11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αρκετές οι επιλογές για απόψε και διαφορετικές μεταξύ τους. Επίλεξε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στη διάθεσή σου.

«Ντιούκς» (2005) σκηνοθεσία Τζέι Τσαντρασέκαρ

Δράσης Κωμωδία – Η δουλειά της οικογένειας Ντιουκς είναι τα λαθραία ποτά, και ο θείος των δυο αγοριών, ο Τζέσι κατασκευάζει το πιο εύγευστο ποτό στις Νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ.

Τις πιο πολλές φορές τα δυο αγόρια βρίσκονται από τη λάθος μεριά του νόμου, ειδικά όταν τρέχουν ιλιγγιωδώς για να κάνουν την παράδοση των ποτών, αναγκάζοντας τον σερίφη να κυνηγήσει τους δυο παράνομους που τρέχουν με το πορτοκαλί αυτοκίνητο Dodge Charger, τον περίφημο “Στρατηγό Λι”.

Όταν ο Μπο και ο Λιουκ ανακαλύπτουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, ο ανέντιμος διευθυντής αστυνομίας Μπος Χογκ σκοπεύει να αρπάξει με άνομα μέσα το κτήμα των γειτόνων τους, η μόνη τους ευκαιρία είναι να πατήσουν τα γκάζια ως το τέρμα σε ένα παράτολμο σχέδιο για να σώσουν την κομητεία του Χάζαρντ.

Παίζουν: Μπαρτ Ρέινολντς, Σον Γουίλιαμ Σκοτ, Τζόνι Νόξβιλ, Τζέσικα Σίμπσον, Λίντα Κάρτερ, Γουίλι Νέλσον.

*Open, Κυριακή 1/5 στις 21:00

«Ο Άνθρωπος που Γύρισε από τη Ζέστη»  (1972) σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Είκοσι χρόνια λείπει ο Λουκάς στα βάθη της Αφρικής. Είκοσι σκληρά χρόνια νοσταλγίας και αναμονής. Όταν έφυγε, άφησε τη γυναίκα του μ? ένα μωρό στην αγκαλιά κι άλλο ένα στην κοιλιά. Στο διάστημα της απουσίας του, με τη σκληρή δουλειά στη μαύρη ήπειρο, δεν του δόθηκε ούτε μια φορά η ευκαιρία να ταξιδέψει μέχρι την Αθήνα για να δει τους δικούς του. Τώρα γυρίζει και είναι πια πλούσιος.

Στην Αθήνα, όμως, τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιμένει. Τα είκοσι χρόνια χωρισμού με τη γυναίκα του, έχουν αλλάξει πολλά. Η ίδια μοιάζει μ? ένα αδιαπέραστο τείχος πάγου, που δεν εννοεί να λιώσει. Αλλά και τα παιδιά του είναι δυο ξένοι άνθρωποι, που δεν υποδέχονται τον ξενιτεμένο πατέρα τους με φιλιά και αγκαλιές, αλλά μ? ένα παγερό “χαίρω πολύ”. Σιγά-σιγά, ο Λουκάς ανακαλύπτει ότι είναι ένας ξένος μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Ο πιο δικός του άνθρωπος είναι ο μαύρος υπηρέτης του, που έχει δεθεί μαζί του στα είκοσι σκληρά χρόνια της ξενιτιάς… Διασκευή της ομώνυμης θεατρικής κωμωδίας του Αλέκου Σακελλάριου.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Καίτη Πάνου, Γιώργος Μούτσιος, Έλια Καλλιγεράκη, Μίτση Κωνσταντάρα, Λαυρέντης Διανέλλος, Πάνος Τουλιάτος.

*Star, Κυριακή 1/5 στις 21:00

«Στα ‘Oρια του Αύριο» (2014) σκηνοθεσία Νταγκ Λάιμαν

Δράσης, περιπέτεια – Πολεμώντας στις ακτές της Γαλλίας ενάντια σε εξωγήινους, ένας στρατιώτης σκοτώνεται στην πρώτη του μάχη. Γυρίζει όμως ξανά και ξανά πίσω στο χρόνο ξαναζώντας την ίδια ημέρα και προσπαθώντας να εκπαιδευτεί όσο καλύτερα μπορεί για να αλλάξει τη μοίρα του.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Έμιλι Μπλαντ, Μπρένταν Γκλίσον, Μπιλ Πάξτον.

