11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έντεκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ημερολόγια του Τσερνόμπιλ» (2012) σκηνοθεσία Μπράντλεϊ Πάρκερ 

Μυστηρίου, τρόμου – Μια παρέα νεαρών Αμερικάνων ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη. Φτάνοντας στην Ουκρανία συναντούν έναν ακόμη φίλο τους, ο οποίος προτείνει να συνεχίσουν με μία εκδρομή στην εγκαταλελειμμένη πόλη Πρίπιατ, στην πόλη που έμεναν οι εργάτες του πυρηνικού εργοστασίου στο Τσέρνομπιλ.

Οι αρχικοί δισταγμοί των υπολοίπων κάμπτονται γρήγορα και προσλαμβάνουν έναν ξεναγό για να τους οδηγήσει στην περιοχή. Οι πρώτες εικόνες από μεταλλαγμένα ζώα τους δημιουργούν κάποια ανησυχία ενώ το εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ διακρίνεται στον ορίζοντα.

Μετά από μια σύντομη εξερεύνηση της έρημης πόλης που καταστράφηκε πριν από 25 χρόνια και καθώς πέφτει το βράδυ η παρέα ανακαλύπτει ότι δεν είναι μόνοι τους.

Παίζουν: Τζέσε Μακ Κάρτνεϊ, Τζόναθαν Σαντόφσκι, Ολίβια Τέιλορ Ντάντλεϊ, Ντέβιν Κέλι, Νέιθαν Φίλιπς, Ίνγκριντ Μπόλσο Μπερντάλ.

*Open, Τρίτη 26/04 στις 21:00

«Μπρέκφαστ Κλαμπ» (1985) σκηνοθεσία Τζον Χιουζ

Δράμα, κωμωδία – Τρεις μαθητές και δύο μαθήτριες τιμωρούνται για κάποιο παράπτωμά τους και κάθονται στην τάξη για να γράψουν μια έκθεση για τον εαυτό τους που θα αποκαλύψει ποιοι πραγματικά είναι.

Παίζουν: Άλι Σίντι, Άντονι Μάικλ Χολ, Εμίλιο Έστεβεζ, Μόλι Ρίνγκγουαλντ, Πέρι Κρόφορντ, Πωλ Γκλήσον, Τζαντ Νέλσον, Τζον Καπέλος, Τιμ Γκαμπλ

*Μακεδονία, Τρίτη 26/04 στις 21:00

«Βασιλιάς Αρθούρος: Ο Θρύλος του Σπαθιού» (2017) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Δράσης Περιπέτεια – Ο ατίθασος νεαρός Αρθούρος είναι κυρίαρχος των δρόμων του Λοντόνιουμ με την συμμορία του και αγνοεί τον σκοπό, για τον οποίο ήρθε στη ζωή, μέχρι τη στιγμή που παίρνει στα χέρια του το Εξκάλιμπερ και μαζί με αυτό το μέλλον του. Από την πρώτη στιγμή, το θρυλικό ξίφος θα τον προκαλέσει να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Συντασσόμενος με την Αντίσταση και με μια μυστηριώδη γυναίκα, πρέπει να μάθει να τιθασεύει τη δύναμη του ξίφους, να αντιμετωπίζει τους δαίμονές του και να ενώσει τον λαό ενάντια στον τύραννο Βόρτιγκερν, ο οποίος έκλεψε το στέμμα του και δολοφόνησε τους γονείς του, και να γίνει Βασιλιάς.

Παίζουν: Ντζιμόν Χονσού, Τζουντ Λο, Τσάρλι Χάναμ, Αστρίντ Μπερζέ-Φρίσμπι, Ερικ Μπάνα.

*Star, Τρίτη 26/04 στις 21:00

«Σπασμένο Βέλος» (1996) σκηνοθεσία Τζoν Γου

Δράσης Περιπέτεια – Ο Ράιλι Χέιλ και ο Ντικ Ντίκινς είναι δύο από τους πιο ικανούς πιλότους της πολεμικής αεροπορίας της Αμερικής. Γι’ αυτό τους ανατίθεται μια επικίνδυνη όσο και μυστική αποστολή: πρέπει να κατευθύνουν ένα αεροπλάνο τύπου Στελθ, φορτωμένο με δυο πυρηνικούς πυραύλους, στην έρημο του Κολοράντο στα πλαίσια μιας άσκησης του αμερικανικού στρατού.

Κάποια στιγμή όμως ο Ντίκινς στρέφεται κατά του συγκυβερνήτη του, προσπαθώντας να τον σκοτώσει. Κι ενώ το αεροπλάνο μένει ακυβέρνητο κατά τη διάρκεια της πάλης των δύο αντρών, το πυρηνικό φορτίο εξαφανίζεται μυστηριωδώς δημιουργώντας τεράστια αναταραχή και χάος στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Κρίστιαν Σλέητερ, Σαμάνθα Μάθις, Ντιλρόι Λίντο, Μπομπ Γκάντον.

