5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Κωδικός Κολιμπρί» (2018) σκηνοθεσία Κιμ Νγκούγιεν

Δραματική – Δύο ξαδέρφια από τη Νέα Υόρκη, ο Βίνσεντ (Τζέσι Άιζενμπεργκ) και ο Άντον (Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ) δραστηριοποιούνται στις διεθνείς αγορές και στις Συναλλαγές Υψηλής Συχνότητας, όπου το κέρδος βγαίνει μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Το όνειρό τους; Να φτιάξουν μια οπτική ίνα από το Κάνσας μέχρι το Νιου Τζέρσι που θα τους προσφέρει εκατομμύρια. Σε αυτό θα τους εμποδίσει η Εύα Τόρες, μια παρανοϊκή επενδύτρια και πρώην εργοδότριά τους, η οποία βρίσκεται συνεχώς πίσω τους και δεν θα σταματήσει μέχρι να τους δει να καταστρέφονται.

Ο Βίνσεντ και ο Άντον όμως είναι αποφασισμένοι να διασχίσουν την Αμερική για να βρουν τη λύτρωση, όχι μέσω χρημάτων, αλλά μέσω της οικογένειας και της επανασύνδεσής τους με τη γη.

Παίζουν: Τζέσι Αϊζενμπεργκ, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Σάλμα Χάγιεκ.

*Open, Πέμπτη 05/05, στις 21:00

«Ο Βασιλιάς μου» (2015) σκηνοθεσία Μαϊουέν ΛεΜπεσκό

Δραματική Ρομαντική – Η Τόνι βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης, μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι.

Πλήρως εξαρτημένη από το νοσηλευτικό προσωπικό και τα παυσίπονα, έχει άπλετο χρόνο στα χέρια της για να θυμηθεί τη θυελλώδη σχέση της με το Τζόρτζιο.
Γιατί αγαπήθηκαν; Ποιος ήταν αυτός ο άντρας;
Πώς επέτρεψε στον εαυτό της να παρασυρθεί σ’ αυτό το καταστροφικό πάθος;
Η Τόνι πρέπει να βρει τη δύναμη να αντιμετωπίσει την επίπονη διαδικασία της επούλωσης.

Παίζουν: Εμανουέλ Μπερκό, Βενσάν Κασέλ, Λουί Γκαρέλ, Ετιέν Κομάρ, Ισίλ λε Μπεσκό.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 05/05, στις 22:00

«Ο Κυνηγός 2» (1990) σκηνοθεσία Στήβεν Χόπκινς

Δράσης, τρόμου – Λος Άντζελες 1997. Ο αστυνόμος Χάριγκαν έχει αφοσιωθεί στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών. Στο δυστοπικό Λος Άντζελες του 1997 ο αιματοβαμμένος πόλεμος μεταξύ του Κολομβιανού καρτέλ κόκας που υπακούει στον Βαρόνο ντρόγκας ‘Scorpio’ και της Τζαμαϊκανής Συμμορίας Βουντού του ‘King Willy’ αναστατώνει τα στενά της πόλης και τα κατακλύζει με αίμα συμμοριτών, αστυνομικών αλλά και αθώων πολιτών.

Το FBI αναλαμβάνει τη σχετική έρευνα, αλλά ένας αστυνομικός αποφασίζει να βρει το δολοφόνο με δική του πρωτοβουλία, χωρίς να υποψιάζεται ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον εξωγήινο πολεμιστή.
Ένα παιχνίδι γάτας – ποντικού ξεκινάει και όποιος έχει την ατυχία να βρεθεί στην μέση το πληρώνει με την ζωή του.

Παίζουν:  Ντάνι Γκλόβερ, Γκάρι Μπάσεϊ, Μπιλ Πάξτον, Άνταμ Μπόλντγουιν, Μαρία Κοντσίτα Αλόνσο.

*SKAI, Πέμπτη 05/05, στις 23:45

«Η Πιο Σκοτεινή Ώρα» (2017) σκηνοθεσία Τζο Ράιτ

Δραματική Πολεμική – Η ταινία αφηγείται τις πρώτες εβδομάδες της πρωθυπουργίας του Τσόρτσιλ, όταν οι Ναζί είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την Ευρώπη και ο ίδιος έπρεπε, έχοντας όχι μόνο την απειλή της εισβολής των δυνάμεων του Χίτλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και 300.000 στρατιώτες εγκλωβισμένους στη Δουνκέρκη, να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει μαζί τους, στην πιο σκοτεινή στιγμή της δικής του αλλά και της ιστορίας της χώρας του ή αν θα τους αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης.

Παρά τον εσωτερικό πόλεμο που δέχεται από το κόμμα του και τον σκεπτικισμό του Βασιλιά, ο Τσόρτσιλ, με την αρωγή της επί 31 χρόνια συζύγου του, αποφασίζει να πολεμήσει για τα ιδανικά, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας του και οι λόγοι που συνέταξε με σκοπό να ανυψώσει το ηθικό των Βρετανών, έξοχο δείγμα της ρητορικής του δεινότητας, έχουν μείνει στην Ιστορία.

Παίζουν:  Γκάρι Όλντμαν, Κρίστιν Σκοτ Τόμας, Λίλι Τζέιμς, Μπεν Μέντελσον, Στίβεν Ντιλέιν, Ρόναλντ Πίκαπ.

*Star, Πέμπτη 05/05, στις 00:45

«Τηλε…Φονικός Θάλαμος» (2002) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Αστυνομική Δράσης Μυστηρίου –  Ο Στου Σέπαρντ (Κόλιν Φάρελ) είναι ένας καλλιτεχνικός μάνατζερ που χάρη στο ταλέντο στα ψέματα καταφέρνει όχι μόνο να επιβιώνει, αλλά να κάνει και μια άνετη ζωή.
Ένα πρωινό στο κέντρο της πόλης, αφού τελειώνει τις δουλειές του μπαίνει σ’ ένα τηλεφωνικό θάλαμο από τον οποίο και καλεί την ερωμένη του.
Όταν όμως τελειώνει τη συνομιλία του μαζί της, το τηλέφωνο χτυπάει.

Ξέρει ότι πρόκειται για λάθος κλήση, αλλά η περιέργεια τον προτρέπει να το σηκώσεις. Ένα τηλέφωνο που χτυπά απαιτεί απάντηση, αλλά όταν ο Στου Σέπαρντ απαντά οι απαιτήσεις του συνομιλητή του (Κήφερ Σάδερλαντ) θα τον εκπλήξουν δυσάρεστα: έχει βρεθεί εμπλεκόμενος σε ένα βασανιστικό “παιχνίδι”.

«Κλείσε», του λέει η φωνή «και θα βρεθείς νεκρός».

Στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκεται ένας ελεύθερος σκοπευτής και τον απειλεί ότι θα τον πυροβολήσει αν το κλείσει.

Ένας αγωνιώδης διάλογος ξεκινά ανάμεσα στους δυο άνδρες, ενώ η αστυνομία έχει περικυκλώσει το θάλαμο, νομίζοντας ότι ο Στου είναι ο δολοφόνος.

Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Φόρεστ Γουιτάκερ, Κέιτι Χολμς, Ράντα Μίτσελ.

*Alpha, Πέμπτη 05/05, στις 01:15