12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Παρασκευή έφτασε και αν μια νυχτερινή έξοδος με την παρέα σου δεν σου φαίνεται τόσο ελκυστική, πάρε ένα μπολ ποπ κορν και κάτσε αναπαυτικά στον καναπέ παρέα με μια ταινία.

«Killers: Γάμος να Σου Πετύχει» (2010) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Λουκέτικ

Κωμωδία Ρομαντική – H Τζεν Κόρνφελντ, είναι σίγουρη ότι δεν θα ερωτευθεί ποτέ ξανά. Όμως σε ένα ταξίδι στη γαλλική Ριβιέρα, όπου έχει πάει σχεδόν με το ζόρι, θα γνωρίσει τον άντρα των ονείρων της, τον τέλειο, όμορφο, γοητευτικό Σπένσερ Έιμς.

Τρία χρόνια μετά τη γνωριμία τους, το όνειρο της Τζεν έχει γίνει πραγματικότητα: είναι παντρεμένη με τον Σπένσερ και ζουν ειδυλλιακά σε ένα ήσυχο προάστιο.

Τουλάχιστον μέχρι τη μέρα των γενεθλίων του Σπένσερ γιατί μετά οι σφαίρες αρχίζουν να πέφτουν σαν το χαλάζι!

Ο τέλειος άντρας έχει ένα δύσκολο παρελθόν, που έρχεται στην επιφάνεια με φονικές διαθέσεις καθώς ο Σπένσερ είναι ένας υπερκατάσκοπος!

Παίζουν: Άστον Κούτσερ, Κάθριν Χέιγκλ, Τομ Σέλεκ

*SKAI, Παρασκευή 13/05, στις 21:00

«Μπάρτον και Τέιλορ» (2013) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λάξτον

Δράμα – Ο θυελλώδης χολιγουντιανός έρωτας του Ρίτσαρντ Μπάρτον και της Λίζ Τέιλορ.
Το λαμπερό ζευγάρι είναι ακόμη μία φορά χωρισμένο. Στο πάρτι για τα 50 χρόνια της, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ (Έλενα Μπόχαμ Κάρτερ) προσκαλεί τον πρώην σύντροφό της Ρίτσαρντ Μπάρτον (Ντόμινικ Γουέστ) και του προτείνει να ανέβουν μαζί στη θεατρική σκηνή στο Privet Lives του Νόελ Κάουαρντ.

Ο Μπάρτον δεν της αρνείται αλλά αυτή η απόφαση τον βάζει σε μπελάδες αφού από τη μία καθυστερεί τον Βασιλιά Ληρ που είχε ήδη προετοιμάσει αλλά έχει να αντιμετωπίσει και τη δικαιολογημένη ζήλεια της κατά πολύ νεότερής του, συντρόφου.
Η εξάρτηση της Ελίζαμπεθ Τέιλορ από το αλκοόλ και η αμηχανία της στο θεατρικό σανίδι καθυστερούν τις πρόβες, αλλά η παράσταση γίνεται εμπορική επιτυχία! Το κοινό την λατρεύει αλλά καλλιτεχνικά πατώνει.

Όταν η Τέιλορ αρρωσταίνει, αναγκάζονται να διακόψουν τις παραστάσεις αφού το κοινό δεν πηγαίνει να δει την αντικαταστάτριά της.

Παρά την άσχημη ψυχολογική και σωματική της κατάσταση, η Λιζ ζητάει από τον Ρίτσαρντ να τα ξαναβρουν και του ομολογεί ότι εξακολουθεί να τον αγαπά… Ένα χρόνο αργότερα, ο θάνατος θα τους χωρίσει για πάντα…

Παίζουν: Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Ντόμινικ Γουέστ, Λενόρα Κρίτσλοου, Γκρεγκ Χικς.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 13/05, στις 21:00

«Η Παριζιάνα» (1969) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Η Πελαγία, μοδίστρα στα προάστια, ύστερα από την προτροπή της αδελφής της, μιας μοντέρνας κοπέλας, αποφασίζει να ανοίξει οίκο μόδας στο Κολωνάκι και παρέα με δυο τρελάρες φίλους τους φτάνουν στη Μύκονο για μια φωτογράφηση μόδας. Εκεί όμως η Πελαγία γνωρίζει έναν πάμπλουτο Ελληνοαμερικανό, ο οποίος γοητεύεται από αυτή. Παντρεύονται, αλλά στο ταξίδι του μέλιτος αυτός σκοτώνεται. Θλιμμένη χήρα, επιστρέφει στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη νέα της κολεξιόν. Τότε είναι που εμφανίζεται ζωντανός ο….μακαρίτης.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκος, Βαγγέλης Σειληνός, Έρρικα Μπρόγιερ, Κώστας Καρράς, Δημήτρης Καλλιβωκάς.

