7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές οι ταινίες θα σου φτιάξουν το βράδυ. Εσύ ποια θα επιλέξεις να δεις;

«Ο άνθρωπος που ταπείνωσε τον Χίτλερ» (2016) σκηνοθεσία Στίβεν Χόπκινς 

Βιογραφική, δράμα – Η ταινία βασίζεται στη ζωή και τις επιδόσεις του Αφροαμερικανού δρομέα και άλτη Τζέσε Όουενς.

Ο Τζέσε Όουενς κατάφερε να μπει στο πανεπιστήμιο, χάρη στις εκπληκτικές του επιδόσεις ως σπρίντερ, ήταν άλλωστε ο μόνος τρόπος να σπουδάσει τότε ένας άπορος νεαρός μαύρος.

Η ιστορία του μοιάζει και αυτή σαν δρόμος μετ’ εμποδίων, καθώς ο Οουενς καλείται να υπερβεί τις φυλετικές διακρίσεις που ακόμη διαχωρίζουν την Αμερική, να ανταπεξέλθει στην απαιτητική προπόνηση όπου τον υποβάλλει ο προπονητής του Λάρι Σνάιντερ (Τζέισον Σουντέικις), να σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ξεπερνώντας μεγαλύτερες προκλήσεις από τους υπόλοιπους αθλητές, να κρατήσει την αγάπη της γυναίκας του και να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του ’36.

Το 1936, οι Ολυμπιακοί Αγώνες διοργανώθηκαν στο Βερολίνο. Στόχος της Ναζί κυβέρνησης της Γερμανίας ήταν να χρησιμοποιηθούν ως ευκαιρία ανάδειξης των απόψεων του Χίτλερ σχετικά με την ανωτερότητα της Άριας φυλής. Αυτό το όνειρο όμως το γκρέμισε ο Αφροαμερικανός αθλητής, ο Τζέσι Όουενς.

Παρά το δίλημμα της συμμετοχής ή όχι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Όουενς τελικά αποφασίζει να πάρει μέρος, θεωρώντας ότι η καλύτερη εκδίκηση ενάντια στην ναζιστική προπαγάνδα θα ήταν ένας δικός του θρίαμβος – ο οποίος και έρχεται.

Παίζουν: Στέφαν Τζέιμς, Τζέισον Σουντέικις, Τζέρεμι Άιρονς, Γουΐλιαμ Χαρτ, Έλι Γκόρι, Σανίς Μπάτον.

*Open, Πέμπτη 26/05, στις 21:00

«Jurassic World: Το Βασίλειο Έπεσε» (2018) σκηνοθεσία Χουάν Αντόνιο Μπαγιονά 

Περιπέτεια φαντασίας – Τρία χρόνια έχουν περάσει από τότε, που το θεματικό πάρκο του Jurassic World καταστράφηκε ολοσχερώς από τους δεινοσαύρους, που το έσκασαν από τα κλουβιά τους. Η νήσος Νούμπλαρ έχει εγκαταλειφθεί από τους ανθρώπους, ενώ οι εναπομείναντες δεινόσαυροι τρέφονται με ό,τι υπάρχει στη ζούγκλα.

Όταν το ανενεργό ηφαίστειο του νησιού αρχίζει να ξυπνά, ο Όουεν και η Κλερ, ηγούνται μιας αποστολής διάσωσης, στην προσπάθειά τους να σώσουν τους εναπομείναντες δεινοσαύρους από την επερχόμενη καταστροφή ώστε να μην εξαλειφθεί το είδος τους. Φτάνοντας στο νησί και ενώ η λάβα αρχίζει να ξεχύνεται, αποκαλύπτεται μια φοβερή συνωμοσία, που θα μπορούσε να διαταράξει τη φυσική τάξη ολόκληρου του πλανήτη Γη…

Παίζουν: Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Τεντ Λεβάιν, Τόμπι Τζόουνς.

*Star, Πέμπτη 26/05, στις 21:00

«Μάιος 1940: Η μεγάλη φυγή» (2015) σκηνοθεσία Κριστιάν Καριόν

Δραματική – Τον Μάιο του 1940, τα Γερμανικά στρατεύματα εισβάλουν στην Γαλλία. Φοβισμένοι από τον ερχομό του εχθρού, οι άνθρωποι ενός μικρού χωριού στο Pas-de-Calais αποφασίζουν μετά τις συστάσεις της νομαρχίας, να αφήσουν πίσω τα πάντα και να αποδράσουν στα παράλια. Ανάμεσα τους βρίσκεται ο Paul, ο δήμαρχος του χωριού. Οδηγεί την ομάδα, ψάχνοντας τρόπο να διατηρήσει την ελάχιστη τάξη και ρεπουμπλικανικό πνεύμα σε αυτή την νομαδική ζωή.

Παίζουν: Ολιβιέ Γκουρμέ, Άουγκουστ Ντιλ, Μάθιου Ρις, Ματίλντ Σενιέ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 26/05, στις 22:00

«Ο Ηλίας του 16ου» (1959) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος 

Κωμωδία – Τρεις φίλοι, ο Θύμιος, ο Θωμάς και ο Βαγγέλης, που η φτώχεια και η ανέχεια τους έχει φτάσει στο απροχώρητο, αποφασίζουν να κάνουν το μεγάλο βήμα: Να κλέψουν το αφεντικό του Βαγγέλη, τον κυρ-Λάμπρο, που έχει ένα μπαράκι και είναι και ενεχυροδανειστής και κλεπταποδόχος.