*Alpha, Κυριακή 1/5 στις 21:30

«Η Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων» (1998) σκηνοθεσία Δήμος Αβδελιώδης

Ελληνική Κομεντί Φαντασίας – Η ιστορία λαμβάνει χώρα στο Θολοποτάμι της Χίου το 1960. Μετά το θάνατο του αγροφύλακα του χωριού, το τοπικό συμβούλιο ζητά από τον αγρονόμο τον διορισμό αντικαταστάτη. Κανείς αγροφύλακας, όμως, δεν δέχεται τη θέση, λόγω της κακής φήμης του χωριού και του πρόσφατου θανάτου του προηγούμενου αγροφύλακα, ο οποίος συνέβη μάλιστα εν ώρα υπηρεσίας.

Τελικά η κοινότητα επανέρχεται, προσφέροντας ένα πρόσθετο οικονομικό κίνητρο για τον αγροφύλακα που θα παρέβλεπε τα παραπάνω και θα δεχόταν τη θέση. Μετά την εξέλιξη αυτή αρχίζει να εκδηλώνεται το ενδιαφέρον των αγροφυλάκων και η θέση δεν αργεί να πληρωθεί.

Έτσι, ο αγρονόμος Ροδοκανάκης βρίσκει τελικά αντικαταστάτη του αποθανόντος. Πρόκειται για ένα τύπο ιδιαίτερα συμμαζεμένο και δειλό ο οποίος, αντί να προστατεύει τα κτήματα του κόσμου, προσέχει μόνο το μποστάνι του Σιδερή, κι αυτό με χίλια ζόρια.

Τελικά πεθαίνει από συγκίνηση, καθώς κρυφοκοιτάζει την ατίθαση Ελισώ, ένα σωστό αγριοκάτσικο, να λούεται ολόγυμνη στη θάλασσα. Ο νέος διάδοχος, ο Ματσαγάνος, ακολουθεί άλλο τροπάριο: το παίζει σκληρό καρύδι και συγκρούεται με τον ιδιοκτήτη του λιοτριβιού. Ακολούθως, προσάγει έξι άτακτους μαθητές στον αγρονόμο κι αυτός τον απολύει για υπερβάλλοντα ζήλο.

Επιστρέφει αγριεμένος στο χωριό, τα σπάει στο καφενείο και προσπαθεί ματαίως να συλλάβει την Ελισώ. Ο Λαβίδας, που είναι ο επόμενος αγροφύλακας, κολλάει με μια παρέα χαρτοπαικτών στο καφενείο του γειτονικού χωριού. Χαρτοπαίζει διαρκώς, χάνοντας όλους τους μισθούς του, ακόμα και τον γάϊδαρό του.

Ο Σιταράς είναι ο τέταρτος αγροφύλακας, νεότερος απ’ τους προκατόχους του και μέγας χωρατατζής.

Γελοιοποιεί τα πάντα, αλλά καταδιώκει κι αυτός την ατίθαση Ελισώ. Υφίσταται βέβαια τις αιχμηρές παρατηρήσεις του υπεύθυνου Ροδοκανάκη και τα παρατάει, για να επιστρέψει στο χωριό και να κατορθώσει τελικά να δαμάσει την Ελισώ, την οποία ποθεί κι εκείνος, όπως οι προηγούμενοι αγροφύλακες.

Καθένας από τους τέσσερις αγροφύλακες αντιστοιχεί σε μία εποχή του χρόνου, η οποία ταυτίζεται και με τη χρονική περίοδο κατά την οποία υπηρετεί στο χωριό, καθώς και με το χαρακτηριστικό γνώρισμα-αδυναμία του αντίστοιχου αγροφύλακα (καλοκαίρι-οκνηρία, χειμώνας-χαρτοπαιξία, άνοιξη-έρωτας).

Παίζουν: Αγγελική Μαλάντη, Αγγελος Πανελαράς, Τάκης Αγορής, Γιάννης Τσουμπαριώτης, Στέλιος Μακριάς, Παναγιώτης Λούρος, Ηλίας Πετροπουλέας, Δημήτρης Αυγουστίδης.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 1/5 στις 22:00

«Η Κληρονομιά του Μπορν» (2012) σε σκηνοθεσία Τόνι Γκίλροϊ

ΔράσηςΜυστηρίουΠεριπέτεια – Δώδεκα χρόνια μετά την εμφάνιση του Τζέισον Μπορν στο κινηματογραφικό στερέωμα, ένας εντελώς καινούργιος ήρωας γεννιέται, ένας ακόμα πιο «εξελιγμένος» πράκτορας της CIA, του οποίου η ζωή ή ο θάνατος εξαρτάται από τα γεγονότα των τριών πρώτων ταινιών. Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει πλέον, καθώς γνωρίζουμε έναν κατάσκοπο, που έχει εκπαιδευτεί από το ίδιο πρόγραμμα όπως ο Μπορν κι επομένως είναι ένας εξίσου αποτελεσματικός εκτελεστής, αλλά και μια πολυσχιδής προσωπικότητα, που δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις, ιδίως όταν διατάζεται η εξόντωσή του.

