15 ταινίες για να δεις σήμερα στην τηλεόραση

Βάλτε μια καλή ταινία, παραγγείλετε τα αγαπημένα σας σνακ και μετατρέψτε το Σαββατόβραδο στο απόλυτο movie night.

«Εραστής σε τιμή ευκαιρίας» (1997) σκηνοθεσία Γκλεν Γκόρντον Κάρον

Κομεντί Ρομαντική – Η Κέιτ Μόσλεϊ προσπαθεί να χτίσει μια λαμπρή καριέρα στη διαφημιστική εταιρία όπου εργάζεται, αλλά η πολυπόθητη προαγωγή που περιμένει δεν έρχεται. Ένας από τους βασικούς λόγους είναι το γεγονός ότι η Κέιτ εξακολουθεί να είναι αδέσμευτη, γι’ αυτό κι εκείνη αποφασίζει να επινοήσει έναν ‘μνηστήρα’, τον Νικ. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν νεαρό άντρα, τον οποίο συνάντησε μόνο μια φορά και με τον οποίο έτυχε να φωτογραφηθεί. Αρχικά, το τέχνασμά της έχει αποτελέσματα – κατορθώνει μάλιστα να κεντρίσει το ερωτικό ενδιαφέρον του γοητευτικού συναδέλφου της, Σαμ Μέιφερ, ο οποίος αγνοούσε μέχρι τότε την ύπαρξή της. Ωστόσο, κάποια στιγμή, εκδηλώνουν όλοι την επιθυμία να γνωρίσουν από κοντά τον περίφημο αυτό αρραβωνιαστικό…
Παίζουν: Τζένιφερ Άνιστον, Τζέι Μορ, Κέβιν Μπέικον, Ολυμπία Δουκάκις

*Open, Σάββατο 16/7, στις 21:00

«Kung Fu Yoga» (2017) σκηνοθεσία Stanley Tong

Κωμική περιπέτεια – Ο κινέζος αρχαιολόγος Τζακ, μαζί την όμορφη ινδή καθηγήτρια Ασμίτα και τη βοηθό της Κάιρα προσπαθούν να εντοπίσουν τον βασιλικό θησαυρό της Μαγκάτθα. Σε μια θιβετιανή παγωμένη σπηλιά, βρίσκουν τα απομεινάρια του βασιλικού στρατού που εξαφανίστηκε μαζί με τον θησαυρό. Όμως, ο Ράνταλφ, που ψάχνει κι αυτός τον θησαυρό μαζί με έναν στρατό ανταρτών, τους στήνει ενέδρα. Όταν ελευθερώνονται, η επόμενη στάση τους είναι το Ντουμπάι όπου δημοπρατείται το διαμάντι από την παγωμένη σπηλιά. Μετά από πολλές δολοπλοκίες και καταδιώξεις, ο Τζακ και η ομάδα του ταξιδεύει στην Ινδία, για να χρησιμοποιήσει το διαμάντι ώστε να ξεκλειδώσει τον θησαυρό.

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Ααρίφ Ράχμαν, Σόνου Σοντ, Πολ Φίλιπ Κλαρκ, Έρικ Τσανγκ.

* Star, Σάββατο 16/7, στις 21:00

«Η Θεία μου η Χίπισσα» (1970) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η κυρά-Λένη, χήρα, που σπουδάζει την κόρη της στην Αμερική, εργάζεται ως καθαρίστρια σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο, όπου έχει κερδίσει τη συμπάθεια του Στέφανου, ενός πλούσιου νεαρού ενοίκου του. Η κόρη της, Κάθριν, δεν ξέρει την αλήθεια για την οικονομική κατάσταση της μητέρας της.

Όταν φτάνει η κόρη της μαζί με τον χίπι μνηστήρα της, Τζόνι και τον πάμπλουτο ελληνοαμερικανό πατέρα του Πιτ, ο Στέφανος βοηθά την κυρά – Λένη να κρατήσει τα προσχήματα: τη ντύνει μεγαλοκυρία, της νοικιάζει μια σουίτα και αυτή αρχίζει να κυκλοφορεί στους χώρους του ξενοδοχείου με τον αέρα αρχόντισσας, ενώ ο ίδιος τη συνοδεύει, παριστάνοντας τον ανιψιό της. Η Ελένη, ο Στέφανος και ο Πιτ αναζητούν τον Τζόνι και την Κάθριν στα Μάταλα, όπου κατέφυγαν αποφασισμένοι να ζήσουν χωρίς τα λεφτά των γονιών τους.

