13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δεκατρείς ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Οι Θεοί της Αιγύπτου» (2016) σκηνοθεσία Άλεξ Πρόγιας

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας Ο ζηλόφθονος Σετ (Τζέραρντ Μπάτλερ) δολοφονεί τον αδερφό του και βασιλιά Όσιρι κατά τη διάρκεια της ενθρόνισης του γιου του, Όρου (Νικολάι Κόστερ Γουαλντάου).

Τυφλώνει και εξορίζει τον Όρο και, υφαρπάζει το θρόνο της Αιγύπτου αναγκάζοντας τους ανθρώπους να πληρώνουν βαρύτατο φόρο για να περάσουν στην επόμενη ζωή.

Η επιβίωση του ανθρώπινου είδους κρέμεται από μία κλωστή, καθώς ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που αντιδρούν στην τυραννία του Σετ, ο θνητός ήρωας Μπεκ (Μπρέντον Θουέιτς) ξεκινά ένα δύσκολο και επικίνδυνο ταξίδι για να σώσει τον κόσμο και την πραγματική του αγάπη.

Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί τη βοήθεια του παντοδύναμου θεού Όρου σε μια αναπάντεχη συμμαχία ενάντια στον Σετ, τον αμείλικτο θεό του σκότους που έχει βυθίσει την κάποτε ειρηνική και εύπορη αυτοκρατορία της Αιγύπτου στο χάος και τις διαμάχες.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μπρέντον Θουέιτς, Νικολάι Κόστερ Γουαλντάου, Τζέφρι Ρας, Κόρτνεϊ Ίτον.

*Star, Τετάρτη 20/04, στις 21:00

«Diana» (2013) σκηνοθεσία Όλιβερ Χιρσμπίγκελ

Βιογραφική Δραματική – Μετά το χωρισμό της από τον πρίγκιπα Κάρολο, η λαοφιλής Πριγκίπισσα Νταϊάνα θα συναντήσει τον πραγματικό έρωτα στο πρόσωπο ενός καρδιοχειρουργού, του πακιστανού Δρ. Χάσνατ Καν. Μετά την ιστορική περιοδεία της στην Αγκόλα, αλλά και τις επισκέψεις της σε Αυστραλία, Πακιστάν και Ιταλία, η σχέση της με τον Χάσνατ Καν αρχίζει να δείχνει τα πρώτα σημάδια κούρασης, καθώς αυτός προτιμά μια πιο ιδιωτική και ήσυχη ζωή, μακριά από τα φλας της δημοσιότητας. Το τέλος της σχέσης είναι αναπόφευκτο.

Η Νταϊάνα δε θα αργήσει να ανταποκριθεί στο ενδιαφέρον του πλούσιου αιγύπτιου Ντόντι Αλ Φαγέντ, πιστεύοντας ότι έτσι θα προκαλέσει τη ζήλεια του Χάσνατ Καν που την εγκατέλειψε. Στην πορεία όμως η νέα αυτή σχέση, αρχίζει να αποδεικνύεται πιο σημαντική, από ότι αρχικά πίστευε. Σύντομα, ωστόσο, ένα αυτοκινητικό δυστύχημα θα αλλάξει τα πάντα με τον πιο δραματικό και αναπάντεχο τρόπο στη ζωή όλων.

Παίζουν: Ναόμι Γουότς, Νέιβιν Άντριους, Κας Ανβάρ, Τζουλιέτ Στίβενσον, Τζέραλντιν Τζέιμς.

*SKAI, Τετάρτη 20/04, στις 21:00

«Τα Στρουμφάκια: Το Χαμένο Χωριό» (2017) σκηνοθεσία Κέλι Άσμπερι

Animation –  Στο μαγικό κόσμο των μπλε αξιολάτρευτων πλασμάτων, ένα νέο σχέδιο «ταράζει» την καθημερινότητά τους. Η Στρουμφίτα με τους καλύτερούς της φίλους πρωταγωνιστούν σε έναν αγώνα μέσα στο απαγορευμένο δάσος με σκοπό να βρουν ένα μυστηριώδες χαμένο χωριό. Και όλα αυτά χωρίς να τους προλάβει ο μάγος Δρακουμέλ. Θα καταφέρουν να είναι …αθόρυβοι για να μη βρεθούν στα ίδια μονοπάτια με το μοχθηρό μάγο;

*Mega, Τετάρτη 20/04, στις 21:00

«Το Φως Ανάμεσα στους Ωκεανούς» (2016) σκηνοθεσία Ντέρεκ Σιανφράνς

Δραματική, ρομαντική -Λίγα χρόνια μετά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Τομ και η Ίζαμπελ ζουν ήσυχα σε ένα μικρό νησάκι κοντά σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Αυστραλίας, όπου ο Τομ είναι φαροφύλακας.

