Χλόη Καστοριάς – Μας έπνιξαν τα χόρτα… μας έζωσαν τα φίδια…

Μεγάλη αναστάτωση προκαλούν στους κατοίκους της Χλόης οι καθημερινές εμφανίσεις φιδιών σε κατοικημένους χώρους, όπως αυλές σπιτιών, πολυσύχναστους δρόμους ακόμα και σε πιλοτές κατοικιών μέρα μεσημέρι!

Αιτία του φαινομένου είναι τα πολλά και διάσπαρτα εγκαταλειμμένα οικόπεδα που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία λόγω της οργιώδους βλάστησης, έχουν μετατραπεί σε καταφύγιο επικίνδυνων ερπετών σαν μικρές ζούγκλες!

Και όσο προχωράμε προς το καλοκαίρι η βλάστηση αποξηραίνεται, προσφέροντας καύσιμη ύλη στον κίνδυνο πυρκαγιάς που είναι πάντοτε υπαρκτός σε τέτοιες περιπτώσεις. Όμως ο μεγαλύτερος “κίνδυνος” είναι η νοοτροπία των ίδιων των κατοίκων οι οποίοι είτε από άγνοια είτε από αδιαφορία δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο που βρίσκεται μπροστά στην πόρτα τους από τις μικρές αυτές ωρολογιακές βόμβες. Διότι όφειλαν όλοι να γνωρίζουν ότι με ένα τηλεφώνημα ή μια αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καστοριάς εκείνος είναι υποχρεωμένος να παρέμβει και να καθαρίσει τα οικόπεδα, χρεώνοντας το αντίτιμο στους αδιάφορους ιδιοκτήτες τους.

Όπως το έκανε άλλωστε σε πολλές περιπτώσεις με συγκεκριμένα παραδείγματα, όπου υπήρξε ευαισθητοποίηση από τους κατοίκους.

kastorianiestia

φωτογραφία Παύλος Σπαθόπουλος