7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα βράδυ, ταινίες να απολαύσεις απόψε από τον καναπέ σου με ένα κλικ!

«Η Τελευταία Λεγεώνα» (2007) σκηνοθεσία Νταγκ Λεφλέρ

Περιπέτεια – Ρώμη 476 μ.Χ. Η μέχρι τότε πανίσχυρη αυτοκρατορία κινδυνεύει.

Την παραμονή της ανακήρυξης του 12χρονου Ρωμύλου Αυγούστου (Τόμας Μπρόντι Σανγκστερ) σε αυτοκράτορα, ο σαμάνος μέντορας προβλέπει μεγάλο κακό. Την ίδια νύχτα οι γονείς του σκοτώνονται και ο ίδιος αιχμαλωτίζεται από τους Γότθους σε οχυρό του νησιού Κάπρι. Ο στρατηγός Αυρήλιος (Κόλιν Φερθ) θα τον ελευθερώσει, αλλά στη συνέχεια θα ανακαλύψει ότι οι βυζαντινοί σύμμαχοί τους έχουν συνταχθεί με το πλευρό των Γότθων.
Η προδοσία αυτή τους αναγκάζει να φτάσουν την ένατη λεγεώνα και να αντιμετωπίσουν μαζί τον εχθρό.

Παίζουν: Μπεν Κίνγκσλεϊ, Κόλιν Φερθ, Ίαν Γκλεν, Τζων Χάνα, Πίτερ Μάλαν, Τζέιμς Κόσμο, Αλεξάντερ Σίντινγκ, Τόμας Μπρόντι Σανγκστερ.

*Open, Δευτέρα 30/05 στις 21:00

«Θα σε Βρω στον Παράδεισο» (1998) σκηνοθεσία Βίνσεντ Γουορντ

Δραματική, ρομαντική, φαντασίας – Η αγάπη του Κρις Νέλσον για τη γυναίκα του, Άνι, ξεπερνάει κάθε όριο και περιορισμό, ώσπου ένα αυτοκινητικό δυστύχημα τού στερεί τη ζωή.

Στην αρχή περιφέρεται στους χώρους όπου ζούσε πριν, προσπαθώντας να επικοινωνήσει με τη γυναίκα του και να της δείξει ότι ακόμα υπάρχει. Όμως αυτό είναι μάταιο… Αφού βλέπει πως δεν έχει νόημα να παραμένει άλλο στη γη, αποφασίζει να φύγει και ξυπνά σε έναν άλλο κόσμο.

Εκεί θα συναντήσει τα δυο παιδιά του κι έναν από τους πρώτους καθηγητές που είχε όταν σπούδαζε, οι οποίοι είχαν πεθάνει πριν από αυτόν.
Ακόμα και ο παράδεισος όμως δεν είναι ολοκληρωμένος χωρίς την Άνν, κι όταν η τραγωδία απειλεί να τους χωρίσει για πάντα, ο Κρις ρισκάρει την ίδια του την ψυχή για να τη σώσει από την αιώνια απελπισία.

Η Άνι, συντετριμμένη από τον χαμό του συζύγου της, αυτοκτονεί και καταλήγει στην κόλαση. Ο Κρις είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει τη γαλήνη του παραδείσου, προκειμένου να την ξανασυναντήσει έστω για μία φορά. Έτσι ξεκινάει μια συγκινητική και μεγαλειώδης αναζήτηση.
Μπορεί η Αγάπη να ενώσει αυτό που ο παράδεισος και η κόλαση έχουν κάνει κομμάτια;

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Κιουμπα Κουντιγκ τζ., Αναμπέλα Σιόρα, Τζέσικα Μπρουκς Γκραντ, Ρόζαλιντ Τσάο, Λουσίντα Τζένι, Μαξ Βον Σαϊντοου.

*Μακεδονία, Δευτέρα 30/05 στις 21:00

«Η Xαρτοπαίχτρα» (1964) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική ταινία, κωμωδία – Η Αλέκα είναι μια παθιασμένη χαρτοπαίχτρα. Ο άνδρας της, ο γιος της και η κόρη της αγωνίζονται να βάλουν μυαλό στην άμυαλη μητέρα τους, αλλά μάταια. Η μανία της Αλέκας για το χαρτί την οδηγεί στις πιο απίθανες επιπολαιότητες.
Για να καλύψει τη χασούρα της από τα χαρτιά και τα χρέη της πουλάει συνέχεια οτιδήποτε χρήσιμο ή άχρηστο υπάρχει στο σπίτι και οι λογαριασμοί του τηλεφώνου, του νερού και του ηλεκτρικού μένουν απλήρωτοι. Ώσπου ο άνδρας της βρίσκει τον τρόπο, που θα φέρει αποτέλεσμα: την κάνει να ζηλέψει, φλερτάροντας την πιο καλή φίλη και συμπαίκτριά της.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Λίλη Παπαγιάννη, Κώστας Βουτσάς, Χλόη Λιάσκου, Γιώργος Βρασιβανόπουλος, Σαπφώ Νοταρά, Νίκος Φέρμας, Άγγελος Μαυρόπουλος, Περικλής Χριστοφορίδης, Κώστας Νάος, Νικήτας Πλατής, Γιάννης Μπέρτος, Νάντια Τζάκα, Εύα Μπάρτον, Νάσος Κεδράκας, Όλγα Μάγιερ, Γιώργος Λουκάκης, Θάνος Μαρτίνος, Ραφαήλ Ντενόγιας.