Ενώ προσπαθούν να ξεπεράσουν το τραύμα της τρίτης κατά σειρά αποτυχημένης κύησης της Ίζαμπελ, βρίσκουν ένα φαινομενικά εγκαταλελειμμένο μωρό σε μια βάρκα που ξεβράζεται στο νησάκι.

Μέσα στο πένθος τους, αποφασίζουν να το παρουσιάσουν σαν δικό τους μωρό και περνούν ευτυχισμένοι τα χρόνια που έρχονται. Όμως, η συντετριμμένη μητέρα του παιδιού μπαίνει ξαφνικά στη ζωή τους

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Αλίσια Βικάντερ, Ρέιτσελ Βάις.

*Open, Τετάρτη 20/04, στις 22:00

«Το Όνομα του Ρόδου» (1986) σκηνοθεσία Ζαν-Ζακ Ανό

Δραματική, Μυστηρίου – Ο Άντσο της Μελκ, ο οποίος είναι πλέον σε μεγάλη ηλικία, θυμάται τον εαυτό ως νεαρό μαθητευόμενο υπό τον δάσκαλο του, τον Φραγκισκανό μοναχό Ουίλιαμ του Μπάσκεβιλ, κατά το ταξίδι τους στην μονή των Βενεδικτίνων το 1327 όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί συνάντηση των Φραγκισκανών με αντιπροσωπεία του Πάπα σχετικά με έννοιες της αποστολικής διακονίας. Η μονή είναι διάσημη για το συγγραφείο της, όπου οι γραφείς αντιγράφουν, μεταφράζουν ή εικονογραφούν βιβλία.

Στη μονή παραδόξως παρατηρούνται περίεργοι και ανεξήγητοι θάνατοι μεταξύ των μοναχών, μέσα σε συνθήκες που θυμίζουν σκηνικό αποκάλυψης.
Ο ηγούμενος θα ζητήσει την συνδρομή του Ουίλιαμ του Μπάσκερβιλ ο οποίος παρότι βρίσκεται εκεί για τους σκοπούς του συνεδρίου, τυχαίνει επίσης να είναι γνωστός για τις ερευνητικές του ικανότητες.

Παίζουν: Σον Κόνερι, Φ. Μάρεϊ Άμπραχαμ, Κρίστιαν Σλέιτερ, Ελία Μπάσκιν, Χέλμουτ Κουαλντίγκερ, Ρον Πέλμαν, Βαλεντίνα Βάργκας.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 20/04, στις 22:30

«Apocalypto» (2006) σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον

Δράσης – Όταν ο ειδυλλιακός τρόπος ζωής του διαταράσσεται βάναυσα από τη βίαιη εισβολή μιας ανώτερης δύναμης που δεν μπορεί να ελέγξει, ένας άντρας θα ξεκινήσει ένα επικίνδυνο ταξίδι στα ταραγμένα χρόνια του πολιτισμού των Μάγια. Σε έναν κόσμο που κυριαρχεί η καταπίεση και ο φόβος, θα κάνει μεγάλες προσπάθειες να ανατρέψει τη μοίρα του, να αποδράσει και να επιστρέψει στο σπίτι του έχοντας ως κινητήρια δύναμη την αγάπη του για τη γυναίκα του και την οικογένειά του.

Παίζουν: Χεράρδο Ταρασένα, Ραούλ Μαξ Τρουίλο, Ντάλια Ερνάντεζ.

*SKAI, Τετάρτη 20/04, στις 23:15

«Inception» (2010) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν

Επιστημονικής φαντασίας – Ο Ντομ Κομπ είναι ένας επιδέξιος ληστής και άσσος στην επικίνδυνη «τέχνη» του να αποσπά εξομολογήσεις: μπορεί να κλέψει πολύτιμα μυστικά από τα βάθη του υποσυνείδητου τη στιγμή, που το θύμα του κοιμάται βαθιά και το πνεύμα του είναι απόλυτα ευάλωτο. Η σπάνια ικανότητα του Κομπ τον έχει καταστήσει πολύτιμο παίκτη στην επικίνδυνη σκακιέρα της εταιρικής αντικατασκοπείας αλλά και διεθνή φυγά, αφαιρώντας του ό,τι έχει αγαπήσει στη ζωή του.

Ο Κομπ δέχεται μια πρόταση όμως, που μπορεί να τον εξιλεώσει. Μια τελευταία δουλειά, που μπορεί να του δώσει πίσω τη χαμένη του ζωή αρκεί να καταφέρει το αδύνατο – τη γένεση (inception). O Κομπ και η ομάδα του, που απαρτίζεται από ειδικούς, πρέπει να καταφέρουν το αντίθετο απ’ ό,τι έκαναν ως τώρα. Ο στόχος τους πλέον δεν είναι να κλέψουν μια ιδέα αλλά να καλλιεργήσουν μια καινούργια.

