8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και όσα μπορείς να απολαύσεις στη μικρή οθόνη είναι εδώ.

«Λάρα Κρόφτ Τουμπ Ρέιντερ: Το Λίκνο της Ζωής» (2003) σε σκηνοθεσία Σάιμον Γουεστ

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Το κουτί της Πανδώρας που σύμφωνα με το θρύλο, κρύβει την πιο μεγάλη δύναμη κακού που υπήρξε ποτέ είναι κρυμμένο κάπου στην αφρικάνικη ήπειρο, σε μια περιοχή γνωστή σαν “Το Λίκνο της Ζωής”.
Αποστολή της Λάρα Κροφτ (Αντζελίνα Τζολί) είναι να βρει το περιβόητο κουτί, πριν αυτό πέσει στα χέρια του τρελού νομπελίστα επιστήμονα Δρ. Τζόναθαν Ράις. Σκοπός του Ράις είναι να ελέγξει τη δύναμη του κακού προς ίδιον όφελος και για αυτό πρέπει να εμποδιστεί με κάθε κόστος.

Φυσικά, η Λάρα Κροφτ είναι το μόνο άτομο που μπορεί να συμβάλλει ώστε να διατηρηθεί η ζωή όπως την ξέρουμε, επιχειρώντας να εμποδίσει τον Ράις να πετύχει τον ύστατο σκοπό του: την παγκόσμια κυριαρχία!
Στο κυνήγι αυτό η Λάρα θα έχει στο πλευρό της τον πρώην πράκτορα Τέρι Σέρινταν (Τζέραρντ Μπάτλερ) με τον οποίον τη συνέδεαν κατά το παρελθόν συναισθηματικοί δεσμοί.

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Τζέραρντ Μπάτλερ, Νοα Τέιλορ, Κρις Μπάρι, Κιαράν Χαιντς.

*SKAI, Παρασκευή 08/04, στις 21:00

«Γοργόνες και Μάγκες» (1968) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Μουσική κωμωδία – Σε ένα μικρό νησί καταφθάνουν Αθηναίοι για να αγοράσουν κτήματα, έχοντας πληροφορηθεί πως μια μεγάλη εταιρεία έχει αποφασίσει να το αξιοποιήσει τουριστικά. Αλλά οι νησιώτες με επικεφαλής την αρχόντισσα του νησιού και τον εγγονό της αποφασίζουν να τους εμποδίσουν. Στο μεταξύ, διάφορα ερωτικά μπερδέματα διαταράσσουν την ησυχία του όμορφου νησιού.

Παίζουν: Μαίρη Χρονοπούλου, Φαίδων Γεωργίτσης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Βαγγέλης Σειληνός, Νόρα Βαλσάμη, Λάκης Κομνηνός, Χρήστος Δοξαράς, Μαρία Φωκά, Χρόνης Εξαρχάκος,  Γιάννης Βογιατζής.

*Ant1, Παρασκευή 08/04, στις 21:30

«Frozen 2» (2019) σκηνοθεσία Κρις Μπακ, Τζένιφερ Λι

Animation – Η περιπλάνηση στο άγνωστο, ακόμα και για μια δυνατή βασίλισσα σαν την Έλσα, απαιτεί θάρρος, φαντασία και λίγη μαγεία. Η Έλσα έχει το χάρισμα να φτιάχνει πάγο και χιόνι. Πολύ πρόσφατα έμαθε να ελέγχει τη μαγική της δύναμη και αποκάλυψε τις δυνάμεις της στο βασίλειο μετά από χρόνια. «Η Έλσα είναι ένας συναρπαστικός χαρακτήρας με την απίθανη ικανότητα να τιθασεύει τη δύναμη της φύσης» λέει ο σκηνοθέτης Chris Buck. «Η σύνδεση της με τη φύση ήταν εκεί από πάντα.

