7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Crown Vic» (2019) σκηνοθεσία Τζόελ Σούζα

Δραματική, δράσης, περιπέτεια – Ο Ρέι Μαντέλ είναι ένας βετεράνος αστυνομικός που αυτό το βράδυ θα έχει περιπολία με έναν νέο συνάδελφο, τον πρωτάρη Νικ Χόλαντ.

Ο Ρέι και ο Νικ είναι εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες. Ο Νικ είναι προσγειωμένος, κατατάχθηκε για να βελτιώσει τα κακά του κόσμου, ενώ ο Ρέι είναι ένας διαζευγμένος, απαισιόδοξος με τάση να παραβιάζει τους κανόνες και να καταφεύγει στη βία.

Στη βάρδια τους, είναι υπεύθυνοι για κάθε είδους περιστατικά, από ληστείες, ενδοοικογενειακή βία έως πυρκαγιές αυτοκινήτων. Προσπαθούν επίσης να βρουν ένα κορίτσι που έχει απαχθεί από μια ομάδα διακινητών ναρκωτικών και, ταυτόχρονα, κυνηγούν δύο τρομοκράτες ληστές τραπεζών που αναζητούνται για δολοφονία αστυνομικών.
Ο Ρέι θα του δείξει τα κατατόπια αλλά και τις βρομιές πίσω από τη μπλε στολή και θα φανεί αν ο Νικ είναι κατάλληλος γι’ αυτή τη βάρδια.

Παίζουν: Λιουκ Κλαντάικ, Τόμας Τζέιν, Μπρίτζετ Μόιναχαν, Ντέιβιντ Κραμχολτζ.

*Open, Τετάρτη 27/04, στις 21:00

«Ευτυχισμένος Όσκαρ» (2018) σκηνοθεσία Ρούπερτ Εβερετ

Βιογραφική Δραματική – Σε ένα φτηνό ξενοδοχείο στο Παρίσι, ο Όσκαρ Ουάιλντ περνά τις τελευταίες στιγμές της ζωής του κι οι εικόνες του παρελθόντος ζωντανεύουν και τον μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Κάποτε υπήρξε ο διασημότερος άνθρωπος στο Λονδίνο, ένας καλλιτέχνης που «σταυρώθηκε» από μια κοινωνία που αρχικά τον λάτρευε.

Ήταν εκείνος ο εραστής που οδηγήθηκε στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος, αλλά συνέχιζε μια καταστροφική πορεία ως τα τελευταία κεφάλαια της ζωής του.

Υπό το πρίσμα του θανάτου ο Όσκαρ αναστοχάζεται την αποτυχημένη προσπάθειά του να συμφιλιωθεί με την γυναίκα του Κόνστανς, την αναζωπύρωση της ολέθριας ερωτικής σχέσης του με τον Λόρδο Αλφρεντ Ντάγκλας και τον γεμάτο ζεστασιά και αφοσίωση Ρόμπι Ρος, ο οποίος μάταια προσπάθησε να τον σώσει από τον εαυτό του.

Από τη Διέππη στην Νορμανδία, την Νάπολη και το Παρίσι, η ελευθερία για τον Όσκαρ Ουάιλντ είναι άπιαστο όνειρο κι εκείνος είναι πια ένας απένταρος περιπλανώμενος, παραγκωνισμένος από τους παλιούς γνωστούς του και αγαπημένος μιας παράξενης ομάδας παρανόμων και περιθωριακών, στους οποίους αφηγείται ιστορίες απ’ τα παλιά με το ασύγκριτο και ακούραστο πνεύμα του.