*Alpha, Τρίτη 26/04 στις 22:40

«Χωρίς Ίχνη» (2007) σκηνοθεσία Μπεν Άφλεκ

Αστυνομική Μυστηρίου – Ο Πάτρικ Κένζι (Κέισι Άφλεκ) και η Άντζι Τζενάρο (Μισέλ Μόναγκαν), ζευγάρι στη ζωή και ιδιωτικοί ντετέκτιβ, ερευνούν την μυστηριώδη εξαφάνιση της τετράχρονης Αμάντα μακΚρέντι στη φτωχογειτονιά του Ντόρτσεστερ στη Βοστόνη.

Ρωτώντας στα γύρω σπίτια και συχνάζοντας στα μπαρ της περιοχής για να αλιεύσουν πληροφορίες από όποιον μπορεί να γνωρίζει κάτι για τη μυστηριώδη υπόθεση, έμποροι ναρκωτικών που προμηθεύουν τη μητέρα της Αμάντα, πρώην κρατούμενοι, αλλά και εκμεταλλευτές παιδιών εμπλέκονται στην υπόθεσή τους.

Ο Πάτρικ και η Άντζι ασχολούνται μεθοδικά και δεν αργούν να φτάσουν στο συμπέρασμα πως το μυστικό βρίσκεται μπροστά στα μάτια τους. Συνεργάζονται με τον αστυνομικό Ρέμι Μπρέσαντ (Έντ Χάρις) και τον αρχηγό της αστυνομίας Τζακ Ντόιλ (Μόργκαν Φρήμαν), αν και κανείς από τους δύο δεν τους παίρνει στα σοβαρά

Παίζουν: Μόργκαν Φρήμαν, Έντ Χάρις, Κέισι Άφλεκ, Μισέλ Μόναγκαν, Έιμι Ράιαν, Τίτους Γουέλινερ.

*Open, Τρίτη 26/04 στις 23:00

«Επικίνδυνες Υποσχέσεις» (2007) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Κρονενμπεργκ

Αστυνομικό δράμα – Η Άννα είναι μια ιδεαλίστρια νέα μαία που έχει σκοπό να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από το θάνατο ενός κοριτσιού από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της γέννας. Τα μόνα στοιχεία που έχει είναι το ημερολόγιο του κοριτσιού και ένα κουτί σπίρτα. Αυτά θα την οδηγήσουν στην καρδιά της Ρώσικης Μαφίας και στον Νικολάι (Βίγκο Μορτενσεν), το νεότερο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Στο μεταξύ, το ημερολόγιο που κρατά στα χέρια της περιέχει ενοχοποιητικά στοιχεία για το αφεντικό του Νικολάι και είναι το κλειδί για να σωθούν πολλές ζωές. Aρκεί βέβαια να παραμείνει ζωντανή για να το χρησιμοποιήσει.

Παίζουν: Βίγκο Μόρτενσεν, Ναόμι Γουότς, Βενσάν Κασέλ, Άρμιν Μιούλερ.

*Μακεδονία, Τρίτη 26/04 στις 23:00

«21 Jump Street» (2012) σκηνοθεσία Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ

Δράσης – Σμιντ και ο Τζένκο, δύο παλιοί συμμαθητές που δεν είχαν και την καλύτερη σχέση στο σχολείο, ξανασυναντιούνται στη Σχολή για Αστυνομικούς και αναθεωρούν. Δεν είναι βέβαια και οι ικανότεροι αστυνομικοί, αλλά τους δίνεται μια ευκαιρία να αλλάξουν τα πράγματα, όταν γίνονται μέλη της μυστικής ομάδας αστυνομικών που εδρεύει στη Jump Street.

Για την πρώτη τους μυστική αποστολή θα χρειαστεί να ανταλλάξουν τα όπλα τους με σχολικές τσάντες και να επιστρέψουν στα θρανία για να εξιχνιάσουν μια υπόθεση ναρκωτικών. Πολύ γρήγορα θα ανακαλύψουν ότι τα πράγματα στη σύγχρονη εφηβική πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετικά!

Παίζουν: Τζονα Χιλ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Μπρι Λάρσον, Αις Κιουμπ.

*ΕΡΤ1, Τρίτη 26/04 στις 23:00

«Ομάδα Αυτοκτονίας» (2016) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Αγιερ

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Βρισκόμαστε σε ένα ασαφές χρονικά και δυστοπικό μέλλον όπου η κοινωνία δέχεται επίθεση από μία μυστηριώδη οντότητα, με δυνάμεις που θα φέρουν την Αποκάλυψη.

Η κυβερνητική πράκτορας Δρ. Αμάντα Γουόλερ (Βαϊόλα Ντέιβις) πρέπει να συγκεντρώσει μία ομάδα που δεν θα διστάσει να αναλάβει τις πιο ριψοκίνδυνες αποστολές, για να ριχτούν στη μάχη χωρίς να έχουν τίποτε να χάσουν.

Συγκεντρώνει έτσι από τις φυλακές, την πιο επικίνδυνη ομάδα κακοποιών, οι οποίοι σε περίπτωση που προσπαθήσουν να το σκάσουν σκοτώνονται επί τόπου, αλλά αν λειτουργήσουν αποτελεσματικά ως όπλα της Αμερικάνικης Κυβέρνησης για την καταπολέμηση του κακού, για αντάλλαγμα θα μειωθούν οι ποινές τους.