Αλλά δεν ξέρει το γιατί». Οπότε, όσο χαρούμενη και να μοιάζει, η Έλσα νιώθει αναστατωμένη. Η σκηνοθέτιδα Jennifer Lee, που έγραψε και το σενάριο, λέει: «Η Έλσα ακούει μια φωνή που την καλεί και κανείς άλλος δεν την ακούει. Προσπαθεί να την μπλοκάρει, αλλά δεν σταματάει. Της δείχνει κομμάτια από το παρελθόν. Της υπόσχεται απαντήσεις για τους λόγους που είναι όπως είναι. Η φωνή είναι επική και μυστηριώδης. Πρέπει να τη βρει ».

Οι απαντήσεις που υπόσχεται αυτό το κάλεσμα απειλούν το βασίλειο. Οπότε, η Έλσα ξεκινάει ένα επικίνδυνο ταξίδι στο άγνωστο σε μαγεμένα δάση και σκοτεινές θάλασσες πέρα από την Αρεντέλα. Η Άννα είναι αποφασισμένη να πάει μαζί της, να είναι δίπλα της και να τη βοηθήσει να λύσει το μυστήριο, μαζί με τον Κρίστοφ, τον Όλαφ και τον Σβεν.

*Alpha, Παρασκευή 08/04, στις 21:30

«Mudbound: Δάκρυα στο Μισισιπή» (2017) σκηνοθεσία Ντι Ρις

Δραματική Πολεμική – Η οικογένεια McAllan έχει μόλις αφήσει την ήρεμη, πολιτισμένη ατμόσφαιρα του Μέμφις και βρίσκεται εντελώς απροετοίμαστη απέναντι στις σκληρές απαιτήσεις της αγροτικής ζωής στο δέλτα του Μισισιπή.

Παρά τα μεγαλεπήβολα όνειρα του Henry McAllan (Jason Clarke), η γυναίκα του Laura (Carey Mulligan) παλεύει να διατηρήσει την πίστη της στο μάταιο εγχείρημα του συζύγου της και να μεγαλώσει τις δύο κόρες της. Εντωμεταξύ, ο Hap και η Florence Jackson (Rob Morgan, Mary J. Blige), οι μαύροι μισθωτοί καλλιεργητές που έχουν δουλέψει τη γη για χρόνια, παλεύουν να πετύχουν το δικό τους μικρό όνειρο παρά τους αμείλικτους κοινωνικούς περιορισμούς.

Ο πόλεμος ανατρέπει τα σχέδια των δύο οικογενειών με την επιστροφή των αγαπημένων τους, του Jamie McAllan (Garrett Hedlund) και του Ronsel Jackson (Jason Mitchell), οι οποίοι αναπτύσσουν μία δυνατή φιλία που προκαλεί την κοινωνία στην οποία ζουν.

Παίζουν: Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τζέισον Κλαρκ, Τζέισον Μίτσελ, Μέρι Τζ. Μπλάιτζ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 08/04, στις 22:15

«Η Μορφή του νερού» (2017) σκηνοθεσία Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Δράμα – Η Ελάιζα Εσπόζιτο είναι καθαρίστρια σε ένα εργαστήριο της κυβέρνησης με φόντο την Αμερική του Ψυχρού Πολέμου γύρω στο 1962. Δεν μπορεί να μιλήσει, καθώς την τραυμάτισαν στις φωνητικές χορδές.

Κάνει παρέα με τη συνάδελφό της, Ζέλντα, και με τον γείτονά της, Τζάιλς, ο οποίος είναι κρυφά ομοφυλόφιλος. Μία μέρα, φέρνουν στο εργαστήριο ένα ον, το οποίο αιχμαλώτισε ο Συνταγματάρχης Ρίτσαρντ Στρίκλαντ.

Η Ελάιζα μπαίνει κρυφά στο εργαστήριο και ανακαλύπτει ότι είναι ένα ανθρωποειδές αμφίβιο για ένα αυστηρά απόρρητο πείραμα. Ταυτόχρονα ερωτεύεται παράφορα το αμφίβιο και κάνει τα πάντα για να το σώσει από τα μοχθηρά χέρια των ψυχροπολεμικών αφεντικών της.