*Ant1, Παρασκευή 13/05, στις 21:00

«Ο Κανόνας Της Σιωπής» (2012) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ρέντφορντ 

Δραματική Τρόμου – Ο Τζιμ Γκραντ (Ρόμπερτ Ρέντφορντ) είναι ένας επιφανής δικηγόρος που αναλαμβάνει υποθέσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πατέρας μία κόρης, την οποία μεγαλώνει μόνος του, στα ήρεμα προάστια του Όλμπανι, στη Νέα Υόρκη.

Ο κόσμος του έρχεται τα πάνω-κάτω όταν ένας φιλόδοξος νέος δημοσιογράφος, ο Μπεν Σέπαρντ (Σία Λαμπέφ), αποκαλύπτει την πραγματική του ταυτότητά, αυτή δηλαδή ενός πρώην ακτιβιστή της οργάνωσης Weather Underground, που εξαιτίας της συμμετοχής του σε μία ένοπλη ληστεία, καταζητείται για φόνο.

Έχοντας ζήσει για περισσότερα από 30 χρόνια ως δικηγόρος, ο Γκραντ πρέπει τώρα να τραπεί σε φυγή. Εξαιτίας του, το FBI εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό σε όλη τη χώρα, ενώ αυτός προσπαθεί να εντοπίσει το μοναδικό άτομο που μπορεί να «καθαρίσει» το όνομά του.

Καθώς ο Γκραντ αναμοχλεύει το παρελθόν του και επανασυνδέεται με πρώην μέλη της αντιπολεμικής οργάνωσης Weather Underground στην οποία ανήκε, o Σέπαρντ συνειδητοποιεί ότι κάτι δεν κολλά στην ιστορία.

Καθώς το FBI στενεύει τον κλοιό γύρω από τον Γκραντ, ο Σέπαρντ ανακαλύπτει συγκλονιστικά μυστικά που ο Γκραντ κρατούσε κρυμμένα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Παίζουν: Σία ΛαΜπέφ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζούλι Κρίστι, Νικ Νόλτε, Σούζαν Σάραντον.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 13/05, στις 22:30

«Jack Reacher» (2012) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Μακ Κουάρι

Δράσης – Ένας ερευνητής ανθρωποκτονιών, ο Τζακ Ρίτσερ καλείται να ερευνήσει μια υπόθεση που αφορά έναν εκπαιδευμένο στρατιωτικό – ελεύθερο σκοπευτή που πυροβόλησε τυχαία πέντε αθώα θύματα με έξι βολές. Ενώ ο φερόμενος ως δράστης συλλαμβάνεται και η υπόθεση είναι ένα βήμα πριν το κλείσιμο, ο δράστης ζητά να συναντήσει τον Ρίτσερ. Η συνάντηση αυτή θα πυροδοτήσει εκρηκτικές εξελίξεις και το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ρόζαμουντ Πάικ, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Βέρνερ Χέρτσογκ, Ρόμπερτ Ντυβάλ.

*SKAI, Παρασκευή 13/05, στις 23:15

«Κομάντο» (1985) σκηνοθεσία Μαρκ Λέστερ

Περιπέτεια – Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ είναι ο Τζον Μάτριξ, πρώην αρχηγός μιας ελίτ ειδικών πρακτόρων κομάντο.
Τώρα πια έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση για να ζήσει σε ένα σπίτι στο βουνό με την κόρη του, Τζένη (Αλίσα Μιλάνο).
Μία οργάνωση τρομοκρατών εντοπίζει τον Μάτριξ, οι οποίοι απαγάγουν την κόρη του, και του ζητούν να σκοτώσει τον πρόεδρο μιας χώρας, ώστε ο πρώην δικτάτορας να μπορέσει να επανέλθει στην εξουσία.

