8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Αρπαγή» (2008) σκηνοθεσία Πιέρ Μορέλ

Δράσης Μυστηρίου – Ο Μπράιαν Μιλς (Λίαμ Νίσον), πρώην μυστικός πράκτορας ζει τον απόλυτο εφιάλτη. Ακούει αβοήθητος μέσα από το κινητό του τηλέφωνο, την απαγωγή της ίδιας του της κόρης Κιμ και της φίλης της Αμάντα, ενώ βρίσκονται για διακοπές στη Γαλλία…

Δεν του απομένουν παρά ελάχιστες ώρες για να σώσει την κόρη του, από τα χέρια μιας αδίστακτης σπείρας που ειδικεύεται στο εμπόριο νεαρών κοριτσιών. Ο Μπράιαν πρέπει πρώτα να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα: ότι αυτός βρίσκεται στο Λος Aντζελες ενώ η κόρη του είναι ήδη στο Παρίσι

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Φάμκε Γιάνσεν, Ραντίβογιε Μπούλβιτς, Μάτζι Γκρέις.

*Open, Δευτέρα 4/7 στις 21:00

«Ο Κατάσκοπος που με Παράτησε» (2018) σκηνοθεσία Σουζάνα Φόγκελ

Κωμωδία – Η Audrey και η Morgan είναι δύο 30άρες κολλητές φίλες που ζουν στο Los Angeles και τελείως απρόσμενα βρίσκονται μπλεγμένες σε μία διεθνή συνομωσία όταν ο πρώην φίλος της Audrey εμφανίζεται στο διαμέρισμα τους με μία ομάδα αδίστακτων εκτελεστών να τον ακολουθεί.

Εκπλήσσοντας ακόμα και τους ίδιους τους τους εαυτούς οι δύο κοπέλες ορμούν στην δράση καταστρώνοντας ένα σχέδιο για να σώσουν τον κόσμο ενώ τις αναζητούν στην Ευρώπη διάφοροί εκτελεστές αλλά και ένας γοητευτικός αλλά ύποπτος Άγγλος πράκτορας.

Παίζουν: Μίλα Κούνις, Κέιτ Μακ Κίνον, Τζάστιν Θερού, Τζίλιαν Άντερσον.

*Star, Δευτέρα 4/7 στις 22:00

«Φως στο Σκοτάδι» (2019) σκηνοθεσία Κέισι Αφλεκ

Δραματική – Το ταξίδι ενός πατέρα και του παιδιού του στα περίχωρα της κοινωνίας ύστερα από πανδημία που εξαφάνισε τον μισό πληθυσμό της Γης. Καθώς ο πατέρας παλεύει να προστατέψει το παιδί του, ο δεσμός τους – και η ίδια η ανθρωπότητα- δοκιμάζονται.

Παίζουν: Κέισι Αφλεκ, Ανα Πνιόβσκι, Τομ Μπάουερ, Ελίζαμπεθ Μος.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 4/7 στις 22:00

«Έκρηξη Θυμού» (2020) σκηνοθεσία Ντέρικ Μπόρτε

Θρίλερ – Η Ρέιτσελ έχει καθυστερήσει να πάει στη δουλειά. Είναι ήδη εκνευρισμένη πίσω από το τιμόνι της, όταν πέφτει πάνω σε έναν άγνωστο οδηγό με ψυχολογικά προβλήματα. Πολύ σύντομα, η Ρέιτσελ και οι άνθρωποι που αγαπά γίνονται ο στόχος αυτού του άντρα, που αποφασίζει να αφήσει το σημάδι του σε έναν κόσμο που τον αγνοεί, μέσα από διάφορα τρομαχτικά μαθήματα. Έτσι ξεκινά ένα επικίνδυνο παιχνίδι γάτας και ποντικιού που αποδεικνύει ότι δεν ξέρεις ποτέ πόσο κοντά θα βρεθείς σε κάποιον που έχει χάσει κάθε έλεγχο.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Κάρεν Πιστόριους, Τζίμι Σίμπσον, Γκάμπριελ Μπέιτμαν.

*Alpha, Δευτέρα 4/7 στις 22:45

«Βαθιά Άγρια Θάλασσα» (1999) σκηνοθεσία Ρένι Χάρλιν

Περιπέτεια – Ο επιχειρηματίας Ράσελ Φράνλκιν χρηματοδοτεί την έρευνα μιας νεαρής γιατρού σχετικά με τις δυνατότητες θεραπείας της νόσου Alsheimer και γενικότερα των ασθενειών του ανθρώπινου εγκέφαλου. Η έρευνα της δεν διεξάγεται σε παραδοσιακά εργαστήρια, αλλά στη μέση του ωκεανού, επάνω σε ένα πλωτό σύμπλεγμα κτιρίων και περιφραγμένων δεξαμενών, με πειραματόζωα καρχαρίες. Ο λόγος είναι ότι οι καρχαρίες δεν παρουσιάζουν σε κανένα σημείο της ζωής τους εγκεφαλικές απώλειες.