Παίζουν: Σάλι Χόκινς, Μάικλ Σάνον, Οκτάβια Σπένσερ, Νταγκ Τζόουνς, Ρίτσαρντ Τζέκινς.

*Alpha, Παρασκευή 08/04, στις 23:45

«I.T. – Προσωπικά μυστικά» (2016) σκηνοθεσία Τζον Μουρ

Ψυχολογικό θρίλερ – Ο Μάικ Ράιαν τα έχει όλα: μία πανέμορφη γυναίκα, μια υπέροχη κόρη, ένα «έξυπνο» αυτοματοποιημένο σπίτι προηγμένης τεχνολογίας και μία επιτυχημένη εταιρεία. Όλα όμως ανατρέπονται όταν μετά από μια έντονη σύγκρουση με τον νεαρό Εντ, υπεύθυνο τεχνικής υποστήριξης της εταιρίας του, ο Μάικ αποφασίζει να τον απολύσει. Από τη μια στιγμή στην άλλη, ο Μάικ παρακολουθεί τη ζωή του να καταρρέει. Ο Εντ χρησιμοποιεί τις γνώσεις του για να παρακολουθεί την κόρη του Μάικλ, να βάλει σε κίνδυνο την επιχείρησή του, ακόμη και τη ζωή της οικογένειάς του. Σε έναν κόσμο, όπου δεν υπάρχει ιδιωτικότητα, και τα πιο προσωπικά μυστικά μας μπορούν να αποκαλυφθούν με το πάτημα ενός πλήκτρου, ο Μάικ θα πρέπει να βασιστεί στις παλιές του διασυνδέσεις για να νικήσει αυτό το νέο, on line, είδος εχθρού…

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Άννα Φρίελ, Μάικλ Νίκβιστ, Στέφανι Σκοτ, Τζέισον Μπάρι.

*Star, Παρασκευή 08/04, στις 00:50

«Unsane» (2018) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Τρόμου –  Μετά τον τρόμο που έζησε από την καταδίωξη ενός αγνώστου, η Σόγιερ Βαλεντίνι νοσηλεύεται παρά τη θέλησή της στο Κέντρο Πνευματικής και Ψυχικής Υγείας Χάιλαντ Κρικ. Τα πράγματα όμως γίνονται πιο περίπλοκα, όταν σύντομα συνειδητοποιεί ότι ένας από τους υπαλλήλους του κέντρου είναι ο διώκτης της. Εκτός κι αν πρόκειται για δική της παραίσθηση.

Παίζουν: Κλερ Φόι, Τζόσουα Λέοναρντ, Τζέι Φάρο, Τζούνο Τεμπλ.

*Open, Παρασκευή 08/04, στις 02:00

«Μετά την Καταστροφή» (2019) σκηνοθεσία Τζέιμς Κεντ

Δραματική Πολεμική Ρομαντική – Η Ρέιτσελ Μόργκαν φτάνει στα ερείπια του Αμβούργου, για να επανενωθεί με τον σύζυγό της Λιούις, έναν Βρετανό συνταγματάρχη που είναι επιφορτισμένος με την ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης πόλης, που ισοπεδώθηκε κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Καθώς ξεκινούν για το νέο τους σπίτι, η Ρέιτσελ μένει έκπληκτη όταν ανακαλύπτει ότι ο Λιούις έχει πάρει μια απροσδόκητη απόφαση: να μοιραστούν το σπίτι με τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του, έναν Γερμανό χήρο και την κόρη του. Μέσα σε αυτή τη φορτισμένη ατμόσφαιρα, η έχθρα και η θλίψη δίνουν τη θέση τους στο πάθος και την προδοσία.

Παίζουν: Κίρα Νάιτλι, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Τζέισον Κλαρκ, Φλόρα Θίμαν, Τζάνικ Σούμαν, Κέιτ Φίλιπς, Νεντ Γουίλις.

*Alpha, Παρασκευή 08/04, στις 02:30