10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές οι ταινίες θα σου φτιάξουν το βράδυ. Εσύ ποια θα επιλέξεις να δεις.

«Αρχηγός από κούνια» (2017) σκηνοθεσία Τομ Μακ Γκραθ 

Κινούμενα Σχέδια – Το νέο μωρό (Πάνος Μουζουράκης) της οικογένειας Τεμπλτον, δεν χωρά αμφιβολία ότι είναι πια ο αρχηγός του σπιτιού.
Μονοπωλεί την αγάπη και το ενδιαφέρον των γονιών και ο επτάχρονος αδερφός του Τιμ, νιώθει παραμελημένος και παραγκωνισμένος από την παρουσία του κουστουμαρισμένου μπόμπιρα.
Ο Τιμ υποψιάζεται ότι το μωρό με τη γλώσσα που πάει ροδάνι και τον χαρτοφύλακα στο χέρι, σίγουρα κάτι κρύβει αλλά κανείς δεν τον πιστεύει..
Αποφασίζει λοιπόν να ξανακερδίσει την προσοχή και την αγάπη των γονιών του μόνο για εκείνον, αλλά τελικά ανακαλύπτει μια παγκόσμια συνομωσία που απειλεί να καταστρέψει την ισορροπία της οικογενειακής αγάπης παγκοσμίως.

Το χειρότερο είναι ότι το τολμηρό νέο μωρό, που υποτίθεται ότι είναι αδελφός του, είναι στο κέντρο της συνομωσίας αυτής και ηγείται της ομάδας που θα επαναφέρει την τάξη στην οικογενειακή αγάπη.

Δεν μένει άλλη λύση από το να συνεργαστούν για να σταματήσουν το σατανικό αυτό σχέδιο, να σώσουν τους γονείς τους, να αποκαταστήσουν την τάξη στον κόσμο και να αποδείξουν ότι η αγάπη είναι μια άπειρη δύναμη.

Στην πρωτότυπη έκδοση με τις φωνές των: Άλεκ Μπόλντουιν, Στιβ Μπούσεμι, Τζίμι Κίμελ, Λίζα Κούντροου,Τόμπι Μαγκούαϊρ.

Με τις φωνές των: Πάνος Μουζουράκης, Νίκος Νίκας, Χρήστος Θάνος, Άννα Κουτσαφτίκη, Νέστωρ Κοψιδάς, Χρήστος Ράπτης, Κώστας Δαρλάσης, Βασίλης Μήλιος , Δανάη Ζαμπούκου, Παύλος Αβραμέας, Γιάννης Τσούτσιας, Μαρία Ζερβού

*Star, Σάββατο 30/04 στις 21:00

«Ο Θησαυρός του Μικρού Νησιού» (2016) σκηνοθεσία Τζόσεφ Ιτάγια

Μυστηρίου Περιπέτεια – Τα αδέρφια Άντυ και ο Μαρκ βρίσκονται σε ένα μικρό και απομακρυσμένο νησί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Αποφασισμένοι να αποκαταστήσουν την χαμένη περιουσία της οικογένειας τους, αποφασίζουν να σχεδιάσουν ένα κυνήγι θησαυρού.

Τα δύο αδέλφια είναι σε αυτή την περιπέτεια μαζί με τον αντικοινωνικό θείο τους. Σύντομα ανακαλύπτουν ότι το νησί κρύβει το χαμένο θησαυρό, που μόνο εκείνα μπορούν να εντοπίσουν. Θα τα καταφέρουν πριν να είναι αργά;

Παίζουν: Τζάστιν Κέλι,Μπέντζαμιν Στόκχαμ,Τζέισον Πάτρικ,Κάρι Έλγουες,Σελέστ Ντεζαρντάν.

