13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι ταινίες της “μεγάλης οθόνης” έρχονται στο σαλόνι σου!

«The Matrix Revolutions» (2003) σκηνοθεσία Λίλυ και Λάνα Γουακόφσκι

Δράσης Περιπέτεια – Ο Νίο (Κυάνου Ριβς) έχει παγιδευτεί στον «Σιδηροδρομικό Σταθμό», μια διάσταση κάπου ανάμεσα στο Μάτριξ και τον πραγματικό κόσμο. Ο Μορφέας (Λώρενς Φισμπουρν), η Τρίνιτι (Καριν Αν Μος) και ο Σέραφ (Κόλιν Τσου) οργανώνουν την επιχείρηση διάσωσής του ζητώντας τη βοήθεια του Μεροβίγγιου (Λάμπερτ Γουίλσον).

Εντωμεταξύ οι στρατιές των Μηχανών κατευθύνονται προς την Ζάιον, το τελευταίο οχυρό της ανθρώπινης αντίστασης ενάντια στην κυριαρχία τους. Όμως δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί πως κάποιος έχει αποκτήσει τον έλεγχο του Μάτριξ με σκοπό να καταστρέψει τα πάντα: ο κύριος Σμιθ (Χιούγκο Γουίβιγκ)!

Οι μηχανές έχουν εισβάλλει στην τελευταία ανθρώπινη πόλη έξω απ’ το Matrix και η μοναδική ελπίδα των ανθρώπων ακούει στο όνομα Neo. Η τελική μάχη ενάντια στις μηχανές θα είναι ιδιαίτερα σφοδρή και αμφίρροπη.

Ενώ η Ζάιον αντιστέκεται σθεναρά στις καταιγιστικές επιθέσεις των Μηχανών, ο Νίο καταδύεται στα άδυτα του Μάτριξ σε μια ύστατη προσπάθεια να έρθει αντιμέτωπος με τον Σμιθ και να ματαιώσει τα σχέδιά του…

Παίζουν: Κιάνου Ρίβς, Λόρενς Φίσμπορ, Μόνικα Μπελούτσι, Κάρι-Άνν Μος, Χιουγκο Γουίβιγκ, Τζάντα Πίκετ Σμιθ, Λάμπερτ Γουίλσον.

*Open, Κυριακή 5/6 στις 21:00

«Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» (1963) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Ο Θόδωρος (Ντίνος Ηλιόπουλος) έχει επινοήσει ένα φανταστικό φίλο από την Πάτρα, τον Λευτεράκη. Τον χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για να καλύψεις τις ερωτοδουλειές του και να ξεφεύγει από τη γυναίκα του Φωφώ (Μάρω Κοντού) . Μια μέρα, όμως, εμφανίζεται στην πόρτα του ο Λευτεράκης (Κώστας Βουτσάς) με σάρκα και οστά. Ο Λευτεράκης γνωρίζει τα πάντα για τον Θόδωρο, ενώ ακόμα και μια οικογενειακή φίλη τον αναγνωρίζει και τον χαιρετάει εγκάρδια. Και η ιστορία με τον φανταστικό φίλο Λευτεράκη πλέον παίρνει μια νέα τροπη, με τον Θόδωρο να βρίσκεται στα όρια να χάσει το μυαλό του.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Μάρω Κοντού, Γιώργος Κωνσταντίνου, Καίτη Πάνου, Χρήστος Τσαγανέας, Μαργαρίτα Αθανασίου, Κατερίνα Γιουλάκη, Νικήτας Πλατής, Τζένη Κυριακού, Άρτεμις Θεοδωρακοπούλου, Μπέτυ Δακοπούλου, Θάνος Συριώτης, Γιώργος Δεληκατερίνης.

