ο Κάμερον Πο, αξιωματικός του Αμερικανικού στρατού, ετοιμάζεται να αποφυλακιστεί. Τόσα χρόνια μετά, δεν βλέπει την ώρα να επιστρέψει στο γιο του και τη γυναίκα του. Αυτήν, άλλωστε, ήθελε τότε να προστατέψει, όταν σκότωσε τον μεθυσμένο άγνωστο, που της επιτέθηκε.

Αυτήν τώρα ανυπομονεί να ξαναδεί, μαζί με τον γιο του, που γεννήθηκε, όσο αυτός εξέτιε την ποινή του. Όμως, στο αεροπλάνο που επιβιβάζεται, βρίσκονται κάποιοι επικίνδυνοι κατάδικοι, που προορίζονται για μεταφορά σε φυλακή υψίστης ασφάλειας. Όταν κάποια στιγμή, παίρνουν τον έλεγχο του αεροπλάνου με αρχηγό τους τον Σάιρους The Virus, προκειμένου να διαφύγουν στο εξωτερικό, ο Κάμερον δεν έχει σκοπό να μείνει απαθής.

Για άλλη μια φορά, θα ξαναπάρει το νόμο στα χέρια του για να τους εμποδίσει. Είναι όμως έτοιμος να υποστεί για άλλη μια φορά τις συνέπειες;

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τζον Κιούζακ, Τζον Μάλκοβιτς, Ντάνι Τρέγιο, Βιν Ρέιμς, Τρίσια Πόε, Μόνικα Πότερ.

*Alpha, Πέμπτη 07/04, στις 01:30

«Κωδικό Όνομα: Νίνα» (1993) σκηνοθεσία Τζων Μπάνταμ

Αστυνομική Δράσης – Η Μάγκι (Μπρίτζετ Φόντα), μία κοπέλα, που έχει μεγαλώσει στους δρόμους, ενώ βρίσκεται υπό την επήρρεια ναρκωτικών δολοφονεί έναν αστυνομικό. Μετά απ’αυτό συλλαμβάνεται και καταδικάζεται σε θάνατο.

Η ώρα της εκτέλεσης έρχεται πολύ γρήγορα και η Μάγκι αποχαιρετά τη ζωή.

Ωστόσο τα πράγματα εξελίσσονται εντελώς διαφορετικά καθώς λίγες ώρες μετά την… εκτέλεσή της, η Μάγκι ξαναβρίσκει τις αισθήσεις της, ξαπλωμένη σ’ ένα κρεβάτι νοσοκομείου. Στην απέναντι γωνία στέκεται ο Μπομπ (Γκάμπριελ Μπέρν), κυβερνητικός πράκτορας και επικεφαλής ενός πρωτοποριακού προγράμματος επανένταξης κρατουμένων.

Ο Μπομπ εξηγεί στην Μάγκι πως έχει δύο επιλογές: είτε να δεχθεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα και να εκπαιδευτεί ως επαγγελματίας δολοφόνος είτε να βρεθεί πολύ σύντομα κάτω από την ταφόπλακα που ήδη έχει το όνομά της.

Παίζουν: Μπρίτζετ Φόντα, Γκάμπριελ Μπερν, Αν Μπάνκροφτ, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Αν Μπακφορντ, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Τζων Μπάνταμ.

*Star, Πέμπτη 07/04, στις 02:30