*Open, Σάββατο 30/04 στις 21:00

«Η Τέταρτη Εξουσία» (1985) σκηνοθεσία Σερζ Λερουά

Δραματική Δράσης – Η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια Κατρίν Καρέ παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο στις 8:00 με αδιάκοπο επαγγελματισμό.
Ένα βράδυ ανάμεσα στις ειδήσεις ανακαλύπτει το όνομα του Ιβ Ντορζέ.
Ο Ιβ είναι δημοσιογράφος του γραπτού τύπου με τον οποίο κάποτε διατηρούσαν σχέση. Είναι ακέραιος, επαγγελματίας και ερευνούσε μία πώληση όπλων από τη Γαλλία σε μία αναπτυσσόμενη χώρα.

Μπλεγμένος σε αυτή την επικίνδυνη υπόθεση, ο Ιβ χρειάζεται βοήθεια.
Μαζί θα προσπαθήσουν να δημοσιοποιήσουν την βρώμικη υπόθεση αλλά θα πρέπει να επιλέξουν αν θα σεβαστούν την επαγγελματική ηθική τους ή θα υποκύψουν σε συναισθήματα και πιέσεις.
Η Τέταρτη Εξουσία είναι αυτοί τώρα…

Παίζουν: Νικόλ Γκαρσιά, Φιλίπ Νουαρέ, Μισέλ Συμπόρ, Ρολάν Μπλανς.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 30/04 στις 22:00

«Θα Κλέψω τη Νύφη» (2008) σκηνοθεσία Πολ Ουίϊλαντ

Κομεντί – O Τομ (Πάτρικ Ντέμπσεϊ) έχει την τέλεια ζωή: είναι επιτυχημένος, σέξι και ξέρει ότι πάντα μπορεί να βασίζεται στη Χάνα (Μισέλ Μόναγκαν), την καλύτερή του φίλη που αποτελεί και τη μοναδική σταθερότητα στη ζωή του.

Όλα κυλούν ιδανικά, μέχρι τη στιγμή που η Χάνα φεύγει στη Σκωτία για ένα επαγγελματικό ταξίδι έξι εβδομάδων. Τότε ο Τομ ανακαλύπτει ότι η ζωή του είναι εντελώς κενή χωρίς εκείνη, και αποφασίζει να τη ζητήσει σε γάμο μόλις επιστρέψει.

Οι αποφάσεις της Χάνα όμως τον προλαβαίνουν: ξαφνικά του αποκαλύπτει ότι έχει ήδη αρραβωνιαστεί με έναν πλούσιο Σκοτσέζο, τον Κόλιν (Κέβιν ΜακΚιντ), και ότι σκοπεύει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της στην Αγγλία.

Όταν η Χάνα ζητά από τον Τομ να γίνει ο «κύριος» επί των τιμών της, αυτός αποφασίζει απρόθυμα να αναλάβει το ρόλο, με ένα και μοναδικό στόχο: να αποτρέψει τη Χάνα από αυτό το γάμο, προτού είναι πια αργά. Και τελικά η μέλλουσα νύφη θα κληθεί να αποφασίσει ποιος είναι ο ιδανικός γαμπρός γι’αυτήν.

Παίζουν: Κέβιν Μακίντ, Κρις Μεσίνα, Μισέλ Μόναγκαν, Πάτρικ Ντέμπσεϊ, Σίντνεϊ Πόλακ.

*Ant1, Σάββατο 30/04 στις 22:45

«Κινγκ Κονγκ» (2015) σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον

Δραματική Δράσης Περιπέτεια  – Στη δεκαετία του ’30, ο Καρλ Ντάνχαμ, ματαιόδοξος σκηνοθέτης, καταφθάνει με το συνεργείο του στο απομονωμένο Νησί της Νεκροκεφαλής, κοντά στη Σουμάτρα. Μαζί του είναι η Αν Ντάροου, πρωταγωνίστρια της ταινίας που ετοιμάζει ο Καρλ και ο Τζακ Ντρίσκολ, νεαρός σεναριογράφος και κρυφά ερωτευμένος με την Αν.