Αυτή η ομάδα ελεεινών και ανόμοιων ατόμων είναι η ομάδα Αυτοκτονίας και αυτό που μένει να δούμε είναι, αν θα τηρήσουν τη συμφωνία να “πέσουν ηρωικά ” προκειμένου να πέτυχουν ή θα πορευτεί ο καθένας για τον εαυτό του, σαν γνήσιοι αντι-ήρωες;

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μάργκοτ Ρόμπι, Τζάρεντ Λέτο, Τζάι Κόρτνεϊ, Κάρα Ντελεβίν, Τζόελ Κίναμαν.

*Star, Τρίτη 26/04 στις 23:40

«Απόψε Τρώμε στης Ιοκάστης» (2014) σκηνοθεσία Βασίλης Μυριανθόπουλος

Κωμωδία -Μια φιλήσυχη γειτονιά διαταράσσεται από την απροσδόκητη εξαφάνιση μιας Λετονής μανικιουρίστ! Η χήρα, μάνα και υποτιθέμενη business woman, Ιοκάστη Παπαδάμου, ενώνει τις δυνάμεις της με τη δαιμόνια, πλην όμως παντελώς αφελή, γειτόνισσά της για να ρίξουν άπλετο φως στην περίεργη, ομολογουμένως, υπόθεση. Η προϋπηρεσία τους ανύπαρκτη και η ευφυΐα τους υπό ξεκάθαρη αμφισβήτηση, όμως υπάρχει κάτι στα μάτια τους, που υπόσχεται πως, ευτυχώς, τα πράγματα δεν θ αργήσουν να γίνουν άνω κάτω! Κι όταν τα περιθώρια στενέψουν απειλητικά, τα μυστικά του παρελθόντος, οι κρυφές αγάπες, τα ανομολόγητα πάθη, τα ερωτικά καμώματα και οι απάτες μεγατόνων, θα αναστήσουν ακόμη και φαντάσματα.

Παίζουν: Ρένια Λουϊζίδου, Τάκης Σπυριδάκης, Παύλος Ορκόπουλος, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Κλέλια Ρένεση, Δημήτρης Μακαλιάς, Μαρία Γεωργιάδου, Μπέτυ Μαγγίρα.

*Mega, Τρίτη 26/04 στις 00:00

«Αμνησία» (2014) σκηνοθεσία Ρόουαν Τζόφε 

Ψυχολογικό θρίλερ – Η Κριστίν Λούκας ξυπνάει κάθε πρωί, χωρίς να θυμάται τι έχει γίνει την προηγούμενη μέρα, εξαιτίας ενός σφοδρού ατυχήματος. Δίπλα της είναι ο άνδρας της Μπεν, ο οποίος της εξηγεί  ότι περνάει ένα μετατραυματικό σοκ και πρέπει να παραμένει στο σπίτι και να αναπαύεται. Όλα ανατρέπονται όμως όταν ένας γιατρός τη βοηθάει να ανακτήσει σταδιακά τη μνήμη της και να βάλει σε σειρά τα σκόρπια κεφάλαια του παρελθόντος, εκεί όπου η ηρωίδα ανακαλύπτει ότι κάποιος επιχείρησε να τη σκοτώσει. Αυτό θα την κάνει να αμφισβητήσει τα πάντα και τους πάντες και να αναζητήσει την αλήθεια…

Παίζουν: Μαρκ Στρονγκ, Κόλιν Φερθ, Νικόλ Κίντμαν, Αν – Μαρί Νταφ.

*Alpha, Τρίτη 26/04 στις 00:20

«Η Απίστευτη Ιστορία του Μπένζαμιν Μπάτον» (2008) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Δραματική Ρομαντική Φαντασίας – Η πιο απίστευτη ιστορία για έναν άντρα καθόλου συνηθισμένο. Ένα άντρα, τον Μπέντζαμιν Μπάτον (Μπραντ Πιτ) που γεννήθηκε γέρος και ζει μία αντίστροφη ζωή..
Η απρόβλεπτη ζωή του ξεκίνησε το 1918 κάπου στη Νέα Ορλεάνη μετά το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου, όταν το βράδυ που γεννήθηκε ο βιολογικός του πατέρας τον εγκατέλειψε στα σκαλιά ενός γηροκομείου.
Η πορεία της ζωής του μοιάζει τόσο απλή μα και τόσο απρόβλεπτη όσο θα μπορούσε να είναι κάθε ανθρώπου, μα η αγαπημένη του (Κέιτ Μπλάνσετ) παραμένει η ίδια σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Συναντά ανθρώπους, ανακαλύπτει νέα μέρη, βρίσκει και χάνει την αγάπη, τις χαρές της ζωής, έρχεται αντιμέτωπος με τη θλίψη του θανάτου, αλλά και με τόσα άλλα συναισθήματα που ξεπερνούν το χρόνο.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Κέιτ Μπλάνσετ, Τίλντα Σουίντον, Τζούλια Όρμοντ, Ταράτζι Χένσον.

*Star, Τρίτη 26/04 στις 02:00