8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Μέγιστη Ταχύτητα» (2004) σκηνοθεσία Τζόζεφ Καν

Αστυνομική Δράσης Κομεντί – Ο Κάρι Φορντ λατρεύει τις μηχανές και επιστρέφει στην πόλη του για να σμίξει με την παλιά αγάπη του, τη Σέιν και να κλείσει κάποιες εκκρεμείς υποθέσεις του.

Πριν δύο μήνες που το είχε σκάσει, ο Φορντ είχε στην κατοχή του αρκετές μοτοσικλέτες κλεμμένες από τον Χένρι, έναν αδίστακτο έμπορο ναρκωτικών και αρχηγό μιας ομάδας μοτοσικλετιστών με το όνομα Χέλιονς.

Τώρα ο Χένρι πιέζει έντονα τον Φόρντ, σε μια προσπάθεια να ξαναπάρει τις μοτοσικλέτες, οι οποίες έχουν κάτι πιο πολύτιμο μέσα στα ντεπόζιτά τους από απλή βενζίνη. Όταν ο Φορντ δείχνει ελάχιστα πρόθυμος να συνεργαστεί, ο Χένρι τον ενοχοποιεί με πλαστά στοιχεία για την δολοφονία του Τζούνιορ, του μικρού αδερφού του Τρέι, του φοβερού αρχηγού μιας συμμορίας μοτοσικλετιστών με το όνομα Ρίπερς.

Παίζουν: Μάρτιν Χέντερσον, Ματ Σούλτσε, Μονέτ Μαζούρ, Ice Cube, Άνταμ Σκοτ, Τζέιμι Πρέσλι.

*Open, Τρίτη 28/06 στις 21:00

«Η Αρπαγή 2» (2012) σκηνοθεσία Ολιβιέ Μεγκατόν

Δράσης Περιπέτεια – Όταν ο πρώην πράκτορας της CIA, Μπράιαν Μιλς ανακαλύπτει πως η πρώην σύζυγός του, Λενόρ, ετοιμάζεται να ζητήσει διαζύγιο από τον δεύτερο σύζυγό της, αποφασίζει να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία και την καλεί μαζί με την κόρη τους, Κιμ, σε ένα ειδυλλιακό Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Μπράιαν ελπίζει πως θα καταφέρει να κερδίσει ξανά την αγάπη της Λενόρ και είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για αυτό. Στο παρελθόν όμως, ο Μπράιαν είχε αναγκαστεί να σκοτώσει για να σώσει την αγαπημένη του κόρη.

Τώρα, αυτός αλλά και η οικογένειά του, θα έρθουν αντιμέτωποι  με τον τρομαχτικό εφιάλτη και θα πρέπει να πληρώσουν. Ο Μπράιαν και η Λενόρ απάγονται αλλά η Κιμ καταφέρνει να αποδράσει….

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μάγκι Γκρέις, Φάμκε Γιάνσεν, Λίλαντ Ορσέ, Λουκ Γκράιμς.

*Star, Τρίτη 28/06 στις 21:00

«Αγαπημένο μου Ημερολόγιο» (1993) σκηνοθεσία Νάνι Μορέτι

Βιογραφική Κομεντί – Κεφάλαιο 1: Στη Βέσπα. Ο Moretti εξοργισμένος από το κεντρικό μήνυμα μιας ταινίας που βλέπει στον κινηματογράφο για τη γενιά του, παίρνει τη βέσπα και τριγυρνά στη σχεδόν έρημη καλοκαιρινή Ρώμη.

Κεφάλαιο 2: Νησιά. Αναζητώντας την ηρεμία για να γράψει το σενάριο της επόμενης ταινίας του, ο Moretti επισκέπτεται το συνεργάτη του Τζεράρντο, έναν καθηγητή φιλοσοφίας που έχει από καιρό μετακομίσει στο Λίπαρι, την πρωτεύουσα των απομονωμένων Αιολίδων Νήσων. Σε αντίθεση όμως με όσα προσδοκούσε, συναντά ένα Λίπαρι στους ρυθμούς της τουριστικής ανάπτυξης, πολύβουο και γεμάτο αυτοκίνητα.

Κεφάλαιο 3: Γιατροί. Η ιστορία, στο ξεκίνημα της οποίας ο Moretti διευκρινίζει ότι είναι απολύτως αληθινή, ξεκινά με τον σκηνοθέτη να προσπαθεί να ανακαλύψει από τι πάσχει μέσα από μια περιπέτεια με επισκέψεις σε γιατρούς δοσμένη με χιούμορ και τρυφερότητα.

Παίζουν: Νάνι Μορέτι, Ρενάτο Καρπεντιέρι, Τζοβάνα Μπότσολο, Σεμπεστιάν Ναρντόνε.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 28/06 στις 22:00

«Ο Βράχος» (1996) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δράσης, περιπέτεια – Απογοητευμένος από την αδιαφορία της αμερικανικής κυβέρνησης να αποζημιώσει τις οικογένειες νεκρών στρατιωτών της ομάδας του, ο στρατηγός Φρανκ Χάμελ αποφασίζει να καταλάβει με τους άντρες του την υψίστης ασφαλείας φυλακή του Αλκατράζ.

Κρατώντας ομήρους 83 τουρίστες, απειλεί να εξαπολύσει ένα ισχυρό βιολογικό όπλο στο Σαν Φρανσίσκο, αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματά του. Το Πεντάγωνο και το F.B.I. αναζητούν λύση απεγνωσμένα.

Για να αντιμετωπίσουν όμως άμεσα την κατάσταση, δεν έχουν άλλη λύση, από το να ζητήσουν τελικά τη βοήθεια ενός πρώην κρατουμένου αυτών των φυλακών, ο οποίος υπήρξε ο μοναδικός έγκλειστος που κατάφερε ποτέ να αποδράσει από εκεί.