Αν τα καταφέρουν, θα σκηνοθετήσουν το τέλειο έγκλημα. Όμως ούτε οι ικανότητες, ούτε κάποιος σχεδιασμός είναι τόσο τέλειος, που μπορεί να τους διασφαλίσει ότι θα ξεφύγουν από τον πιο επικίνδυνο εχθρό τους, που δείχνει ότι έχει τη δύναμη να προβλέπει κάθε τους κίνηση. Έναν εχθρό, που μόνο ο Κομπ θα μπορούσε να προβλέψει.

Παίζουν: Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Ελεν Πέιτζ, Μαριόν Κοτιγιάρ.

*Star, Τετάρτη 20/04, στις 23:40

«Η Θεωρία των Πάντων» (2014) σκηνοθεσία Τζέιμς Μαρς

Δραματική, Ρομαντική – Η ζωή ενός από τα μεγαλύτερα μυαλά της ανθρωπότητας και διάσημου αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ, από τη στιγμή που πρωτογνωρίζει και ερωτεύεται τη μετέπειτα σύζυγό του Τζέιν Γουάιντ.

Όλα ξεκινούν στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, όπου ο Στίβεν Χόκινγκ (Εντι Ρέντμέιν) είναι σπουδαστής και γοητεύεται από μια νεαρή συμφοιτήτριά του (Φελίσιτι Τζόουνς). Σύντομα έρχονται κοντά και ενώ ξεκινά τη διατριβή του ανακαλύπτει μετά από μια πτώση του, ότι πάσχει από την ασθένεια του κινητικού νευρώνα. Τότε, ξεκινά ένας αγώνας με παραστάτη τη σύζυγό του, από τη μια να παλέψει με μια ασθένεια που του βάζει χρονικά όρια στη ζωή του και από την άλλη να συνεχίσει να αναπτύσσει όσα πηγάζουν από την αστείρευτη δύναμη του λαμπερού του μυαλού. Όλα αυτά καθηλωμένος σε ένα αναπηρικό καροτσάκι έως το τέλος της ασυνήθιστης, επίπονης αλλά σπουδαίας ζωής του.

Παίζουν: Έντι Ρέντμεϊν, Φελίσιτι Τζόουνς, Τσάρλι Κοξ, Έμιλι Γουάτσον, Σάιμον ΜακΜπέρνεϊ, Ντέιβιντ Θιούλις, Κρίστιαν Μακέι.

*Alpha, Τετάρτη 20/04, στις 00:00

«Καρδιές στην Ατλαντίδα» (2001) σκηνοθεσία Σκοτ Χικς

Κοινωνική – Το καλοκαίρι του 1960, ο 11χρονος Μπόμπι, που μεγαλώνει με τη χήρα μητέρα του, συνδέεται φιλικά με τον μεσόκοπο Τεντ Μπρόνιγκαν, τον ένοικο του πάνω διαμερίσματος, ο οποίος τον μυεί στις αλήθειες της ζωής των ενηλίκων. Αληθεύει όμως ότι ο Τεντ κινδυνεύει από τους «άντρες με τα κίτρινα πανωφόρια», οι οποίοι τον αναζητούν για τα υπερφυσικά του χαρίσματα;

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Ντέιβιντ Μορς, Άντον Γιέλτσιν, Χόουπ Ντέιβις, Μίκα Μπούρεμ

*Open, Τετάρτη 20/04, στις 00:45

«Ορατότης μηδέν» (1970) σκηνοθεσία Νίκος Φώσκολος

Δραματική – Ο ‘Αγγελος Κρεούζης, ένας απλός ‘Ελληνας ναυτικός, είναι ο μόνος επιζών ενός φοβερού ναυαγίου… Στις ανακρίσεις που ακολουθούν σχετικά με το ναυάγιο, αποκαλύπτεται ότι αιτία του ναυαγίου ήταν οι πολλές αβαρίες και η κακή συντήρηση του σκάφους.
‘Οταν ο Κρεούζης φέρνει στην δημοσιότητα τα αίτια του ναυαγίου που στοίχισε την ζωή τόσων νέων ανθρώπων, ο γερμανός πλοιοκτήτης αυτοκτονεί και οι ισχυροί συγγενείς του καταδιώκουν τον ‘Αγγελο…

Ο ‘Αγγελος βλέπει λίγο λίγο την ζωή του να γίνεται συντρίμια – αυτοί που τον καταδιώκουν είναι αδίστακτοι! Τώρα, το πείσμα και η απογοήτευση αλλάζουν τον χαρακτήρα του αδιάφθορου μέχρι τώρα ναυτικού, που επιδιώκει πάσει θυσία – και το κατορθώνει – να αρραβωνιαστεί την κόρη του αυτόχειρα γερμανού πλοιοκτήτη και να γίνει διευθυντής της εταιρείας του. ‘Οταν όμως μαθαίνει ότι τα παμπάλαια και σχεδόν άχρηστα πετρελαιοφόρα της εταιρίας γίνονται η αιτία να χαθούν ακόμη περισσότερες ζωές, ρίχνεται ξανά στον αγώνα υπέρ της δικαιοσύνης.

