11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Κυριακής και έντεκα όμορφες κινηματογραφικές επιλογές σε περιμένουν στη μικρή σου οθόνη:

«Κάτι Κουρασμένα Παλικάρια» (1967) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική κωμωδία – Eνας καλοστεκούμενος πενηντάρης, ο Ντίνος Διαμαντίδης, ζει με την αδελφή του, τρέχοντας πίσω από κάθε θελκτικό θηλυκό. ‘Oταν γνωρίζει την εικοσάχρονη Κορίνα και τη μητέρα της, δύο απατεώνισσες, που μαδάνε πλούσιους μεσήλικες, χάνει τελείως τα λογικά του, καθώς η Κορίνα παριστάνει την ερωτευμένη μαζί του. Η γραμματέας του, η Ρίτα, που είναι πολλά χρόνια αρραβωνιασμένη μαζί του, κινητοποιείται και, με τη βοήθεια του γιατρού του και ενός πρώην υπαλλήλου του, κάνουν τον ερωτύλο Ντίνο να καταλάβει επιτέλους το ποιόν των δύο γυναικών. 

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μπέτυ Αρβανίτη, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νόρα Βαλσάμη, Μέλπω Ζαρόκωστα.

*Mega, Κυριακή 12/02, στις 21:00

«Fish n’ Chips» (2011) σκηνοθεσία Ηλίας Δημητρίου

Δραματική Ελληνική Ταινία Κομεντί – Ο Άντι, ένας Κύπριος μετανάστης, που πέρασε όλη του τη ζωή στο Λονδίνο τηγανίζοντας FISH ‘N CHIPS, αποφασίζει να επαναπατριστεί για να ανοίξει τη δική του επιχείρηση. Όμως, πολύ σύντομα, το όνειρό μετατρέπεται σε εφιάλτη, αφού ο Άντι έχει ξεχάσει κάτι βασικό: Η Κύπρος δεν είναι Λονδίνο και ο κόσμος εκεί δεν τρώει FISH ‘N CHIPS!

Το όλο εγχείρημα καταρρέει σταδιακά, ενώ ο ήρωας ακροβατεί ανάμεσα σε δύο πατρίδες, αναζητώντας ταυτότητά.

Παίζουν: Μάριος Ιωάννου, Μαρλένε Καμίνσκι, Αν Μαρί Ο’ Σάλιβαν, Διομήδης Κουφτερός, Άλκηστις Παυλίδου.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 12/02, στις 22:00

«Αβάσταχτη Γοητεία» (2003) σκηνοθεσία Τζόελ Κοέν

Κομεντί – O Τζώρτζ Κλούνει είναι ο Μάιλς Μάσεϊ, επιτυχημένος δικηγόρος με ειδικότητα τα διαζύγια. Δουλεύει σκληρά και έχει κερδίσει φήμη και χρήμα.

Και αυτά μαζί με την αναγνώριση από τους συναδέλφους του, ένα εντυπωσιακό πελατολόγιο, μοναδικό σερί νικών καθώς και ένα «πρότυπο συμβόλαιο» με το όνομά του, που διδάσκεται πλέον στη νομική σχολή.

Όλα αυτά όμως δεν τον ενδιαφέρουν πλέον και αναζητά νέες προκλήσεις για να ξεπεράσει τον εαυτό του. Η πρόκληση υπάρχει, έχει όνομα, Μέριλιν Ρέξροθ (Καθριν Ζέτα Τζόουνς)και σύντομα θα είναι η αντίπαλός του.

Η σαγηνευτική Μέριλιν θα ασχοληθεί μαζί του όταν ο Μάιλς καταφέρνει να βγάλει το διαζύγιο εις βάρος της, παρά τις αποδεδειγμένες απιστίες του πρώην άντρα της.

Το σχέδιο εκδίκησης της Μέριλιν καταστρώνεται γρήγορα,αλλά η μεταξύ τους αντιπαράθεσή δεν κρύβει με τίποτε την έλξη που νοιώθουν ο ένας για τον άλλο.

Παίζουν: Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Τζορτζ Κλούνεϊ, Τζέφρι Ρας, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Έντουαρντ Χέρμαν.

*Ant1, Κυριακή 12/02, στις 22:00

«The Mambo Kings» (1992) σκηνοθεσία Αρν Γκλίμτσερ

Δραματική – Κούβα, 1952. Οι αδελφοί Καστίγιο, ταλαντούχοι μουσικοί, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την Αβάνα και να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ. Φτιάχνουν μια μπάντα που παίζει κουβανέζικους ρυθμούς, αλλά ο δρόμος προς την αναγνώριση θα αποδειχθεί δύσκολος.Με μια βαλίτσα γεμάτη τραγούδια, καρδιές γεμάτες από πάθος, δύο αδέλφια ήρθαν στην Αμερική αναζητώντας το όνειρο.

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Αρμάν Ασάντε, Κάθι Μοριάρτι, Ντέσι Αρνάζ, Μαρούσκα Ντέτμερς.

