7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Space Cowboys» (2000) σκηνοθεσία Κλιντ Ιστγουντ

Δράσης Περιπέτεια – Τέσσερις παλαίμαχοι πιλότοι πειραματικών αεροπλάνων, είχαν χάσει την ευκαιρία να είναι οι πρώτοι αστροναύτες το 1958.

Το 1958, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και επίδοξοι αστροναύτες, ο Γουίλιαμ Χοκ (Τόμι Λι Τζόουνς) και ο Φρανκ Κόρβιν (Κλίντ Ίστγουντ), δοκιμάζουν ένα τροποποιημένο Bell X-2 όταν ο Χοκ αποφασίζει να σπάσει ένα ρεκόρ ύψους.

Το αεροπλάνο σταματά και αναγκάζονται να εκτιναχθούν, αποφεύγοντας παρά λίγο ένα Boeing B-50 Superfortress που πετούσε με τον πλοηγό Τανκ Σάλιβαν (Τζέιμς Γκάρνερ).

Στο έδαφος, ο Φρανκ μαλώνει με τον Χοκ, αλλά η διένεξη διαλύεται από τον μηχανικό πτήσης Τζέρι Ο’ Νιλ (Ντόναλντ Σάδερλαντ). Το αφεντικό τους, ο Μπομπ Γκέρσον (Τζέιμς Κρόμγουελ), τιμωρεί τον Χοκ, προτού τους πάει σε συνέντευξη Τύπου, όπου τους ανακοινώνει ότι η νεοσύστατη NASA, και όχι η USAF, θα διεξάγει δοκιμές πτήσης στο διάστημα.

Όλοι αυτοί τώρα καλούνται να ξαναφορέσουν τις στολές τους για μια τελευταία αποστολή: να επισκευάσουν ένα ρώσικο δορυφόρο παλιάς τεχνολογίας πριν πέσει στη Γη.

Τα αρχαϊκά ηλεκτρονικά του δορυφόρου βασίζονται σε αυτά του Skylab που είχε αναπτύξει ο Φρανκ. Ο Μπομπ, τώρα διευθυντής έργου στη NASA, ζητά τη βοήθεια του Φρανκ. Ο Φρανκ εξακολουθεί να περιφρονεί τον Μπομπ, αλλά συμφωνεί να αναλάβει την αποστολή, με την προϋπόθεση ότι θα έχει τη βοήθεια της «Ομάδας Δαίδαλου», συμπεριλαμβανομένων των Χοκ, Τανκ και Τζέρι.

Παίζουν: Κλιντ Ίστγουντ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τζέιμς Γκάρνερ, Τζέιμς Κρόμγουελ, Μάρσια Γκει Χάρντεν, Λόρεν Ντιν.

*Open, Πέμπτη 30/06, στις 21:00

«Casino Royale» (2006) σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ

Δράσης Περιπέτεια – Η 21η ταινία του Πράκτορα 007 Τζέιμς Μποντ και η πρώτη ταινία στο ρόλο του Βρετανού κατασκόπου, για τον Ντάνιελ Γκρεγκ.

Παρακολουθούμε το ξεκίνημα της καριέρας του Τζέιμς Μποντ ως Πράκτορας 007, στο σημείο που του δίνεται η άδεια να σκοτώνει.

Πρώτος στόχος του ο Μολάκα (Σεμπάστιαν Φουκάν), διαβόητος τρομοκράτης, που βρίσκεται στη Μαδαγασκάρη. Ο Μποντ καταφθάνει εκεί και μετά από αμείλικτη καταδίωξη τον σκοτώνει. Παρόλα αυτά, ο υπερβάλλων ζήλος του, που παραλίγο να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο, εξοργίζει την «Μ» (Τζούντι Ντενς), προϊσταμένη του και επικεφαλής των Βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών.

Οι έρευνες του Μποντ τον οδηγούν στις Μπαχάμες και από κει στο Μαϊάμι, όπου ματαιώνει ένα τρομοκρατικό χτύπημα. Τώρα γνωρίζει πως πίσω από όλα κρύβεται ο Λε Σιφρ (ΜΝαντς Μίκλεσεν), τραπεζίτης και χρηματοδότης τρομοκρατικών οργανώσεων.

