11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και όσα μπορείς να απολαύσεις στη μικρή οθόνη είναι εδώ.

«Ο Τρελός τα ‘χει 400» (1968) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική κωμωδία – Ο Λάμπρος Λαμπρούκος είναι ο τυχερός της χρονιάς, αφού του έπεσε ο πρώτος αριθμός του Εθνικού λαχείου. Όμως αυτή η ξαφνική τύχη του αναστάτωσε τη ζωή και του σάλεψε το μυαλό. Έτσι, οι δικοί του αποφασίζουν να τον κλείσουν σε τρελοκομείο, γιατί, όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν υπάρχει σωτηρία για τον κατά τα άλλα τυχερό Λάμπρο.

Ο Λάμπρος, όμως σιγά –σιγά, δείχνει μεγάλη βελτίωση και δεν αργεί να βγει από το τρελοκομείο. Χωρίς να το πει στους δικούς του, επιστρέφει ξαφνικά στο σπίτι του και εκεί διαπιστώνει ότι όλη του η οικογένεια έχει τρελαθεί πραγματικά.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Σμάρω Στεφανίδου, Καίτη Πάνου, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Αλέκος Τζανετάκος, Κατερίνα Γώγου, Δημήτρης Νικολαϊδης, Νικήτας Πλατής, Γιώργος Κάππης.

*Ant1, Παρασκευή 20/05, στις 21:00

«G.I. Joe: Αντίποινα» (2013) σκηνοθεσία Τζον Μ. Τσου

Δράσης Περιπέτεια – Η ομάδα G.I. Joe κατηγορείται άδικα από τον πολέμαρχο Ζάρταν για εγκλήματα κατά του κράτους. Ταυτόχρονα, ο αρχηγός της ομάδας Κόμπρα έχει συγκεντρώσει γύρω του παγκόσμιους ηγέτες και απειλεί να στρέψει τα υπερσύγχρονα της ομάδας εναντίον άμαχων πληθυσμών.

Ο Στρατηγός Τζόζεφ Κόλτον είναι ο μόνος που μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή τη διπλή απειλή.

Παίζουν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Μπρους Γουίλις, Ντουέιν Τζόνσον, Ρέι Παρκ, Τζόναθαν Πράις.

*SKAI, Παρασκευή 20/05, στις 21:00

«Το νεκρό κορίτσι» (2006) σκηνοθεσία Κάρεν Μόνκριφ

Δραματικό θρίλερ – Μια κοπέλα που ζει σχεδόν σαν φυλακισμένη στο σπίτι της, μαζί με την τυραννική και αθυρόστομη μάνα της, ανακαλύπτει το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας. Μια καταθλιπτική ιατροδικαστής πιστεύει πως το πτώμα ανήκει στην εξαφανισμένη αδελφή της. Μια σύζυγος που ζει στην ψευδαίσθηση της θρησκευτικής της πίστης και στο περιθώριο του γάμου της ανησυχεί πως ο άντρας της δολοφονεί νεαρές γυναίκες και κρύβει τα ίχνη στις αποθήκες τους.

Η μητέρα της νεκρής ξετυλίγει το κουβάρι του τέλους της κόρης της με τη βοήθεια μιας φίλης της. Οι ζωές όσων σχετίζονται μαζί της αποκαλύπτουν μια αθέατη καθημερινότητα στα προάστια του Λος Άντζελες.

Παίζουν: Τόνι Κολέτ, Ρόουζ Μπερν, Μπρίτανι Μέρφι, Μάρσια Γκέι Χάρντεν, Τζέιμς Φράνκο, Τζος Μπρόλι.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 20/05, στις 22:00

«Spiderman 3 » (2007) σκηνοθεσία Σαμ Ράιμι

Δράσης Περιπέτεια – Ο άνθρωπος – αράχνη ανακηρύσσεται ήρωας της πόλης, τα προβλήματά του, όμως, συσσωρεύονται. Ο φίλος του Χάρι γίνεται ο νέος Γκόμπλιν, ο Σάντμαν είναι μια ανίκητη καινούργια απειλή, ο ίδιος μετατρέπεται στον σκοτεινό, μαυροφορεμένο Σπάιντερμαν, ενώ η Μέρι Τζέιν αποφασίζει να τον χωρίσει γιατί την παραμελεί.

