7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ζαχαροπλαστείο στο Μπρούκλιν» (2016) σκηνοθεσία Γκουστάβο Ρον

Ρομαντική κομεντί – Η Βίβιεν και η Κλόε, δύο πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά αχώριστες ξαδέρφες, καλούνται να μοιραστούν ένα γραφικό ζαχαροπλαστείο, που τους άφησε ως κληρονομιά η θεία τους. Η Βίβιεν θα προσπαθήσει να κρατήσει το παραδοσιακό του στυλ, ενώ η Κλόε, που εργάζεται ως βοηθός ενός διάσημου τηλεοπτικού σεφ, έχει πιο μοντέρνα σχέδια στο μυαλό της. Πρέπει σύντομα όμως να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές και να αποφασίσουν, καθώς η Τράπεζα απειλεί με κατάσχεση, ενώ την ίδια στιγμή εμφανίζεται στη ζωή τους και ο έρωτας.

Παίζουν: Έιμι Τιγκάρντεν, Κρίστα Ροντρίγκεζ, Γκρίφιν Νιούμαν, Έρνι Σαμπέλα, Γουάρντ Χόρτον.

*Open, Πέμπτη 09/06, στις 21:00

«Το Μούτρο: Η Επιστροφή» (2016) σκηνοθεσία Ντένις Γκάνσελ

Περιπέτεια – Ο Τζέισον Στέιθαμ, ο καλύτερος και πιο σκληροτράχηλος σταρ ταινιών δράσης, αναλαμβάνει και πάλι τον θρυλικό χαρακτήρα του Άρθουρ Μπίσοπ, σε μια ταινία που γράφει με αίμα και δράση τη συνέχεια της ιστορίας.

Αυτή τη φορά, ο μεθοδικός και αποτελεσματικός επαγγελματίας εκτελεστής Μπίσοπ έχει αποφασίσει να αφήσει για τα καλά πίσω το παρελθόν του, όμως η μοίρα -με τη μορφή του πιο σκληρού του αντιπάλου- έχει διαφορετικά σχέδια.

Τώρα ο θρυλικός εκτελεστής είναι πλέον αναγκασμένος φέρει σε πέρας τις πιο επικίνδυνες αποστολές της ζωής του, κάνοντάς τις μάλιστα να φανούν σαν ατύχημα, για να μπορέσει να σώσει τον μεγάλο του έρωτα.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Τόμι Λι Τζόουνς, Τζέσικα Άλμπα, Μισέλ Γιέο.

*Star, Πέμπτη 09/06, στις 21:00

«Για την Κόρη μου» (2016) σκηνοθεσία Βενσάν Γκαρένκ

Αστυνομική Βιογραφική Δραματική – Η υπόθεση βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Andre Bamberski που πάλευε 27 χρόνια για δικαιοσύνη, όταν η 14χρονη κόρη του Kalinka βρέθηκε νεκρή υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η νεαρή Καλίνκα Μπαμπέρσκι (Λίλα Ρόουζ Γκιλμπέρτι) θα περνούσε τις διακοπές της στο νέο σπίτι της μητέρας της στη Γερμανία, μια και η μητέρα της ξεκίνησε εκεί μια νέα ζωή, δίπλα στον ελκυστικό και χαρισματικό γιατρό Ντίτερ Κρόμπαχ (Σεμπαστιαν Κοχ).

Παρά τις περίεργες συνθήκες του θανάτου, οι οποίες περιλαμβάνουν βιασμό, μια συνωμοσία σιωπής δείχνει να προστατεύει τον γιατρό.
Ο Αντρέ Μπαμπέρσκι (Ντανιέλ Οτέιγ), ο πατέρας, ξεκινάει μια δικαστική μάχη πέρα από σύνορα και δυσκολίες.
Μόνος ενάντια σε γιατρούς, ακόμα και την πρώην του σύζυγο, η οποία βρίσκεται σε άρνηση, η αποφασιστικότητα του να βρεθεί ο δολοφόνος είναι ανεξάντλητη, ακόμα κι αν του στοιχίσει όλη του τη ζωή.

Παίζουν: Ντανιέλ Οτέιγ, Σεμπάστιαν Κοχ, Έμμα Μπέσον, Μαρί Ζοζέ Κροσέ, Κρίστελ Κορνίλ, Λίλα Ρόουζ Γκιλμπέρτι.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 09/06, στις 22:00

«Αυστηρώς Κατάλληλο» (2007) σκηνοθεσία Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππα

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Δυο νέοι Έλληνες σκηνοθέτες, ταλαιπωρημένοι στο κυνήγι της επιχορήγησης, που προσπαθούν να βρουν παραγωγό για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους.

Ο τίτλος της “το τέλος του πάθους” και το θέμα της οι τραγικοί έρωτες της Φαίδρας, της Μαντάμ Μποβαρύ και της ‘Aννας Καρένινα.

Κανένας παραγωγός δεν δέχεται να βάλει χρήματα σε μια τόσο καλλιτεχνική ταινία. Έτσι πέφτουν στα νύχια του Τάκη Πανουργιά, ο οποίος διαθέτει μια μικρή παρακμασμένη εταιρεία παραγωγής και ένα σκοτεινό παρελθόν.

Στην δεκαετία του ’70 ο Πανουργιάς ήταν βασιλιάς της τσόντας.