Τα οικονομικά ανοίγματα του Λε Σιφρ, που χρωστά σε αδίστακτους δανειστές, και η πρόσφατη αποτυχία των σχεδίων του από την αποτελεσματική παρέμβαση του Μποντ, τον αναγκάζουν να οργανώσει ένα τουρνουά πόκερ υψηλών στοιχημάτων στα σαλόνια του κοσμοπολίτικου Καζινό Ρουαγιάλ στο Μαυροβούνιο και να «τινάξει τη μπάνκα στον αέρα».

Μια ήττα του Λε Σιφρ στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα διευκόλυνε τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες να τον προσεγγίσουν, να του προσφέρουν προστασία από τους δανειστές του και, κατ’ επέκταση, εκείνος να τους δώσει σημαντικές πληροφορίες.

Έτσι η «Μ» αναθέτει στον Μποντ να δικαιώσει τη φήμη του ως ο καλύτερος… τζογαδόρος των μυστικών υπηρεσιών και να αντιμετωπίσει τον Λε Σιφρ στο πόκερ. Ο Μποντ καταφθάνει στο Μαυροβούνιο και έρχεται σε επαφή με τη Βέσπερ Λιντ (Εύα Γκριν), υπάλληλο του βρετανικού Υπουργείου Οικονομικών. Αποστολή της Βέσπερ είναι ο έλεγχος του τεράστιου οικονομικού ποσού, που πρόκειται να διαχειριστεί ο Μποντ στην αναμέτρησή του με τον Λε Σιφρ.

Τώρα είναι η στιγμή όπου παίζονται όλα για όλα.

Παίζουν: Ντάνιελ Κρεγκ, Τζούντι Ντεντς, Μαντς Μίκελσεν, Έβα Γκριν, Τζέφρι Ράιτ, Τζιανκάρλο Τζανίνι, Κατερίνα Μουρίνο, Τζέσπερ Κρίστενσεν.

*Star, Πέμπτη 30/06, στις 21:00

«Ο Άγγελος» (2018) σκηνοθεσία Λουίς Ορτέγκα

Βιογραφική Δράσης – Μπουένος Άιρες, 1971. O Καρλίτος είναι ένας νεαρός που μοιάζει με αστέρα του σινεμά: γλυκό πρόσωπο, ξανθές μπούκλες και απαράμιλλο στυλ. Από μικρός ζήλευε τα πράγματα που είχαν οι άλλοι, στην εφηβεία του όμως φανερώνει την πραγματική του φύση: γίνεται κλέφτης.

Όταν συναντά στο σχολείο του τον Ραμόν, ο Καρλίτος γοητεύεται και κάνει ό,τι μπορεί για να του τραβήξει την προσοχή. Μαζί θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι παρανομίας, έρωτα και καταστροφής. Οι δολοφονίες μοιάζουν σα φυσική κατάληξη της πορείας του, ώσπου ο Καρλίτος θα συλληφθεί.

Η αγγελική του μορφή τραβά την προσοχή του τύπου και της κοινής γνώμης. Το προσωνύμιο που του δίνεται είναι «Άγγελος του Θανάτου» με τη φήμη του να εκτοξεύεται στα ύψη αμέσως μετά τη σύλληψη του. Του αποδίδονται πάνω από σαράντα ληστείες και έντεκα δολοφονίες.

Σήμερα μετά από 45 χρόνια εγκλεισμού ο Καρλίτος είναι ο εγκληματίας με τα περισσότερα χρόνια κράτησης στην ιστορία της Αργεντινής. Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία

Παίζουν: Σεσίλια Ροθ, Λουίς Νέκο, Μερσέντες Μοράν.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 30/06, στις 22:00

«Η Γυναίκα με τα Μαύρα» (2012) σκηνοθεσία Τζέιμς Γουάτκινς

Δραματική Τρόμου Φαντασίας – Ο νεαρός δικηγόρος Άρθουρ Κιπς αναγκάζεται να αφήσει τον τρίχρονο γιο του στο Λονδίνο, για να ταξιδέψει στο απομακρυσμένο χωριό Κράιθιν Γκίφορντ και να τακτοποιήσει τις κληρονομικές εκκρεμότητες του Οίκου Ιλ Μαρς.

