8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Άγριος Ποταμός» (1994) σκηνοθεσία Κέρτις Χάνσον

Περιπέτεια – Η Μέριλ Στριπ είναι η Γκέιλ, ειδική στο rafting και αποφασίζουν με την οικογένεια της να κατέβουν όλοι μαζί το ποτάμι που περνάει από το εξοχικό τους για να κάνουν εκεί τις διακοπές τους.

Στη διαδρομή συναντούν δυο άντρες που δείχνουν να δυσκολεύονται να χειριστούν το φουσκωτό και ζητούν τη βοήθεια της.

Πρόθυμη η Γκέιλ τους παίρνει μαζί, αλλά στη πορεία η οικογένεια ανακαλύπτει ότι οι δύο άντρες είναι ένοπλοι ληστές, που τελικά τους αναγκάζουν με την απειλή των όπλων, να τους κατεβάσουν μέχρι το τέλος του ποταμού για να μπορέσουν να βρουν τους συνεργούς τους. Το ταξίδι της οικογένειας έχει πλέον καταστραφεί αφού τώρα ανησυχούν για τις ίδιες τους τις ζωές.

Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Κέβιν Μπέικον, Ντέιβιντ Στάθρεν, Τζόζεφ Ματσέλο, Τζον Σι Ράιλι, Βίκτορ Γκαλαγουέϊ.

*Μακεδονία, Τρίτη 12/04 στις 21:00

«Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ» (2013) σκηνοθεσία Μπαζ Λούρμαν

Δράμα – Ο συγγραφέας Νικ Κάραγουεϊ αφηγείται μέσα από το ίδρυμα στο οποίο βρίσκεται, την ιστορία του και τη γνωριμία του με τον μυστήριο Γκάτσμπυ στη Νέα Υόρκη του 1922, μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την ποτοαπαγόρευση, από τα χαλαρά ήθη, την πομπώδη τζαζ, την κυριαρχία του λαθρεμπορίου και της ακμής του χρηματιστηρίου.

Περιγράφοντας το δικό του «αμερικανικό όνειρο» ο Νικ σκιαγραφεί έναν έναν τους χαρακτήρες που θα καθορίσουν την μοίρα του, καθώς σιγά σιγά παρασύρεται σε έναν κόσμο γεμάτο ψευδαισθήσεις, έρωτα και απάτη.

Μια εναλλακτική εκδοχή του κλασικού αριστουργήματος του Σκοτ Φιτζέραλντ, γεμάτο μοντέρνα μουσική, εξαιρετική σκηνογραφία που αντικατοπτρίζεται σε σκηνές γεμάτες λαμπερά πάρτυ και φαντασμαγορικές εικόνες γεμάτες εφέ. Η ταινία του Μπαζ Λούρμαν ξεφεύγει από την πεπατημένη, χαρίζοντας όχι απλά μια ταινία εποχής, αλλά ένα ολόκληρο σόου πλαισιωμένο από το πιο λαμπρό και ταλαντούχο καστ.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τόμπι Μαγκουάιρ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τζόελ Έντγκερτον.

*Open, Τρίτη 12/04 στις 21:15

«Λουκανόσκυλο» (2016) σκηνοθεσία Τοντ Σολόντζ

Δραματική Κομεντί – To Λουκανόσκυλο είναι μια ιδιαίτερη ιστορία ενός σκύλου και των πολλών διαφορετικών ανθρώπων, που αγγίζει στη μικρή διάρκεια της ζωής του.
Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου ξεκινάει να διδάσκει ένα νεαρό αγόρι μερικά μαθήματα ζωής για να συναντήσει στη συνέχεια μια κτηνίατρο, ένα καθηγητή ταινιών και τέλος, μια γυναίκα με θέματα συμπεριφοράς.
Η σκοτεινή κωμωδία του Τοντ Σολόντζ προσφέρει μια τρομερά ειλικρινή ματιά στον αμερικάνικο τρόπο ζωής, ερμηνευμένο από ένα all-star-cast!

Παίζουν: Ντάνι Ντε Βίτο, Τζούλι Ντέλπι, Έλεν Μπέρστιν, Γκρέτα Γκέργουιγκ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 12/04 στις 22:15

«Ηρακλής: Η Αρχή του Θρύλου» (2014) σκηνοθεσία Ρένυ Χάρλιν

Δράσης – Στην αρχαία Ελλάδα του 1.200 π.χ. ο βασιλιάς της Τίρυνθας, Αμφιτρύων (Σκοτ Άντκινς), εισβάλλει στο Άργος φέρνοντας την καταστροφή και το απόλυτο χάος.