Παίζουν: Σον Κόνερι, Νίκολας Κέιτζ, Εντ Χάρρις, Ντέιβιντ Μορς, Γουίλιαμ Φόρσαϊθ, Μάικλ Μπίεν.

*Alpha, Τρίτη 28/06 στις 22:40

«The Alphabet Killer» (2008) σκηνοθεσία Ρομπ Σμιντ

Αστυνομική, τρόμου – Η Μέγκαν Πέιτζ (Ελίζα Ντάσκο) είναι ντετέκτιβ στο τμήμα ανθρωποκτονιών και είναι παθιασμένη με το επάγγελμά της. Έχει αναλάβει μία από τις πιο δύσκολες υποθέσεις όλων των εποχών, τη δολοφονία και τον βιασμό ενός 10χρονου κοριτσιού, της Κάρλα Καστίγιο.

Όταν η Μέγκαν αντιλαμβάνεται ότι η πόλη στην οποία βρέθηκε έχει το ίδιο αρχικό γράμμα με το όνομα και το επώνυμο του κοριτσιού, συνειδητοποιεί πως έχουν ν’ αντιμετωπίσουν έναν κατά συρροή δολοφόνο. Αφοσιώνεται τόσο πολύ στην υπόθεση, που αρχίζει να έχει παραισθήσεις, και στα όρια της παράνοιας πια, η Μέγκαν οδηγείται σε κλινική, ενώ ο δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος. Δύο χρόνια αργότερα, η Μέγκαν, σκιά του εαυτού της, επιστρέφει στην υπηρεσία. Τότε ένα ακόμα κορίτσι απάγεται, βιάζεται και δολοφονείται. Ο δολοφόνος ξαναρχίζει το έργο του.

Παίζουν: Ελίζα Ντάσκου, Καρι Ελβς, Τίμοθυ Χάτον, Μπιλ Μόσλεϊ, Μάικλ Άιρονσάιντ.

*Open, Τρίτη 28/06 στις 23:00

«Ο Πεταλούδας» (2017) σκηνοθεσία Μάικλ Νόερ

Βιογραφική δραματική περιπέτεια – Η επική ιστορία ενός διαρρήκτη θησαυροφυλακίων από τον υπόκοσμο του Παρισιού, ο οποίος παγιδεύεται και κατηγορείται άδικα για έναν φόνο, που δεν διέπραξε. Καταδικάζεται σε ισόβια για να εκτίσει την ποινή του σε ένα διαβόητο, απάνθρωπο σωφρονιστικό ίδρυμα στο «Νησί του Διαβόλου». Αποφασισμένος να ξανακερδίσει την ελευθερία του, με όποιο τίμημα, δημιουργεί μια απρόσμενη συμμαχία με έναν συγκρατούμενό του παραχαράκτη, προκειμένου να σχεδιάσουν την απόδρασή τους.

Παίζουν: Τσάρλι Χάναμ, Ράμι Μάλεκ, Κρίστοφερ Φεαρμπανκ, Ντάμιαν Οκλοπτζικ, Τόμι Φλάναγκαν, Ιβ Χιούσον.

*Star, Τρίτη 27/06 στις 23:00

«Ημέρα Ανεξαρτησίας: Νέα Απειλή» (2016) σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ 

Δράσης Περιπέτεια – Δύο δεκαετίες μετά την πρώτη εισβολή, η Γη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα εξωγήινη απειλή. Τα Ηνωμένα έθνη στο μεταξύ, έχουν χρησιμοποιήσει την εξωγήινη τεχνολογία και έχουν κατασκευάσει το Earth Space Defense, ένα διεθνή στρατιωτικό οργανισμό έρευνας και άμυνας.
Με αυτό τον τρόπο έθεσαν τα θεμέλια για να αντισταθούν σε μία δεύτερη εισβολή.
Οι εξωγήινοι όμως, αυτή τη φορά έχουν μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και έρχονται πιο έξυπνοι και πιο θανατηφόροι να διεκδικήσουν τον πλανήτη και τον απόλυτο αφανισμό του.

Παίζουν: Λίαμ Χέμσγουορθ, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Μπιλ Πούλμαν, Τζαντ Χιρς, Βίβικα Α. Φοξ, Μπρεντ Σπάινερ.

*Alpha, Τρίτη 28/06 στις 01:30

«Η Εποχή των Δολοφόνων» (2013) σκηνοθεσία Μαρκ Στίβεν Τζόνσον

Δραματική Δράσης Τρόμου – Ο Μπέντζαμιν Φορντ, είναι αμερικάνος βετεράνος, που είχε πάρει μέρος στον πόλεμο της Βοσνίας. Πλέον ζει σε ένα σπίτι απομονωμένο μέσα στο δάσος, προσπαθώντας να ξεχάσει το παρελθόν του, το οποίο όμως θα ξαναζωντανέψει εξαιτίας ενός παράξενου επισκέπτη.

Ο Εμίλ Κόβακ, ένας περίεργος Ευρωπαίος τουρίστας, κάνει έντονη την παρουσία του στην περιοχή και ανάμεσα στους δύο άνδρες αναπτύσσεται μια ασυνήθιστη φιλία. Στην πραγματικότητα, όμως, ο απρόσμενος επισκέπτης είναι ένας πρώην Σέρβος στρατιώτης, που θέλει μονάχα ένα πράγμα, να πάρει εκδίκηση.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μίλο Βεντιμίλια, Ελίζαμπεθ Όλιν.

*Open, Τρίτη 28/06 στις 02:00