7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Σκοτεινό Αμάρτημα» (2019) σκηνοθεσία Τζορτζ Γκάλο, Φραντσέσκο Τσινκεμάνι

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Ο Τζον Τραβόλτα είναι ο Κάρσον Φίλιπς, ένας πρώην ποδοσφαιριστής που έγινε ιδιωτικός ντετέκτιβ, αναλαμβάνει μια υπόθεση ρουτίνας για κάποιον που εξαφανίστηκε, η οποία υπόθεση αποκαλύπτεται σταδιακά ότι είναι ένα σύμπλεγμα εγκλημάτων, υπόπτων και πτωμάτων.
Η πρώην σύζυγός του θα τον συναντήσει για να του ζητήσει βοήθεια και τον ενημερώνει πως η κόρη τους, είναι η βασική ύποπτος για τη δολοφονία του συζύγου της. Τότε ο Κάρσον πασχίζει ενάντια στον χρόνο να τη σώσει, να διαλευκάνει τους φόνους και να αποκαλύψει τα σκοτεινά μυστικά της πόλης.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Μόργκαν Φρήμαν, Μπρένταν Φρέιζερ, Φαμκε Γιανσεν, Ελα Μπλου Τραβολτα, Ρόμπερτ Πατρικ, Κατ Γκραχαμ.

*Open, Τρίτη 03/05 στις 21:00

«Ο Ξυπόλητος Τζο» (1989) σκηνοθεσία Φιλ Άλντεν Ρόμπινσον

Δραματική Οικογενειακή Φαντασίας – Ένας αγρότης από την Άιοβα, ο Ρέι Κινσέλα (Κέβιν Κόσνερ), ζει μαζί με τη γυναίκα του Άνι και την κόρη του Κάριν στη φάρμα τους και νιωθει συνεχώς πως θα γεράσει χωρίς να έχει καταφέρει τίποτε σημαντικό στη ζωή του.

Ένα απόγευμα ενώ περπατά μέσα στα καλαμποκοχώραφα, ακούει μια απόκοσμη φωνή μέσα στα καλαμπόκια του που του λέει «εάν το χτίσεις, αυτός θα έρθει». Αυτός αντιλαμβάνεται το μήνυμα ως προς το να χτίσει ένα γήπεδο του μπέιζμπολ στην φάρμα του.
Έτσι ξεκινά τη διαδικασία αν και ρισκάρει να χρεωκοπήσει αφού θα χρησιμοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος από τη φάρμα του.

Όταν τελικά το γήπεδο είναι έτοιμο, τότε είναι που παρουσιάζονται μπροστά του τα φαντάσματα του θρυλικού «Ξυπόλητου» Τζόε Τζάκσον (Ρέϊ Λιότα) και επτά συμπαικτών του από την ομάδα των Χουάιτ Σοκς του Σικάγο! Όταν οι φωνές συνεχίζουν να του δίνουν εντολές, ο Ρέι ζητά τη βοήθεια ενός συγγραφέα για να καταλάβει το νόημα των μηνυμάτων και το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε αυτό το γήπεδο.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Ρέι Λιότα, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, Έιμι Μάντιγκαν, Μπαρτ Λάνκαστερ, Γκάμπι Χοφμαν, Τίμοθι Μπασφιλντ.

*Μακεδονία, Τρίτη 03/05 στις 21:00

«Δεν θα Συμπεθεριάσουμε Ποτέ» (2017) σκηνοθεσία Ρικάρντο Μιλάνι 

Κωμωδία -Ο Giovanni και ο Monica είναι οι πιο διαφορετικοί άνθρωποι στη γης. Εκείνος είναι ένας πνευματικός αστός που ζει στο κέντρο της Ρώμης, ενώ εκείνη μια πρώην ταμίας ενός σούπερ μάρκετ, που ασχολείται καθημερινά με το πραγματικό προβληματικό πολυπολιτισμικό περιβάλλον της προαστιακής γειτονιάς της.

Ποτέ δεν θα είχαν συναντηθεί εάν τα παιδιά τους δεν είχαν γνωριστεί. Όμως και οι δύο τους έχουν ένα κοινό στόχο: τη σχέση των παιδιών τους, που έχει τη προσδοκία ίδιας με τη ζωή μιας γάτας στον αυτοκινητόδρομο, η οποία πρέπει να τελειώσει!

Παίζουν: Πάολα Κορτελέσι, Αντόνιο Αλμπανέζε, Σόνια Μπεργκαμάσκο, Λούκα Ανγκελέτι.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 03/05 στις 22:00

«Blackhat» (2015) σκηνοθεσία Μάικλ Μαν

Περιπέτεια – Ένας από τους καλύτερους χάκερ του κόσμου, ο Νίκολας Χάθαγουεϊ, ο οποίος εκτίει ποινή 15 ετών σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, δέχεται μια πρόταση, να απελευθερωθεί προσωρινά υπό τον όρο να συνεργαστεί με την αμερικανική κυβέρνηση και να εξαρθρώσει ένα δίκτυο ηλεκτρονικού εγκλήματος, που απειλεί με όλεθρο Αμερικανούς, Κινέζους και κατ’ επέκταση τον κόσμο ολόκληρο. Ο Χάθαγουεϊ συμφωνεί να βοηθήσει με αντάλλαγμα να μειωθεί η ποινή του και σύντομα ανακαλύπτει ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα από ό,τι αρχικά νόμιζε.

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Βαϊόλα Ντέιβις, Γουέι Τανγκ Σκηνοθεσία: Μάικλ Μαν.