Παίζουν: Τζέρεμι Ρένερ, Σκοτ Γκλεν, Στέισι Κιτς, Έντουαρντ Νόρτον, Ρέιτσελ Βάις.

*Ant1, Κυριακή 1/5 στις 23:00

«Δίδυμοι θρύλοι» (2015) σκηνοθεσία Μπράιαν Χέλγκελαντ

Αστυνομική Βιογραφική Δραματική – Η ιστορία των πιο διάσημων μαφιόζων της Βρετανίας, των πανομοιότυπων δίδυμων Ρέτζι και Ρόνι Κρέι, στο Λονδίνο της δεκαετίας του ’60. Ο Ρόνι μόλις αποφυλακίστηκε και τα δύο αδέλφια βρίσκονται αντιμέτωπα με τον Τσάρλι Ρίτσαρντσον και τη συμμορία του για να εδραιώσουν την κυριαρχία τους. Ο κόσμος τους αντιμετωπίζει ως εξέχουσες προσωπικότητες, κινούνται στα σαλόνια των ανώτερων κοινωνικών τάξεων, ενώ η επιρροή τους φτάνει μέχρι τα ανώτερα κλιμάκια του Βρετανικού κατεστημένου. Τίποτα δεν φαίνεται ικανό να τους σταματήσει…

Παίζουν: Τομ Χάρντι, Έμιλι Μπράουνινγκ, Τάρον Έγκερτον, Κόλιν Μόργκαν

*Star, Κυριακή 1/5 στις 00:30

«Hendrix» (2000) σκηνοθεσία Λεόν Αϊτσάσο

Βιογραφική, Δράμα, Μουσικής – Πάνω στη σκηνή, ο Τζίμι Χέντριξ ηλέκτριζε το κοινό με το δυναμικό παίξιμο της κιθάρας και τις μαγευτικές εμφανίσεις του. Αλλά στα παρασκήνια, το ανερχόμενο αστέρι κατευθυνόταν προς μια σύγκρουση με το πεπρωμένο του. Η ταινία είναι γεμάτη με τη μουσική που τον έκανε αστέρι και αναδημιουργεί την εποχή της ειρήνης, της αγάπης και των ψυχεδελικών κιθαριστικών ριφ.

Παίζουν: Γουντ Χάρις, Μπίλι Ζέιν, Ντόριαν Χέιργουντ, Βιβίκα Α. Φοξ, Κρίστοφερ Ραλφ

*ΕΡΤ2, Κυριακή 1/5 στις 01:20

«Γλυκός πειρασμός» (2002) σκηνοθεσία Ρότζερ Καμπλ

Ρομαντική κομεντί- Η Κριστίνα Γουόλτερς είναι μία σέξι κοπέλα που «ξεσαλώνει» κάθε βράδυ στο κλαμπ, και έχει τους δικούς της, πολύ συγκεκριμένους κανόνες για το παιχνίδι του φλερτ. Ένα βράδυ, όμως, γνωρίζει τον κύριο Τέλειο… ο οποίος, την επόμενη ακριβώς μέρα, εξαφανίζεται! Η Κριστίνα και η φίλη της Κάμερον αποφασίζουν να τον ψάξουν μαζί, και στην περιπετειώδη περιπλάνησή τους τελικά μαθαίνουν πολλά για το τι είναι τελικά σωστό και τι λάθος, όταν μιλάμε για τον…. μεγάλο έρωτα!

Παίζουν:  Κάμερον Ντίαζ, Κριστίνα Απλγκέιτ, Σέλμα Μπλερ, Τόμας Τζέιν

*Ant1, Κυριακή 1/5 στις 01:45

«Σπασμένο Βέλος» (1996) σκηνοθεσία Τζoν Γου

Δράσης Περιπέτεια – Ο Ράιλι Χέιλ και ο Ντικ Ντίκινς είναι δύο από τους πιο ικανούς πιλότους της πολεμικής αεροπορίας της Αμερικής. Γι’ αυτό τους ανατίθεται μια επικίνδυνη όσο και μυστική αποστολή: πρέπει να κατευθύνουν ένα αεροπλάνο τύπου Στελθ, φορτωμένο με δυο πυρηνικούς πυραύλους, στην έρημο του Κολοράντο στα πλαίσια μιας άσκησης του αμερικανικού στρατού.