Όταν φτάνουν όμως εκεί, μετά από μεγάλες περιπέτειες, ανακαλύπτουν ότι το ζευγάρι έχει χωρίσει. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, η κυρά-Λένη λέει την αλήθεια στην κόρη της αλλά δέχεται μια αναπάντεχη κληρονομιά από τον μακαρίτη άντρα της. Στο τέλος, ο Στέφανος, που έχει ερωτευθεί την Κάθριν, την κάνει γυναίκα του ενώ η κυρά-Λένη αποδέχεται την πρόταση γάμου του Πιτ…

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Ανδρέας Μπάρκουλης, Νόρα Βαλσάμη, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Βασίλης Τσιβιλίκας

*Alpha Σάββατο 16/7, στις 21:30

«Ο Γαμπρός μου ο Δικηγόρος» (1962) σκηνοθεσία Ορέστης Λάσκος

Ελληνική Ταινία Κομεντί – Ένας παραδοσιακός μπαρμπέρης, ο Μελέτης Καψομανώλης, που θέλει να παντρέψει την κόρη του με επιστήμονα, νομίζει ότι βρίσκει τον κατάλληλο γαμπρό στο πρόσωπο ενός ασκούμενου δικηγόρου, του Μικέ Λογαρά.

Εκείνος, παρ’ όλο που είναι τέσσερα χρόνια παντρεμένος με τη Βιολέτα, δέχεται να κάνει γυναίκα του την γλυκιά Αργυρώ. Όταν ο Μελέτης ανακαλύπτει ότι ο γαμπρός είναι ένας ακόλαστος με επίσημη σύζυγο, επίσημη μνηστή και ανεπίσημη φιλενάδα, την Καλλιόπη, οργίζεται κι αποφασίζει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Αναλαμβάνει δράση και τα καταφέρνει, πείθοντας τη Βιολέτα να ξεχάσει τον άπιστο προικοθήρα μνηστήρα της, βέβαια για χάρη της ευτυχίας της δικής του κόρης.

Παίζουν: Νίκος Σταυρίδης, Γιάννης Γκιωνάκης, Μπεάτα Ασημακοπούλου.

*Mega, Σάββατο 16/7, στις 22:00

«Τζέιμς Μποντ: Το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει» (1997) σκηνοθεσία Ρότζερ Σπότισγουντ

Περιπέτεια – Ο μεγιστάνας Elliot Carver ελέγχει μια πλειάδα μέσων μαζικής ενημέρωσης σε όλα τα σημεία της Γης. Με ένα μεθοδευμένο σχέδιο προσπαθεί να προκαλέσει πόλεμο μεταξύ Κίνας και Αγγλίας ώστε να επεκτείνει την επιρροή του. Όμως ο Bond μαζί με μια ικανή Κινέζα πράκτορα, θα βρεθεί στα ίχνη του Carver.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Τζόναθαν Πράις, Τέρι Χάτσερ, Μισέλ Γιέο, Τζούντι Ντεντς, Τζον Ντον Μπέικερ

* Star, Σάββατο 16/7, στις 23:15

«Winchester: Το σπίτι των φαντασμάτων» (2018) σκηνοθεσία  Μάικλ Σπίριγκ, Πίτερ Σπίριγκ

Τρόμου – Σε μια απομονωμένη περιοχή 50 μίλια έξω από το Σαν Φρανσίσκο βρίσκεται η έπαυλη Winchester, το πιο στοιχειωμένο σπίτι στον κόσμο, χτισμένη το 1884.

Κατασκευαζόταν με μανιώδεις ρυθμούς, ολημερίς και ολονυχτίς για δεκαετίες, υπό τις οδηγίες της Σάρα Ουίντσεστερ (Έλεν Μίρεν): έχει επτά ορόφους και εκατοντάδες δωμάτια, διαδρόμους που δεν οδηγούν πουθενά και πόρτες πίσω από τις οποίες κρύβεται τοίχος, σαράντα επτά τζάκια, δύο χιλιάδες καταπακτές, αετώματα, πυργίσκους, αυλές, υαλογραφήματα με αποσπάσματα από σεξπηρικά έργα: «Οι ίδιες αυτές σκέψεις κατοικούν τον μικρό τούτο κόσμο».

