Κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως η ΠΑΣΠ Καστοριάς

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες της κρατικής αστυνομικής επιβολής και βίας που επικρατεί, όλο και συχνότερα, από τον Ιούλιο του ’19 μέσα στα Ιδρύματά μας. Είναι γεγονός, πλέον, και αυτό αποδεικνύεται όλο και περισσότερο μέρα με την μέρα, πόσο λανθασμένες είναι οι αποφάσεις που έχει λάβει η Κυβέρνηση για την ασφάλεια των ΑΕΙ. Είναι, πλέον, πασιφανές ότι έτσι οραματίζεται η συντηρητική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την ασφάλεια στα Ιδρύματα, με τα σκηνικά αυξημένης βίας και άγριας καταστολής να προετοιμάζουν το έδαφος για το τι θα ακολουθήσει.

Ως Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη καταδικάζουμε απερίφραστα τις εικόνες ντροπής που όλοι είδαμε στο ΑΠΘ όλο το προηγούμενο διάστημα. Πάγια θέση της παράταξής μας είναι τα ζωντανά, δημοκρατικά και ασφαλή Πανεπιστήμια και δηλώνουμε ρητά ότι τασσόμαστε κατά της αστυνόμευσης στα Πανεπιστήμια, της σύστασης της ΟΠΠΙ και της αστυνομοκρατίας που σπέρνει η Κυβέρνηση. Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν αποτελεί την λύση στα περιστατικά ανομίας στα Ιδρύματά μας, αλλά ανοίγει τον δρόμο στην αποδυνάμωση και την φίμωση του φοιτητικού κινήματος και, εν τέλει, στην υποβάθμιση των σπουδών μας, παραβιάζοντας παράλληλα τον αυτοδιοίκητο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων.

Για την εξάλειψη της ενδοπανεπιστημιακής εγκληματικότητας και την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των Πανεπιστημίων, προτείνουμε την ενίσχυση της φύλαξης με προσωπικό το οποίο υπάγεται και λογοδοτεί υποχρεωτικά και μόνο στην διοίκηση του εκάστοτε Ιδρύματος. Είναι καιρός να υπάρξει η κατάλληλη μέριμνα και να δοθούν οι απαντήσεις σε ζητήματα που διαχρονικά ταλανίζουν τα Ιδρύματά μας, τα οποία έχουν αφεθεί στον μαρασμό τους εσκεμμένα και με συγκεκριμένες τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας. Είναι άξιο απορίας την ώρα που τα Πανεπιστήμια της χώρας ασθμαίνουν από την υποχρηματοδότηση αδυνατώντας να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, οι κρατικοί πόροι που έχουν σπαταληθεί για την ΟΠΠΙ να υπερβαίνουν την ετήσια χρηματοδότηση 5 μεγάλων ιδρυμάτων της πρωτεύουσας (ΕΜΠ, ΠΑΔΑ, ΕΚΠΑ, Χαροκόπειο).

Κρίνουμε επιτακτική την ανάγκη, με βάση όλα τα ανωτέρω, σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα να απαντήσει αγωνιστικά κατά του νομοσχεδίου Κ-Χ, απορρίπτοντας τους λαϊκισμούς και με ουσιαστικές προτάσεις να αντιταχθεί στα σχέδια της κυβέρνησης.

ΩΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 02/06 ΣΤΙΣ 12:00.