Παίζουν: Τόμπι Μαγκουάιρ, Κίρστεν Ντανστ, Τζέιμς Φράνκο, Τόμας Χέιντεν, Τσερτς Τόφερ, Γκρέις Μπράις ,Ντάλας Χάουαρντ, Τζέιμς Κρόμγουελ.

*Ant1, Παρασκευή 20/05, στις 23:00

«Οι Καλοκαιρινές μου Διακοπές» (2012) σκηνοθεσία Αντριάν Γκρούνμπεργκ

Αστυνομική Δράσης -Ένας εγκληματίας, ο Ντράιβερ, συλλαμβάνεται από τη μεξικανική αστυνομία, όταν προσπαθεί να περάσει τα σύνορα με ένα αυτοκίνητο γεμάτο κλεμμένα χρήματα.

Οδηγείται στην κακόφημη φυλακή El Pueblito και, ενώ κανείς δε γνωρίζει το μέρος όπου κρατείται, τον επισκέπτεται ένας διεφθαρμένος υπάλληλος της Αμερικανικής Πρεσβείας, ο οποίος τον εκβιάζει πως αν δεν του δώσει χρήματα, θα τον παραδώσει στις Αρχές.

Παράλληλα, ο Ντράιβερ γνωρίζεται με ένα μικρό φυλακισμένο αγόρι, που του μαθαίνει τους κανόνες επιβίωσης στη φυλακή, αλλά κρύβει ένα μεγάλο μυστικό.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Κέβιν Μπαλμόρ, Ντάνιελ Χιμένες Κάτσο.

*SKAI, Παρασκευή 20/05, στις 23:15

«Κώδικας Τιμής» (2000) σκηνοθεσία Τζόρτζ Τίλμαν Τζούνιορ 

Δραματική – Η πραγματική ιστορία του Καρλ Μπράσιαρ, του πρώτου Αφρο-Αμερικανού δύτη του Αμερικάνικου Ναυτικού και του άντρα που τον εκπαίδευσε, του Μπίλι Σάντεϊ.

Ο Καρλ Μπράσιαρ γιος του αγρότη από το Κεντάκι, έχοντας μεγάλα όνειρα εγκαταλείπει την πατρική εστία, αναζητώντας καλύτερη ζωή με μοναδικά εφόδια ένα αυτοσχέδιο ραδιόφωνο και τη συμβουλή του πατέρα του: «να είσαι ο καλύτερος πάντα».

Κατατάσσεται στο ναυτικό και βάζει στόχο να γίνει ο πρώτος αφροαμερικανός δύτης στην ιστορία του αμερικανικού ναυτικού, έναντι στις ρατσιστικές προκαταλήψεις που κυριαρχούσαν την δεκαετία του 1950. Το πρώτο μεγάλο εμπόδιο του είναι η έντονη κόντρα του με τον Μπίλι Σάντεϊ, τον δυναμικό εκπαιδευτή του, γνωστό τόσο για τα ηρωικά του κατορθώματα όσο και για τον αχαλίνωτο χαρακτήρα του.

Ο δρόμος που έχει να διανύσει δεν θα είναι εύκολος, καθώς θα έρθει αντιμέτωπος με τις σφοδρές αντιδράσεις των συναδέλφων του και με τον σκληρό εκπαιδευτή του Μπίλι Σάντεϊ, που θέλει να τον κάνει να αποτύχει.
Η εμμονή του Σάντεϊ είναι να δει τον Καρλ να αποτυγχάνει.
Εκείνος όμως θα καταφέρει να ανατρέψει όλα τα δεδομένα της συντηρητικής κοινωνίας;

Παίζουν: Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Σαρλίζ Θερόν, Ονιάνου Έλλις, Χαλ Χόλμπρου.