Ο Πανουργιάς δέχεται να βάλει χρήματα αλλά έχει ένα κρυφό σχέδιο. Να γυρίσει την κανονική ταινία μεν, αλλά ταυτόχρονα στα ίδια σκηνικά με άλλους “ηθοποιούς” να γυρίσει την Φαίδρα, την Μποβαρύ και την Καρένινα σε τσόντα.

Παίζουν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, Πηνελόπη Πιτσούλη, Δημήτρης Τζουμάκης, Δήμητρα Στογιάννη.

*Mega, Πέμπτη 09/06, στις 23:20

«Επίλεκτος πράκτορας Stratton» (2017) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Θρίλερ – Ο Στράτον, βρετανός μυστικός πράκτορας των Ειδικών Δυνάμεων του Ναυτικού και ο Αμερικανός ομόλογός του, Μάρτι, κατασκοπεύουν ένα σύμπλεγμα εργαστηρίων στο Ιράν ώστε να αναχαιτίσουν θανατηφόρα βιοχημικά όπλα. Όταν η αποστολή τους αποτυγχάνει, ο Στράτον καλείται από την αρχηγό της μυστικής υπηρεσίας MI6 και πληροφορείται πως ο Μπαρόφσκι, ένας Ρώσος πρώην κατάσκοπος, έχει αυτομολήσει.

Θεωρούμενος ως νεκρός τα τελευταία 20 χρόνια, είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Μπαρόφσκι σχεδιάζει να εκδικηθεί τους πρώην εργοδότες του, χρησιμοποιώντας κλεμμένα χημικά όπλα. Πλέον, ο Στράτον και η ομάδα του πρέπει να αξιοποιήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν, την εκπαίδευση αλλά και την εμπειρία τους, σε μια μάχη με το χρόνο, ώστε να αποτρέψουν μια ολοκληρωτική καταστροφή…

Παίζουν: Ντομινίκ Κούπερ, Τάιλερ Χόετσλιν, Κόνι Νίλσεν, Τόμας Κρέτσμαν, Ντέρεκ Τζακόμπι, Τζέμα Τσαν.

*Star, Πέμπτη 09/06, στις 00:30

«Βατικανό: Απόρρητοι Φάκελοι» (2015) σκηνοθεσία Μαρκ Νεβέλντιν

Τρόμου – Η απόλυτη μάχη του καλού και του κακού επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη.
Η Αντζελα Χολμς (Ολίβια Τέιλορ Ντάντλεϊ) είναι μια συνηθισμένη 27χρονη κοπέλα, όμως την ημέρα που γιορτάζει τα γενέθλιά της, εμφανίζει τα συμπτώματα κατάληψης από κάποιο δαίμονα.

Η παρουσία της αρχίζει να έχει μια σκοτεινή επίδραση σε όποιον βρίσκεται κοντά της, προκαλώντας σοβαρά ατυχήματα ακόμη και θάνατο.
Η συμπεριφορά της αρχίζει να παραξενεύει όταν κόβει κατά λάθος το χέρι της και ο πατέρας της και ο φίλος της, τη συνοδεύουν στο νοσοκομείο.

Κατά την εξέταση της υποψιάζονται πως είναι δαιμονισμένη, αλλά όταν το Βατικανό καλεστεί για να εξορκίσει τον δαίμονα, αποδεικνύεται πως πρόκειται για μια αρχαία σατανική δύναμη, πιο ισχυρή από οτιδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί. Ο Πάτερ Λοζάνο (Μάικλ Πένα)είναι ο ιερέας που καλείται να εξαπολύσει πόλεμο, όχι μόνο για την ψυχή της Αντζελα, αλλά και για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.

Παίζουν: Ολίβια Ντάντλεϊ, Τζον Πάτρικ Αμεντόρι, Ντάγκρεϊ Σκοτ, Μάικλ Πένια, Πίτερ Άντερσον, Ντζιμόν Χουνσού, Καθλίν Ρόμπερτσον.

*Alpha, Πέμπτη 09/06, στις 01:45

«The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years» (2016) σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Ντοκιμαντέρ – Μετά το θρυλικό ντεμπούτο τους στο «The Ed Sullivan Show» το 1954, οι Beatles μάγεψαν τις Η.Π.Α. και οι μετασεισμοί έγιναν αισθητοί παντού, μεταμορφώνοντας την ποπ κουλτούρα για πάντα.

Το ντοκιμαντέρ του βραβευμένου με Όσκαρ Ρον Χάουαρντ εξερευνά την ιστορία των Beatles μέσα από τις συναυλίες τους, από τα πρώτα χρόνια τους στα μικρά κλαμπ του Λίβερπουλ μέχρι τις παγκόσμιες τουρνέ σε γεμάτα στάδια σε όλον τον κόσμο.

Η ταινία παρουσιάζει σπάνιο αρχειακό υλικό, καθώς και καινούριες συνεντεύξεις με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ, τον Ρίνγκο Σταρ και άλλους, για να απεικονίσει την τρέλα της απίστευτης ανόδου του συγκροτήματος, καθώς και το μεγάλο βάρος που αυτή σήμαινε για τα 4 μέλη.

Παίζουν: The Beatles, Τζον Λένον, Τζωρτζ Χάρισον

*Star, Πέμπτη 09/06, στις 02:15