Η ιδιοκτήτριά της έπαυλης ήταν η Σάρα Γουίντσεστερ, χήρα και κληρονόμος του Γουίλιαμ Γουίντσεστερ, διάσημου κατασκευαστή όπλων της εποχής και εμπνευστή της ομώνυμης, αυτόματης καραμπίνας.

Στον υπόλοιπο κόσμο μοιάζει με τερατώδες μνημείο που συμβολίζει την τρέλα μιας διαταραγμένης γυναίκας. Όμως η Σάρα δεν το έχτισε για τον εαυτό της, την ανιψιά της (Σάρα Σνουκ) ή τον εκκεντρικό γιατρό Έρικ Πράις (Τζέισον Κλαρκ), τον οποίο έχει καλέσει στο σπίτι, αλλά το δημιούργησε ως καταφύγιο ή τόπο περιορισμού των φαντασμάτων όσων έπεσαν θύματα του θανάσιμου όπλου.

Το έχτισε για να αντιμετωπίσει το ακατανόητο: θύμα ή θύτης, εκατοντάδες πνεύματα που διψούν για εκδίκηση, μερικά καλά και μερικά κακά, φυλακίστηκαν στο άσυλο αυτό και εκείνη ήταν η δεσμοφύλακάς τους. Και το πιο τρομακτικό πνεύμα όλων θέλει να κάνει την Σάρα μία από αυτούς…

Παίζουν: Ελεν Μίρεν, Τζέισον Κλαρκ, Σάρα Σνουκ, Εμ Γουάιζμαν, Αλανα Φαγκαν.

* Open, Σάββατο 16/7, στις 23:15

«Straight story» (2006) σκηνοθεσία Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Έφη Μουρίκη

Ελληνική Ταινία Κομεντί – *O Γιάννης και η Σοφία είναι δύο νέοι που έχουν την ατυχία να ερωτευτεί ο ένας τον άλλον! Οι γονείς τους παθαίνουν πολλαπλά εγκεφαλικά στο άκουσμα αυτής της σχέσης, οι γείτονες αλλάζουν πεζοδρόμιο, οι «μεγαλύτεροι» απαιτούν το κλείσιμο των μπαρ όπου συχνάζουν και όλη η κοινωνία θέλει να ξεφορτωθεί αυτούς και τους ομοίους τους.

Γιατί όμως αυτή η σχέση αντιμετωπίζεται σαν έγκλημα; Ποιο είναι το κουσούρι της;

Ότι είναι στρέιτ! Ο Γιάννης και η Σοφία είχαν την κακή τύχη να γεννηθούν σ’ έναν κόσμο, όπου το φυσιολογικό είναι να ερωτεύονται, να παντρεύονται και να κάνουν οικογένειες μόνο άτομα του ίδιου φύλου, και όποιος ισχυριστεί ότι τα ετερώνυμα έλκονται, μπαίνει σε μαύρη λίστα!

Σε έναν κόσμο που σχεδόν όλοι είναι γκέι και οι οικογένειες αποτελούνται μόνο από μπαμπάδες ή από μαμάδες, θα ξεκινήσουν πολλά ευτράπελα με σκοπό τον χωρισμό αυτής της «απαράδεκτης», για την κοινωνία, σχέσης δύο ανθρώπων διαφορετικού φύλου.

Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Άνθιμος Ανανιάδης, Καννελίνα Μενούτη, Μένη Κωνσταντινίδου, Αλέκος Συσσοβίτης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Θοδωρής Αθερίδης.

*Alpha, Σάββατο 16/7, στις 23:30

«Νυχτερινός Ανταποκριτής» (2014) σκηνοθεσία Νταν Γκίλροϊ

θρίλερ – Απελπισμένος μικροαπατεώνας, ο Λου Μπλουμ γίνεται μάρτυς ενός αυτοκινητικού ατυχήματος και ανακαλύπτει το μαγικό κόσμο του τηλεοπτικού ρεπορτάζ. Με το θράσος, την ευρηματικότητά του και τη βοήθεια μιας αρχισυντάκτριας ειδήσεων, θα αναδειχτεί πολύ σύντομα, με μια σειρά αιματοβαμμένων αποκλειστικοτήτων, σε περιζήτητο ανταποκριτή του νυχτερινού Λος Άντζελες. Ώσπου η σπουδαιότερη από όλες θα απαιτήσει το υψηλό τίμημά της.