*Alpha, Παρασκευή 20/05, στις 23:45

«Το Σπίτι που Έχτισε ο Τζακ» (2018) σκηνοθεσία Λαρς φον Τρίερ

Τρόμου – ΗΠΑ, δεκαετία του ’70. Παρακολουθούμε τον εξαιρετικά ευφυή Τζακ για ένα διάστημα 12 ετών και γινόμαστε «αυτόπτες μάρτυρες» των πέντε δολοφονιών-οροσήμων που διέπραξε, οι οποίες καθόρισαν την εξέλιξή του ως κατά συρροή δολοφόνο. Βλέπουμε τα τεκταινόμενα από την οπτική γωνία του Τζακ. Ενός ανθρώπου που ισχυρίζεται πως από μόνη της, κάθε δολοφονία είναι ένα έργο τέχνης.

Καθώς η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη του και τον πλησιάζει, ο Τζακ παίρνει ολοένα και μεγαλύτερα ρίσκα, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει το απόλυτο έργο τέχνης.

Στην πορεία ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις περιγραφές του Τζακ για την προσωπική του κατάσταση, τα προβλήματα και τις σκέψεις του, μέσα από μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Μια συζήτηση η οποία λαμβάνει χώρα περιοδικά με τον αγνώστων λοιπών στοιχείων Βερτζ – ένα γκροτέσκο μείγμα σοφίας που αναμιγνύεται με μια σχεδόν παιδική αυτολύπηση και ψυχοπαθητικές εξηγήσεις.

«Το σπίτι που έχτισε ο Τζακ» είναι μια σκοτεινή και μοχθηρή ιστορία, η οποία όμως παρουσιάζεται μέσα από μια φιλοσοφική και περιστασιακά χιουμοριστική παραβολή.

Παίζουν: Ματ Ντίλον, Μπρούνο Γκανς, Ούμα Θέρμαν, Ράιλι Κίο.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 20/05, στις 01:00

«Το Μεγάλο Κόλπο» (2008) σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

Περιπέτεια – O Τέρι, οικογενειάρχης, πωλητής αυτοκινήτων με σκοτεινό παρελθόν, επιστρέφει στα παλιά μονοπάτια της παρανομίας μετά από μια δελεαστική πρόταση της Μάρτιν, πρώην μοντέλου και παλιάς του φίλης.

Για πρώτη φορά του δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσει πολλά χρήματα και να εξασφαλίσει το μέλλον τόσο της δικής του ζωής όσο και της οικογένειάς του, αν δεχθεί να οργανώσει και να φέρει σε πέρας, μαζί με τους φίλους του μια ληστεία σε θυρίδες τράπεζας του Λονδίνου. Αυτό που δεν ξέρει όμως είναι ο πραγματικός στόχος της ληστείας και τα κίνητρα, που κρύβονται πίσω από την πρόταση της Μάρτιν.

Η βασιλική οικογένεια, ανώτερα στελέχη της μυστικής αστυνομίας και επιφανείς πολίτες εμπλέκονται σε μια υπόθεση που τα έχει όλα, από ροζ σκάνδαλα, μέχρι εμπόριο ναρκωτικών και αντιεξουσιαστική δράση…

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Σάφρον Μπάροουζ, Στίβεν Κάμπελ Μουρ, Ντάνιελ Μέις, Ντέιβιντ Σάτσετ, Πίτερ Ντε Τζέρσεϊ, Τζέιμς Φόκνερ, Άλκι Ντέιβιντ.