Όμως τα προβλήματα μόλις άρχισαν. Η απαγωγή της Αν από τους ιθαγενείς του νησιού επιβεβαιώνουν τις φήμες που είχαν φτάσει στ’ αυτιά του Καρλ και του Τζακ.

Ο Κινγκ Κονγκ, ένας γορίλας γιγαντιαίων διαστάσεων, ζει μαζί με άλλα προϊστορικά ζώα, που κατάφεραν να επιβιώσουν, αιώνες τώρα, στα βάθη της αχανούς, τροπικής ζούγκλας του νησιού.

Τώρα οι ιθαγενείς, σκοπεύουν να προσφέρουν την Αν ως θυσία στον Κινγκ Κονγκ. Μόνο που ο τεράστιος γορίλας δεν θα σκοτώσει τη νεαρή κοπέλα. Αντίθετα, θα νιώσει έλξη γι’ αυτήν ενώ ο Ντρίσκολ αναζητεί τα ίχνη της και ο Ντάνχαμ, που βλέπει τον Κινγκ Κονγκ ως την ευκαιρία για να γίνει πλούσιος και διάσημος, ετοιμάζει να βάλει σ’ εφαρμογή τα δικά του, σκοτεινά σχέδια.

Παίζουν: Ναόμι Γουότς, Τζακ Μπλακ, Άντριεν Μπρόντι.

*Star, Σάββατο 30/04 στις 22:50

«Killer Joe» (2011) σκηνοθεσία Γουίλιαμ Φριντκιν

Αστυνομική Δραματική Κομεντί – Όταν ο 22χρονος έμπορος ναρκωτικών Κρις ανακαλύπτει ότι η μητέρα του έκλεψε το απόθεμα των ναρκωτικών που είχε αναλάβει να πουλήσει για λογαριασμό μιας συμμορίας, πρέπει να σκεφτεί ένα τρόπο να μαζέψει άμεσα 6.000 δολάρια για να σώσει τη ζωή του από τους προμηθευτές που τον κυνηγούν.

Μέσα στην απελπισία του ζητάει τη βοήθεια του πληρωμένου δολοφόνου Κίλερ Τζο προκειμένου να δολοφονήσει τη μητέρα του και να εισπράξει την ασφάλεια ζωής της, ύψους 50.000 δολαρίων. Ωστόσο, ο Τζο ζητάει προκαταβολή για τη… «δουλειά» και αφού ο Κρις δεν έχει να του δώσει, παίρνει ως εγγύηση την ελκυστική αδερφή του Κρις, την Ντότι.Και μέχρι να πληρωθεί ο Τζο, η Ντότι… δεν επιστρέφεται.

Παίζουν: Μάθιου Μακόναχυ, Έμιλι Χιρς Τζούνο Τεμπλ, Τζίνα Γκέρσον, Τόμας Χέιντεν Τσερτς.

*Open, Σάββατο 30/04 στις 23:00

«Το Κλάμα Βγήκε απ’ τον Παράδεισο» (2002) σκηνοθεσία Μιχάλης Ρέππας, Θανάσης Παπαθανασίου

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Πρόκειται για παρωδία, που διακωμωδεί όλο το παλιό ελληνικό κινηματογράφο της δεκαετίας του ’60 και κυρίως τις εμπορικές ταινίες της Φίνος Φιλμ.

Στην ταινία συνυπάρχουν η κωμωδία, η περιπέτεια, το μελό, το μιούζικαλ, το βουκολικό δράμα, αλλά και οι σκηνές εποχής, όλα μέσα από μία κωμική και σατιρική αντίληψη.

Η ταινία εξιστορεί  τη σύγκρουση δύο οικογενειών, της οικογένειας Μπισμπίκη που είναι φτωχή αλλά έντιμη και καλόκαρδη, και της οικογένειας Δελλαφράγκα, που είναι πανίσχυρη και βαθύπλουτη αλλά και εντελώς ανήθικη-αρχηγός της οποίας είναι ο σατανικός και ανελέητος Βύρων Δελλαφράγκας.