Παίζουν: Νίκος Κούρκουλος, Μαίρη Χρονοπούλου, Μάνος Κατράκης, Σπύρος Καλογήρου, Άγγελος Αντωνόπουλος, Ζώρας Τσάπελης, Γιάννης Αργύρης, Νίκος Γαλανός.

*Mega, Τετάρτη 20/04, στις 00:50

«Λορένζο» (1992) σκηνοθεσία Τζωρτζ Μίλερ

Δραματική – Μέχρι τα εφτά του, ο Λορέντζο Όντον ήταν ένα υγιέστατο παιδί. Από αυτό το σημείο αρχίζει να έχει περίεργα συμπτώματα, ώσπου διαγνώσθηκε σε αυτόν μια σπάνια εγκεφαλική ασθένεια, με όνομα ALD, ασθένεια που σταδιακά καταστρέψει τον εγκέφαλο των νεογέννητων.
Κι ενώ η ιατρική σηκώνει τα χέρια αναμένοντας το μοιραίο, οι γονείς του κάνουν εντατικά μαθήματα φαρμακολογίας αναζητώντας με μανία το φάρμακο που ίσως σώσει το παιδί τους.

Οι γονείς του Λορέντζο, Αουγκούστο (Τζεφ Μπρίτζες) και Μικαέλα (Σούζαν Σάραντον), ψάχνοντας για τις καλύτερες προοπτικές ποιότητας και διάρκειας ζωής, ανακάλυψαν αυτό που στη συνέχεια έγινε παγκοσμίως γνωστό ως «το λάδι του Λορέντζο» και κατάφεραν να αυξήσουν το προσδόκιμο της ζωής του πολύ περισσότερο από όσο του έδινε η επιστήμη.

Παίζουν: Νίκ Νόλτε, Σούζαν Σάραντον, Πήτερ Ουστίνοφ.

*Ant1, Τετάρτη 20/04, στις 01:00

«Κατά Λάθος Κατάδικοι » (1999) σκηνοθεσία Τεντ Ντέμε

Αστυνομική Κωμωδία – Οι τρόφιμοι μιας αγροτικής φυλακής του Μισισίπι συνοδεύουν στην τελευταία τους κατοικία τον Ρέι και τον Κλοντ. Ήταν οι γηραιότεροι κατάδικοι και ίσως οι πιο άτυχοι στον κόσμο. Όλα άρχισαν το 1932 σε ένα καμπαρέ του Χάρλεμ.

Δυο μικροεγκληματίες καταδικάζονται σε ισόβια για έναν φόνο που δεν διέπραξαν, απλά και μόνο γιατί βρέθηκαν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Κι ενώ οι μέρες στη φυλακή περνούν, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

Παίζουν: Έντι Μέρφι, Μάρτιν Λορενς, Μπέρνι μακ, Μίχαελ ταλιφερο, Μιγκέλ Νουνεζ, Όμπα Μπαμπατούν.

*Μακεδονία, Τετάρτη 20/04, στις 01:00

«Μαίρη Σέλλεϋ» (2017) σκηνοθεσία Χάιφαα αλ-Μανσού

Δραματική – 200 χρόνια μετά την έκδοση του «Φρανκενστάιν», η «Μαίρη Σέλλεϋ» έρχεται για να μας συστήσει τη γυναίκα που βρίσκεται πίσω από τη συγγραφή του βιβλίου που στιγμάτισε την παγκόσμια λογοτεχνία.

Η ταινία σκιαγραφεί το ειδύλλιο ανάμεσα στον ποιητή Πέρσι Σέλλεϋ και τη 16χρονη Μαίρη Γουόλστονκραφτ Γκόντγουιν που είχε που ως αποτέλεσμα τη συγγραφή της εμβληματικής γοτθικής νουβέλας από την Γκόντγουιν, σε μια εποχή κατά την οποία οι γυναίκες συγγραφείς δεν έχαιραν ιδιαίτερου κύρους.

Παίζουν: Ελ Φάνινγκ, Ντάγκλας Μπουθ, Μπελ Πόουλι.

*Open, Τετάρτη 20/04, στις 02:30