7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Υπερσιβηρικός» (2008) σκηνοθεσία Μπραντ Άντερσον

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Δεν μπορείς να ξεφύγεις από τα ψέματά σου…
Ο υπερσιβηρικός είναι το τρένο, που διανύει την τεράστια διαδρομή από τη Μόσχα έως και την Κίνα.

Ένα ζευγάρι, ο Ρόι (Γούντι Χάρλεσον) και η Τζέσι (Έμιλι Μόρτιμερ), επιλέγει να ταξιδέψει από το Πεκίνο στη Μόσχα με τον Υπερσιβηρικό, σε μια προσπάθεια να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στην προβληματική σχέση του.

Στη διάρκεια του ταξιδιού, γνωρίζουν άλλο ένα ζευγάρι, τον Κάρλος (Εντουάρντο Νοριέγκα) και την Άμπυ (Κέιτ Μάρα), που ταξιδεύει για εμπορικούς λόγους σε όλο τον κόσμο. Όλα πηγαίνουν καλά, ώσπου σε έναν σταθμό τα δύο ζευγάρια αποφασίζουν να κατέβουν από το τρένο για λίγο. Ο Ρόι εξαφανίζεται και η Τζέσι αποφασίζει να κατέβει στον επόμενο σταθμό για να τον περιμένει.

Ο Κάρλος και η Άμπι κατεβαίνουν μαζί της. Ενώ ο Κάρλος προσπαθεί να παρενοχλήσει την Τζέσι, εκείνη τον σκοτώνει, και από τον πανικό της, θάβει το πτώμα του κι επιστρέφει στο τρένο. Εκεί βρίσκει πάλι τον Ρόι και προσπαθούν να ξεχάσουν αυτό που συνέβη. Αλλά ο εφιάλτης τους μόλις έχει αρχίσει…

Παίζουν: Μπεν Κίνγκσλεϊ , Γούντι Χάρελσον , Έμιλι Μόρτιμερ, Εντουάρντο Νοριέγκα, Κέιτ Μάρα.

*Open, Τρίτη 04/07 στις 21:00

«Ωραίο μου Διαζύγιο» (2018) σκηνοθεσία Μισέλ Λαρόκ

Κωμωδία – Η Angela μοιάζει να ζει μια ονειρεμένη ζωή στη Νίκαια σε ένα όμορφο διαμέρισμα με τον αγαπημένο της σύζυγο και την έφηβη κόρη της. Την παραμονή των Χριστουγέννων όμως όλα μοιάζουν να καταρρέουν, όταν ο σύζυγός της ξαφνικά την εγκαταλείπει. Τότε η Angela αποφασίζει να αλλάξει τη ζωή της.

Ένα πραγματικό στοίχημα, καθώς θα πρέπει να το κατορθώσει σε πείσμα της νευρωτικής κολλητής της, της τυρρανικής μητέρας της και του ψυχίατρου με τις πειραματικές μεθόδους. Η αισιόδοξη Angela ανανεώνει την προβληματική σχέση με την έφηβη κόρη της και ανοίγει τα φτερά της στη νέα ζωή ως ελεύθερη γυναίκα πια, γεμάτη όρεξη για καινούργιες περιπέτειες. Η νέα ζωή της δείχνει να έχει πολλές υποσχέσεις πια. Αλλά και πολλές ανατροπές…

Παίζουν: Μισέλ Λαρόκ, Καντ Μεράντ, Φρανσουάζ Φαμπιάν, Ρόσι Ντε Πάλμα.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 04/07 στις 22:00

«Η Μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ» (2020) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Δραματική – Η ταινία του Κλιντ Ίστγουντ και βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία «Η Μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ» είναι μια ιστορία για το τι συμβαίνει όταν αυτό που παρουσιάζεται ως «γεγονός» αποκρύπτει την αλήθεια.
«Μία βόμβα έχει μπει στο πάρκο Centennial. Έχετε 30’.»

Ο κόσμος γνώρισε τον Ρίτσαρντ Τζούελ ως τον φύλακα που ανακάλυψε το βομβιστικό μηχανισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ατλάντα το 1996. Η αναφορά του για τα γεγονότα τον μετέτρεψε σε ήρωα, που εξαιτίας της άμεσης δράσης του, έσωσε αμέτρητες ζωές από βέβαιο θάνατο.

Ωστόσο, μέσα σε λίγες μόλις μέρες, ο επίδοξος αστυνομικός γίνεται ο υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος του FBI, κατηγορείται τόσο από τον Τύπο όσο και από το κοινό και στη ζωή του έρχονται τα πάνω κάτω. Απευθυνόμενος στον ανεξάρτητο δικηγόρο Γουάτσον Μπράιαντ, ο Τζούελ κατορθώνει να αποδείξει την αθωότητά του.

Αλλά ο Μπράιαντ ξεπερνά τα όριά του, καθώς προσπαθεί να πολεμήσει τις συντονισμένες επιθέσεις του FBI, της GBI και του APD και να καθαρίσει το όνομα του πελάτη του, προσπαθώντας να αποτρέψει τον Ρίτσαρντ από το να εμπιστευτεί τους ίδιους τους ανθρώπους που θέλουν να τον καταστρέψουν.

