12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μια καινούργια εβδομάδα μόλις ξεκίνησε και σου έχουμε επιλέξει δώδεκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ρομπέν των Δασών» (2018) σκηνοθεσία Ότο Μπάθερστ

Περιπέτεια – Ο κόμης Ρόμπεν του Λόξλεϊ, ένας σκληραγωγημένος Σταυροφόρος μαζί με τον Μαυριτανό διοικητής του, Λιτλ Τζον, ξεκινούν μια τολμηρή εξέγερση ενάντια στο διεφθαρμένο αγγλικό στέμμα. Αν και γεννήθηκε με τα προνόμια του τίτλου του λόρδου, τώρα έχει επιστρέψει από τον πόλεμο έχοντας χάσει τα πάντα, ακόμα και την αληθινή του αγάπη, τη Μαριάν. Ο Ρομπέν μεταμορφώνεται σε έναν κουκουλοφόρο τιμωρό, που αναζητά και επιδιώκει τη δικαιοσύνη για όλους του ανθρώπους…

Παίζουν: Τάρον Έγκερτον, Τζέιμι Φοξ, Μπεν Μέντελσον, Ιβ Χιούσον, Τζέιμι Ντόρναν.

*Star, Δευτέρα 25/04 στις 21:00

«Μπέιμπ: Το Μικρό Γουρουνάκι στη Μεγάλη Πόλη» (1998) σκηνοθεσία Τζορτζ Μίλερ

Δραματική Κομεντί Περιπέτεια – Ο κύριος Χόγκετ, ο ιδιοκτήτης της φάρμας που ζει ο Μπέιμπ, παθαίνει ατύχημα και έτσι η καλόκαρδη κυρία Χόγκετ είναι αναγκασμένη να δουλεύει χωρίς βοήθεια για να τα βγάλουν πέρα. Κάποια μέρα, ένας τραπεζίτης επισκέπτεται τη φάρμα και ανακοινώνει στην κυρία Χόγκετ πως αν δεν ξεπληρώσουν τα χρέη τους, η τράπεζα θα αναγκαστεί να κατάσχει την περιουσία τους.

Έτσι, ο Μπέιμπ, που μόλις επέστρεψε νικητής από έναν διαγωνισμό σκύλων, αποφασίζει να κάνει επίδειξη των ικανοτήτων του ως… τσοπανόσκυλο σε ένα μεγάλο πανηγύρι στην πόλη, προκειμένου να μαζευτεί το απαραίτητο χρηματικό ποσό.

Μαζί με την κυρία Χόγκετ, τον Φερνδινάνδο την πάπια και τα ποντίκια που τραγουδάνε, ο Μπέιμπ επισκέπτεται για πρώτη φορά την πόλη.

Παίζουν: Τζέιμς Κρόμγουελ, Μάγδα Ζουμπάνσκι, Ελίζαμπεθ Ντέιλι, Ντάνι Μαν.

*Μακεδονία, Δευτέρα 25/04 στις 21:00

«Κυρία από Τύχη» (2018) σκηνοθεσία Αμάντα Σθερς 

Δραματική Κομεντί – Η Άν (Τόνι Κολέτ) και ο Μπομπ (Χάρβεϊ Καϊτέλ) είναι ένα ευκατάστατο ζευγάρι με πολλές διασυνδέσεις, που για να δώσει εκ νέου σπίθα στον έγγαμο βίο, μετακομίζει σε μια έπαυλη στο Παρίσι.
Ο Μπομπ είναι γόνος αριστοκρατικής οικογένειας, αλλά βρίσκεται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση, την οποία κρύβει επιμελώς από τη γυναίκα του. Η Αν είναι η νεόπλουτη, δεύτερη σύζυγος, που μετά από χρόνια αισθάνεται εγκλωβισμένη σε έναν συμβατικό πλέον γάμο, αν και απολαμβάνει την κοινωνική της θέση και τους κανόνες συμπεριφοράς που συνεπάγεται αυτή.

