8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Cruise» (2018) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σίγκελ

Αισθηματική ταινία δράσης – Ο Τζίο Φορτουνάτο είναι ένας Ιταλοαμερικανός γοητευτικός εργάτης από μια φτωχογειτονιά της Νέας Υόρκης. Προσκολλημένος στην αγάπη του για τα γρήγορα αυτοκίνητα της δεκαετίας του ΄80 και τις περιστασιακές σχέσεις , περνά τον χρόνο του χωρίς σκοπό, μέχρι που στο δρόμο του συναντά μία καλλονή της κοινότητας. Εκείνος αποφασίζει να γυρίσει το τιμόνι της ζωής του και να ζήσει τον έρωτά του μαζί της, εκείνη όμως δεν είναι σίγουρη ότι θέλει να τον ακολουθήσει.

Παίζουν: Σπένσερ Μπόλντμαν, Έμιλι Ραταϊκόφσκι, Νόουα Ρόμπινς, Τζίνο Γκαφαρέλι, Σεμπάστιαν Μανισάλκο.

*Open, Τετάρτη 20/07 στις 21:00

«Όλα για τη Δόξα» (2017) σκηνοθεσία Γιάνους Μετζ

Βιογραφική – Καλοκαίρι 1980. Το πιο βροχερό καλοκαίρι εδώ και δεκαετίες, δεν αποτρέπει δεκάδες χιλιάδες θεατές, από το να φτάσουν στο κεντρικό γήπεδο του Γουίμπλεντον, για να δουν τον νούμερο ένα παίκτη τένις παγκοσμίως, τον Σουηδό Μπγιορν Μποργκ, να κατακτά τον πέμπτο του τίτλο. Λίγοι, όμως, γνωρίζουν τι συμβαίνει πίσω από τους προβολείς: μόλις 24 χρονών, ο Μποργκ έχει φτάσει στα όριά του.

Είναι εξαντλημένος σωματικά, εξουθενωμένος ψυχολογικά και υποφέρει από φοβερό στρες, λόγω της πίεσης που υφίσταται ως ο πρωταθλητής, που πρέπει διαρκώς να αποδεικνύει γιατί θεωρείται ο κορυφαίος του κόσμου.

Απέναντί του στέκεται ο 20χρονος Τζον ΜακΕνρό που θα προσπαθήσει να τον αντικαταστήσει στο θρόνο του Γουίμπλεντον. Ο ΜακΕνρό φαίνεται να είναι ό,τι δεν είναι ο, διάσημος για την ψυχραιμία και αυτοκυριαρχία του, Μπιορκ: οξύθυμος, φωνακλάς και αναιδής προς διαιτητές, δημοσιογράφους και κάθε είδους θεσμό.
Όμως, δεν είναι όλα όπως φαίνονται και οι δύο αντίπαλοι θα συνειδητοποιήσουν ότι, ο μόνος άνθρωπος ικανός να καταλάβει τι περνούν εκείνη την στιγμή, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός τους: ο άνθρωπος που αντικρίζουν στην άλλη πλευρά του γηπέδου.

Παίζουν: Σβέριρ Γκούντνασον, Σάια ΛαΜπεφ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 20/07 στις 22:00

«Ου Φονεύσεις» (2008) σκηνοθεσία Τζον Άβνετ

Αστυνομική Μυστηρίου – Μετά από 30 χρόνια στους δρόμους της Νέας Υόρκης, ο Τερκ και ο συνεργάτης του, Ρούστερ, είναι δύο από τους πιο έμπειρους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης.

Ενώ θα έπρεπε να σχεδιάζουν τη σύνταξή τους καλούνται να αναλάβουν τη μυστηριώδη δολοφονία ενός διαβόητου προαγωγού. Το έγκλημα δείχνει να συνδέεται με μια υπόθεση που οι δυο ντετέκτιβ είχαν διαλευκάνει πολλά χρόνια πριν.

Κοινό στοιχείο και στις δύο υποθέσεις ένα τετράστιχο στον τόπο του εγκλήματος που προσπαθεί να αιτιολογήσει την ενέργεια του δράστη. Σύντομα όμως νέες δολοφονίες θα πείσουν τις αρχές πως απέναντί τους βρίσκεται ένας κατά συρροήν δολοφόνος που θεωρεί ότι αποδίδει δικαιοσύνη με τις πράξεις του, σκοτώνοντας κακοποιούς που γλίτωσαν από αστυνόμους και δικαστές.

Το ερώτημα που μοιάζει όλο και πιο βασανιστικό είναι αν, τελικά, πριν από χρόνια οι δύο ντετέκτιβ είχαν συλλάβει τον πραγματικό ένοχο.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο, Κάρλα Γκουτζίνο, Τζον Λεγκιζάμο, 50 Cent, Ντόνι Γουόλμπεργκ, Τρίλμπι Γκλόβερ.