Στη «σύσκεψη» για το σχεδιασμό της κλοπής, που γίνεται μέσα στο μπαρ, αποφασίζεται ο μεν Βαγγέλης να μη λάβει μέρος στην επιχείρηση και να βρίσκεται εκείνη την ώρα στο μπαρ για να έχει άλλοθι, επειδή κανονικά πρώτα σ αυτόν θα πέσουν οι υποψίες, ο Ηλίας να ντυθεί αστυφύλακας για να κρατάει τσίλιες, δήθεν περιπολώντας, ο δε Θωμάς να μπει στο σπίτι του κυρ-Λάμπρου, που μέσα σε μιαν αρβύλα κρύβει τα προϊόντα των παράνομων συναλλαγών του και να τα κλέψει.

Την ίδια ώρα, στο μπαρ, μπαίνει ένα ζευγάρι και δίνει στον κυρ-Λάμπρο σαν ενέχυρο ένα δαχτυλίδι, επειδή το βράδυ θα έπαιζαν χαρτιά στο σπίτι τους…. Έτσι αργά το βράδυ ο Θωμάς, πηδάει τον τοίχο της μάντρας, κι απέξω ο Ηλίας, ντυμένος αστυφύλακας περιπολεί δήθεν, κρατώντας τσίλιες.

Μα εκείνη ακριβώς τη στιγμή, μια κυρία από το διπλανό σπίτι, του ζητάει να έρθει να κάνει έρευνα στην υπηρέτρια του σπιτιού, επειδή υποψιάζεται ότι έχει κλέψει το δαχτυλίδι που έχει χάσει.

Παίζουν: Κώστας Χατζηχρήστος, Θανάσης Βέγγος, Μαρίκα Κρεββατά, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Καίτη Θεοχάρη, Γιώργος Γαβριηλίδης, Αλίκη Γεωργούλη, Σταύρος Ξενίδης, Λαυρέντης Διανέλλος, Αλέκος Τζανετάκος, Θανάσης Τζενεράλης, Ζωή Φυτούση.

*Alpha, Πέμπτη 26/05, στις 22:40

«Πέμπτη & 12» (2014) σκηνοθεσία Θανάσης Τσαλταμπάσης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Ευτύχης είναι πραγματικά… άτυχος! Τίποτα δεν του «κάθεται» καλά! Εκεί που πάει να πετύχει κάτι καλό, με έναν μαγικό τρόπο, βρίσκεται πάντοτε μπλεγμένος. Επιπλέον, δεν μπορεί να βρει γυναίκα.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, δυσκολεύεται να βρει και δουλειά. Μια μέρα, θα συναντήσει τυχαία έναν άστεγο. Περιέργως, τα λόγια του και οι… συμβουλές του, θα επηρεάσουν άμεσα τη ζωή του, αφού ως δια μαγείας θα βρει σύντομα δουλειά.

Αυτή η δουλειά, όμως, θα τον οδηγήσει στο περιβάλλον του επικίνδυνα διαπλεκόμενου Δημοσθένη Χατζηνικολή, η γυναίκα του οποίου είναι πρώην συμμαθήτρια του Ευτύχη. Όταν το ζευγάρι κάνει ένα πάρτυ για την μικρή κόρη τους, ο Ευτύχης, για κακή του τύχη (ή μήπως για καλή;) θα βρεθεί κι αυτός εκεί.

Παίζουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Χριστίνα Τσάφου, Λευτέρης Ελευθερίου, Κώστας Φλωκάτουλας, Δανάη Κλειώ Οθωναίου, Γιώργος Γαλίτης, Αγοραστή Αρβανίτη, Χρήστος Σπανός, Σπύρος Παππάς, Νίκος Ορφανός, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Λάμπρος Φισφής.

*Mega, Πέμπτη 26/05, στις 23:20

«Άνναμπελ: Η Δημιουργία» (2017) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ

Μυστηρίου Τρόμου – Aρκετά χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της μικρής τους κόρης, ένας κουκλοποιός και η σύζυγος του καλωσορίζουν στο σπίτι τους, μια καλόγρια και μια ομάδα κοριτσιών από ένα κατεστραμμένο ορφανοτροφείο της περιοχής.

Σύντομα θα γίνουν ο στόχος της δαιμονισμένης δημιουργίας του κουκλοποιού, της Aναμπελ.

Παίζουν: Μιράντα Ότο, Άνθονι Λαπαγκλια, Στέφανι Σίγκμαν, Τάλιθα Μπέιτμαν, Λούλου Γουίλσον, Σαμάρα Λι.

*Star, Πέμπτη 26/05, στις 01:00

«Ενώ εσύ κοιμόσουν» (1995) σκηνοθεσία Τζον Τάρτλταμπ

Ρομαντική Κομεντί – Για την όμορφη Λούσυ η μοναξιά είναι τρόπος ζωής. Δεν είναι, φυσικά, κάτι που επέλεξε, αλλά δεν έχει και σκοπό να κινήσει γη και ουρανό για να το αλλάξει. Όλα αυτά όμως, μέχρι τη στιγμή, που θα αντικρίσει τον Πίτερ.

Αν υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά και κάποια ελπίδα να αλλάξει τη ζωή της, τότε αυτή είναι η ευκαιρία της! Ακόμα κι αν αυτή η ευκαιρία, εμφανίζεται με τη μορφή… ατυχήματος. Ο Πίτερ πέφτει κατά λάθος στις γραμμές του τραίνου, μένει αναίσθητος και η Λούσυ τον σώζει ηρωικά! Γίνεται μέρος της ζωής του και μέλος της οικογενείας του. Επιτέλους, έχει μια ευκαιρία να δείξει πόσο καλή και άξια είναι. Μόνο που ο Πίτερ δεν ξέρει τίποτα απ’ όλα αυτά, αφού όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται σε κώμα.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Μπιλ Πούλμαν, Πίτερ Γκάλαχερ.

*Alpha, Πέμπτη 26/05, στις 02:15