Εν μέσω των διαπραγματεύσεων για την αγοραπωλησία ενός πίνακα του Καραβάτζιο, του Μπομπ, η οποία θα τον ξελασπώσει οικονομικά, το ζευγάρι διοργανώνει ένα πολυτελές δείπνο στη έπαυλή του με εκλεπτυσμένους και κοσμοπολίτες προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος του Λονδίνου, ο πάμπλουτος Γάλλος αγοραστής του πίνακα, αλλά και ο αριστοκράτης Βρετανός εκτιμητής και έμπορων έργων τέχνης που διαμεσολαβεί για τη μεταβίβαση του πίνακα.
Ενώ γίνονται οι προετοιμασίες του δείπνου, η οικοδέσποινα ανακαλύπτει ότι οι παρευρισκόμενοι θα είναι 13.

Σε πανικό, η Άν πιέζει την πιστή της οικιακή βοηθό Μαρία (Ρόσι ντε Πάλμα) να μεταμφιεστεί σε μία μυστηριώδη Ισπανίδα αριστοκράτισσα για να αποφύγει τον γρουσούζικο αριθμό. Αλλά το άφθονο κρασί και η χαριτωμένη κουβέντα φέρνουν κατά λάθος τη Μαρία κοντά σε έναν γόη Βρετανό έμπορο έργων τέχνης, τον Ντέιβιντ (Μάικλ Σμάιλι).

Ένα ρομάντζο γεννιέται και η Άν θα αναγκαστεί να κυνηγήσει την οικιακή βοηθό σε όλο το Παρίσι, με σκοπό να δώσει ένα τέλος σ΄αυτή την απρόσμενη ιστορία αγάπης.

Παίζουν: Ρόσι Ντε Πάλμα, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Τόνι Κολέτ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 25/04 στις 22:00

«Η κόμησσα της Κέρκυρας» (1972) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική ταινία μουσική κωμωδία – Ένας επιχειρηματίας, ο Σωτήρης Καρέλης, θέλει να αγοράσει το αρχοντικό της σιόρας Αντζολίνας, που είναι δασκάλα πιάνου και δυο φορές χήρα. Εκείνες τις μέρες φθάνει στην Κέρκυρα ένα ιταλικό μουσικό γκρουπ, το οποίο έχει μόλις εγκαταλείψει η τραγουδίστριά του, Αλίντα Ρίτσι. Η Αντζολίνα πείθεται, όχι μόνο να φιλοξενήσει τους μουσικούς σπίτι της, αλλά και να αντικαταστήσει την τραγουδίστρια. Όταν η πραγματική Αλίντα Ρίτσι εμφανίζεται στο νησί, η κατάσταση περιπλέκεται.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Αλέκος Αλεξανδράκης, Νόνικα Γαληνέα, Νίκη Λινάρδου, Μάκης Δεμίρης, Βαγγέλης Πλοιός, Μπάμπης Ανθόπουλος, Μανώλης Δεστούνης, Ορφέας Ζάχος, Ρία Δελούτση, Δημήτρης Παπαγιάννης, Ερρίκος Κονταρίνης, Τάσος Ραμσής, Βασίλης Κολοβός, Γιάννης Δοντάς, Γιώργος Σταμάτης, Λευτέρης Κοτσελίδης, Νίκος Βλαχόπουλος, Ανδρέας Συρογιάννης