*Star, Παρασκευή 20/05, στις 01:00

«Η Αρπαγή 3» (2015) σκηνοθεσία Ολιβιέ Μεγκατόν

Δράσης Τρόμου  – Η στυγερή δολοφονία της πρώην συζύγου του μυστικού πράκτορα Μπράιαν Μιλς, τον συγκλονίζει. Γεμάτος οργή αλλά και κατηγορούμενος για ένα έγκλημα, που δεν έχει διαπράξει, προσπαθεί αυτή τη φορά να ξεφύγει από την ανελέητη καταδίωξη της CIA, του FBI και της αστυνομίας. Για τελευταία φορά, ο Μιλς καλείται να χρησιμοποιήσει τις μοναδικές του ικανότητες, με σκοπό να εντοπίσει τους αληθινούς δολοφόνους, να αποδώσει δικαιοσύνη με τον δικό του, ξεχωριστό, τρόπο και να προστατεύσει τον μοναδικό άνθρωπο, που έχει σημασία πια γι? αυτόν, την αγαπημένη του κόρη.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Φόρεστ Γουίτακερ, Σαμ Σπρούελ, Φάμκε Γιάνσεν, Μάγκι Γκρέις, Ντάγκρεϊ Σκοτ, Ντίλαν Μπρούνο.

*Alpha, Παρασκευή 20/05, στις 01:00

«Φονικά Χρυσάνθεμα» (2016) σκηνοθεσία Μπράντλεϊ Γουόλς

Αστυνομική Μυστηρίου Ρομαντική – Η Άμπι Νάιτ (Μπρουκ Σίλντς) είναι μια όμορφη πρώην δικηγόρος και νυν ιδιοκτήτρια ενός ανθοπωλείου. Μετά το θάνατο του συζύγου της, αποφάσισε μαζί με την κόρη της να γυρίσει πια σελίδα στη ζωή της.

Η καταστροφή του αγαπημένου της αυτοκινήτου από κάποιον που ίσως έχει διαπράξει έγκλημα, έρχεται να ταράξει τα νερά της ήρεμης ζωής της. Αποφασισμένη να βρει τον υπαίτιο της καταστροφής, δέχεται τη βοήθεια του γοητευτικού καινούριου γείτονα, πρώην πεζοναύτη και νυν ιδιοκτήτη μπαρ, Μάρκο Σαλβάρε (Μπρέναν Έλιοτ).

Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν κάνει την εμφάνισή του και ένας φόνος. Η συμπάθεια μεταξύ τους είναι αμοιβαία. Οι γρίφοι που πρέπει να λυθούν, πολλοί. Άραγε η βοήθεια θα είναι επαρκής για να τους οδηγήσει στα μονοπάτια των απαντήσεων;

Παίζουν: Μπρουκ Σίλντς, Μπρέναν Έλιοτ, Μπο Μπρίτζ, Κέιτ Ντραμόντ.

*Mega, Παρασκευή 20/05, στις 02:20

«28 Εβδομάδες μετά» (2007) σκηνοθεσία Χουάν Κάρλος Φρεσναντίγιο

Δράσης Τρόμου – Έξι μήνες μετά το τρομερό χτύπημα ενός φονικού μεταδοτικού ιού, που μόλυνε τα βρετανικά νησιά με λύσσα, τα πράγματα δείχνουν να έχουν ομαλοποιηθεί και δίνεται εντολή για την επανασύσταση του κράτους.

Αμερικανικές δυνάμεις σπεύδουν να διασφαλίσουν μια απομονωμένη ζώνη του Λονδίνου με σκοπό αυτή την επανασύσταση του κράτους. Παρόλα αυτά, η πόλη δεν αργεί να γίνει ξανά μια κόλαση και να ξεσπάσει χάος, μετά την εκ νέου επίθεση μολυσμένων ατόμων από τον ιό.
Το Λονδίνο είναι εκ νέου χαοτική πόλη – άδειο, λερωμένο, μιαρό, απειλητικό, επικίνδυνο. Σε κάθε γωνιά παραμονεύει ο θάνατος στη χειρότερή του μορφή.

Παράλληλα, μια οικογένεια επιζώντων προσπαθεί να επιβιώσει από τα τρομακτικά ζόμπι και όχι μόνο

Παίζουν: Ρόμπερτ Καρλάιλ, Ρόουζ Μπερν, Ίντρις Έλμπα, Τζέρεμυ Ρένερ, Χάρολντ Πέρινο, Καθρίν ΜακΚόρμακ.

*Alpha, Παρασκευή 20/05, στις 02:30