Ο Τζον Μάτριξ έχει 11 ώρες στη διάθεση του για να εξοντώσει τους τρομοκράτες και να σώσει την κόρη του.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Αλίσα Μιλάνο, Νταν Χεντάγια, Βέρνον Γουέλς, Τζέιμς Όλσον, Ντριου Σνάιντερ, Ρέι Ντον Τσονγκ.

*Alpha, Παρασκευή 13/05, στις 23:50

«Ο Μπάτσος του Mall» (2009) σκηνοθεσία Στιβ Καρ

Κωμωδία – Ο Πολ Μπλαρτ έχει ένα μεγάλο όνειρο: να γίνει αστυνομικός. Προς στιγμήν αρκείται στο να φυλάει το μεγάλο εμπορικό κέντρο της πόλης. Ο ίδιος παίρνει πολύ σοβαρά τη δουλειά του, αλλά όχι και οι υπόλοιποι. Τα πράγματα όμως θα αλλάξουν σύντομα, όταν μια ομάδα νεαρών καταλαμβάνει το εμπορικό και κρατά όμηρους τους πελάτες του. Ο Πολ αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, καθώς καταλαβαίνει πως ήρθε η μεγάλη στιγμή να γίνει πραγματικός μπάτσος και γιατί όχι ήρωας!

Παίζουν: Τζέιμα Μέις, Σίρλεϊ Νάιτ, Κιρ Ο’ Ντόνελ, Ρέινι Ροντρίγκεζ, Κέβιν Τζέιμς.

*Ant1, Παρασκευή 13/05, στις 00:15

«Το Μακρινό Γάβγισμα των Σκυλιών» (2017) σκηνοθεσία Σίμον Λέρεν Βίλμοντ

Ντοκιμαντέρ Πολεμική – Σ’ ένα χωριό στα σύνορα Ρωσίας και Ουκρανίας, ένα δεκάχρονο ορφανό αγόρι μεγαλώνει μαθαίνοντας να συνηθίζει τον ήχο από τις εκρήξεις, να αναγνωρίζει τις διάφορες σειρήνες συναγερμού, να παίζει με όπλα, να κολυμπά σε σκοτεινά νερά και να απολαμβάνει τη φροντίδα της γιαγιάς του.

Κατά την διάρκεια της ημέρας, οι πυροβολισμοί, οι εκρήξεις και ο απόηχος των αντιαεροπορικών βλημάτων παύουν, δίνοντας μια ψευδή επίφαση ειρήνης και ησυχίας στην περιοχή. Μόλις όμως δύσει ο ήλιος, το μακρινό γάβγισμα των σκύλων αντικαθιστάται κατευθείαν από τους ήχους του πολέμου αποκαλύπτοντας το πραγματικό πρόσωπο της φρίκης και την ανάγκη μιας απότομης ενηλικίωσης που δεν αφήνει περιθώριο για καμία παιδική αφέλεια ή αθωότητα.

Γιατί στο Χνούτοβε οι γονείς προειδοποιούν τα παιδιά τους για τους κινδύνους των διασταυρωμένων πυρών, οι δάσκαλοι εντάσσουν στη διδακτέα ύλη ό,τι έχει σχέση με το υλικό πολέμου και την κατάλληλη αναγνώρισή του, οι γιαγιάδες κάνουν δουλειές του σπιτιού μέσα στη νύχτα για να μην φανεί το χέρι τους που τρέμει από τον φόβο και οι γείτονες εξαφανίζονται εν μία νυκτί, είτε επειδή αποφασίζουν να φύγουν ξαφνικά, είτε επειδή το θραύσμα κάποιας οβίδας τερματίζει οριστικά όλα τους τα πλάνα.

Μια ποιητική ματιά σ’ έναν πόλεμο που συνεχίζεται και στον αντίκτυπό του στην καρδιά ενός παιδιού, η οποία χτυπά πιο δυνατά από τις βόμβες.

