5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Άφθαρτος» (2000) σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Μυστηρίου – Έπειτα από ένα συγκλονιστικό σιδηροδρομικό ατύχημα που θα αφήσει πίσω του 131 άψυχα σώματα, ο Ντέιβιντ Νταν, ένα απλός οικογενειάρχης και φύλακας ασφαλείας, θα είναι και ο μοναδικός επιζών. Όταν στην πορεία αρχίζει να καταλαβαίνει ότι το παραπάνω γεγονός δεν είναι το μόνο από τα τόσα παράξενα που του συμβαίνουν τελευταία, θα συναντήσει τυχαία τον Ιλάιζα Πρινς, έναν ιδιόμορφο χαρακτήρα και ειδήμονα σε ιστορίες κόμιξ, που θα επιχειρήσει να ρίξει φως στις ανεξήγητες καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω του…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ρόμπιν Ράιτ.

*Open, Τετάρτη 04/05, στις 21:00

«Barbara» (2017) σκηνοθεσία Ματιέ Αμαλρίκ

Βιογραφικό δράμα – Η Γαλλίδα τραγουδίστρια Μπαρμπαρά ήταν διάσημη στη χώρα της και θεωρείται από τις μεγαλύτερες ερμηνεύτριες της γαλλικής δισκογραφίας, αν και ποτέ δεν έκανε καριέρα παγκοσμίου φήμης.

Στην ταινία μία ηθοποιός η Μπριζίτ (Ζαν Μπαλιμπάρ), θα υποδυθεί την Μπαρμπαρά σε μια ταινία της οποίας τα γυρίσματα ξεκινούν σύντομα. Ο σκηνοθέτης της ταινίας, ο Υβ, λατρεύει την Μπαρμπαρά και θεωρεί έργο ζωής να σκηνοθετήσει την βιογραφίας της.

Η αλλόκοτη ομοιότητα της Μπριζίτ με τη μεγάλη σταρ και η επιμονή με την οποία δουλεύει τον χαρακτήρα της, τα τραγούδια και τις μελωδίες της, τη μίμηση των κινήσεων και τα λόγια της, θα τη φέρουν σε ένα υποκριτικό αδιέξοδο. Αυτό ενθουσιάζει τον Υβ, ο οποίος παθιάζεται ακόμη περισσότερο και εμπνέεται από τον χαρακτήρα που ζωντανεύει μπροστά του.

Ο χαρακτήρας μεγαλώνει μέσα στην Μπριζίτ και την καταλαμβάνει, ώσπου κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει την ηθοποιό από την Μπαρμπαρά..

Παίζουν: Ζαν Μπαλιμπάρ, Ματιέ Αμαλρίκ, Ρολάν Ρομανελί

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 04/05, στις 22:00

«Τα Χρονικά του Σκότους» (2004) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Τουόχι

Δράσης Περιπέτεια – Ο δραπέτης εγκληματίας Ρίντικ (Βιν Ντίζελ) είναι ένας σκληρός, αδίστακτος δολοφόνος που έχει περάσει μεγάλο μέρος της ζωής του σε φυλακές σε όλο τον γαλαξία.
Πληρωμένοι δολοφόνοι βρίσκονται στο κατόπι του αφού είναι επικηρυγμένος και βρίσκει καταφύγιο σε ένα μικρό πλανήτη, τον Ίλιον Πράιμ.

Εκεί θα συναντήσει μια γνώριμη μορφή από το παρελθόν του (Θάντι Νιούτον) και θα έρθει για πρώτη φορά αντιμέτωπος με μια νέα απειλή.

Ο αδίστακτος στρατός των Νεκρομόνγκερς σκοπεύει να υποτάξει και αν χρειαστεί να εξαλείψει κάθε ανθρώπινη ζωή, επιδιώκοντας το τέλος του σύμπαντος.

Μέσα από τη σύγκρουση μαζί τους, ο Ρίντικ θα μάθει το πραγματικό παρελθόν του και θα έρθει αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του…

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Θάντι Νιούτον, Τζούντι Ντεντς, Κολμ Φιόρ, Λάινους Ρόουτς.

*Alpha, Τετάρτη 04/05, στις 22:40

«Επικίνδυνες Κυρίες» (2019) σκηνοθεσία Λορίν Σκαφάρια

Δραματική Κομεντί – Mια παρέα από στρίπερς στην Νέα Υόρκη, κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης του 2008, βλέπουν τους πελάτες τους και τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται.

Με αρχηγό τη φιλόδοξη χωρισμένη μητέρα Ντέστινι και με τη βοήθεια της βετεράνου στρίπερ Ραμόνα, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους κλέβοντας και εξαπατώντας πλούσιους άντρες της Γουόλ Στριτ.

Το σχέδιο τους δουλεύει με μεγάλη επιτυχία μέχρι που τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου.

Παίζουν: Κόνστανς Γου, Τζένιφερ Λόπεζ, Τζούλια Στάιλς, Λίλι Ράινχαρτ, Cardi B, Lizzo.

*Open, Τετάρτη 04/05, στις 23:30

Μάρα» (2018) σκηνοθεσία Κλάιβ Τονγκ

Θρίλερ – Η ψυχολόγος Κέιτ Φούλερ αναλαμβάνει μια υπόθεση δολοφονίας ενός άνδρα από την γυναίκα του, απ ότι δείχνουν οι υποψίες, στον ύπνο του, ενώ το πτώμα το ανακάλυψε η 8χρονη κόρη του θύματος Σόφι. Όσο οι έρευνες της Κέιτ για την υπόθεση προχωρούν ανακαλύπτει την ύπαρξη ενός αρχαίου δαίμονα με το όνομα ΜΑΡΑ, ο οποίος σκοτώνει τους ανθρώπους στον ύπνο τους. Ξαφνικά, αρχίζει να βιώνει ίδιες καταστάσεις με τα προηγούμενα θύματα του και πιέζεται να μείνει ξύπνια για να μπορέσει να σωθεί εκείνη , αλλά και να σώσει τη μικρή Σόφι.

Παίζουν: Όλγα Κιριλένκο, Κρεγκ Κονγουέι, Χαβιέρ Μποτέτ, Ρόζει Φέλνερ, Λανς Νίκολς.

*Alpha, Τετάρτη 04/05, στις 01:20