Πότε είναι επικίνδυνη για τον κινητήρα η νοθεία στην βενζίνη – Οι δύο περιπτώσεις

Μεγάλες είναι οι διαφορές στην τιμή της βενζίνης από πρατήριο σε πρατήριο, ενώ έχουν παρατηρηθεί πολλές περιπτώσεις με νοθεία. Πότε είναι επικίνδυνα για την μηχανή του αυτοκινήτου και μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή.

Σε συνεργείο αυτοκινήτων φαίνονται δύο τύποι νοθευμένης βενζίνης, που το τελευταίο διάστημα με τις τιμές στα ύψη, έχουν γίνει πονοκέφαλος για τους οδηγούς.

Ο μηχανολόγος – μηχανικός δείχνει δύο μπουκαλάκια με βενζίνη που άδειασε από αυτοκίνητα και εξηγεί.

Αριστερά η νοθευμένη αμόλυβδη με εύφλεκτα υλικά που συνήθως προκαλεί ζημιές στα φίλτρα και στην αντλία καυσίμου και δεξιά μια περίπτωση νοθείας που φαίνεται με γυμνό μάτι και προκαλεί προβλήματα ακόμα και στον κινητήρα.

Όπως εξηγεί ο ιδιοκτήτης του συνεργείου, τα αυτοκίνητα νέας γενιάς είναι πολύ πιο ευαίσθητα στην ποιότητα του καυσίμου και πολύ πιο ευάλωτα.

Μια σειρά από αυτοκίνητα που έχουν φτάσει τις τελευταίες μέρες στο συνεργείο του, παρουσιάζουν τις ίδιες βλάβες που κοστίζουν ακριβά και έχουν κοινό παρονομαστή, τη νοθεία του καυσίμου.

Οι επιτήδειοι πρατηριούχοι που προσπαθούν να αυξήσουν το κέρδος τους παράνομα, νοθεύουν είτε την ποιότητα, είτε την ποσότητα της βενζίνης. Ή και τα δύο μαζί. Με αποτέλεσμα, άλλα λίτρα να βλέπουμε στην αντλία και να πληρώνουμε και άλλα να έχουν μπει στην πραγματικότητα μέσα στο ρεζερβουάρ.

Όπως ανέφερε στο mega η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, το 25% εκείνων που ελέγχθηκαν, διαπιστώθηκε ότι αισχροκερδούσαν σε βάρος των οδηγών.