Παίζουν: Ρούπερτ Εβερετ, Κολιν Φερθ, Εμιλι Γουατσον, Κόλιν Μόργκαν, Τομ Γουίλκινσον.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 27/04, στις 22:00

«Μια Μέλισσα τον Αύγουστο» (2007) σκηνοθεσία Θοδωρής Αθερίδης

Ελληνική Κωμωδία – Μια απέραντη, απόμερη παραλία που δεν μπορείς να φτάσεις αλλιώς, παρά μόνο με μισθωτή βάρκα. Εκεί επιλέγει να πάει και η παρέα του Χάρη με τη γυναίκα του, Βασούλα, την αδερφή του, Χίλντεγκαρντ, αλλά και την ερωμένη του, Μαρία. Όλα κυλούν ευχάριστα στο συγκεκριμένο αυγουστιάτικο πρωινό, μέχρι τη στιγμή που μια μέλισσα τσιμπάει τον αλλεργικό Χάρη. Εκείνος ξαφνικά πρήζεται απίστευτα και εμφανίζεται διογκωμένος με εντελώς διαφορετική μορφή! Το παραμορφωμένο από την αλλεργία alter-ego του θα εγκατασταθεί ανάμεσα σ’ αυτόν, τη γυναίκα του και την ερωμένη του, ανακατεύοντας συναισθήματα, μυστικά, αλήθειες και προκαλώντας… ανελέητο πανικό.

Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Αντώνης Λουδάρος, Βίκυ Βολιώτη, Αλίνα Κωτσόβολου, Γιώργος  Κορμανός.

*Alpha, Τετάρτη 27/04, στις 22:40

«Οι Χήρες» (2018) σκηνοθεσία Στιβ ΜακΚουίν

Δραματική – Από τον βραβευμένο με Όσκαρ® σκηνοθέτη Στιβ ΜακΚουίν («12 Χρόνια Σκλάβος») και τη συν-σεναριογράφο και κορυφαία σε πωλήσεις συγγραφέα Τζίλιαν Φλιν («Το Κορίτσι που εξαφανίστηκε»), έρχεται ένα ιλιγγιώδες, σύγχρονο θρίλερ με φόντο την εγκληματικότητα, το πάθος και τη διαφθορά: «Οι Χήρες» είναι η ιστορία για τέσσερις γυναίκες που δεν έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους παρά μόνο τα χρέη που τους άφησαν οι νεκροί σύζυγοί τους από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες.

Τοποθετημένο στο σύγχρονο Σικάγο, μέσα σε μια περίοδο αναταραχής, εντάσεις θα δημιουργηθούν όταν η Βερόνικα (η βραβευμένη με Όσκαρ® Βαϊόλα Ντέιβις), η Άλις (Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι), η Λίντα (Μισέλ Ροντρίγκεζ) και η Μπελ (Σίνθια Ερίβο) παίρνουν τη μοίρα τους στα χέρια τους και συνωμοτούν για να χτίσουν ένα μέλλον σύμφωνα με τους δικούς τους όρους.

Παίζουν: Μισέλ Ροντρίγκεζ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Λιαμ Νίσον, Κόλιν Φάρελ Λούκας Χαας, Βάιολα Ντέιβις.

*Open, Τετάρτη 27/04, στις 23:30

«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός» (2015) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Κωμωδία – Θεσσαλονίκη 2015. Ο ώριμος οικογενειάρχης Κλέαρχος (Έλληνας της Πόλης), συνεχώς φλερτάρει αδιάντροπα, ρίχνοντας το φταίξιμο στον αθώο γαμπρό του Μάχο. Προκειμένου να συναντήσει στην Κωνσταντινούπολη την όμορφη γειτόνισσά του Ηρώ, χρησιμοποιεί και πάλι σαν προκάλυμμα τοv γαμπρό του. Έτσι, ενώ  ο Μάχος πηγαίνει στην Πόλη για να κάνει μασάζ και θεραπείες στο πονεμένο χέρι του, ο Κλέαρχος συμφωνεί με τη σύζυγό του Μαρίνα, να τον ακολουθήσει  κρυφά μήπως και έχει ερωμένη. Όμως ένα γύρισμα της τύχης θα φέρει τη Μαρίνα μαζί με την κόρη τους στην Πόλη με …απρόσμενα αποτελέσματα…!