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 30/05 στις 21:00

«Η Επιστροφή του Μπεν» (2018) σκηνοθεσία Πίτερ Χέτζις

Δραματική – H σχέση (εθισμένου) παιδιού-μητέρας συμπυκνωμένη μέσα σε ένα 24ωρο σε μια ας πούμε, «οικογενειακή» ταινία.

O 19χρονος Μπεν Μπαρνς (Λούκας Χέτζις) γυρίζει απροσδόκητα στο πατρικό του το πρωί της Παραμονής των Χριστουγέννων.

Η μητέρα του, Χόλι (Τζούλια Ρομπερτς), ανακουφίζεται με την επιστροφή του και τον υποδέχεται εγκάρδια, αλλά ανησυχεί για το εάν είναι όντως αποφασισμένος, όπως υποστηρίζει, να ξεπεράσει τον εθισμό του στα ναρκωτικά.

Ένα κρίσιμο 24ωρο ξεκινάει, με νέες συνταρακτικές αλήθειες να έρχονται στο φως, και την αγάπη της μητέρας για τον γιο τ

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Λούκας Χέτζις, Κόρτνει Βανς, Κάθριν Νιούτον, Ρέιτσελ Μπέι Τζόουνς.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 30/05 στις 22:20

«Κακές Παρέες» (2002) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Περιπέτεια – Όταν ένας πράκτορας της CIA σκοτώνεται κατά τη διερεύνηση μιας κρίσιμης υπόθεσης πυρηνικών όπλων, οι μυστικές υπηρεσίες «στρατολογούν» τον δίδυμο αδελφό του, έναν μικροαπατεώνα, για να πάρει τη θέση του. Έτσι, ο Όακς, ο βετεράνος συνεργάτης του δολοφονημένου πράκτορα, αναλαμβάνει αναγκαστικά την πιο δύσκολη αποστολή της καριέρας του: να μεταμορφώσει τον Τζέικ, έναν τύπο του δρόμου, σε έμπειρο κατάσκοπο μέσα σε εννέα μόνο μέρες. Ο χρόνος όμως τρέχει και οι δυο τους πρέπει άμεσα να απαλλάξουν την πόλη της Πράγας, που είναι η περιοχή των επιχειρήσεων, από μια ορολογιακή βόμβα που αναμένεται από λεπτό σε λεπτό να τινάξει την πόλη στον αέρα.

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Κρις Ροκ, Πίτερ Στορμέαρ, Γκάμπριελ Μαχτ, Κέρι Ουάσινγκτον.

*Alpha, Δευτέρα 30/05 στις 22:40

«Στη Λήξη του Χρόνου» (2018) σκηνοθεσία Σκοτ Μαν

Δραματική Δράσης – Ο σκληρός αμερικανός ναυτικός Μάικλ Νοξ δεσμεύεται να πάρει την 14χρονη κόρη του νεκρού, καλύτερου του φίλου στον μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό αγώνα στην Αγγλία. Αλλά όταν ρώσοι μαχητές παίρνουν τον έλεγχο του σταδίου, ο Νοξ πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει 35.000 ζωές, αλλά και να γυρίσει την Ντάνι με ασφάλεια στη μητέρα της.

Παίζουν: Μαρτιν Φορντ, Πιρς Μπρόσναν, Γκόρντον Αλεξάντερ, Αλεξάντρα Ντίνο.

*Open, Δευτέρα 30/05 στις 23:15

«Βατικανό: Απόρρητοι Φάκελοι» (2015) σκηνοθεσία Μαρκ Νεβέλντιν

Τρόμου – Η απόλυτη μάχη του καλού και του κακού επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη.
Η Αντζελα Χολμς (Ολίβια Τέιλορ Ντάντλεϊ) είναι μια συνηθισμένη 27χρονη κοπέλα, όμως την ημέρα που γιορτάζει τα γενέθλιά της, εμφανίζει τα συμπτώματα κατάληψης από κάποιο δαίμονα.

Η παρουσία της αρχίζει να έχει μια σκοτεινή επίδραση σε όποιον βρίσκεται κοντά της, προκαλώντας σοβαρά ατυχήματα ακόμη και θάνατο.
Η συμπεριφορά της αρχίζει να παραξενεύει όταν κόβει κατά λάθος το χέρι της και ο πατέρας της και ο φίλος της, τη συνοδεύουν στο νοσοκομείο.

Κατά την εξέταση της υποψιάζονται πως είναι δαιμονισμένη, αλλά όταν το Βατικανό καλεστεί για να εξορκίσει τον δαίμονα, αποδεικνύεται πως πρόκειται για μια αρχαία σατανική δύναμη, πιο ισχυρή από οτιδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί. Ο Πάτερ Λοζάνο (Μάικλ Πένα)είναι ο ιερέας που καλείται να εξαπολύσει πόλεμο, όχι μόνο για την ψυχή της Αντζελα, αλλά και για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.

Παίζουν: Ολίβια Ντάντλεϊ, Τζον Πάτρικ Αμεντόρι, Ντάγκρεϊ Σκοτ, Μάικλ Πένια, Πίτερ Άντερσον, Ντζιμόν Χουνσού, Καθλίν Ρόμπερτσον

*Alpha, Δευτέρα 30/05 στις 01:00