*Star, Κυριακή 5/6 στις 21:00

«Μάθε παιδί μου γράμματα» (1981) σκηνοθεσία Θόδωρος Μαραγκός

Ελληνική ταινία – Σ’ ένα χωριό της ορεινής Αρκαδίας, λίγο μετά τη Μεταπολίτευση, τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου πεσόντων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου απασχολούν την τοπική κοινωνία. Κατά τη διάρκεια της τελετής το όνομα του Χρίστου Καναβού, ενός αριστερού αντιστασιακού που σκοτώθηκε στην περιοχή, παραλείπεται. Ο Περικλής, συντηρητικός διευθυντής του Γυμνάσιου, έρχεται σε σύγκρουση τόσο με τη γυναίκα του Ελπίδα όσο και με τους δύο γιους του, που υπερασπίζονται το δικαίωμα της Χρυσάνθης και της οικογένειάς της να καταθέσουν στεφάνι στη μνήμη του Καναβού.

Παίζουν: Βασίλης Διαμαντόπουλος, Άννα Μαντζουράνη, Νίκος Καλογερόπουλος, Κώστας Τσάκωνας, Χρήστος Καλαβρούζος, Ρένα Καζάκου, Δήμος Αβδελιώδης, Δημήτρης Καμπερίδης, Ελπιδοφόρος Γκότσης, Κάτια Αλεξάνδρου, Θωμάς Παλιούρας, Νίκος Κοτσώνης, Σταυρίνα (Βούλα) Πρεβεδώρου, Κώστας Μπιλίρης, Δήμητρα Ζέζα, Στέλιος Λιονάκης, Μενέλαος Ντάφλος, Μαίρη Νάνου, Εύη Πρασσά, Γιώργος Βρασιβανόπουλος, Θανάσης Λιάμης, Ανδρέας Βαρούχας, Λίτσα Ματράκη, Παναγιώτης Σαμπατάκος, Παναγιώτης Τζακλάκας, Νίκος Κικίλιας

*ΕΡΤ2, Κυριακή 5/6 στις 22:00

«Πριν έρθεις εσύ» (2016) σκηνοθεσία Θία Σάροκ 

Αισθηματικό δράμα – Η εικοσιεξάχρονη Λουίζα Κλαρκ (Εμίλια Κλαρκ) είναι μία χαρούμενη,εξωστρεφής γυναίκα που ζει και υποστηρίζει την εργατική της οικογένεια. Έχοντας χάσει την δουλειά της σε μία τοπική καφετέρια, προσλαμβάνεται ως η φροντιστής του Γουιλ Τρέινορ (Σαμ Κλάφλιν) ενός πρώην επιτυχημένου τραπεζίτη και κάποτε δραστήριου νεαρού άνδρα που έμεινε παράλυτος κατόπιν της εμπλοκής του σε αυτοκινητικό δυστύχημα πριν δύο χρόνια.

Η Λουίζα δεν έχει καμία εμπειρία στον τομέα αυτό, αλλά η μητέρα του Γουιλ πιστεύει ότι η χαριτωμένη προσωπικότητά της θα τον βοηθήσει να συνέλθει. Ο Γουιλ περνάει τον χρόνο του μόνο με τον Νέιθαν, τον νοσοκόμο του, ο οποίος βοηθάει στην φροντίδα του, την άσκηση και την κίνηση και γνωρίζει ότι δεν θα επανακτήσει την χρήση του σώματός του εξαιτίας της ζημιάς στην σπονδυλική του στήλη. Κυνικός και δυσαρεστημένος επειδή δεν μπορεί να ζει πλέον μια δραστήρια ζωή, ο Γουιλ αρχικά αντιδρά ψυχρά στην αισιόδοξη στάση της Λουίζα και την αντιμετωπίζει με περιφρόνηση, αλλά σταδιακά δημιουργείται ένα δέσιμο ανάμεσά τους.

Παίζουν: Εμίλια Κλαρκ, ο Σαμ Κλάφλιν, η Τζένα Κόουλμαν, ο Τσάρλς Ντανς, ο Μάθιου Λέβις, η Τζάνετ ΜακΤιρ, η Βανέσα Κίρμπι, η Τζοάνα Λούμλευ και ο Στιβ Πεκόκ.

*Ant1, Κυριακή 5/6 στις 22:00

«Στα Ίχνη του Φυγά» (1998) σκηνοθεσία Στιούαρτ Μπερντ

Περιπέτεια – Ο ομοσπονδιακός πράκτορας Σαμ Τζεράρντ αναλαμβάνει την παραπομπή ενός κρατουμένου από το Σικάγο σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Μιζούρι. Στην ίδια πτήση, βρίσκεται και ο Μαρκ Σέρινταν, που κατηγορείται για τις δολοφονίες δύο πρακτόρων του FBI, αν και ο ίδιος ισχυρίζεται πως είναι αθώος.