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 25/04 στις 22:00

«Οι Ρυθμιστές» (2011) σκηνοθεσία Τζορτζ Νόλφι

Ρομαντική Τρόμου – Ο Ντέιβιντ, ένας ικανότατος και πολλά υποσχόμενος, νέος πολιτικός, γνωρίζει τυχαία μια πανέμορφη μπαλαρίνα και την ερωτεύεται παράφορα. Τότε εμφανίζονται από το πουθενά κάποιοι μυστηριώδεις άντρες, οι οποίοι φαίνεται πως συνωμοτούν προκειμένου να τους κρατήσουν χώρια. Ο Ντέιβιντ μαθαίνει τελικά, πως οι άντρες αυτοί ονομάζονται «Ρυθμιστές» και είναι απεσταλμένοι της Μοίρας με αποστολή τους να εμποδίσουν, με κάθε τρόπο, τη σχέση μεταξύ των δύο νέων, καθώς κάτι τέτοιο θα ανέτρεπε τη ροή της Αμερικανικής Ιστορίας και όχι μόνο! Ο Ντέιβιντ θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει πειθήνια το πεπρωμένο, που οι άλλοι έχουν προδιαγράψει για εκείνον ή αν θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή και θα ρισκάρει τα πάντα, αδιαφορώντας για το όποιο κόστος…

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Έμιλι Μπλαντ, Λίζα Θόρεσον, Μάικλ Κέλι, Τέρενς Σταμπ, Τζον Σλέιτερι.

*Alpha, Δευτέρα 25/04 στις 22:15

«Miss με το ζόρι 2» (2005) σκηνοθεσία Τζον Πάσκουιν

Δράσης Κομεντί – Μις με το ζόρι θα αναγκαστεί να γίνει για άλλη μία φορά η πράκτορας του FBI Γκρέισι Χαρτ. Με τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω της, η Γκρέισι κινδυνεύει να αφιερώσει περισσότερο καιρό στα ινστιτούτα ομορφιάς και στην προώθηση του νέου της βιβλίου, παρά στο επαγγελματικό της καθήκον. Όμως, η απαγωγή της νικήτριας και του παρουσιαστή των προηγούμενων καλλιστείων θα την επαναφέρει στη σκληρή πραγματικότητα. Θα έρθει όμως σε σύγκρουση με τους προϊσταμένους της στο FBI, οι οποίοι δε δείχνουν πλέον εμπιστοσύνη στις ικανότητές της…

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Ρεγγίνα Κινγκ, Γουίλιαμ Σάτνερ, Ενρίκε Μαρτσιάνο.

*Open, Δευτέρα 25/04 στις 22:30

«Πλούσιοι και Φτωχοί» (1997) σκηνοθεσία Μπράιαν Σπάιτσερ

Κωμωδία – Ο Μπραντ (Τιμ Άλεν) και η Καρολάιν Σέξτον (Κρίστι Άλεϊ), μετά από δέκα χρόνια γάμου, η ζωή τους είναι απόλυτα βαρετή και βρίσκονται στα πρόθυρα του διαζυγίου.

Η Καρολάιν, παραμελημένη απ’ τον άντρα της, που ασχολείται μόνο με τις εργολαβικές του υποθέσεις, νιώθει τον έρωτά της γι’ αυτόν να μετατρέπεται σε απέχθεια και περιφρόνηση.

Όταν όμως ο Λάιμαν (Γουέιν Νάιτ), ο λογιστής της εταιρείας Σέξτον, θα κάνει μια μεγάλη κατάχρηση και θα το σκάσει στο εξωτερικό, το ζεύγος Σέξτον θεωρούνται συνυπεύθυνοι και μπαίνουν στο στόχαστρο της εφορίας και της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Από τη μια στιγμή στην άλλη, ο Μπραντ και η Καρολάιν θα γίνουν φυγάδες. Κυνηγημένοι από τους κρατικούς υπαλλήλους θα βρουν καταφύγιο σε μια κοινότητα της θρησκευτικής αίρεσης Άμις.
Και ενώ πιστεύουν ότι είναι αδύνατο να ενσωματωθούν στις νέες συνθήκες, ανάμεσα στους απλούς αυτούς ανθρώπους που ζουν με τον τρόπο και τα ήθη του 19ου αιώνα, ο Μπραντ και η Καρολάιν, θα ανακαλύψουν πράγματα που δεν ήξεραν ότι υπάρχουν και θα ξαναβρούν τη χαμένη τους διάθεση για τη ζωή και τον έρωτα.