Με την ανθρώπινη επέμβαση για τις ανάγκες της έρευνας ο εγκέφαλός τους διoγκώνεται για να παράγει περισσότερες πρωτεϊνες, αλλά η πρώτη παρενέργεια του πειράματος αυτού είναι το να γίνουν οι καρχαρίες πιο έξυπνοι. Αμέσως μετά τη διεξαγωγή ενός πειράματος, που πιστοποιεί την ορθότητα της έρευνας και των πειραμάτων, θα συμβεί ένα ατύχημα, το οποίο θα καταστήσει όλους τους ανθρώπους θηράματα πάνω στο φλεγόμενο και βυθιζόμενο πλωτό σύμπλεγμα.

Παίζουν: Σάμιουελ Λ.Τζάκσον, Σάφρον Μπάροους, Τόμας Τζέιν, Στέλαν Σκάργκαρντ, Μάικλ Ράπαπορτ, Τζάκλιν Μακένζι, Ελ-Ελ Κουλ Τζέι.

*Open, Δευτέρα 4/7 στις 23:00

«Το Κλάμα Βγήκε απ’ τον Παράδεισο» (2002) σκηνοθεσία Μιχάλης Ρέππας, Θανάσης Παπαθανασίου

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Πρόκειται για παρωδία, που διακωμωδεί όλο το παλιό ελληνικό κινηματογράφο της δεκαετίας του ’60 και κυρίως τις εμπορικές ταινίες της Φίνος Φιλμ.

Στην ταινία συνυπάρχουν η κωμωδία, η περιπέτεια, το μελό, το μιούζικαλ, το βουκολικό δράμα, αλλά και οι σκηνές εποχής, όλα μέσα από μία κωμική και σατιρική αντίληψη.

Η ταινία εξιστορεί  τη σύγκρουση δύο οικογενειών, της οικογένειας Μπισμπίκη που είναι φτωχή αλλά έντιμη και καλόκαρδη, και της οικογένειας Δελλαφράγκα, που είναι πανίσχυρη και βαθύπλουτη αλλά και εντελώς ανήθικη-αρχηγός της οποίας είναι ο σατανικός και ανελέητος Βύρων Δελλαφράγκας.

Εμποδισμένοι έρωτες, ταξικές αντιθέσεις, βυθισμένα καράβια, χαμένα παιδιά και βίαιες συγκρούσεις με την πλοκή να ολοκληρώνεται όταν αποκαλύπτεται ένα καλά κρυμμένο μυστικό του Βύρωνα Δελαφράγκα.

Παίζουν: Άννα Παναγιωτοπούλου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Τάσος Χαλκιάς, Μαρία Καβογιάννη, Τζόυς Ευείδη, Μιχάλης Ρέππας.

*Mega, Δευτέρα 4/7 στις 23:00

«Εξιλέωση» (2007) σκηνοθεσία Τζο Ράιτ

Δράμα – Η Κίρα Νάιτλι και ο Τζέιμς Μακ Αβόι πρωταγωνιστούν σε ένα συγκλονιστικό δράμα, σε σκηνοθεσία του Τζο Ράιτ, που όσο περνούν τα χρόνια βρίσκει – ευτυχώς – τον δρόμο και τη διαχρονική θέση του στα κινηματογραφικά χρονικά.

Ο Robbie (Τζέιμς Μακ Αβόι) είναι γιος οικονόμου και η Cecilia (Κίρα Νάιτλι) κόρη αριστοκρατικής οικογενείας. Ένα καλοκαίρι στον καιρό του μεσοπολέμου φέρνει τους δύο νέους κοντά, με φόντο μία έπαυλη όπου η οικογένεια της κοπέλας παραθερίζει.

Το ερωτικό κλίμα ανάμεσά τους όμως παρερμηνεύει η 13χρονη αδερφή της Cecilia, Briony (Saoirse Ronan), βρίσκοντας την ευκαιρία να κατηγορήσει το Robbie άδικα για αποτρόπαιες πράξεις. Οι συνέπειες των κατηγοριών θα μεταβάλουν δραματικά τις ζωές των δύο νέων, αλλά όχι μόνο αυτών.

Παίζουν: Κίρα Νάιτλι, Τζέιμς ΜακΑβόι, Σίρσα Ρόναν, Ρομόλα Γκαράι, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Τζούνο Τεμπλ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.

*Ant1, Δευτέρα 4/7 στις 00:00

«Ο Σημαδεμένος» (1983) σκηνοθεσία Μπράιαν Ντε Πάλμα

Δραματική – Ο Τόνι Μοντάνα, φτωχός Κουβανός μετανάστης στο Μαϊάμι, γίνεται πρωτοπαλίκαρο του μεγαλέμπορου ναρκωτικών, Φρανκ Λοπέζ. Παρόλα αυτά, δεν είναι διατεθειμένος να σταματήσει εκεί. Η γνωριμία του με την Ελβίρα, ερωμένη του Λοπέζ, ωθεί τον Τόνι να εκτοπίσει το αφεντικό του και να πάρει τη θέση του. Και ενώ η συνεργασία του με τα κολομβιανά καρτέλ εξελίσσεται ομαλά, η εξάρτησή του από την κοκαΐνη, η αλαζονεία του και ένα απρόσμενο συμβάν θα πυροδοτήσουν μια σειρά από ενέργειες που θα οδηγήσουν στην αναπόφευκτη πτώση του…

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Στίβεν Μπάουερ, Μισέλ Φάιφερ, Μέρι Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο, Ρόμπερτ Λότζια.

*Star, Δευτέρα 4/7 στις 02:30