Τα πράγματα παίρνουν δραματική τροπή όταν το αεροπλάνο παθαίνει βλάβη και ο πιλότος επιχειρεί αναγκαστική προσγείωση.

Μέσα στον πανικό, ο Σέρινταν κατορθώνει να αποδράσει. Ο Τζεράρντ αναλαμβάνει την επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψής του και ένα ανελέητο κυνηγητό αρχίζει.

Παίζουν: Τόμι Λι Τζόουνς, Γουέσλι Σνάιπς, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Κέιτ Νέλιγκαν, Τζο Παντολιάνο.

*Star, Κυριακή 5/6 στις 23:10

«Η Γυναίκα με τα Μαύρα 2: Άγγελος του Θανάτου» (2014) σκηνοθεσία Τομ Χαρπερ

Μυστηρίου, τρόμου – «Η Γυναίκα με τα Μαύρα» επιστρέφει, 30 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας…
Ενώ ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος μαίνεται, μια ομάδα Λονδρέζων μαθητών, με επικεφαλής τη διευθύντριά τους Τζιν Χογκ και τη νεαρή δασκάλα Ιβ Πάρκινς, εγκαταλείπουν το Λονδίνο με προορισμό την περίφημη ερειπωμένη βίλα Ελ Μαρς, στα ανεμοδαρμένα αλμυρά έλη του Nine Lives Causeway.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, σε ένα έρημο αγροτικό χωριό της Μεγάλης Βρετανίας, η παρουσία τους θα ξεσηκώσει μια κακόβουλη δύναμη με εκδικητικό πνεύμα.

Ο ανατριχιαστικός ήχος μιας καρέκλας που τρίζει, το αρχαίο γραμμόφωνο με τις εξωπραγματικές μελωδίες, τα στοιχειωμένα όνειρα που μοιάζουν τρομακτικά αληθινά, οι σκοτεινές σκιές τα βράδια και το κακόβουλο πνεύμα που τους καταδιώκει θα κάνουν δύσκολη τη ζωή των μαθητών, όμως θα μπορέσουν άραγε να ξεφύγουν από τη «Γυναίκα με τα Μαύρα»;

Παίζουν: Έλεν ΜακΚρορι, Τζέρεμι Ίρβιν, Φιμπι Φοξ, Λιν Μπεστ, Μαίρη Ρόσκο, Αμέλια Κρουτς, Νεντ Ντένεχι, Έιντριαν Ρόουλινς.

*Open, Κυριακή 5/6 στις 23:45

«The Waiter» (2018) σκηνοθεσία Στηβ Κρικρής 

Δραματική Μυστηρίου – Ο Ρένος, ένας επαγγελματίας σερβιτόρος, ζει μια ήσυχη ζωή ως μοναχικός και σχολαστικός παρατηρητής με ιδιαίτερη αδυναμία στα φυτά. Αυτή η ήρεμη καθημερινότητά διαταράσσεται με αφορμή την εξαφάνιση του γείτονά του, Μίλαν.

Δύο σκοτεινοί χαρακτήρες, ο «Ξανθός» και η Τζίνα, μπλεγμένοι με τον Μίλαν, θα παρασύρουν τον Ρένο σε μια σειρά ακραίων γεγονότων. Ανατρέποντας την ιερή καθημερινή του ρουτίνα, ο Ρένος, θα δοκιμάσει την ικανότητά και την προθυμία του να αλλάξει τη ζωή του πάνω σε θέματα αγάπης και θανάτου.

