11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τελευταία μέρα της εβδομάδας και τι καλύτερο από το να την αποχαιρετήσεις με μία καλή ταινία.

«Η Γυνή να Φοβήται τον Άνδρα» (1965) σκηνοθεσία Γιώργος Τζαβέλας

Κωμωδία  – Ο Αντώνης Κοκοβίκος, ανώτερος υπάλληλος υπουργείου, συζεί 10 χρόνια σε ένα παλιό, φτωχικό σπίτι, με την Ελένη, μία απλή, αγράμματη και υπομονετική γυναίκα, που τον υπηρετεί αδιαμαρτύρητα, φροντίζοντας για όλες τις ανάγκες του, υποταγμένη στις κάθε είδους ιδιοτροπίες του. Ο Αντωνάκης, βολεμένος με αυτή την κατάσταση, αρνείται πεισματικά να την παντρευτεί και όταν μετά από πίεση των φίλων του το κάνει, θα βρει απέναντί του μια διαφορετική Ελένη.  Η σύγκρουση των δύο, πλέον συζύγων θα είναι εκρηκτική και θα οδηγήσει στην πλήρη ρήξη και τον χωρισμό.

Παίζουν: Τασσώ Καββαδία, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Κώστας Δούκας, Σταύρος Ξενίδης, Δέσποινα Νικολαΐδου, Μάρω Κοντού, Γιώργος Κωνσταντίνου, Δέσπω Διαμαντίδου, Κατερίνα Γώγου, Λίλη Παπαγιάννη, Καίτη Λαμπροπούλου.

*Star, Κυριακή 8/5 στις 21:00

«Ναι Σε Όλα» (2008) σκηνοθεσία Πέιτον Ριντ

Κωμωδία – Ο Καρλ Άλεν είναι ένας τύπος που η ζωή του έχει πει το μεγάλο “όχι” μέχρι που παίρνει την απόφαση να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα αυτοβοήθειας που βασίζεται σε μια απλή αρχή: να λες “Ναι Σε Όλα”. Η δύναμη του “ΝΑΙ” αρχίζει να μεταμορφώνει τη ζωή του Καρλ με εντυπωσιακό και απρόσμενο τρόπο: όχι μόνο παίρνει προαγωγή, αλλά δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις για ένα νέο μεγάλο έρωτα. Η προθυμία του όμως, να αντιμετωπίζει θετικά κάθε δεδομένη ευκαιρία, ίσως να μην αποβεί και τόσο θετική γι αυτόν.

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ Ζόι Ντεσανέλ Μπράντλεϊ Κούπερ Τέρενς Σταμπ

*Open, Κυριακή 8/5 στις 21:00

«Το Δέντρο που Πληγώναμε» (1986) σκηνοθεσία Δήμος Αβδελιώδης 

Δραματική Ελληνική Ταινία Περιπέτεια – Νήσος Χίος, δεκαετία του ’60 και λίγες μέρες προτού κλείσουν τα σχολεία για τις καλοκαιρινές διακοπές, η φιλία ανάμεσα στον Γιάννη και τον Βαγγέλη σκιάζεται από μια μικροπαρεξήγηση.

Δεν θα αργήσει όμως να ξεπεραστεί η ψυχρότητα και τα δύο παιδιά θα ζήσουν έντονα διάφορες στιγμές της κοινωνικής ζωής του νησιού, όπως και ένα αξέχαστο καλοκαίρι, παρέα με όλους τους συνομηλίκους τους. Η τρυφερότητα και η παιδική «διαβολικότητα» εναλλάσσονται με μια ρομαντική διάθεση και νοσταλγία.

Ταινία εν πολλοίς αυτοβιογραφική, ξεδιπλώνεται μέσα από μια λυρική αναπόληση για την αθωότητα που χάθηκε, και η ανάκτησή της γίνεται υπόθεση της μνήμης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Παίζουν: Αβδελιωδης Γιαννης, Μειωτερης Νικος, Δεληβορια Μαρινα, Αγορης Τακης, Αβδελιωδης Δημος, Κυριακωδη Κατερινα, Κολιαρος Γιαννης, Μισαηλιδου Βαγγελιω, Καλαμωτουσης Κωστας.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 8/5 στις 21:00

«Λάρισα εμπιστευτικό» (2012) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ελληνική κωμωδία  – Για χρόνια, η ζωή στην Πεζούλα και τη Βρυσούλα κυλούσε αρμονικά. Όμως το τελευταίο διάστημα τα δύο χωριά έξω από τη Λάρισα βρίσκονται σε… “εμπόλεμη” κατάσταση. Πλέον ένας τοίχος έχει χτιστεί, χωρίζοντας Πεζούλα και Βρυσούλα, ώστε κανείς να μην μπλέκεται στη δουλειά του άλλου. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Καλλικράτης ενώνει τα δύο χωριά την ώρα που μαίνεται η διαμάχη για το που θα εγκατασταθεί το εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού. Την ίδια στιγμή στο γραφείο του υπουργού κ. Πίπα στήνεται μια περίτεχνη κομπίνα με θύμα τους κατοίκους της περιοχής. Η κηδεία στο χωριό ενός μεγαλοδημοσιογράφου θα φέρει την αναστάτωση, φέρνοντας στην επιφάνεια μίζες, λαδώματα, έρωτες, μυστικά και παρανομίες…

Παίζουν: Μιχάλης Μαρίνος, Ελένη Γερασιμίδου, Μπέσυ Μάλφα, Τάσος Κωστής, Κατερίνα Παπουτσάκη, Δημήτρης Τζουμάκης, Γιάννης Ζουγανέλης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Έφη Παπαθεοδώρου.

*Mega, Κυριακή 8/5 στις 22:20

«Η Μούμια» (1999) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόμμερς

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Στις Θήβαις της Αίγυπτου το 1290 π.Χ., ο αρχιερέας Ιμχοτέπ Ιμούθης έχει μια ερωτική σχέση με την Ανάκ-Σου-Ναμόν, την ερωμένη του Φαραώ Σέτι Α.

Όταν ο Φαραώ ανακαλύπτει την υπόθεση, οι δύο εραστές τον δολοφονούν. Ο Ιμχοτέπ φεύγει, ενώ η Ανάκ-Σου-Ναμόν αυτοκτονεί περιμένοντας τον Ιμχοτέπ να την αναστήσει.

Ο Ιμχοτέπ και οι ιερείς του κλέβουν το πτώμα της και το πηγαίνουν στην Χαμουνάπτρα, την πόλη των νεκρών, αλλά το τελετουργικό της ανάστασης σταματάει από τους σωματοφύλακες του Σέτι, τους Μενττζάι.

Οι ιερείς του Ιμχοτέπ θάβονται ζωντανοί, ενώ ο ίδιος ο Ιμχοτέπ καταδικάστηκε να υποστεί την Χομ-Ντάι, τη χειρότερη αιγυπτιακή κατάρα. Μουμιοποιήθηκε ζωντανός και τον έβαλαν σε μια σαρκοφάγο με αιγυπτιακούς σαρκοφάγους σκαραβαίους.

Ο Ιμχοτέπ σφραγίζεται μακριά και διατηρείται υπό αυστηρή επιτήρηση από τους Μενττζάι, οι οποίοι έχουν αναλάβει να αποτρέψουν την επιστροφή του.

Τρεις χιλιάδες χρόνια αργότερα, μια ομάδα Αμερικανών ανακαλύπτει τον τάφο του και χωρίς να το ξέρουν τον ελευθερώνουν.
Εκείνος θα ζητήσει εκδίκηση και θα συνεχίσει να ψάχνει για τη χαμένη του αγάπη με κάθε κόστος.

Παίζουν: Μπρεντάν Φρεΐζερ, Ρέιτσελ Βάις, Τζον Χάννα, Άρνολντ Βοσλόου, Κέβιν Ο’Κόνορ, Πατρίσια Βελασίγκεζ.

*Ant1, Κυριακή 8/5 στις 23:00

«Ο Σημαδεμένος» (1983) σκηνοθεσία Μπράιαν Ντε Πάλμα

Δραματική – Ο Τόνι Μοντάνα, φτωχός Κουβανός μετανάστης στο Μαϊάμι, γίνεται πρωτοπαλίκαρο του μεγαλέμπορου ναρκωτικών, Φρανκ Λοπέζ. Παρόλα αυτά, δεν είναι διατεθειμένος να σταματήσει εκεί. Η γνωριμία του με την Ελβίρα, ερωμένη του Λοπέζ, ωθεί τον Τόνι να εκτοπίσει το αφεντικό του και να πάρει τη θέση του. Και ενώ η συνεργασία του με τα κολομβιανά καρτέλ εξελίσσεται ομαλά, η εξάρτησή του από την κοκαΐνη, η αλαζονεία του και ένα απρόσμενο συμβάν θα πυροδοτήσουν μια σειρά από ενέργειες που θα οδηγήσουν στην αναπόφευκτη πτώση του…

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Στίβεν Μπάουερ, Μισέλ Φάιφερ, Μέρι Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο, Ρόμπερτ Λότζια.

*Star, Κυριακή 8/5 στις 23:15

«The David Cassidy Story» (2000) σκηνοθεσία Τζακ Μπέντερ

Βιογραφική, δράμα – Η ιστορία περιστρέφεται γύρω απ’ τη θυελλώδη σχέση του έφηβου Κάσιντι με τον πατέρα του, Τζακ Κάσιντι (Μάλκολμ ΜακΝτάουελ).

Η ταινία ακολουθεί την άνοδο του νεαρού Κάσιντι ως τηλεοπτικού αστέρα και μουσικού στις αρχές του 1970 και την πτώση του στη φτώχεια και την αφάνεια, ως ένας ηθοποιός που προσπαθεί να φτιάξει ξανά την καριέρα του.

Στη συνάντησή του με τον πατέρα του, ο Κάσιντι αποκαλύπτει τον μεγαλύτερό του φόβο: να γίνει αποτυχημένος σαν κι αυτόν και μετά, ξεχασμένος ηθοποιός.

Το ‘The David Cassidy Story’ μιλάει για την τρέλα της δόξας και για το πώς μπορούμε να τα καταφέρουμε ξανά.

Παίζουν: Άντριου Κάβοβιτ, Μάλκολμ ΜακΝτάουελ, Ντέι Γιάνγκ, Ρόμα Μάφια, Μάθιου Τζον Άρμστρονγκ, Κέιτι Ράιτ.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 8/5 στις 00:45

«Εκτός ορίων» (2006) σκηνοθεσία Μαρκ Νέβελντιν, Μπράιαν Τέιλορ

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Ο Τσεβ Τσίλιος (Τζέισον Στέιθαμ), ένας επαγγελματίας εκτελεστής, ξυπνά μετά την ολοκλήρωση μιας αποστολής έχοντας παραισθήσεις και αισθανόμενος αδιαθεσία. Ένα DVD του αποκαλύπτει ότι ένας αντίπαλος εκτελεστής του έχει κάνει ένεση με ένα δηλητήριο που του αφήνει περιθώριο μιας ώρας για να ζήσει.

Σύντομα ανακαλύπτει ότι ο μόνος τρόπος να επιβραδύνει τη δράση του δηλητηρίου είναι η αδρεναλίνη.

Στον ελάχιστο χρόνο που του απομένει θα προσπαθήσει να εκδικηθεί τους εχθρούς του, ενώ παράλληλα επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου μέσα στο Λος Άντζελες προκειμένου να βρει και να αποχαιρετήσει την κοπέλα του, Ηβ.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ,Έιμι Σμαρτ, Χοζέ Πάμπλο, Καντίγιο, Έλφεν Ραμίρεζ, Ντουάιτ Γιόακαμ.

*Skai, Κυριακή 8/5 στις 01:45

«Σπάιντερμαν» (2002) σκηνοθεσία Σαμ Ράιμι 

Δραματική, περιπέτεια – Ο Πίτερ Πάρκερ ζει σε μια ήσυχη γειτονιά της Νέας Υόρκης με το θείο και τη θεία του. Είναι κρυφά ερωτευμένος με τη Μέρι Τζέιν Γουάτσον, το όμορφο, καλόκαρδο κορίτσι που μένει στο διπλανό σπίτι, αλλά είναι πολύ ντροπαλός για να την προσεγγίσει.

Ο κολλητός του Χάρι Όζμπορν είναι γιος του Δόκτωρ Νόρμαν Όζμπορν, πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρίας Oscorp, η οποία προσπαθεί να υπογράψει ένα συμβόλαιο για την προμήθεια όπλων στο στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε ένα εργαστήριο γενετικής, μια μεταλλαγμένη αράχνη τσιμπά τον Πίτερ, με αποτέλεσμα να αναπτύξει ειδικές ικανότητες αναρρίχησης κι ευελιξίας, να μεταμορφωθεί σε άνθρωπο-αράχνη και να γίνει κυνηγός του εγκλήματος.

Παίζουν: Τόμπι Μαγκουάιρ, Κρίστεν Ντανστ, Τζέιμς Φράνκο, Γουίλεμ Νταφόε ,Κλιφ Ρόμπερτσον, Ρόουζμαρι Χάρις, Τζ. Κ. Σίμονς.

*Ant1, Κυριακή 8/5 στις 01:45

«Άφθαρτος» (2000) σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Μυστηρίου – Έπειτα από ένα συγκλονιστικό σιδηροδρομικό ατύχημα που θα αφήσει πίσω του 131 άψυχα σώματα, ο Ντέιβιντ Νταν, ένα απλός οικογενειάρχης και φύλακας ασφαλείας, θα είναι και ο μοναδικός επιζών. Όταν στην πορεία αρχίζει να καταλαβαίνει ότι το παραπάνω γεγονός δεν είναι το μόνο από τα τόσα παράξενα που του συμβαίνουν τελευταία, θα συναντήσει τυχαία τον Ιλάιζα Πρινς, έναν ιδιόμορφο χαρακτήρα και ειδήμονα σε ιστορίες κόμιξ, που θα επιχειρήσει να ρίξει φως στις ανεξήγητες καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω του…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ρόμπιν Ράιτ.

*Open, Κυριακή 8/5 στις 02:30

«Ψάχνοντας την Αλήθεια» (2017) σκηνοθεσία Μπρούς Μπέρεσφορντ

Δραματική – Πρόκειται για μια εκπληκτική αναδρομή μιας κρίσης που συγκλόνισε ένα έθνος και ρίχνει φως σε καταγγελίες που ανέδειξαν ένα μεγάλο περιβαλλοντικό σκάνδαλο. Τρεις γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους, αφού ανακαλύπτουν ότι το πόσιμο νερό της πόλης Φλιντ του Μίσιγκαν είναι μολυσμένο και προκαλεί καταστροφικά προβλήματα στην υγεία των οικογενειών τους. Σκοπός τους είναι να αποκαλύψουν τα αδικήματα που διαπράχθηκαν από τους απερίσκεπτους κυβερνητικούς αξιωματούχους, των οποίων η απροσεξία προκάλεσε αμετάκλητη βλάβη στη ζωή των κατοίκων.

Παίζουν: Κουίν Λατίφα, Μαρίν Άιρλαντ, Μπέτσι Μπραντ, Τζιλλ Σκοτ.

*Mega, Κυριακή 8/5 στις 02:30