Ανήσυχη από τον βίαιο χαρακτήρα του και τη δίψα του για εξουσία, η σύζυγός του, βασίλισσα Αλκμήνη (Ροξάν Μακ Κι), προσεύχεται στη θεά Ήρα να τη βοηθήσει. Σύντομα, η Αλκμήνη θα φέρει στον κόσμο ένα παιδί, το οποίο ο Αμφιτρύωνας θεωρεί δικό του καρπό, αγνοώντας τη θεϊκή παρέμβαση.

Θα τον ονομάσει Αλκίδη, όμως η Αλκμήνη γνωρίζει κρυφά ότι ο γιος της είναι ημίθεος, ενώ το πραγματικό του όνομα είναι Ηρακλής (Κέλαν Λαντζ). Ξέρει όμως επίσης, ότι η πραγματική του ταυτότητα δεν θα μείνει για πάντα κρυφή.

Είκοσι χρονιά μετά, η απόρριψη από τον πατέρα του, ο απαγορευμένος έρωτάς του για την πριγκίπισσα Ήβη της Κρήτης, αλλά και οι μάχες που θα χρειαστεί να δώσει απέναντι στη διεφθαρμένη εξουσία και στους εχθρούς του, θα οδηγήσουν τον Ηρακλή στην πιο θρυλική αποκάλυψη τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ίδια τη χώρα του.

Όμως, ο μεγαλύτερος ήρωας των Ελλήνων δεν θα ακολουθήσει τη μοίρα που θέλουν να του επιβάλλουν οι άλλοι, αλλά αυτή που θα φτιάξει μόνος του…

Από του παραγωγούς του «Ο Όλυμπος Έπεσε», μια επική περιπέτεια που φιλοδοξεί να ρίξει φως στο σκοτάδι του μύθου γύρω από την πιο εμβληματική μορφή της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, τότε που οι υπερ-ήρωες ζούσαν ανάμεσα στους κοινούς θνητούς.

Παίζουν: Κέλαν Λαντζ, Σκοτ Άντκινς, Λίαμ ΜακΙντάιρ, Λίαμ Κάριγκαν, Τζόναθαν Σεκ, Ροξάν ΜακΚι, Γκάια Βάις, Ράμπε Σερμπετζίγια.

*Alpha, Τρίτη 12/04 στις 22:40

«Η Αιχμάλωτη» (2014) σκηνοθεσία Άτομ Εγκογιάν

Ψυχολογικό θρίλερ – Οκτώ χρόνια μετά την περίεργη εξαφάνισή της, έρχονται στην επιφάνεια ορισμένα στοιχεία, που δείχνουν ότι η κοπέλα ενδέχεται να είναι ακόμη ζωντανή.

Οι γονείς της Μάθιου και Τίνα(Ράιαν Ρείνολντς και Μιρέλα Ίνος) αν και έχουν χωρίσει αφού το γεγονός τους τσάκισε θα κάνουν ότι μπορούν για να ξαναβρουν το παιδί τους.

Η αστυνομία, οι γονείς της και μέλη της τοπικής κοινωνίας θα προσπαθήσουν και πάλι να ξεδιαλύνουν το μυστήριο, που καλύπτει την εξαφάνισή της. Τα νέα στοιχεία δείχνουν πως είναι ζωντανή και μπλεγμένη σε ένα δίκτυο παιδοφιλίας.

Ενώ οι Αρχές διερευνούν την πιθανότητα απαγωγής της, ο πατέρας της Μάθιου, απογοητευμένος από την έλλειψη προόδου στις έρευνες αλλά και εξοργισμένος από τις υποψίες ότι εκείνος έπαιξε κάποιο ρόλο στην εξαφάνιση της, αρχίζει να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του

ιάν βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία που συγκλόνισε τον Καναδά πριν από πολλά χρόνια.

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Κέβιν Ντουράντ, Σκοτ Σπίντμαν, Ροζάριο Ντόσον.

*Star, Τρίτη 12/04 στις 23:40

«Το Σημάδι της Εκδίκησης» (2017) σκηνοθεσία Πίτερ Μαλότα

Περιπέτεια – Μετά από μια φοβερή επίθεση με ανταλλαγή πυροβολισμών, ένας μυστηριώδης ξένος (Βαν Νταμ) φτάνει στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος. Λίγο αργότερα η συμμορία, που εμπλέκεται στην υπόθεση, καταφτάνει στο νοσοκομείο για να του δώσει την χαριστική βολή. Φύλακας – άγγελος του η νοσοκόμα του, που είναι και η μοναδική μάρτυρας των όσων εκτυλίσσονται στο νοσοκομείο. Στην κατάθεση της στο FBI θα κληθεί να δώσει στοιχεία για μια υπόθεση εκδίκησης, που ξεπερνά τα σύνορα της χώρας. Μια σειρά από ανατροπές και εξελίξεις θα κρατήσουν το μυστήριο ζωντανό μέχρι τον τελευταίο πυροβολισμό!