Παίζουν: Τζέικ Τζίλενχαλ Ρενέ Ρούσο Μπιλ Πάξτον Ριζ Άχμεντ.

*ΕΡΤ1 Σάββατο 16/7, στις 00:15

«Αόρατη Κλωστή» (2017) σκηνοθεσία Πολ Τόμας Αντερσον

Δραματική, ρομαντική – Στο μεταπολεμικό Λονδίνο της δεκαετίας του ’50 ο σχεδιαστής ρούχων Ρέινολντς Γούντκοκ (Ντάνιελ Ντέι Λούις) και η αδερφή του, Σίριλ (Λέσλι Μάνβιλ) κυριαρχούν στο χώρο της βρετανικής υψηλής ραπτικής, ντύνοντας μέλη βασιλικών οικογενειών, αστέρες του κινηματογράφου και εκπροσώπους της ανώτατης κοινωνικής τάξης.

Παράλληλα, πλήθος γυναικών μπαίνουν εφήμερα στη ζωή του ιδιόρρυθμου Ρέινολντς, ενσαρκώνοντας τις κατά διαστήματα μούσες του και σταδιακά παραχωρούν τη θέση τους στις επόμενες, που θα έχουν ανάλογη τύχη.

Η μόνη σταθερή γυναίκα στη ζωή του Ρέινολντς είναι η αδερφή του μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει, τυχαία, μια νεαρή γυναίκα, την Άλμα, η οποία γίνεται ερωμένη και μούσα του.

Από τη στιγμή που ερωτεύεται και παραδίδεται στην Άλμα συνειδητοποιεί πως διασαλεύεται η απόλυτα ελεγχόμενη και προγραμματισμένη στην παραμικρή λεπτομέρεια ζωή του, και κάτι τέτοιο τον τρομοκρατεί.

Η απρόσμενη αυτή ερωτική σχέση έρχεται να μεταμορφώσει και τους δύο, αλλά και την ίδια την ερωτική τους σχέση.

Παίζουν: Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Λέσλι Μάνβιλ, Βίκι Κριπς.

*Ant1 Σάββατο 16/7, στις 00:30

«Το Σπίτι που Έχτισε ο Τζακ» (2018) σκηνοθεσία Λαρς φον Τρίερ

Τρόμου – ΗΠΑ, δεκαετία του ’70. Παρακολουθούμε τον εξαιρετικά ευφυή Τζακ για ένα διάστημα 12 ετών και γινόμαστε «αυτόπτες μάρτυρες» των πέντε δολοφονιών-οροσήμων που διέπραξε, οι οποίες καθόρισαν την εξέλιξή του ως κατά συρροή δολοφόνο. Βλέπουμε τα τεκταινόμενα από την οπτική γωνία του Τζακ. Ενός ανθρώπου που ισχυρίζεται πως από μόνη της, κάθε δολοφονία είναι ένα έργο τέχνης.

Καθώς η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη του και τον πλησιάζει, ο Τζακ παίρνει ολοένα και μεγαλύτερα ρίσκα, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει το απόλυτο έργο τέχνης.

Στην πορεία ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις περιγραφές του Τζακ για την προσωπική του κατάσταση, τα προβλήματα και τις σκέψεις του, μέσα από μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Μια συζήτηση η οποία λαμβάνει χώρα περιοδικά με τον αγνώστων λοιπών στοιχείων Βερτζ – ένα γκροτέσκο μείγμα σοφίας που αναμιγνύεται με μια σχεδόν παιδική αυτολύπηση και ψυχοπαθητικές εξηγήσεις.

«Το σπίτι που έχτισε ο Τζακ» είναι μια σκοτεινή και μοχθηρή ιστορία, η οποία όμως παρουσιάζεται μέσα από μια φιλοσοφική και περιστασιακά χιουμοριστική παραβολή.