Παίζουν: Πολ Γουόλτερ Χάουζερ, Σαμ Ρόκγουελ, Κάθι Μπέιτς, Τζον Χαμ, Ολίβια Γουάιλντ.

*Star, Τρίτη 04/07 στις 22:00

«Στα Ίχνη του Ανέμου» (2017) σκηνοθεσία Τέιλορ Σέρινταν

Δράμα – Ένα φρικιαστικό έγκλημα, με θύμα ένα νεαρό κορίτσι, συνταράσει έναν παγωμένο καταυλισμό ιθαγενών Αμερικανών στην πολιτεία της Γιούτα. Ο δασοφύλακας Κόρι Λάμπερτ μαζί με τη νέα πράκτορα του FBI, Τζέιν Μπάνερ, θα συνεργαστούν, για την εξιχνίαση της υπόθεσης, με τον αρχηγό αστυνομίας της φυλής, τον Μπεν Σόγιο, ώστε να ενωθούν τα κομμάτια και να βρεθεί η άκρη του νήματος. Όσο όμως πιο βαθιά σκάβουν αυτοί οι τρεις, τόσο οι ζωές τους μπαίνουν σε μεγάλο κίνδυνο.

Παίζουν: Κέλσι Άσμπιλ, Τζέρεμι Ρένερ, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Γκράχαμ Γκριν.

*Alpha, Τρίτη 04/07 στις 22:45

«Νήσος» (2009) σκηνοθεσία Χρήστος Δήμας

Κωμωδία – Όταν ο Θεμιστοκλής Δίκαιος, ο τοπικός άρχοντας ενός νησιωτικού χωριού, χάνει αιφνίδια τη ζωή του, η κλειστή κοινωνία του χωριού αναστατώνεται. Όχι τόσο για την απώλεια, όσο για το γεγονός ότι ο αποθανών αφήνει πίσω του μια τεράστια περιουσία, ενώ ήταν άκληρος. Πού την έκρυβε τόσο καιρό; Στα ερωτηματικά τους, έρχεται να απαντήσει η διαθήκη του μακαρίτη, που προβλέπει το μοίρασμα της περιουσίας στις τέσσερις εξουσίες του χωριού: τον πρόεδρο της κοινότητας, τον αστυνομικό διευθυντή, τον δάσκαλο του σχολείου και τον ιερέα της εκκλησίας.

Προϋπόθεση, όμως, για να εκτελεστεί η διαθήκη, είναι αυτοί οι τέσσερις να δεχτούν να διαβαστούν δημοσίως στην πλατεία του χωριού τέσσερις σφραγισμένες επιστολές -μία για τον καθένα- το περιεχόμενο των οποίων δεν το γνωρίζει κανείς, παρά μόνο ο… συγχωρεμένος…

Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Κώστας Βουτσάς, Ντορρέτα Παπαδημητρίου, Δημήτρης Τζουμάκης, Ελένη Καστάνη, Μιχάλης Μαρίνος, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τάνια Τρύπη, Ζέτα Δούκα.

*Mega, Τρίτη 04/07 στις 23:00

«Διασταυρούμενα πυρά» (2012) σκηνοθεσία Τζέσι Τερέρο

Δραματική Δράσης – Ο Τζόνας Μαλντοναντο, γιος ενός δολοφονημένου αξιωματικού του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης, κατατάσσεται στο Σώμα μαζί με τους δύο καλούς του φίλους.

Μετά την εκπαίδευση του, βρίσκεται υπό την προστασία του πρώην συνεργάτη του πατέρα του, Βικ Σαρκόνε. Ο Σαρκόνε διευθύνει μια ομάδα σκληροτράχηλων διεφθαρμένων αστυνομικών που επιχειρούν μέσα στους δρόμους.

Κατά τη διάρκεια της “θητείας” του στην ομάδα εργασίας του Σαρκόνε, μαθαίνει από τον εισαγγελέα ότι ο προστάτης του δολοφόνησε τον πατέρα του. Ο λόγος που τον δολοφόνησαν ήταν γιατί θα κατέθετε στοιχεία για διεφθαρμένους αστυνομικούς και ειδικά τον Σαρκόνε. Αποφασίζει τότε να εκδικηθεί και για να το καταφέρει συνεργάζεται με το αφεντικό της Μαφίας Γκαμπριέλ Μπαεζ, μπαίνοντας έτσι για τα καλά στο βρώμικο κύκλωμα.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Φόρεστ Ουίτακερ, Κέρτις Τζάκσον ( 50 Cent).

*Open, Τρίτη 04/07 στις 23:30

«Χαμένοι στη Μετάφραση» (2003) σκηνοθεσία Σοφία Κόπολα

Κομεντί Ρομαντική – Ένας πρώην αστέρας του σινεμά και μια παραμελημένη σύζυγος συναντιούνται στο Τόκιο για να ενώσουν τη μοναξιά τους.

Παίζουν: Μπιλ Μάρεϊ,Σκάρλετ Γιόχανσον,Τζιοβάνι Ριμπίσι.

*Ant1, Τρίτη 04/07 στις 00:00