8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Μεγαλώνοντας τη Μαμά μου» (2012) σε σκηνοθεσία Πατρίσια Ρίγκεν

Δραματική κομεντί – Η Γκρέις, μια ανύπαντρη μητέρα, που η ζωή της μοιράζεται ανάμεσα στη δουλειά, τους λογαριασμούς και τη σχέση της με έναν παντρεμένο γιατρό που του φροντίζει το γραφείο, αναγκάζεται να δώσει λίγο μεγαλύτερη προσοχή στην έφηβη κόρη της, που προσπαθεί να ενηλικιωθεί πιο γρήγορα από όσο θα περίμενε κανείς.

Παίζουν: Εύα Μέντες, Μάθιου Μοντίν, Σιέρα Ραμίρεζ, Πατρίσια Αρκέτ, Εουχένιο Ντερμπέζ.

*Open, Τετάρτη 08/06, στις 21:00

«Μαργκερίτ Ντιράς: Η Οδύνη» (2017) σκηνοθεσία Εμανουέλ Φινκιέλ

Δραματική – Όταν ανακαλύπτει δυο παλιά τετράδια σε ένα ξεχασμένο κουτί, η Μαργκερίτ Ντυράς θυμάται το παρελθόν της και τον ανυπόφορο πόνο του να περιμένεις.

Στη Ναζιστική Γαλλία του 1944, η νεαρή και ταλαντούχα Μαργκερίτ είναι ενεργό μέλος της αντίστασης μαζί με τον άντρα της Ρομπέρ Αντέλ. Όταν η Γκεστάπο απαγάγει τον Ρομπέρ, η Μαργκερίτ μπαίνει σε έναν απελπισμένο αγώνα να τον φέρει πίσω.

Ακόμα και μετά την απελευθέρωση της Γαλλίας, εξακολουθεί να τον περιμένει – δέσμια του βασανιστηρίου της απουσίας του και πέρα από κάθε ελπίδα.

Παίζουν: Μελανί Τιερί, Μπενουά Μαζιμέλ, Μπεντζαμίν Μπιολέ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 08/06, στις 22:00

«The Gunman: Σε Θέση Βολής» (2015) σκηνοθεσία Πιέρ Μορέλ

Περιπέτεια – Ένας απόστρατος των Ειδικών Δυνάμεων, που υποφέρει από μετατραυματικό στρες, προσπαθεί να ξαναβρεί τον έρωτα της ζωής του, αφού προηγουμένως ταξιδέψει από το Λονδίνο στη Βαρκελώνη και διασχίσει την Ευρώπη για να καθαρίσει το όνομα του.

Ο οργανισμός με τον οποίο εργαζόταν, όμως, έχει άλλα σχέδια για αυτόν. Η προδοσία δεν αργεί να έρθει και ο ήρωας βρίσκεται στο επίκεντρο ενός ανηλεούς κυνηγητού γάτας-ποντικού σε όλη την Ευρώπη…

Παίζουν: Ίντρις Έλμπα, Σον Πεν, Χαβιέ Μπαρδέμ, Μαρκ Ρίλανς, Ρέι Γουίνστον, Μελίνα Μάθιους, Τζασμίν Τρίνκα.

*Alpha, Τετάρτη 08/06, στις 22:40

«Ο Άνθρωπος από τη Μασσαλία» (2014) σε σκηνοθεσία Σεντρίκ Χιμένεζ

Αστυνομική, δράσης – Στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 η Μασσαλία, εκτός από πολυσύχναστο λιμάνι κι ατμοσφαιρικό θέρετρο, είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα των καρτέλ, ο κύριος προμηθευτής ηρωίνης των Η.Π.Α.
Η ανεξέλεγκτη εξάπλωση ναρκωτικών ουσιών μέσω της Μασσαλίας, κατέτασσαν την πόλη του Γαλλικού Νότου σε παγκόσμια πρωτεύουσα διακίνησης ναρκωτικών.

Ένας δικαστικός, δικαστής Πιερ Μισέλ αναλαμβάνει να ξεσκεπάσει το εγκληματικό δίκτυο, τη «La French Connection» σε μια αποστολή που θα διαρκέσει πάνω από δεκαετία.
Απέναντί του θα βρει τον Τόνι Ζαμπά, τον αδίστακτο βαρόνο των ναρκωτικών κι ανάμεσα στους άντρες θα εξελιχθεί μια προσωπική αντιπαλότητα καθοριστική για τις ζωές και των δυο.

Οι συντονισμένες προσπάθειες των Αρχών των δύο χωρών Γαλλίας και Αμερικής, έδωσε τέλος στη μάστιγα και η Τουρκία συμφώνησε επίσημα στον αυστηρό έλεγχο των cargos.

Παίζουν: Ζαν Ντιζαρντέν, Ζιλ Λελούς, Σελίν Σαλέτ, Μέλανι Ντουτέι, Γκιγιόμ Γκουί, Φεοντόρ Ατκίν, Μουσά Μαασκρί, Μπρουνό Τοντεσκίνι.

*Open, Τετάρτη 08/06, στις 23:00

«Bad Boys for Life» (2020) σκηνοθεσία Αντίλ Ελ Αρμπί, Μπιλάλ Φαλάχ

Δράσης Κωμωδία – Τα Κακά Παιδιά, Μάικ Λάουερι (Will Smith) και Μάρκους Μπέρνετ (Martin Lawrence) επιστρέφουν για μία τελευταία βουτιά στην αδρεναλίνη, στην πολυαναμενόμενη ταινία Bad Boys for Life.

