Έρχονται τα ψηφιακά πτυχία σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ

H πιλοτική εφαρμογή ξεκινά σε πέντε πανεπιστήμια εντός του 2019, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας

«Η καθιέρωση των ψηφιακών πτυχίων είναι μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία, όπως, επίσης, και η δικτύωση των Φοιτητικών Εστιών των Πανεπιστημίων» ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου.

Στόχος του υπουργείου είναι να διευρυνθούν οι ψηφιακές υπηρεσίες στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης όπως:

Η καθιέρωση των ψηφιακών πτυχίων, για την ταχεία, οικονομική και ασφαλή διαχείριση όλων των διαδικασιών διαχείρισης των τίτλων σπουδών που εκδίδονται από τα ελληνικά δημόσια ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης.

Στις αρχές του 2019 θα γίνει η πειραματική λειτουργία του νέου μηχανισμού για πέντε αντιπροσωπευτικά ΑΕΙ.

Μέχρι την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 αναμένεται να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία για τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης και για τα ΑΕΙ που θα επιλέξουν να συμμετάσχουν.

*Η δικτύωση των φοιτητικών εστιών, για την εξασφάλιση ταχείας και καθολικής πρόσβασης σε όλους τους οικότροφους φοιτητές.

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους θα έχει ολοκληρωθεί το σχετικό έργο, καθώς ο σχετικός διαγωνισμός είναι ήδη σε εξέλιξη.

*Η παροχή κινήτρων για την απόκτηση από τους πρωτοετείς προπτυχιακούς φοιτητές, διαδικτυακής ευρυζωνικής σύνδεσης.

Για τη φετινή χρονιά προβλέπεται η επιχορήγηση μέχρι 10 ευρώ μηνιαίως, για 12μηνη σταθερή ή κινητή ευρυζωνική σύνδεση. Από τις 5 Νοεμβρίου, όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να λαμβάνουν τον προσωπικό τους κωδικό για να συμμετάσχουν σε αυτή την δράση, που εκτελείται από κοινού με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής

ethnos.gr