11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και όσα μπορείς να απολαύσεις στη μικρή οθόνη είναι εδώ.

«Garfield 2» (2006) σκηνοθεσία Τιμ Χιλ

Κινούμενα Σχέδια Κομεντί Περιπέτεια – Ο Τζον, o ιδιοκτήτης του κοιλιόδουλου και αγαπησιάρη Garfield, είναι ερωτευμένος με την κτηνίατρο Λιζ.

Όταν βρίσκει το κουράγιο να τη ζητήσει σε γάμο, εκείνη λείπει σε συνέδριο στο Λονδίνο. Χωρίς να το πολυσκεφτεί, ο Τζον πηγαίνει επίσης στο Λονδίνο για να τη βρει, ενώ τον ακολουθεί και ο Garfield.

Ο γατούλης θα βρεθεί σε μια πριγκιπική βίλα, όπου θα τον μπερδέψουν με τον γάτο που ζούσε εκεί, τον Πρινς, με τον οποίο μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό!

Ο Πρινς πρόκειται να κληρονομήσει ένα κάστρο. Όμως, αυτό εμποδίζει τα σατανικά σχέδια του λόρδου Ντάργκις, που θέλει να μετατρέψει το κάστρο σε τουριστικό θέρετρο. Έτσι, προκειμένου να απαλλαγεί από τον Πρινς, τον ρίχνει στο ποτάμι.

Υπολόγιζε, όμως, χωρίς τον… Garfield.

Με τη φωνή του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου

*Open, Παρασκευή 08/07, στις 21:00

«Speed 2: Κρουαζιέρα με τον Κίνδυνο» (1997) σκηνοθεσία Γιαν Ντε Μποντ

Περιπέτεια – Η Άνι Πόρτερ, η γυναίκα, που ήταν όμηρος ενός βομβιστή στο λεωφορείο, που έπρεπε να τρέχει με συγκεκριμένη ταχύτητα για να μην ανατιναχθεί, βρίσκεται με τον αγαπημένο της Άλεξ σε μια υπέροχη κρουαζιέρα.

Ο Άλεξ είναι αστυνομικός και δεν μπορεί να αγνοήσει την παράξενη συμπεριφορά ενός ταξιδιώτη, του Γκέιγκερ.Οι υποψίες του αποδεικνύονται σωστές καθώς ο Γκέιγκερ είναι αυτός που δημιούργησε το σύστημα πληροφορικής του πλοίου αλλά στη συνέχεια απολύθηκε.

Για να πάρει εκδίκηση, «σπάει» τους κωδικούς στο σύστημα πληροφορικής και καθορίζει μια υπερβολική ταχύτητα σε μια πορεία σύγκρουσης με ένα γιγαντιαίο πετρελαιοφόρο. Ο Άλεξ και η Άνι προσπαθούν να τον σταματήσουν.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Τζέισον Πάτρικ, Γουίλεμ Νταφόε.

*SKAI, Παρασκευή 08/07, στις 21:00

«Μοντέρνα Σταχτοπούτα» (1965) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία – Η Κατερίνα είναι μια ορφανή κοπέλα που ζει με τη γιαγιά της και τα τρία μικρά αδελφάκια της. Όμορφη και έξυπνη, αγωνίστηκε να μορφωθεί, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές της υποχρεώσεις.

Δυστυχώς, όμως, δεν έχει κατορθώσει να βρει δουλειά. Έτσι, όταν πληροφορείται ότι ο Αλέξης Βαρνέζης, γενικός διευθυντής μιας μεγάλης εταιρείας πετρελαίων, απέλυσε την ιδιαιτέρα γραμματέα του, βρίσκει τρόπο να φτάσει μέχρι τον Βαρνέζη και, χάρη στις ικανότητές της, κατορθώνει να κερδίσει την κενή θέση.