Ο Μάρκους Μπέρνετ είναι τώρα πια επιθεωρητής της αστυνομίας και ο Μάικ Λάουερι μεσήλικας σε κρίση. Ενώνουν τις δυνάμεις τους ξανά όταν ένας Αλβανός μισθοφόρος, ο αδελφός του οποίου σκοτώθηκε, τους υπόσχεται ένα μεγάλο μπόνους.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μάρτιν Λόρενς, Βανέσα Χάτζενς.

*Mega, Τετάρτη 08/06, στις 23:20

«Ο Κυρίαρχος του Παιχνιδιού 2» (2006) σκηνοθεσία Ισάακ Φλορεντίν 

Αστυνομική Δράσης – Ο Τζορτζ Τσάμπερς στο παρελθόν συμμετείχε σε αγώνες πυγμαχίας για τα λεφτά αλλά και τη δόξα. Αδιαφιλονίκητος παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία βαρέων βαρών, ο Τσάμπερς θεωρούνταν από πολλούς ως ο σπουδαιότερος πυγμάχος, που είχε πατήσει ποτέ σε ρινγκ.

Οι καιροί όμως έχουν αλλάξει και ο πρώην πυγμάχος καταλήγει άδικα κατηγορούμενος για εμπόριο ναρκωτικών, μετά από μια παγίδα που του στήνουν, στις χειρότερες φυλακές της Ρωσίας.

Εκεί, αναγκάζεται να παλεύει σε αγώνες στοιχημάτων ενάντια στους συγκρατούμενούς του, με ανύπαρκτους κανόνες και έπαθλο την ίδια τη ζωή του

Παίζουν: Σκοτ Άντκινς, Μάικλ Τζέι Γουάιτ, Μπεν Κρος, Μαρκ Ιβανίρ, Ελί Ντανκερ, Κέν Λέρνερ, Ντέιζι Λαγκ.

*Star, Τετάρτη 08/06, στις 23:50

«Τηλε…Φονικός Θάλαμος» (2002) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Αστυνομική Δράσης Μυστηρίου –  Ο Στου Σέπαρντ (Κόλιν Φάρελ) είναι ένας καλλιτεχνικός μάνατζερ που χάρη στο ταλέντο στα ψέματα καταφέρνει όχι μόνο να επιβιώνει, αλλά να κάνει και μια άνετη ζωή.
Ένα πρωινό στο κέντρο της πόλης, αφού τελειώνει τις δουλειές του μπαίνει σ’ ένα τηλεφωνικό θάλαμο από τον οποίο και καλεί την ερωμένη του.
Όταν όμως τελειώνει τη συνομιλία του μαζί της, το τηλέφωνο χτυπάει.

Ξέρει ότι πρόκειται για λάθος κλήση, αλλά η περιέργεια τον προτρέπει να το σηκώσεις. Ένα τηλέφωνο που χτυπά απαιτεί απάντηση, αλλά όταν ο Στου Σέπαρντ απαντά οι απαιτήσεις του συνομιλητή του (Κήφερ Σάδερλαντ) θα τον εκπλήξουν δυσάρεστα: έχει βρεθεί εμπλεκόμενος σε ένα βασανιστικό “παιχνίδι”.

«Κλείσε», του λέει η φωνή «και θα βρεθείς νεκρός».

Στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκεται ένας ελεύθερος σκοπευτής και τον απειλεί ότι θα τον πυροβολήσει αν το κλείσει.

Ένας αγωνιώδης διάλογος ξεκινά ανάμεσα στους δυο άνδρες, ενώ η αστυνομία έχει περικυκλώσει το θάλαμο, νομίζοντας ότι ο Στου είναι ο δολοφόνος.

Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Φόρεστ Γουιτάκερ, Κέιτι Χολμς, Ράντα Μίτσελ.

*Alpha, Τετάρτη 08/06, στις 01:00

«Βλέπω το Θάνατό σου» (2000) σκηνοθεσία Τζέιμς Γουόνγκ

Θρίλερ – Ο Άλεξ Μπράουνινγκ έχει την περίεργη διαίσθηση πως το αεροπλάνο με το οποίο πρόκειται να ταξιδέψει ο ίδιος και οι συμμαθητές τους στη Γαλλία, πρόκειται να πέσει.

Αφού τελικά ο Άλεξ και μερικοί άλλοι επιβάτες ζητούν να μην ταξιδέψουν με τη συγκεκριμένη πτήση, η διαίσθησή του βγαίνει αληθινή καθώς την επόμενη στιγμή το αεροπλάνο εκρήγνυται, κατά τη διάρκεια της απογείωσης.

Και ενώ το FBI είναι πεπεισμένο ότι ο Άλεξ είναι μπλεγμένος σε κάποιο σκοτεινό παιχνίδι, οι ταξιδιώτες που δεν επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο, πεθαίνουν ένας – ένας κάτω από τρομακτικές συνθήκες.

Παίζουν: Ντίβον Σάβα, Αμάντα Ντέτμερ, Ντάνιελ Ρόμπακ.

*Star, Τετάρτη 08/06, στις 02:00