Παίζουν: Ζαν Κλόντ Βαν Νταμ, Πίτερ Στορμεάρ, Μαρία Κοντσίτα Αλόνσο, Ότομ Ρίζερ.

*Mega, Τρίτη 12/04 στις 00:20

«R.I.P.D. – Μπάτσοι από Άλλο Κόσμο » (2013) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σβέντκε

Δράσης Κομεντί Περιπέτεια – Ο Νικ Γουόκερ (Ράιαν Ρέινολντς), ένας αστυνομικός που κατηγορείται για διαφθορά, δολοφονείται από τον συνεργάτη του κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης που πάει στραβά. Μετά τον θάνατό του στρατολογείται στο αστυνομικό τμήμα που συλλέγει ψυχές, οι οποίες αρνούνται να πεθάνουν.

Με αντάλλαγμα μια και μόνο ευκαιρία να βρει αυτόν που τον σκότωσε. Η αναζήτηση αυτή θα τον πάει στη Κόλαση και πίσω, με συνεργάτη τον ιδιότροπο βετεράνο του τμήματος, τον σερίφη της Άγριας Δύσης, Ρόι Πάλσιφερ (Τζεφ Μπρίτζες).

Εκεί θα προσπαθήσει να καθαρίσει το όνομά του και να εκδικηθεί τον πρώην συνεργάτη του.

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Τζεφ Μπρίτζες, Μέρι Λουίζ Πάρκερ, Κέβιν Μπέικον, Μαρίσα Μίλερ, Στέφανι Σόστακ.

*Alpha, Τρίτη 12/04 στις 00:40

«Απόλυτη Δύναμη» (1997) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Ο Κλιντ Ίστγουντ είναι ο Λούθερ Γουίτνι, επαγγελματίας διαρρήκτης που αποσκοπεί σε μια τελευταία δουλειά πριν την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, αλλά δεν υπολογίζει ότι στη διάρκεια αυτής της ληστείας θα γίνει μάρτυρας στη δολοφονία μιας γυναίκας που διατηρούσε ερωτική σχέση με τον πρόεδρο της Αμερικής, Αλαν Ρίτσμοντ( Τζιν Χακμαν).

Η Κρίστι ( Μελόρα Χάρντιν), η γυναίκα που δολοφονήθηκε ήταν η σύζυγος του πάμπλουτου Γουόλτερ Σαλλιβαν(Ε. Τζ. Μάρσαλ), ο οποίος είναι ένθερμος υποστηρικτής και προσωπικός φίλος του προέδρου.

Όταν τον προσεγγίζει ο σκληροτράχηλος αστυνομικός Σεθ Φρανκ (Εντ Χάρις) πιστεύει ότι παίζει μαζί του το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι και ότι θέλουν να του φορτώσουν τη δολοφονία της γυναίκας και έτσι αποφασίζει να εγκαταλείψει τη χώρα.

Πριν την επιβίβαση του στο αεροπλάνο ακούει σε μια συνέντευξη τύπου τον πρόεδρο της Αμερικής να λέει ότι θα ξεκινήσει μια καμπάνια για να πατάξει το έγκλημα.

Αυτό γίνεται η αφορμή που θέλει για να επιστρέψει και να βρεθεί αντιμέτωπος με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου που θέλουν να τον ενοχοποιήσουν και την αστυνομία που αναζητά την αλήθεια σε αυτή τη δολοφονία.

Ο Κλιντ Ίστγουντ σκηνοθετεί ακόμη ένα δυνατό θρίλερ αγωνίας και ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του, από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο του 1996 ενώ ζήτησε από τον σεναριογράφο να κρατήσει στη ζωή όλους τους χαρακτήρες του σεναρίου που γινόταν συμπαθείς στο κοινό.

Παίζουν: Κλιντ Ίστγουντ, Τζιν Χάκμαν, Εντ Χάρις, Λόρα Λίνεϊ, Τζούντι Ντέιβις, Σκοτ Γκλεν.

*Star, Τρίτη 12/04 στις 02:15