Σιγά-σιγά, μετά από πολλές παρεξηγήσεις, αλλά και μετά από ένα επαγγελματικό ταξίδι στη Ρώμη, η Κατερίνα κατορθώνει να γοητεύσει τον πλούσιο προϊστάμενό της και να τον πείσει να την… διώξει από γραμματέα του και να την κάνει γυναίκα του.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Άρης Μαλιαγρός, Σταύρος Ξενίδης, Χρήστος Πάρλας, Δέσποινα Νικολαΐδου.

*Ant1, Παρασκευή 08/07, στις 21:00

«Κτήνος» (2017) σκηνοθεσία Μάικλ Πιρς

Δραματική – Σε μια μικρή νησιωτική κοινότητα, μια νεαρή γυναίκα, η Μοll ερωτεύεται ένα μυστηριώδη ξένο, τον Pascal, ο οποίος την προτρέπει να δραπετεύσει από την καταπιεστική οικογένειά της.

Όταν θα βρεθεί ύποπτος για μια σειρά βίαιων δολοφονιών, εκείνη θα τον υπερασπιστεί με πάθος. Σύντομα θα μάθει και ο ίδιος μέχρι που μπορεί να φτάσει εκείνη.

Παίζουν: Τζέσι Μπάκλεϊ, Τζόνι Φλιν, Τζέραλντιν Τζέιμς.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 08/07, στις 22:00

«Dark Shadows» (2012) σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον

Κομεντί Τρόμου Φαντασίας – Το 1752, ο Τζόσουα και η Ναόμι Κόλινς, μαζί με τον γιο τους Μπαρνάμπας, αποφασίζουν να μετοικίσουν, από το Λίβερπουλ της Αγγλίας, στην Αμερική. Ακόμα κι ένας ωκεανός, όμως, δεν είναι αρκετός, για να δραπετεύσουν από την κατάρα που καταδιώκει την οικογένεια τους.

Δυο δεκαετίες μετά, ο Μπαρνάμπας (Τζόνι Ντεπ) έχει τον κόσμο στα πόδια του ή τουλάχιστον την πόλη του Κόλινσπορτ, στο Μέιν. Άρχοντας της έπαυλης των Κόλινγουντ, ο Μπαρνάμπας είναι πλούσιος, πανίσχυρος και ένας ακαταμάχητος πλέιμποϊ, μέχρι που κάνει το μεγάλο λάθος να ραγίσει την καρδιά της Αντζελίκ Μπουσάρ (Έύα Γκριν).

Μάγισσα, με κάθε σημασία της λέξης, η Αντζελίκ τον καταδικάζει σε μια μοίρα χειρότερη από τον θάνατο: τον μεταμορφώνει σε βρικόλακα και μετά τον θάβει ζωντανό. Δυο αιώνες μετά, ο Μπαρνάμπας ελευθερώνεται κατά λάθος από τον τάφο του, και βγαίνει στο 1972, έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από τον δικό του.

Επιστρέφει στην Έπαυλη των Κόλινγουντ, μόνο για να ανακαλύψει ότι η περιουσία του είναι κατεστραμμένη.

Τα δυσλειτουργικά απομεινάρια των Κόλινς, δεν έχουν πολύ καλύτερη τύχη, καθώς ο καθένας του έχει τα δικά του σκοτεινά μυστικά. Η μητριαρχική φιγούρα των Κόλινς, η Ελίζαμπεθ Κόλινς Στόνταρντ (Μισέλ Φάιφερ) έχει καλέσει την ψυχίατρο, Δρ. Τζούλια Χόφμαν (Έλενα Μπόμαν Κάρτερ), για να βοηθήσει με τα προβλήματα της οικογένειας της.

Στην έπαυλη μένουν, επίσης, ο αδερφός της Ελίζαμπεθ, Ρότζερ Κόλινς (Τζόνι Λι Μίλερ), η θρησκευόμενη έφηβη κόρη της, Κάρολιν Στόνταρντ (Κλόι Μόρετζ) και ο δεκάχρονος γιος του Ρότζερ, Ντέιβιντ Κόλινς (Γκιούλιβερ ΜακΓκράθ).

