ΠΑΣΠ Καστοριάς: “Κύριε Υφυπουργέ, ντροπή σου”

Το σημερινό αφήγημα σχετικά με την εξέγερση του Πολυτεχνείου του κύριου Συρίγου αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ, ντροπή για τον ίδιο, ντροπή για το κόμμα που εκπροσωπεί, ντροπή για την ίδια τη βουλή και τη Δημοκρατία μας.

Ένα αφήγημα που στην πραγματικότητα επιχειρεί να «ξεπλύνει» την χούντα σχετικά με το έγκλημα της Κύπρου και να ενοχοποιήσει τους εξεγερμένους φοιτητές, ένα αφήγημα που στην πραγματικότητα βασίζεται σε υποθέσεις και «ΕΑΝ» όπως είπε και ο ίδιος. Δυστυχώς όμως για τον ίδιο και τους ομοίους του που επιχειρούν να ξαναγράψουν την ιστορία, αυτή έχει γραφτεί με αίμα και δεν ξεγράφεται.

Τους ενοχλεί τόσο η εξέγερση του Πολυτεχνείου, διότι στην μνήμη και στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας είναι η κορυφαία στιγμή του αντιδικτατορικού αγώνα. Διότι ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να συγκινεί, να εμπνέει, να ενώνει, να αποτελεί ένα ταυτοτικό στοιχείο της Ελληνικής νεολαίας. Τους ενοχλεί ακόμη περισσότερο όμως η ιδέα της μαζικής πολιτικοποιημένης αντίστασης σήμερα.

Ως Π.Α.Σ.Π. όντας πλήρως ταυτισμένη με την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 έχουμε βαθιά υποχρέωση απέναντι σε αυτούς που με το αίμα τους μας χάρισαν την ελευθερία, να διαφυλάττουμε την ιστορική αλήθεια και να αγωνιζόμαστε διαρκώς για ψωμί, παιδεία, ελευθερία.

Ούτε ο Συρίγος, ούτε η ΝΔ, ούτε κανείς άλλος μπορεί να αναμετρηθεί με το γεγονός, την διαχρονική πραγματικότητα και την ιστορική αλήθεια του Πολυτεχνείου, για αυτό και καταφεύγουν σε κατασκευές αφηγημάτων, παραχαράξεις κ.λπ.

Δυστυχώς.