Κάποια στιγμή όμως ο Ντίκινς στρέφεται κατά του συγκυβερνήτη του, προσπαθώντας να τον σκοτώσει. Κι ενώ το αεροπλάνο μένει ακυβέρνητο κατά τη διάρκεια της πάλης των δύο αντρών, το πυρηνικό φορτίο εξαφανίζεται μυστηριωδώς δημιουργώντας τεράστια αναταραχή και χάος στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Κρίστιαν Σλέητερ, Σαμάνθα Μάθις, Ντιλρόι Λίντο, Μπομπ Γκάντον.

*Alpha, Κυριακή 1/5 στις 01:45

«Οικογενειακή υπόθεση» (2017) σκηνοθεσία Πίτερ Ντε Λουίζ

Κομεντί –  Η Κλαίρ Ντάροου είναι μια δυναμική και ιδεαλίστρια δικηγόρος που αναλαμβάνει υποθέσεις χωρίς να λογαριάζει το οικονομικό όφελος. Το πάθος της για  δικαιοσύνη υπέρ των αδυνάτων της το καλλιέργησε ο πατέρας της δημιουργώντας  και το ομώνυμο δικηγορικό γραφείο.

Με το θάνατο του πατέρα της αναλαμβάνει η ίδια τις τύχες του γραφείου, η μητέρα της όμως – δικηγόρος και αυτή με μεγάλες φιλοδοξίες  – την εγκατέλειψε προς αναζήτηση καλύτερης τύχης.  Ζει μόνη μαζί με την κόρη της Λουίζ στην οποία και προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει τις αρχές και τα πιστεύω της.

H μητέρα της Ναόμι όμως επιστρέφει στο πατρικό της και έρχονται τα πάνω κάτω στην καθημερινότητά της. Οι δύο τους ως διαφορετικοί χαρακτήρες βρίσκονται διαρκώς σε σύγκρουση για όλα τα θέματα , ακόμα και για αυτά  που σχετίζονται με την ανατροφή της κόρης της, Λουίζ.

Όταν ένας φίλος της κατηγορείται για κλοπή σε ακριβό κοσμηματοπωλείο, αναλαμβάνει την υπόθεση και κάνει τα πάντα για να τον δικαιώσει. Το συστατικό επιτυχίας για να κερδίζει τις δίκες είναι απλό: Η αλήθεια. Θα αποτελέσει το όπλο της και για αυτήν την υπόθεση;

Παίζουν: Κίμπερλι Ουίλλιαμς-Πέισλι, Γουέντι Μάλικ, Τομ Κάβανο, Λίλα Φιτζέραλντ, Μπάρκλεϊ Χόουπ.

*Mega, Κυριακή 1/5 στις 02:30

«Crown Vic» (2019) σκηνοθεσία Τζόελ Σούζα

Δραματική, δράσης, περιπέτεια – Ο Ρέι Μαντέλ είναι ένας βετεράνος αστυνομικός που αυτό το βράδυ θα έχει περιπολία με έναν νέο συνάδελφο, τον πρωτάρη Νικ Χόλαντ.

Ο Ρέι και ο Νικ είναι εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες. Ο Νικ είναι προσγειωμένος, κατατάχθηκε για να βελτιώσει τα κακά του κόσμου, ενώ ο Ρέι είναι ένας διαζευγμένος, απαισιόδοξος με τάση να παραβιάζει τους κανόνες και να καταφεύγει στη βία.

Στη βάρδια τους, είναι υπεύθυνοι για κάθε είδους περιστατικά, από ληστείες, ενδοοικογενειακή βία έως πυρκαγιές αυτοκινήτων. Προσπαθούν επίσης να βρουν ένα κορίτσι που έχει απαχθεί από μια ομάδα διακινητών ναρκωτικών και, ταυτόχρονα, κυνηγούν δύο τρομοκράτες ληστές τραπεζών που αναζητούνται για δολοφονία αστυνομικών.
Ο Ρέι θα του δείξει τα κατατόπια αλλά και τις βρομιές πίσω από τη μπλε στολή και θα φανεί αν ο Νικ είναι κατάλληλος γι’ αυτή τη βάρδια.

Παίζουν: Λιουκ Κλαντάικ, Τόμας Τζέιν, Μπρίτζετ Μόιναχαν, Ντέιβιντ Κραμχολτζ.

*Open, Κυριακή 1/5 στις 02:30