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Μισέλ Φάιφερ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Εύα Γκριν, Τζάκι Ερλ Χέιλι, Τζόνι Λι Μίλερ, Κλόι Γκρέις Μορέτζ, Μπέλα Χίθκοτ

*Open, Παρασκευή 08/07, στις 23:00

«The Amazing Spider-Man» (2012) σκηνοθεσία Μαρκ Γουέμπ

Δράσης Περιπέτεια – Ο Πίτερ Πάρκερ είναι ένα φαινομενικά συνηθισμένο αγόρι της γενιάς του. Παρ όλα αυτά μεγαλώνει με τον θείο του και την θεία του, αφού οι γονείς του έφυγαν ξαφνικά και από τότε δεν ξανάκουσε τίποτα για αυτούς.

Μια μέρα θα ανακαλύψει τον χαρτοφύλακα του πατέρα του κι έτσι θα ψάξει να βρει στοιχεία σχετικά με τους γονείς του.

Όμως στην πορεία θα ανταμώσει με μια γενετικά τροποποιημένη μια αράχνη, η οποία θα τον δαγκώσει.Έτσι, με αυτόν τον τρόπο ο ίδιος θα αποκτήσει ξεχωριστές ικανότητες και θα τις χρησιμοποιήσει ενάντια στους εγκληματίες.

Παίζουν: Άντριου Γκάρφιλντ, Έμμα Στόουν, Ντέιν Ντιχάν.

*Ant1, Παρασκευή 08/07, στις 23:15

«Η Κατάρα» (2004) σκηνοθεσία Τακάσι Σιμίζου

Τρόμου θρίλερ – Η Κάρεν, μια Αμερικανίδα φοιτήτρια στην Ιαπωνία, αναλαμβάνει τη φροντίδα μιας άρρωστης γυναίκας, όταν η νοσοκόμος της εξαφανίζεται. Από την πρώτη της κιόλας επίσκεψη, νιώθει πως κάτι σκοτεινό και επικίνδυνο κατοικεί εκεί. Σύντομα θα αντιληφθεί το ξύπνημα μιας κατάρας, η οποία προκαλεί μια αλυσίδα από ανεξήγητους θανάτους, και έχει τις ρίζες της σε ένα φρικτό γεγονός που συνέβη χρόνια πριν. Τώρα, ο μόνος τρόπος να σταματήσει την κατάρα που απειλεί τη ζωή της είναι να ανακαλύψει το σκοτεινό μυστικό που τη γέννησε.

Παίζουν: Μπρουκ Σιλντς, Μπρένταν Φρέιζερ, Ρίκι Γκαρσία, Ντικ Βαν Ντάικ, Κεν Τζεόνγκ.

*SKAI, Παρασκευή 08/07, στις 23:30

«Το Μονοπάτι του Θανάτου» (2014) σε σκηνοθεσία Σκοτ Φρανκ

Θρίλερ μυστηρίου – Ο Ματ ήταν κάποτε ένας πολύτιμος αστυνομικός για το τμήμα της Νέας Υόρκης όμως τώρα πια εργάζεται, παράνομα, ως ιδιωτικός ντεντέκτιβ. Παρότι διστακτικός, αρχικά, ο ντεντέκτιβ αποφασίζει να βοηθήσει τον έμπορο ναρκωτικών Κένι Κρίστο προκειμένου να ξεσκεπάσουν τη συμμορία, που κρύβεται πίσω από την απαγωγή και δολοφονίας της γυναίκας του.

Το πρώτο πράγμα, που ανακαλύπτει ο Σκάντερ είναι πως οι άνθρωποι αυτοί δεν προέβησαν στο ίδιο διεστραμμένο έγκλημα για πρώτη φορά, αλλά ούτε φαίνεται να είναι και η τελευταία. Η έρευνα θα τον φέρει στα σοκάκια της Νέας Υόρκης και ο χρόνος κυλάει αντίστροφα πριν οι εγκληματίες ξαναχτυπήσουν. Καθώς πλησιάζουν, όμως, προς τη λύση του μυστηρίου ανακαλύπτουν ότι η υπόθεση, στην οποία έμπλεξαν, είναι πολύ μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη απ ότι μπορούσαν να φανταστούν…

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Νταν Στίβενς, Ντέιβιντ Χάρμπορ, Άνταμ Ντέιβιντ Τόμπσον, Μπόιντ Χόλμπρουκ.