Παίζουν: Χρύσα Ρώπα, Κώστας Ευρυπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Βίκυ Κάβουρα, Πηνελόπη Πλάκα, Σπύρος Πούλης, Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη, Ελευθερία Μπενόβια, Κατερίνα Δημήτρογλου, Ευτυχία Φαναριώτη.

*Star, Τετάρτη 27/04, στις 00:00

«Ηρακλής: Η Αρχή του Θρύλου» (2014) σκηνοθεσία Ρένυ Χάρλιν

Δράσης – Στην αρχαία Ελλάδα του 1.200 π.χ. ο βασιλιάς της Τίρυνθας, Αμφιτρύων (Σκοτ Άντκινς), εισβάλλει στο Άργος φέρνοντας την καταστροφή και το απόλυτο χάος.

Ανήσυχη από τον βίαιο χαρακτήρα του και τη δίψα του για εξουσία, η σύζυγός του, βασίλισσα Αλκμήνη (Ροξάν Μακ Κι), προσεύχεται στη θεά Ήρα να τη βοηθήσει. Σύντομα, η Αλκμήνη θα φέρει στον κόσμο ένα παιδί, το οποίο ο Αμφιτρύωνας θεωρεί δικό του καρπό, αγνοώντας τη θεϊκή παρέμβαση.

Θα τον ονομάσει Αλκίδη, όμως η Αλκμήνη γνωρίζει κρυφά ότι ο γιος της είναι ημίθεος, ενώ το πραγματικό του όνομα είναι Ηρακλής (Κέλαν Λαντζ). Ξέρει όμως επίσης, ότι η πραγματική του ταυτότητα δεν θα μείνει για πάντα κρυφή.

Είκοσι χρονιά μετά, η απόρριψη από τον πατέρα του, ο απαγορευμένος έρωτάς του για την πριγκίπισσα Ήβη της Κρήτης, αλλά και οι μάχες που θα χρειαστεί να δώσει απέναντι στη διεφθαρμένη εξουσία και στους εχθρούς του, θα οδηγήσουν τον Ηρακλή στην πιο θρυλική αποκάλυψη τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ίδια τη χώρα του.

Όμως, ο μεγαλύτερος ήρωας των Ελλήνων δεν θα ακολουθήσει τη μοίρα που θέλουν να του επιβάλλουν οι άλλοι, αλλά αυτή που θα φτιάξει μόνος του…

Από του παραγωγούς του «Ο Όλυμπος Έπεσε», μια επική περιπέτεια που φιλοδοξεί να ρίξει φως στο σκοτάδι του μύθου γύρω από την πιο εμβληματική μορφή της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, τότε που οι υπερ-ήρωες ζούσαν ανάμεσα στους κοινούς θνητούς.

Παίζουν: Κέλαν Λαντζ, Σκοτ Άντκινς, Λίαμ ΜακΙντάιρ, Λίαμ Κάριγκαν, Τζόναθαν Σεκ, Ροξάν ΜακΚι, Γκάια Βάις, Ράμπε Σερμπετζίγια.

*Alpha Τετάρτη 27/04, στις 01:15

«Οι επιδρομείς» (2016) σκηνοθεσία Στίβεν Σ. Μίλερ

Αστυνομική, δράσης – Όταν μία τράπεζα γίνεται στόχος μιας βίαιης ληστείας, όλα τα στοιχεία, που συγκεντρώνουν οι αρχές, υποδεικνύουν τον ιδιοκτήτη της αλλά και τους υψηλής ισχύος πελάτες του. Μια ομάδα ειδικών πρακτόρων του FBI ερευνούν σε βάθος την υπόθεση και με τις θανατηφόρες ληστείες να συνεχίζονται, γίνεται πια ολοφάνερο πως πρόκειται για μια μεγαλύτερη, καλοστημένη συνωμοσία…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Κρίστοφερ Μελόνι, Ντέιβ Μπαουτίστα, Άντριεν Γκρενιέρ.

*Star, Τετάρτη 27/04, στις 02:15