Παίζουν: Όλεγκ Αφανασγιεφ, Αλεξάντρα Αφανασγιεφ, Γιαρικ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 13/05, στις 00:40

«Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει 2» (1990) σκηνοθεσία Ρένι Χάρλιν

Περιπέτεια – Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο αστυνομικός Τζον Μακλέιν περιμένει στον θάλαμο αναμονής επιβατών του του Διεθνούς Αεροδρόμιου της Ουάσινγκτον, προκειμένου να πάρει την σύζυγό του, Χόλι, που καταφθάνει με την επόμενη πτήση.

Στο ίδιο αεροπλάνο επιβαίνει και ο Ραμόν Εσπεράνζα, ένας νοτιοαμερικανός έμπορος ναρκωτικών, που έχει συλληφθεί και πρόκειται να δικαστεί στις ΗΠΑ. Εξαιτίας του, μια ομάδα τρομοκρατών καταλαμβάνει το αεροδρόμιο και απαιτεί από την κυβέρνηση να τους δώσει ένα Μπόινγκ 747 για να φυγαδεύσουν τον Εσπεράνζα αλλιώς δεν θα επιτρέψουν την προσγείωση των αεροπλάνων.

Ο Μακλέιν, που καταφέρνει να διαφύγει της προσοχής των τρομοκρατών, αποφασίζει να ματαιώσει τα σχέδιά τους.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μπόνι Μπεντέλια, Γουΐλιαμ Άθερτον, Ρέτζιναλντ Βελ Τζόνσον, Φράνκο Νέρο, Τζον Έιμος.

*Star, Παρασκευή 13/05, στις 00:45

«Η Επιστροφή» (2015) σκηνοθεσία Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου

Βιογραφική Δράσης Περιπέτεια – Σε μια αποστολή στην αχαρτογράφητη, άγρια φύση της Αμερικής, ο εξερευνητής Χιου Γκλας δέχεται επίθεση από μια αρκούδα και εγκαταλείπεται από τα μέλη της ομάδας του.

Μόνος και βαρύτατα τραυματισμένος, ο Γκλας αρνείται να υποκύψει. Με οδηγό την δύναμη της θέλησης και την αγάπη για την ιθαγενή γυναίκα του και τον γιο τους, ξεκινά μια Οδύσσεια μέσα από την τεράστια άγρια Δύση σε αναζήτηση του άνδρα που τον πρόδωσε: του Τζον Φιτζέραλντ. Αυτό που ξεκινά ως μια ανελέητη αποστολή για εκδίκηση εξελίσσεται σε ένα ηρωικό ταξίδι προς τη λύτρωση.

Παίζουν: Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Τομ Χάρντι, Ντόμναλ Γκλίσον, Ουίλ Πούλτερ, Λούκας Χάας.

*Open, Παρασκευή 13/05, στις 01:00

«A Murder in the Park» (2014) σκηνοθεσία Σον Ρεχ, Μπράντον Κίμπερ

Βιογραφική Ντοκιμαντέρ – Ένα ντοκιμαντέρ βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Άλστορι Σάιμον, ο οποίος εξέτισε ποινή φυλάκισης στις φυλακές του Ιλινόις για μια διπλή δολοφονία, που ποτέ δεν είχε κάνει, ενώ ο πραγματικός ένοχος Άντονι Πόρτερ αθωώθηκε.

Παίζουν: Ντέξτερ Χάμμετ, Τζόζεφ Άλεξ, Τζέισον Πάτρικ, Ντένι Κατσιλιόνε.

*Alpha, Παρασκευή 13/05, στις 01:45

«Πρόσεχε Τι Δοκιμάζεις» (2017) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Ταμπόρι

Αστυνομική Μυστηρίου – Η Χάνα ,η ιδιοκτήτρια του πιο διάσημου αρτοποιείου της περιοχής, νιώθει κατενθουσιασμένη όταν την επιλέγουν να είναι μια από τους κριτές στο πρώτο τηλεοπτικό σόου “Bake-Off” που διοργανώνεται στην περιοχή. Για κακή της τύχη, βρίσκεται δολοφονημένος ένας συνάδελφός της, κριτής. Για ακόμη μια φορά η Χάνα το παίρνει πάνω της και αναλαμβάνει να βρει τα ίχνη του δολοφόνου.

Παίζουν: Άλισον Σουίνι , Κάμερον Μάθισον, Μπάρμπαρα Νίβεν.

*Mega, Παρασκευή 13/05, στις 02:20