*Open, Κυριακή 12/02, στις 23:00

«Από Έρωτα» (2014) σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη

Δραματική κομεντί – Ο Αντώνης ετοιμάζεται να παντρευτεί τη Νατάσα, μια Μολδαβή νοσηλεύτρια, όταν δέχεται την ξαφνική επίσκεψη της Άννας, μιας γυναίκας που υπήρξε ο μεγάλος του έρωτας, και τον βάζει τώρα να αναθεωρήσει ολόκληρη τη ζωή του.

Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Παναγιώτα Βλαντή, Γιάννο Περλέγκα.

*Mega, Κυριακή 12/02, στις 23:10

«Ο Δικαστής» (2014) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ντόμπκιν 

Αστυνομική, δράμα – Ο επιτυχημένος δικηγόρος Χανκ Πάλμερ (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ) είναι ο συνήγορος, που κάθε κατηγορούμενος θέλει να έχει στο πλευρό του. Μέγας γνώστης και χειριστής του νόμου, κερδίζει σχεδόν πάντα τις υποθέσεις, που αναλαμβάνει.

Παρά την επαγγελματική του επιτυχία όμως, τα τραύματα του παρελθόντος τον καθιστούν, σε μεγάλο βαθμό, αποστασιοποιημένο συναισθηματικά από τους γύρω του και κυρίως από την οικογένεια του. Ο απροσδόκητος χαμός της μητέρας του τον αναγκάζει να επιστρέψει στο πατρικό του σπίτι στην Ιντιάνα και στην οικογένεια του: τον μεγάλο του αδελφό (Βίνσεντ ντ΄Ονόφριο), τον οποίο άθελά του είχε τραυματίσει, τον μικρό του αδελφό (Τζέρεμι Στρογκ), που έχει προβλήματα στην κοινωνικοποίησή του, αλλά και τον εφηβικό του έρωτα, τη Σαμ (Βέρα Φαρμιγκα).

Η επιστροφή του τελικά δεν είναι και τόσο προσωρινή, αφού ο πατέρας του (Ρόμπερτ Ντιβάλ) ο σεβάσμιος δικαστής της πόλης, κατηγορείται για φόνο και ο Χανκ καλείται τώρα να τον υπερασπιστεί.

Ο δικαστής στηρίζεται απόλυτα πάνω του καθώς δεν έχει άλλοθι ή κάποια μνήμη, του τι ακριβώς συνέβη. Στην προσπάθεια τους να ανακαλύψουν την αλήθεια, αναγκάζονται να συνεργαστούν, και ο στόχος τους πλέον δεν περιορίζεται μόνο στην αποκάλυψη του τι πραγματικά συνέβη.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Λέιτον Μίστερ, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Βέρα Φάρμιγκα, , Μελίσα Λίο, Νταξ Σέπαρντ, Τζέρεμι Στρονγκ, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Κεν Χάουαρντ, Έμμα Τρέμπλεϊ, Μπαλτάζαρ Γκέτι, Ντέιβιντ Κρούμχολτζ, Σάρα Λάνκαστερ.

*Star, Κυριακή 12/02, στις 23:15

«Καθηγητής Βαρέων Βαρών» (2012) σκηνοθεσία Φρανκ Κοράτσι

Δράσης, κωμωδία – Πρώην παλαιστής του wrestling, o Σκοτ Βος έχει πλέον στα 42 του αποσυρθεί καιρό από την ενεργό δράση, και διδάσκει βιολογία σε ένα γυμνάσιο που υπολειτουργεί.

Όταν απαραίτητες περικοπές απειλούν να καταργήσουν το πρόγραμμα της μουσικής εκπαίδευσης, απειλώντας με απομάκρυνση τον υπεύθυνο καθηγητή, ο Σκοτ αποφασίζει να γυρίσει στη δράση για να μαζέψει τα απαραίτητα χρήματα για τη συνέχιση του προγράμματος. Όλοι πιστεύουν πως ο Σκοτ δεν θα τα καταφέρει, κυρίως η νοσοκόμα του σχολείου, Μπέλα. Στην πορεία, όμως, ο δάσκαλος-παλαιστής θα κερδίσει κάτι που δεν αγοράζεται με χρήματα: την αγάπη και τον σεβασμό στο σχολικό του περιβάλλον.

Παίζουν: Σάλμα Χάγιεκ, Κέβιν Τζέιμς, Χένρι Γουίνκλερ, Γκρεγκ Τζερμαν, Τζο Ρογκαν, Γκάρι Βαλεντάιν.

*Ant1, Κυριακή 12/02, στις 00:00

«Η Ιστορία της Πράσινης Γραμμής» (2016) σκηνοθεσία Πανίκος Χρυσάνθου 

Δραματική -Ο Κύπρος, ένας Ελληνοκύπριος στρατιώτης, υπηρετεί στην «πράσινη γραμμή» της Λευκωσίας, αντικαθιστώντας συνάδελφό του που σκοτώθηκε εισερχόμενος στη νεκρή ζώνη. Εκεί ανακαλύπτει ότι ο Μουράτ, ένας στρατιώτης της απέναντι πλευράς, τυχαίνει να ζει στο σπίτι που ο ίδιος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει πριν χρόνια.