Παίζουν:  Κίρστι Άλεϊ, Τιμ Άλεν, Λάρι Μίλερ, Μάικλ Λέρνερ.

*Μακεδονία, Δευτέρα 25/04 στις 23:00

«300: Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας» (2014) σκηνοθεσία Νόαμ Μουρό

Περιπέτεια – Βασισμένο στο τελευταίο graphic novel του Φράνκ Μίλερ με τίτλο “Ξέρξης” και εμπνευσμένο από την παγκόσμια επιτυχία “300”, το νέο κεφάλαιο της επικής ταινίας εκτυλίσσεται αυτή τη φορά στη θάλασσα. Ο Έλληνας στρατηγός Θεμιστοκλής επιχειρεί να ενώσει όλους τους Έλληνες σε μια επική μάχη, που καθόρισε την ιστορία του Δυτικού κόσμου.

Παίζουν: Σάλιβαν Στέιπλτον, Έυα Γκριν, Λένα Χίντλεϊ, Ροντρίγκο Σαντόρο.

*Star, Δευτέρα 25/04 στις 23:20

«Πρώτη Φορά Νονός» (2007) σκηνοθεσία Όλγα Μαλέα

Κωμωδία – Ο 11χρονος Άλεξ έχει μεγαλώσει στην Καλιφόρνια, γόνος του αρχηγού της Δημοκρατικής Παράταξης, αντικαθιστά τον πατέρα του και πηγαίνει στην Κρήτη να βαφτίσει το μωρό τοπικού κομματάρχη (Αντώνης Καφετζόπουλος) και υποψήφιου βουλευτή.

Πρέπει να γίνει για πρώτη φορά νονός για να αποδείξει σε όλους – και κυρίως στον πατέρα του- ότι είναι αντάξιος γιός του.
Το ξενόφερτο παρουσιαστικό του, τα ιδιαίτερα έθιμα και οι δοκιμασίες που του επιβάλλουν οι Κρητικοί προκειμένου να τον δεχτούν ως άξιο απόγονο του αρχηγού, η δυσκολία του με την ελληνική γλώσσα προκαλούν τόσες κωμικές καταστάσεις, που θα του μείνουν αξέχαστες.

Παράλληλα παίρνει και το “βάπτισμα του πυρός” στην τέχνη και τα τεχνάσματα της πολιτικής, που θα τον σημαδέψουν για όλη του τη ζωή.

Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Ελένη Καστάνη, Γιώργος Κιμούλης, Tex Pardue, Νίκος Ανδρεουλάκης, Αννα Λουιζίδου, Μάνος Γαβράς.

*Mega, Δευτέρα 25/04 στις 00:00

«Τιτανικός» (1997) σκηνοθεσία Τζέιμς Κάμερον

Αισθηματική – Η ερωτική ιστορία του Τζακ και της Ρόουζ, δύο νέων από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, που συναντιούνται και ερωτεύονται πάνω στον θρυλικό «Τιτανικό», το υπερωκεάνιο, που βυθίστηκε στις 14 Απριλίου 1912…

84 χρόνια μετά το ιστορικό ναυάγιο του «Τιτανικού» και με αφορμή μια νέα έρευνα για τον εντοπισμό ενός πολύτιμου μπλε διαμαντιού, η εκατοντάχρονη Ρόουζ διηγείται τη συγκλονιστική ιστορία της, που ξεκίνησε στις 10 Απριλίου 1912, όταν επιβιβάστηκε στον «Τιτανικό» μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες της πρώτης θέσης, τη μητέρα της και τον αρραβωνιαστικό της.