Όταν όμως φτάνει στο ανατριχιαστικό παλιό αρχοντικό, ανακαλύπτει σταδιακά μια σειρά από σκοτεινά μυστικά που στοιχειώνουν το παρελθόν της περιοχής. Και η ανησυχία του Άρθουρ μεγαλώνει όταν μια μυστηριώδης γυναικεία φιγούρα ντυμένη στα μαύρα αρχίζει να εμφανίζεται μπροστά του, επιβεβαιώνοντας τους φόβους και τις προλήψεις των χωρικών..

Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Κιάραν Χιντς, Τζάνετ ΜακΤίρ, Λιζ Γουάιτ.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 30/06, στις 23:00

«Sex Tape: Μια Τρελή Βραδιά» (2014) σκηνοθεσία Τζέικ Κάσνταν

Αισθηματική κομεντί – Στην αρχή της γνωριμίας τους, ο Jay (Jason Segel) και η Annie (Cameron Diaz) είχαν μια παθιασμένη σχέση. Πέρασαν δέκα χρόνια από τότε, απέκτησαν δύο παιδιά και η ερωτική τους ζωή χρειάζεται επειγόντως ανανέωση.

Έτσι, αποφασίζουν να γυρίσουν τη δική τους ερωτική ταινία, δοκιμάζοντας τις αντοχές τους σε ένα τρίωρο μαραθώνιο. Την επόμενη μέρα όμως ανακαλύπτουν ότι οι προσωπικές τους στιγμές δεν είναι πια και τόσο προσωπικές. Αρκεί ένα λάθος κλικ και το υλικό που είχαν «σώσει» διαδικτυακά μπορεί να γίνει παγκόσμιο θέαμα.

Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Τζέισον Σίγκελ, Ρομπ Λόου, Ρομπ Κόρντραϊ, Έλι Κέμπερ.

*Ant1, Πέμπτη 30/06, στις 00:00

«47 Ronin» (2013) σκηνοθεσία Καρλ Ρινς

Δραματική, δράσης, φαντασίας – Βασισμένη στην πραγματική ιστορία των 47 Σαμουράι που αυτοκτόνησαν αφού εκδικήθηκαν τον θάνατο του άρχοντά τους, η ταινία μας ταξιδεύει στην μακρινή Ιαπωνία και στον κόσμο των πιστών Σαμουράι.Μία ομάδα εξόριστων Σαμουράι επιδιώκουν να αποκαταστήσουν την τιμή τους και να εκδικηθούν τον προδότη που ευθύνεται για τον θάνατο του Δασκάλου τους.

Ο Κάι είναι ο συμπολεμιστής τους, που θα τον αμφισβητήσουν, ειδικά όταν ερωτευτεί την Μίκα, την κόρη του αφέντη τους. Η ταινία ακολουθεί την αποστολή των Ronin που θα δοκιμάσουν το κουράγιο τους, το θάρρος τους, την ψυχή τους, αλλά και την μεταξύ τους εμπιστοσύνη σε μια προσπάθεια ανάκτησης της χαμένης τους γης και κατάκτησης της αιωνιότητας.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Ρίνκο Κικούτσι, Χιρογιούκι Σανάντα, Ταντανόμπου Ασάνο, Κο Σιμπασάκι.

*Star, Πέμπτη 30/06, στις 01:45

«Πόλη υπό Κατοχή» (2019) σκηνοθεσία Ρούπερτ Γουάιατ

Επιστημονικής Φαντασίας – Σε μία γειτονιά του Σικάγο, κοντά μία δεκαετία μετά την κατοχή από μία εξωγήινη δύναμη, Η ΠΟΛΗ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ εξερευνά τις ζωές και των δύο πλευρών των εμπλεκομένων: αυτών που συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις κατοχής και αυτών που αντιστάθηκαν.

Παίζουν: Αστον Σάντερς, Βέρα Φαρμίγκα, Τζον Γκούντμαν, Κίκι Λέιν

*Alpha, Πέμπτη 30/06, στις 02:00