Εμποδισμένοι έρωτες, ταξικές αντιθέσεις, βυθισμένα καράβια, χαμένα παιδιά και βίαιες συγκρούσεις με την πλοκή να ολοκληρώνεται όταν αποκαλύπτεται ένα καλά κρυμμένο μυστικό του Βύρωνα Δελαφράγκα.

Παίζουν: Άννα Παναγιωτοπούλου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Τάσος Χαλκιάς, Μαρία Καβογιάννη, Τζόυς Ευείδη, Μιχάλης Ρέππας.

*Mega, Σάββατο 30/04 στις 23:00

«Τρελές διακοπές σε τέσσερις τροχούς» (2006) σκηνοθεσία Μπάρι Σόνενφελντ

Κωμωδία  Περιπέτεια – Τα σχέδια για διακοπές στη Χαβάη της οικογένειας Μονρό χαλάνε, όταν ο διευθυντής του πατέρα Μονρό του λέει ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να παρευρεθεί στο Κολοράντο για δουλειές την ίδια περίοδο. Ο Μπομπ Μονρό αποφασίζει να συνδυάζει δουλειά και διακοπές, και ταξιδεύει μαζί με την οικογένειά του με τροχόσπιτο μέχρι το Κολοράντο,όπου τελικά πρέπει να αντιμετωπίσουν μια παράξενη κοινότητα κατασκηνωτών.

Παίζουν:  Ρόμπιν Γουίλιαμς, Σέριλ Χεινς, Κρίστιν Τσενγουέθ.

*Ant1, Σάββατο 30/04 στις 01:00

«Εφιάλτης μέσα στο δάσος» (2018) σκηνοθεσία Στίβεν Κεμπ

Δράμα – Βασισμένο σε μια τρομακτική αληθινή ιστορία, το Girl In the Bunker αφηγείται τον δεκαήμερο εφιάλτη της Ελίζαμπεθ Σοάφ και πώς τελικά ξεπέρασε την αιχμαλωσία της. Προσποιούμενος τον αστυνομικό, ο Βίνσον Φίλοου απαγάγει την 14χρονη Ελίζαμπεθ, την οδηγεί στο δάσος και την αιχμαλωτίζει σε μια υπόγεια αποθήκη.

Οι γονείς της ψάχνουν μανιωδώς να την βρουν και κινητοποιούν την αστυνομία σε μια εφιαλτική αναζήτηση. Η τραγική ειρωνεία είναι πως το κορίτσι κρατείται αιχμάλωτο.

Παίζουν: Τζούλια Λαλόντε, Μόιρα Κέλι, Χένρι Τόμας, Νιλ Νάπιερ.

*Mega, Σάββατο 30/04 στις 01:20

«Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ» (2011) σκηνοθεσία Τζον Μάντεν

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Ένα γκρουπ Βρετανών συνταξιούχων αποφασίζουν να “επενδύσουν” τη σύνταξή τους στην λιγότερο ακριβή και φαινομενικά εξωτική Ινδία. Έχοντας δελεαστεί από διαφημίσεις για το πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο Marigold και έχοντας οραματιστεί μια άνετη ζωή, φτάνουν εκεί και ανακαλύπτουν ότι το ξενοδοχείο αποτελεί πλέον “μια σκιά του εαυτού του”.

Αν και το νέο τους περιβάλλον είναι λιγότερο πολυτελές απ’ ό,τι περίμεναν, όλοι αλλάζουν για πάντα μέσα από τις κοινές τους εμπειρίες, ανακαλύπτοντας πως η ζωή και ο έρωτας μπορούν να ξεκινήσουν από την αρχή όταν αφήνεις πίσω το παρελθόν.

Παίζουν: Τζούντι Ντεντς, Τομ Γουίλκινσον, Μπιλ Νάι, Μάγκι Σμιθ, Ντεβ Πατέλ, Σίλια Ίμρι, Ρόναλντ Πίκαπ, Πενέλοπι Ουίλτον.

*Star, Σάββατο 30/04 στις 02:30