Την ίδια ώρα, ο Τζακ, ένας νεαρός τυχοδιώκτης, κερδίζει σε μια παρτίδα πόκερ ένα εισιτήριο για την τρίτη θέση στο παρθενικό ταξίδι του «Τιτανικού». Οι ζωές της Ρόουζ και του Τζακ διασταυρώνονται τυχαία στο κατάστρωμα του επιβλητικού «Τιτανικού» και ένας παθιασμένος έρωτας γεννιέται. Η τραγωδία, που θα ακολουθήσει,  θα τον μετατρέψει σε μια συγκλονιστική μάχη για επιβίωση.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Βίκτορ Γκάρμπερ, Κέιτ Γουίνσλετ, Κάθι Μπέιτς, Γκλόρια Στιούαρτ, Μπίλι Ζέιν, Μπιλ Πάξτον.

*Open, Δευτέρα 25/04 στις 01:00

«Η Τριλογία της Απόκλισης: Αφοσίωση» (2016) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σβέντκε

Δράσης, Επιστημονικής φαντασίας, Μυστηρίου, Περιπέτεια – Το Σικάγο βρίσκεται στα όρια του εμφύλιου πολέμου και η Τρις με τους συντρόφους της, ξεγλιστρούν από τα τείχη της πόλης, κυνηγημένοι από τους στρατιώτες της Έβελιν. Έξω από το Σικάγο για πρώτη φορά στη ζωή τους, οι πέντε ήρωες συναντούν τον Ντέιβιντ, επικεφαλής του Γραφείου για τη Γενετική Υγεία, ο οποίος ξεχωρίζει την Τρις ως «γενετικά αγνή» και της ζητά να τον βοηθήσει στα μυστηριώδη σχέδιά του. Ενώ η Τρις δέχεται ειδική μεταχείριση, συμπεριλαμβανομένης μιας ειδικής τεχνολογίας, που της επιτρέπει να ξαναζήσει την ιστορία της οικογένειάς της, ανακαλύπτει ότι ο Ντέιβιντ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την εξελιγμένη τεχνολογία, που έχει στη διάθεσή του, για απάνθρωπες πράξεις. Για να επιβιώσει, η Τρις θα έρθει αντιμέτωπη με απίστευτες αποφάσεις θάρρους, αφοσίωσης, θυσίας και αγάπης…

Παίζουν: Σεϊλίν Γούντλεϊ, Τέο Τζέιμς, Οκτάβια Σπένσερ, Μάιλς Τέλερ, Ναόμι Γουότς, Ζόι Κράβιτς, Ρέι Στίβενσον, Άνσελ Έλγκορτ, Τζεφ Ντάνιελς

*Star, Δευτέρα 25/04 στις 01:30

«Η Μεγάλη Υπόσχεση» (2016) σκηνοθεσία Τέρι Τζορτζ 

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Ο Mάικλ Μπογκοσιάν (Όσκαρ Άιζακ), ένας σπουδαστής ιατρικής γνωρίζει την δασκάλα χορού Άνα Κεσαριάν (Σαρλοτ λε Μπον) στην Κωνσταντινούπολη, στα τέλη του 1914.

Η αρμένικη κληρονομιά τους θα τους φέρει κοντά, αλλά εκείνος διστάζει να την διεκδικήσει για να μην συγκρουστεί με τον Κρις Μάγιερς, τον Αμερικανό φωτορεπόρτερ (Κρίστιαν Μπέιλ), που είναι ο φίλος της.

Ο Κρις είναι αποφασισμένος να εκθέσει όλη την αλήθεια για τη γενοκτονία των Αρμενίων και συγκεντρώνει ενοχοποιητικό υλικό. Ενώ βλέπει την υπόθεση να γιγαντώνεται μπροστά του, η αγαπημένη του Άνα αρχίζει να απομακρύνεται.

Όσο η Οθωμανική Αυτοκρατορία καταρρέει, τόσο πιο έντονα οι τρεις τους θα χρειαστεί να τιθασεύσουν τα πάθη τους, προκειμένου να σωθούν.

Παίζουν: Όσκαρ Αϊζακ, Κρίστιαν Μπέιλ, Σαρλότ Λε Μπον, Ζαν Ρενό.

*Alpha, Δευτέρα 25/04 στις 02:00