Παίζουν: Ματ Ντίλον, Μπρούνο Γκανς, Ούμα Θέρμαν, Ράιλι Κίο.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 16/7, στις 01:00

«Αυτό που Θέλουν οι Άντρες» (2019) σκηνοθεσία Άνταμ Σανκμαν

Κομεντί Ρομαντική Φαντασίας – Πριν 22 χρόνια ο Μελ Γκίμπσον στο What Women want βρήκε την απάντηση σε αυτό που θέλουν οι γυναίκες. Τώρα σε ένα αντεστραμμένο remake, η Ταράζι Χένσον έρχεται να μας εξηγήσει Αυτό που θέλουν οι Άντρες αφού και εκείνη με ένα μυστηριώδη τρόπο αρχίζει να ακούει τις σκέψεις των ανδρών.

Αυτή η “υπερδύναμη” της Άλι Ντέιβις (Τάρατζι Π. Χένσον) έρχεται την κατάλληλη στιγμή αφού μόλις έχασε μία προαγωγή στην εταιρεία που δουλεύει, ακριβώς επειδή είναι γυναίκα και Αφροαμερικανίδα. Η Άλι είναι μια σκληρά εργαζόμενη και ικανή μάνατζερ αθλητών, αλλά δυστυχώς είναι η μοναδική γυναίκα στον τομέα με αποτέλεσμα να παραγκωνίζεται συνεχώς από τους άνδρες συναδέλφους της.

Μετά από μια τρελή νύχτα με τις φίλες της, αποκτά την απίστευτη ικανότητα να ακούει τις σκέψεις των αντρών. Απόλυτα ικανοποιημένη με αυτό, η Άλι θα μετατρέψει το χάρισμα σε πολεμική μηχανή και βάζει στόχο να ξεπεράσει τους συναδέλφους της, στην προσπάθεια να υπογράψει με εκείνη ο επόμενος σούπερ σταρ του μπάσκετ.

Θα φτάσει όμως στα όρια, αφού με το νέο της χάρισμα σπέρνει τον πανικό και καταλήγει να απομακρύνει ακόμα και τις λίγες αγαπημένες της φίλες.

Παίζουν: Ταράζι Π. Χένσον, ‘Άλντις Χιτζ, Τρέισι Μόργκαν, Τζος Μπρενερ, Μαξ Γκρινφιλντ, Κέλαν Λουτζ.

*Ant1, Σάββατο 16/7, στις 01:15

«Η Πρόταση» (2009) σκηνοθεσία Αν Φλέτσερ

Αισθηματική κομεντί – Όταν η Μάργκαρετ Τέιτ, ακριβοπληρωμένο στέλεχος σε εκδοτικό οίκο, κινδυνεύει να χάσει την άδεια παραμονής της στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να “επαναπατριστεί” στον Καναδά, αποφασίζει μέσα στην απόγνωσή της να δηλώσει αρραβωνιασμένη με τον Άντριου, τον ανυποψίαστο βοηθό της, τον οποίο ταλαιπωρεί καθημερινά για χρόνια.

Ο Άντριου δέχεται να συμμετάσχει στην απάτη, υπό την προϋπόθεση ότι θα επισκεφθούν το πατρικό του στην Αλάσκα, αφού η Μάργκαρετ θα πρέπει να γνωρίσει τα ιδιότροπα «πεθερικά» της. Σαν να μην της έφταναν λοιπόν οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει, τα νέα –ξεκαρδιστικά- εμπόδια που θα προκύψουν, θα βγάλουν τη Μάργκαρετ όχι μόνο έξω από τα νερά της, αλλά και εκτός εαυτού. Όταν πίσω από την αδιαφορία και την περιφρόνηση κρύβεται ο έρωτας, το μόνο που χρειάζεται για να βγει στην επιφάνεια είναι μια μικρή αφορμή.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Ράιαν Ρέινολντς, Μαίρη Στίνμπεργκεν, Μπέτι Γουάιτ.

