Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων – Πότε κλείνουν τα σχολεία

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των φετινών Πανελλήνιων Εξετάσεων

Το πρόγραμμα των φετινών Πανελλήνιων Εξετάσεων ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής το υπουργείο Παιδείας «πιο νωρίς φέτος, με στόχο το βέλτιστο προγραμματισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το πότε θα κλείσουν φέτος τα σχολεία όλων των βαθμίδων με πρώτα τα λύκεια, μετά τα γυμνασία και τελευταία τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία

Συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε:

  • Λήξη μαθημάτων νηπιαγωγείων – δημοτικών σχολείων: 15 Ιουνίου 2022
  • Λήξη μαθημάτων γυμνασίων: 30 Μαΐου 2022
  • Λήξη μαθημάτων όλων των τάξεων των γενικών και των επαγγελματικών ημερήσιων και εσπερινών λυκείων: 20 Μαΐου 2022
  • Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών γενικών λυκείων: 3 Ιουνίου 2022
  • Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων: 2 Ιουνίου 2022.

Πανελλήνιες εξετάσεις: Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των πανελλήνιων εξετάσεων που ανακοινώθηκε πρεμιέρα θα κάνουν φέτος οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, όπως συμβαίνει άλλωστε παραδοσιακά.

Θα ακολουθήσουν τη Δευτέρα 06/06 Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία, την Τετάρτη 08/06 Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική ενώ το πρόγραμμα των πανελλήνιων εξετάσεων των υποψηφίων αυτής της κατηγορίας θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 10/06 με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία.

Υπενθυμίζεται ότι ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες και η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Οσο για τις εξετάσεις των ειδικών και μουσικών μαθημάτων αυτές θα ξεκινήσουν στις 18 Ιουνίου με Αγγλικά και θα ολοκληρωθούν στις 30 Ιουνίου με Ιταλικά ενώ ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2022-23 ορίστηκε το διάστημα από την Τετάρτη 15-6-2022 μέχρι και την Τρίτη 28-6-2022.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: