8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Μέσα στον Κυκλώνα» (2014) σκηνοθεσία Στίβεν Κουέιλ

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Σε μία μόνο ημέρα, η πόλη Σίλβερτον δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή επίθεση ανεμοστρόβιλων. Ολόκληρη η πόλη είναι στο έλεος του κυκλώνα και οι κυνηγοί καταιγίδων προβλέπουν επιδείνωση των φαινομένων. Οι περισσότεροι αναζητούν καταφύγιο, αλλά μερικοί τρέχουν προς τους ανεμοστρόβιλους για να δοκιμάσουν πόσο κοντά μπορεί να φτάσει κανείς για να απαθανατίσει αυτό το μοναδικό φυσικό φαινόμενο.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Άρμιτατζ, Σάρα Γουέιν Κάλις, Ματ Γουόλς, Αλίσια Ντέμπναμ-Κάρεϊ, Αρλεν Εσκαρπέτα, Μαξ Ντίκον, Νέιθαν Κρες, Τζέρεμι Σάμπτερ, Κάιλι Ντέιβις, Τζον Ριπ, Σκοτ Λόρενς.

*Open, Δευτέρα 9/5 στις 21:00

«Κωδικός: Μέρκιουρι» (1998) σκηνοθεσία Χάρολντ Μπέκερ

Αστυνομική, δραματική, δράσης – Ο Σάιμον, ένας εννιάχρονος αυτιστικός, κατορθώνει να «σπάσει» έναν απόρρητο κυβερνητικό κώδικα, που ήταν κρυμμένος σ’ ένα περιοδικό με σπαζοκεφαλιές. Παίρνοντας τηλέφωνο στο περιοδικό για να παραλάβει το βραβείο του, ο Σάιμον δεν καταφέρνει τίποτε άλλο από το να ενεργοποιήσει την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ!

Ο διοικητής της Υπηρεσίας, Νίκολας Κούντροου, που ισχυρίζεται ότι αυτός ο κώδικας διατηρούσε μυστική την ταυτότητα ενός μεγάλου αριθμού πρακτόρων, στέλνει έναν επαγγελματία δολοφόνο, με την εντολή να βρει το μικρό παιδί και να το δολοφονήσει.

Την τελευταία στιγμή, ο Σάιμον καταφέρνει να γλιτώσει, μένοντας κρυμμένος σε μια μυστική ντουλάπα. Εκεί θα τον ανακαλύψει και ο Αρτ Τζέφρις, πράκτορας του FBI, όπου τώρα θα προσπαθήσει να σώσει το μικρό παιδί από τον αδίστακτο δολοφόνο, ερευνώντας ταυτόχρονα για την αλήθεια.

Παίζουν: Πίτερ Στορμέαρ, Μπρους Γουίλις, Άλεκ Μπόλντουϊν, Μίκο Χιούζις.

*Μακεδονία, Δευτέρα 9/5 στις 21:00

«Ιστορίες του Μπρονξ» (1993) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Δεκαετία του ’60, οι δρόμοι του Μπρονξ είναι ένα δύσκολο μέρος για να μεγαλώσει κάποιος.
Πρέπει να μαθαίνεις γρήγορα αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να χάσεις τα πάντα.

Ο Καλότζερο, γιος του Λορέντζο, μαθαίνει για τις αρετές της σκληρής και τίμιας δουλειάς από τον πατέρα του, που δεν έχει τίποτα πιο ιερό από την αξιοπρέπειά του, αλλά και τον τρόπο για να βγάλεις εύκολα λεφτά επιβιώνοντας στους δρόμους από τον άντρα που τους ελέγχει, έναν μαφιόζο με το όνομα Σόνι.
Τώρα ο Καλότζερο πρέπει να διαλέξει αν θα κερδίζει τον σεβασμό των άλλων σαν τον πατέρα του ή αν θα τους αναγκάζει να τον σεβαστούν, όπως κάνει ο Σόνι.

Σε μια γειτονιά που κυριαρχούν οι καυγάδες, οι φασαρίες και πυροβολισμοί, ένας νεαρός άνδρας, διχασμένος ανάμεσα σε δύο κόσμους, σύντομα θα μάθει πως για κάθε σεντ εύκολου χρήματος που βγάζεις, υπάρχει ένα δύσκολο, σχεδόν θανάσιμο μάθημα για να διδαχθείς.

Παίζουν: Τσαζ Παλμιντέρι, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Λίλο Μπανκάτο, Φράνσις Κάπρα, Τάραλ Χικς, Τζο Πέσι.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 9/5 στις 22:00

«Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι» (1971) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Ρένα, μια τηλεφωνήτρια σε μεγάλη επιχείρηση, προσπαθεί να συντηρήσει τον εαυτό της και τα δύο άνεργα και ξεμυαλισμένα αδέλφια της, έναν εφευρέτη και έναν μουσικό. Μετά από μια παρεξήγηση για ένα κερδοφόρο λαχείο, η Ρένα βρίσκεται στη Ρόδο μαζί με τα αδέλφια της, παριστάνοντας το μέντιουμ. Όταν τους παίρνουν είδηση, το σκάνε με ένα μικρό αεροπλάνο, το οποίο, όμως, πέφτει σε μια έρημο. Εκεί, συλλαμβάνονται και καταλήγουν στο χαρέμι ενός σεϊχη, στον οποίο η Ρένα θα αποκαλύψει, κατά τύχη, μια συνομωσία εις βάρος του και εκείνος θα εντυπωσιαστεί και θα την πάρει ως μοναδική του γυναίκα.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκος, Βαγγέλης Σειληνός, Μαρία Ιωανίδου, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Μαρία Μπονέλλου, Νάσος Κεδράκας.

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 9/5 στις 22:00

«Ο Επιζών» (2015) σκηνοθεσία Ντίτο Μοντιέλ

Πολεμικό δράμα – Σε μια άγρια μετααποκαλυπτική Αμερική, ο Αμερικανός Πεζοναύτης Γκάμπριελ Ντράμερ ψάχνει απεγνωσμένα να βρει ίχνη του αποξενωμένου γιου του Τζόναθαν και της συζύγου του Νάταλι. Μαζί με τον καλύτερο του φίλο, έναν σκληροτράχηλο πεζοναύτη με φονικά ένστικτα, θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν πληροφορίες από έναν επιζώντα ο οποίος διαθέτει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την οικογένεια του Γκάμπριελ. Καθώς επιστρέφουμε στο παρελθόν, το παζλ της ζωής του Γκάμπριελ ξετυλίγεται και ταυτόχρονα μας οδηγεί στην αρχή του πολέμου που κατέστρεψε τη χώρα.

Παίζουν: Σάια Λεμπάφ, Τζάι Κόρτνεϊ, Γκάρι Όλντμαν, Κέιτ Μάρα, Τόρι Κίτλς.

*Alpha, Δευτέρα 9/5 στις 22:40

«Οι Τρεις Ήρωες» (1999) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Δράσης Κωμωδία Περιπέτεια – Λίγο πριν το τέλος της επιχείρησης Καταιγίδα της Ερήμου (η επέμβαση των Αμερικανών στον Περσικό Κόλπο το 1991) τρεις στρατιώτες και ένας διοικητής δελεάζονται από ένα κυνήγι θησαυρού στη μέση της Ιρακινής ερήμου.
Χρυσάφι ή πετρέλαιο, οι σκοποί παραμένουν ίδιοι. Σε ένα οπλισμένο σαφάρι εν μέσω παύσεως πυρών, οι στρατιώτες Μπάρλοου, Βιγκ και Έλγκιν υπό τις διαταγές του Άρτσι Γκέιτς, καθοδηγούνται από τα σημάδια ενός χάρτη που εξόρυξαν από τα… οπίσθια ενός νεκρού Ιρακινού αγγελιοφόρου.

Αποφασισμένοι να κλέψουν με κάθε τρόπο τον θησαυρό, ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι με απρόσμενο τέλος.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Σπάικ Τζόνζε, Ice Cube, Κλιφ Κέρτις, Σαϊντ Ταγκμάουι.

*Open, Δευτέρα 9/5 στις 23:00

«Κατά λάθος έρωτας» (2015) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ο Ράσελ

Κομεντί Ρομαντική – Η Άλις, μια σερβιτόρα σε μικρή πόλη της επαρχίας, δέχεται κατά λάθος ένα… καρφί μέσα στο κεφάλι της. Το γεγονός, όμως, ότι δεν έχει ιατρική ασφάλεια, δεν βοηθά στην αφαίρεση του καρφιού, αφήνοντάς την έτσι μετέωρη σε μια κατάσταση με απρόβλεπτη συμπεριφορά και ερωτική διάθεση.

Αυτό θα την οδηγήσει στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να λάβει μέρος σε μια εκστρατεία ενημέρωσης για αυτού του είδους τις ασθένειες, φέρνοντάς τη στο δρόμο ενός υποψήφιου βουλευτή. Ο έρωτάς της για τον Χάουαρντ Μπέρντγουελ θα είναι κεραυνοβόλος. Την ίδια στιγμή, ο Χάουαρντ, χωρίς να έχει ιδέα για όλα αυτά, αποφασίζει να τη βοηθήσει…

Παίζουν: Τζέσικα Μπίελ, Τζέικ Τζίλενχαλ, Κάθριν Κίνερ, Τζέιμς Μάρσντεν, Τρέισι Μόργκαν, Πολ Ρούμπενς, Κερτ Φούλερ, Τζέιμς Μπρόλιν.

*Alpha, Δευτέρα 9/5 στις 00:45

«Το Αυτό» (2017) σκηνοθεσία Αντρέ Μουσιέτι

Τρόμου  – Επτά παιδιά, που μεγαλώνουν στην αμερικανική κωμόπολη του Ντέρι, στην πολιτεία του Μέιν, έχουν δημιουργήσει τη «Λέσχη των Χαμένων», καθώς, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, έχουν περιθωριοποιηθεί από τις παρέες των συνομηλίκων τους.

Την ίδια στιγμή, το Ντέρι είναι και λημέρι ενός διαβολικού κλόουν, του Πένιγουαϊζ, που κάθε 27 χρόνια, βγαίνει από τους υπονόμους της πόλης, αρπάζει παιδιά και σπέρνει τον τρόμο στην πόλη. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο τρόμου του master του τρόμου, Στίβεν Κινγκ, με φανατικούς αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Παίζουν: Μπιλ Σκάρσγκαρντ, Τζέιντεν Μαρτέλ, Τζέρεμι Ρέι Τέιλορ, Σοφία Λίλις.

*Star, Δευτέρα 9/5 στις 02:00