Σχέσεις θα δημιουργηθούν, μυστικά θα μοιραστούν και η εμπιστοσύνη θα αμφισβητηθεί. Θα μπορέσει ο Ρένος να ακολουθήσει;

Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Γιάννης Στάνκογλου, Chiara Gensini, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Mαρία Καλλιμάνη, Αντώνης Μυριάγκος, Γιώργος Γλάστρας, Ελεάνα Φινοκαλιώτη.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 5/6 στις 00:00

«Δίπλα στη Θάλασσα» (2015) σκηνοθεσία Αντζελίνα Τζολί

Δραματική Ρομαντική – Το διάσημο πρώην ζευγάρι του Χόλιγουντ, Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Ζολί μας μεταφέρουν στη δεκαετία του ’70 με μία ταινία που έχει θέμα τις δυσκολίες του έγγαμου βίου. Η Βανέσα και ο Ρόλαντ, απόμακροι συναισθηματικά και αποξενωμένοι ως ζευγάρι, θα βρεθούν σε μια ήσυχη παραλιακή πόλη της Γαλλίας.

Στο επαρχιακό θέρετρο όλα κυλούν ήσυχα κι ωραία, σαν να έχουν περάσει αιώνες από τα κρίσιμα επεισόδια του Μάη του ’68, αλλά οι Αμερικανοί επισκέπτες βρίσκονται στη δική τους εμπόλεμη ζώνη, καθώς αδυνατούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κρίση στον γάμο τους και αναζητούν ένα θαύμα για να σώσουν τα κομμάτια της σχέσης τους.

Στο διπλανό δωμάτιο του παράκτιου ξενοδοχείου τους καταλύει ένα νιόπαντρο ζευγάρι Γάλλων (Μελβίλ Πουπό – Μελανί Λοράν) και η Βανέσα καταστρώνει ένα πονηρό σχέδιο δράσης μέσα στην απραξία της: παίρνει μάτι τις ερωτικές τους περιπτύξεις από μια τρύπα στον τοίχο και σταδιακά βάζει τον Ρόλαντ στο παιχνίδι – εκείνος δεν καταλαβαίνει αν θέλει να ξυπνήσουν σεξουαλικά μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων ή αν το μυαλό της έχει πάρει επικίνδυνες στροφές, ικανές να σαμποτάρουν αθώους γείτονες και να ισοπεδώσουν ό,τι έχει απομείνει από τους ίδιους…

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Μπραντ Πιτ, Μελβίλ Πουπό, Μελανί Λοράν.

*Ant1, Κυριακή 5/6 στις 01:30

«Ευλογημένη Τρέλα» (2018) σκηνοθεσία Κάρλο Βερντόνε 

Κωμωδία – Ο Γκουλιέλμο ένας ιδιοκτήτης καταστήματος με θρησκευτικά είδη, θρήσκος και πιστός στον γάμο του, εγκαταλείπεται μετά από 25 χρόνια γάμου από τη σύζυγό του.

Τη μελαγχολική και βαρετή καθημερινότητά του θα αναστατώσει η νέα ενθουσιώδης και «θορυβώδης» υπάλληλός που προσλαμβάνει.
Όταν τον πείθει να γραφτεί σε ένα site γνωριμιών προκειμένου να ξεπεράσει τη σύζυγό του Λίντια, η ζωή του θα αναστατωθεί από σωρεία αποτυχημένων ραντεβού και απρόσμενων καταστάσεων.

Παίζουν: Κάρλο Βερντόνε, Ιλένια Παστορέλι, Μαρία Πία Καλτσόνε, Λουκρέζια Λάντε ντε λα Ροβέρε.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 5/6 στις 01:45

«Βαθιά Άγρια Θάλασσα 2» (2018) σκηνοθεσία Ντάριν Σκοτ

Τρόμου – Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας φαρμακευτικών βιομηχανιών Καρλ Nτουράντ είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την έρευνα των υποθαλάσσιων εργαστηρίων, με στόχο να βρει τη θεραπεία της ασθένειας του Αλτσχάιμερ, χρησιμοποιώντας γενετικά μεταλλαγμένους καρχαρίες και έχοντας στο πλευρό του ομάδα στρατιωτικών και επιστημόνων καθώς και μέλη οικολογικών οργανώσεων.