*Alpha, Τρίτη 03/05 στις 22:40

«Snowpiercer» (2013) σκηνοθεσία Μπονγκ Τζουν-Χο 

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Έτος 2031. Ένα αποτυχημένο πείραμα για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, έχει οδηγήσει σε μια νέα και καταστροφική εποχή παγετώνων. Κάθε ζωντανός οργανισμός πάνω στη Γη έχει εξοντωθεί.

Οι μόνοι που έχουν καταφέρει να επιβιώσουν είναι οι επιβάτες του Snowpiercer, ενός τρένου με κινητήρα αέναης κίνησης, που περιφέρονται για χρόνια γύρω από τη Γη, ελπίζοντας σε μια διέξοδο. Όμως οι επιβαίνοντες της «οικονομικής θέσης» στο τελευταίο βαγόνι, δεν μπορούν να ανεχθούν άλλο τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν.

Με αρχηγό τον Κέρτις, αποφασίζουν να πάρουν τον έλεγχο του τρένου και να μοιραστούν τις ανέσεις που υπάρχουν στην «πρώτη θέση». Η ελίτ των… πρώτων βαγονιών θα κάνει τα πάντα από την πλευρά της, για να κρατήσει τον έλεγχο του κινητήρα. Έτσι όμως, θα οδηγήσει την ομάδα του Κέρτις πιο κοντά στην οργισμένη επανάσταση και τους επιβάτες σε έναν αναπόφευκτο «εμφύλιο».

Παίζουν: Κρις Έβανς, Σονγκ Κα-Χονγκ, Τίλντα Σουίντον, Τζέιμι Μπελ, Οκτάβια Σπένσερ, Γιούαν Μπρέμνερ, Τζον Χαρτ, Εντ Χάρις, Κο Ασούνγκ.

*Open, Τρίτη 03/05 στις 23:15

«Βερολίνο Σ’ Αγαπώ» (2019) σκηνοθεσία Ντιάνα Αγκρόν, Πίτερ Τσέλσομ

Δραματική – Μία ερωτική επιστολή με παραλήπτη μία μοναδική πόλη. Εικοσιπέντε χρόνια μετά την πτώση του τείχους, το Βερολίνο είναι μία από τις καταπληκτικές πόλεις του κόσμου.

Έντεκα διαφορετικοί σκηνοθέτες υπογράφουν δέκα ιστορίες αγάπης με φόντο το Βερολίνο.

Σκηνοθεσία: Ντιάνα Αγκρον, Πίτερ Τσέλσομ, Φερνάντο Αϊμπκε, Τζάστιν Φράνκλιν, Ντένις Γκάνσελ, Ντάνι Λέβι, Ντανιέλ Λβόβσκι, Γιόσεφ Ρούσνακ, Τιλ Σβάιγκερ, Μάσι Τάντζεντιν, Γκαμπριέλα Τσέρνιακ

Από την περίπλοκη σχέση μιας μητέρας με την κόρη της και το μικρό αγόρι που η δεύτερη περιθάλπει από το κέντρο προσφύγων όπου εργάζεται ως εθελόντρια, μέχρι μια παρέα άγνωστων μεταξύ τους γυναικών που συναντιούνται τυχαία ένα βράδυ σε ένα αυτόματο πλυντήριο κι από τη φιλική συζήτηση ανάμεσα σε ένα έφηβο αγόρι και μια drag queen μέχρι τις παραδοσιακές ιστορίες τυχαίων συναντήσεων, κεραυνοβόλου έρωτα και ανατρεπτικών ραντεβού.

Παίζουν: Κίρα Νάϊτλι,’Ελεν Μίρεν, Λουκ Γουίλσον, Τζιμ Στάρτζες, Μίκι Ρουρκ, Τζίνα Ντίουαν, Χεϊντεν Πανετιέρ, Ντιεκ Γολούνα, Ντιάνα Αγκρόν.

*Alpha, Τρίτη 03/05 στις 01:30

«Κωδικό Όνομα: Νίνα» (1993) σκηνοθεσία Τζον Μπάνταμ

Αστυνομική Δράσης – Η Μάγκι (Μπρίτζετ Φόντα), μία κοπέλα, που έχει μεγαλώσει στους δρόμους, ενώ βρίσκεται υπό την επήρρεια ναρκωτικών δολοφονεί έναν αστυνομικό. Μετά απ’αυτό συλλαμβάνεται και καταδικάζεται σε θάνατο.

Η ώρα της εκτέλεσης έρχεται πολύ γρήγορα και η Μάγκι αποχαιρετά τη ζωή.

Ωστόσο τα πράγματα εξελίσσονται εντελώς διαφορετικά καθώς λίγες ώρες μετά την… εκτέλεσή της, η Μάγκι ξαναβρίσκει τις αισθήσεις της, ξαπλωμένη σ’ ένα κρεβάτι νοσοκομείου. Στην απέναντι γωνία στέκεται ο Μπομπ (Γκάμπριελ Μπέρν), κυβερνητικός πράκτορας και επικεφαλής ενός πρωτοποριακού προγράμματος επανένταξης κρατουμένων.

Ο Μπομπ εξηγεί στην Μάγκι πως έχει δύο επιλογές: είτε να δεχθεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα και να εκπαιδευτεί ως επαγγελματίας δολοφόνος είτε να βρεθεί πολύ σύντομα κάτω από την ταφόπλακα που ήδη έχει το όνομά της.

Παίζουν: Μπρίτζετ Φόντα, Γκάμπριελ Μπερν, Αν Μπάνκροφτ, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Αν Μπακφορντ, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Τζων Μπάνταμ.

*Star, Τρίτη 03/05 στις 02:00