*Star, Παρασκευή 08/07, στις 23:30

«Οι Άγγελοι του Τσάρλι» (2000) σκηνοθεσία Τζόζεφ ΜακΓκίντι Νίκολ 

Περιπέτεια – Ο πάμπλουτος ‘Ερικ Νοξ απάγεται από τα γραφεία της Knox Technologies και η εταιρεία του κινδυνεύει να χάσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Εκτός, κι αν τον εντοπίσουν… εγκαίρως!

Μια υπόθεση για τα κορίτσια του Τσάρλι, του μυστηριώδους αφεντικού τριών θηλυκών ντετέκτιβ, ο οποίος βρίσκει πάντοτε έξυπνους τρόπους για να αποφεύγει τις πρόσωπο με πρόσωπο συναντήσεις με τους πελάτες του. Οι “‘Αγγελοι” του είναι πανέτοιμοι να χρησιμοποιήσουν τα σωματικά τους… όπλα, μαζί με επικίνδυνη γοητεία, high-tech gadgets και μερικά χέρια ξύλο, προκειμένου να φέρουν την αποστολή τους εις πέρας.

Παίζουν: Ντρου Μπάριμορ, Κάμερον Ντιάζ, Λούσι Λιού, Μπιλ Μάρεϊ, Τιμ Κάρι, Ματ Λεμπλάν, Κέλι Λιντς.

*Mega, Παρασκευή 08/07, στις 01:10

«Ψηλός, Λιγνός και Ψεύταρος!» (1985) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Πίπης Παρλαπίπας, ένας ψηλός και λιγνός γεροντάκος με μεγάλη οικονομική άνεση, έχει περάσει τη ζωή του λέγοντας μεγάλα αλλά χαριτωμένα ψέματα. Αυτά τα ψέματα αποφασίζει μια μέρα να τα αφήσει κληρονομιά στους συγγενείς του. Τους καλεί και τους δηλώνει πως αν καταφέρουν να γράψουν τις τερατολογίες του και να τις προσαρμόσουν για την τηλεόραση, τα κέρδη του θα είναι μεγάλα γιατί όλες οι ιστορίες παρουσιάζουν διασκεδαστικό ενδιαφέρον.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Γιάννης Ρώτας, Τέτα Ντούζου, Ανδρέας Ντούζος, Αρτέμης Μάτσας, Σπύρος Καλογήρου, Μαρία Ψάλτη.

*Alpha, Παρασκευή 08/07, στις 01:45

«Το Κελί» (2000) σκηνοθεσία Τάρσεμ Ζινγκ

Τρόμου – Η παιδοψυχίατρος Κάθριν Ντιν έχει αναπτύξει μια τεχνική, μέσω της οποίας καταφέρνει να εισχωρεί στο μυαλό των ασθενών της.

Όταν ο Στάργκερ, ένας μανιακός δολοφόνος, πέφτει σε κώμα, ο πράκτορας του FBI, Πίτερ Νόβακ ζητά από την Κάθριν να εισχωρήσει στον ψυχικό κόσμο του πρώτου, προκειμένου να βρει το μέρος στο οποίο ο serial killer έχει κρύψει ένα μικρό κορίτσι, που έχει απαγάγει. Αν η Κάθριν δεν τα καταφέρει, τότε το κορίτσι θα πεθάνει.

Η νεαρή παιδοψυχίατρος δέχεται, όμως η κατάβασή της στον αρρωστημένο κόσμο του Στάργκερ είναι γεμάτη από θανάσιμους κινδύνους…

Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Βινς Βον.

*Star, Παρασκευή 08/07, στις 02:00