Όλοι θα βρεθούν σε μεγάλο κίνδυνο όμως όταν τα επιστημονικά πειράματα βγαίνουν εκτός ελέγχου και καλούνται να δώσουν μάχη ζωής και θανάτου για να ξεφύγουν από τα σαγόνια των μεταλλαγμένων καρχαριών…

Παίζουν: Μάικλ Μπιτς, Ρομπ Μάγις, Ντανιέλ Σαβρ, Νέιθαν Λιν, Τζέρεμι Μποάντο.

*Star, Κυριακή 5/6 στις 01:45

«Baywatch» (2017) σκηνοθεσία Σεθ Γκόρντον

Κωμωδία  – Ο ναυαγοσώστης Μιτς Μπιουκάνον και η ομάδα του αναλαμβάνουν, εκτός της φύλαξης της παραλίας, την εκπαίδευση νεοσύλλεκτων ναυαγοσωστών. Ανάμεσά τους είναι και ο αλαζόνας πρωταθλητής κολύμβησης Ματ Μπρόντι. Η σύγκρουση μεταξύ τους είναι εκρηκτική, αλλά τελικά θα αναγκαστούν να συνεργαστούν στενά προκειμένου να ξεσκεπάσουν μια εγκληματική οργάνωση που διακινεί ναρκωτικά και απειλεί το μέλλον της παραλίας τους. 

Παίζουν: Αλεξάντρα Νταντάριο, Πριγιάνκα Τσόπρα, Ντουέιν Τζόνσον, Ζακ Έφρον, Πάμελα Άντερσον, Ντέιβιντ Χάσελχοφ.

*SKAI, Κυριακή 5/6 στις 01:45

«2+2= Φόνος » (2018) σκηνοθεσία Μάικλ Ρόμπινσον

Δραματική Μυστηρίου – Η Χέιλι Ντιν επιστρέφει και αυτή τη φορά το θέμα είναι…προσωπικό. Πολλά χρόνια μετά τη δολοφονία της πρώτης της αγάπης, μια «παγωμένη» υπόθεση έρχεται ξανά στην επιφάνεια.

Δεν πιστεύει σε συμπτώσεις, παρά μόνο σε στοιχεία και αποδείξεις. Αφού συνειδητοποιεί ότι ο στόχος δεν ήταν ο σύντροφός της αλλά εκείνη, αναλαμβάνει να βρει κάθε χαμένο ίχνος. Το πρώτο από τα τρία μέρη της ιστορίας βρίσκει τη Χέιλι ανάμεσα σε…ζωντανούς νεκρούς.

Όταν η Χέιλι Ντιν πηγαίνει στη σχολική γιορτή της ανιψιάς της και ανακαλύπτει ότι η δασκάλα μουσικής Ναόμι Σακς έχει εξαφανιστεί, αναλαμβάνει την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ενώ η δασκάλα δούλευε εντατικά με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για να μείνει ανοιχτό το δημοτικό σχολείο, βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα … «ενοχλητικό» μυστικό. Η Χέιλι προσπαθεί να κολλήσει κομμάτια του παζλ και το κουβάρι της υπόθεσης ξεδιπλώνεται σιγά σιγά…

Παίζουν: Κέλι Μάρτιν, Τζιάκομο Μπεσάτο, Νάνσυ Γκρέις, Σαμάνθα Κόουλ, Τσαντ Λόου.

*Mega, Κυριακή 5/6 στις 02:20

«Short Fuse» (2015) σκηνοθεσία Αντρέας Λαμπρόπουλους και Κώστας Σκύφτας

Περιπέτεια – Ο Άρης είναι ένας πρώην ασκούμενος δικηγόρος που βγάζει τα προς το ζην δουλεύοντας ως κούριερ. Ένα βράδυ βρίσκεται σε ένα εγκαταλειμμένο αρχοντικό, όπου δέχεται επίθεση από έναν άγνωστο. Όταν ξυπνάει είναι πλέον ζωσμένος με εκρηκτικά, ενώ μια μυστηριώδης φωνή στο ακουστικό που φοράει του δίνει οδηγίες για πώς θα μπορέσει να αποτρέψει την ενεργοποίηση του μηχανισμού.

Παίζουν: Αποστόλης Τότσικας, Ευγενία Δημητροπούλου, Τάσος Νούσιας, Νίκος Ορφανός.

*Open, Κυριακή 5/6 στις 02:30