*Alpha, Σάββατο 16/7, στις 01:30

«Δουνκέρκη» (2017) σκηνοθεσία Κρίστοφερν Νόλαν

Πολεμικό – Με φόντο την τεταμένη πολεμική ατμόσφαιρα, το συμπαγές σκοτάδι που απλώνεται πάνω από κάθε εμπόλεμη ζώνη και τον φόβο στο βλέμμα των στρατιωτών, ο Christopher Nolan αφηγείται μια από τις πιο μαύρες σελίδες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η μάχη της Δουνκέρκης αφορά την σύγκρουση ανάμεσα στις δυνάμεις της Ναζιστικής Γερμανίας και των στρατευμάτων της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Βελγίου, στα πλαίσια Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι δυνάμεις του Χίτλερ περικύκλωσαν τα συμμαχικά στρατεύματα με αποτέλεσμα άλλοι να εγκαταλείψουν, άλλοι να συλληφθούν αιχμάλωτοι και εκατοντάδες να πεθάνουν. Συνολικά έγινε κατορθωτό να διαφύγουν 338.226 στρατιώτες και διασώθηκαν φθάνοντας στην Αγγλία μέσω θαλάσσης.Οι Γάλλοι που απέμειναν ένιωσαν εγκαταλελειμμένοι, τόσο από τους Βρετανούς που αποχώρησαν, όσο και από τους Βέλγους που παραδόθηκαν.

Παίζουν: Φιόν Γουάιτχεντ, Τομ Γκλιν-Κάρνι, Τζακ Λόουντεν, Χάρι Στάιλς, Ανιουρίν Μπαρνάρντ, Τζέιμς Ντ’Αρσι, Μπάρι Κέογκαν, Κένεθ Μπράνα. 

*Star, Σάββατο 16/7, στις 01:45

«Prisoners» (2013) σκηνοθεσία Ντένις Βιλνέβ

Δραματική Μυστηρίου – Είναι μια κρύα, συννεφιασμένη ημέρα των Ευχαριστιών σε ένα μικρό προάστιο της Πενσυλβάνια.

Σε μία πόλη, όπου τα παιδιά κάνουν ποδήλατο ξέγνοιαστα και παίζουν στους δρόμους κάθε μέρα. Η οικογένεια Ντόβερ (Χιου Τζακμαν & Μαρία Μπέλο) έχει καλέσει μερικούς φίλους και γείτονες για να φάνε όλοι μαζί.

Όλα κυλούν όμορφα και ήρεμα μέχρι τη στιγμή, που τα δύο κορίτσια των οικογενειών – μόλις έξι και επτά ετών αντίστοιχα – θα εξαφανιστούν μυστηριωδώς.

Ο ντετέκτιβ Λόκι (Τζακ Τζιλενχααλ) που έχει αναλάβει την υπόθεση, συλλαμβάνει έναν νεαρό τον Άλεξ Τζόουνς (Πωλ Ντάνο) ως ένοχο απαγωγής. Σύντομα όμως τον αφήνουν ελεύθερο λόγω της διανοητικής του κατάστασης. Αυτό οδηγεί τον Κέλερ Ντόβερ να πάρει το νόμο στα χέρια του

Παίζουν: Χιού Τζάκμαν, Τζέικ Τζίλενχαλ, Βαϊόλα Ντέιβις.

*Mega, Σάββατο 16/7, στις 02:00

«Oldboy» (2003) σκηνοθεσία Παρκ Τσαν-γουκ

Δράσης Μυστηρίου – Η πλοκή της ταινίας Oldboy (Oldeuboi – 2003) επικεντρώνεται στην ιστορία του Oh Dae-su, ο οποίος είναι φυλακισμένος σε ένα κελί, το οποίο μοιάζει με δωμάτιο ξενοδοχείου. Εκεί βρισκόταν επί 15 έτη, χωρίς να ξέρει την ταυτότητα των απαγωγέων του, μα ούτε και τα κίνητρα τους. Όταν πια καταφέρνει να ελευθερωθεί, ο πρωταγωνιστής βρίσκει τον εαυτό του εγκλωβισμένο σε ένα δίκτυο ο σκευωριών και βίας. Στο ταξίδι του για εκδίκηση θα γνωρίσει τη νεαρή Μι-ντο.

Παίζουν: Κανγκ Χιε Τζονγκ, Γιου τζι Τάε, Τζιν σεο Γιουν, Κιμ Σουγιουν, Γιου Γέον Σέοκ, Ο Νταλ Σου.

*Open, Σάββατο 16/7, στις 02:15