Κάπως έτσι, μια παλιά οικογενειακή φωτογραφία φθάνει στα χέρια του και τον αναστατώνει. Όταν ο Μουράτ του προτείνει να κάνουν από ένα κρυφό ταξίδι ο καθένας στην «άλλη πλευρά», ο Κύπρος δέχεται χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες.

Παίζουν: Μιχάλη Σοφοκλέους, Τζιχάν Ταριμάν, Ματίας Λιρ.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 12/02, στις 00:00

«Η Μεγάλη Ληστεία» (2014) σκηνοθεσία Σαρίκ Αντρεασιάν

Αστυνομική Δράσης – Ο Τζέιμς (Χέιντεν Κρίστενσεν) είναι ένας άντρας με σκοτεινό παρελθόν που αποφάσισε επιτέλους να βάλει τη ζωή του σε τάξη. Ο αδελφός του, ο Φράνκι (Έντριεν Μπρόντι), ο οποίος είχε καταδικαστεί επειδή ανέλαβε την ευθύνη για ένα έγκλημα που είχαν διαπράξει μαζί, τώρα αποφυλακίζεται.

Ο Φράνκι προσπαθεί να φτιάξει τις σχέσεις του με τον μικρό του αδελφό, αλλά ο Τζέιμς δεν μπορεί να ξεχάσει ότι εκείνος είναι ο λόγος που πέρασε τόσο καιρό στη φυλακή.

Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά στη δουλειά με τον Τζέιμς, ο Φράνκι του προσφέρει μια τελευταία «δουλειά», μια ληστεία τράπεζας στη Νέα Ορλεάνη, ώστε να ξεκινήσουν και οι δύο μια νέα ζωή. Αυτό που θα επακολουθήσει θα είναι ένα από τα αιματηρότερα γεγονότα στην ιστορία των ΗΠΑ.

Παίζουν: Χέιντεν Κρίστενσεν, Ερλ Μάινερ, Έιντριεν Μπρόντι, Τζορντάνα Μπρούστερ, Άκον, Τόρι Κιτλς, Τζο κρεστ.

*SKAI, Κυριακή 12/02, στις 01:45

«Αντιμέτωπη με το Παρελθόν» (2018) σκηνοθεσία Μάικλ Ρόμπινσον

Μυστηρίου – Όταν ένας έμπορος τέχνης βρίσκεται νεκρός, η Χέιλι Ντιν αναλαμβάνει να ερευνήσει την υπόθεση μαζί με τους ντετέκτιβ φίλους της Ντάνυ Μόργκαν, Φίντσερ Γκάρλαντ και Σαρλίν «Μόντι» Μοντγκόμερι. Η έρευνα ξεκινά με την επίσκεψη της Χέιλι στη γκαλερί μαζί με έναν παλιό συμφοιτητή της τον Κλέιντι.

Η χήρα του θύματος όμως δεν είναι η πρώτη φορά που μένει… μόνη της. Σύμπτωση ή σημαντικό στοιχείο για την υπόθεση;

Παίζουν: Κέλι Μάρτιν, Τσαντ Λόου, Αλβίνα Όγκαστ, Τζιάκομο Μπεσάτο, Τζέσι Κάρολ.

*Mega, Κυριακή 12/02, στις 02:10

«12 Χρόνια Σκλάβος» (2013) σκηνοθεσία Στιβ Μακουΐν

Βιογραφική Δραματική – Το 1841, ο Σόλομον Νόρθαπ είναι ένας ελεύθερος μαύρος άνδρας που ζει μαζί με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους στη Σαρατόγκα της Νέας Υόρκης, όπου εργάζεται ως βιολιστής.

Όταν θα εμφανιστεί μια προσοδοφόρα ευκαιρία για περιοδεία από δύο άνδρες που γνώρισε σε μια συναυλία, ο Νόρθαπ μετά από μια νύχτα εξόδου με τους δύο αυτούς άνδρες, ξυπνά από ένα φάρμακο που προκαλεί λήθαργο και βρίσκει τον εαυτό του αλυσοδεμένο στο πάτωμα σε μια φυτεία βαμβακιού στον αμερικανικό Νότο.

Εκεί θα τον αγοράσει ένας ιδιοκτήτης σκλάβος, ο Γουίλιαμ Φορντ, ο οποίος θα τον πουλήσει σε μια άλλη φυτεία που τη διοικεί ο σκληρός οδηγός σκλάβων Έντγουιν Επς.

Δώδεκα ολόκληρα χρόνια θα ζήσει αυτό το Γολγοθά, κατά τη διάρκεια των οποίων είχε την ευκαιρία να γνωρίσει έναν Καναδό, που θα του αλλάξει τη ζωή μια για πάντα.

Παίζουν: Τσιούιτελ Ιτζίοφορ, Μπραντ Πιτ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μάικλ Φασμπέντερ, Πολ Ντάνο, Πολ Τζιαμάτι, Σάρα Πόλσον, Λουπίτα Νιόνγκο, Αντεπέρο Ονουγιέ.

*Star, Κυριακή 12/02, στις 02:15