*Star, Τετάρτη 20/07 στις 22:00

«Cop Land» (1997) σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ

Αστυνομικό δράμα – Ο Συλβέστερ Σταλόνε είναι ο Φρέντι Χέρφλιν, σερίφης μιας κοινότητας του Νιού Τζέρσεϊ, του Γκάρισον. Αρχίζει να ανακαλύπτει σταδιακά, ότι η περιοχή συγκεντρώνει αρκετού αξιωματικούς από το αστυνομικά τμήματα της Νέας Υόρκης που εγκαθίστανται με τις οικογένειές τους. Ο ίδιος τους σέβεται όλους και έχει μυθοποιήσει τους αστυνομικούς αφού ο ίδιος δεν μπορεί να γίνει λόγω του ότι είναι κωφός από το ένα αυτί του.

Έχει καταλάβει βέβαια ότι πρόκειται για μια «βιτρίνα» πίσω από την οποία κυριαρχεί το έγκλημα και η διαφθορά, αλλά εθελοτυφλεί αφού κανείς τους δεν αναγνωρίζει την εξουσία του. Συνεχίζει και ανέχεται την κατάσταση χωρίς να μπορεί να κάνει και πολλά για να τα αντιμετωπίσει, ακόμη και όταν ο ανακριτής εσωτερικών υποθέσεων ζητά τη βοήθειά του…

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ρέι Λιότα, Ζανίν Γκαροφάλο, Αναμπέλα Σιόρα.

*Open, Τετάρτη 20/07 στις 23:00

«Ζωντανή Μετάδοση: The Truman Show» (1998) σκηνοθεσία Πίτερ Γουίαρ

Δραματική κομεντί – Ο Τρούμαν είναι ένας καθημερινός άνθρωπος, που απολαμβάνει μια γαλήνια ζωή σε μια ήρεμη επαρχιακή πόλη. Εργάζεται σε ασφαλιστική εταιρία, επιστρέφει σπίτι στην καλοσυνάτη σύζυγό του και οι σχέσεις του με τους γείτονές του είναι άψογες. Όμως τώρα τελευταία, ο Τρούμαν δεν είναι και τόσο ευτυχισμένος. Επιθυμεί διακαώς να αφήσει τη «φωλιά του» και να γνωρίσει τον κόσμο. Όταν ξαφνικά το επιχειρεί, τα πάντα θα ανατραπούν, καθώς ο Τρούμαν θα συνειδητοποιήσει πως η ζωή του δεν είναι και τόσο… «αληθινή» όσο νόμιζε μέχρι τώρα.

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Λόρα Λίνεϊ, Εντ Χάρις, Νόα Έμμεριχ, Νατάσα Μακ Ελόουν, Μπράιαν Ντιλέιτ, Χόλαντ Τέιλορ.

*SKAI, Τετάρτη 20/07 στις 23:00

«Τροχονόμος… Βαρβάρα» (1981) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Αχιλλέας, μένει στις Εργατικές πολυκατοικίες και μην μπορώντας να βρει δουλειά, αποφασίζει να υποδυθεί την αδελφή του, Βαρβάρα, παίρνοντας τη θέση της στη σχολή τροχονόμων. Εκεί αρχίζουν οι περιπέτειες για τον Αχιλλέα, καθώς ερωτεύεται την Κάτια ένα πλουσιοκόριτσο που πηγαίνει στη σχολή από ανία. Η «Βαρβάρα», εν τω μεταξύ γίνεται η «αγαπημένη» μαθήτρια του αφοσιωμένου εκπαιδευτή της σχολής και τα πράγματα περιπλέκονται για τον Αχιλλέα που έχει εγκλωβιστεί στο ρόλο της Βαρβάρας.

Παίζουν: Γιάννης Γκιωνάκης, Στάθης Ψάλτης, Τζένη Ζαχαροπούλου, Μαρί Καραβία, Μαρία Ανδριώτου, Μάκης Δεμίρη, Λευτέρης Γυφτόπουλος, Μίμης Φωτόπουλος.

*Alpha, Τετάρτη 20/07 στις 23:40

«Φωτιά στις Κάνες μας» (2016) σκηνοθεσία Μπέν Ουάτλι

Αστυνομική Δράσης Κωμωδία – Σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη της Βοστόνης στα τέλη της δεκαετίας του ’70, η Τζαστίν (Μπρι Λάρσον) είναι ο μεσάζοντας για μια συνάντηση σε απομονωμένη αποθήκη ανάμεσα στους Ιρλανδούς με αρχηγό τον Κρις (Κίλιαν Μέρφι) και μια συμμορία υπό την αρχηγία του Βέρνον (Σάρλτο Κόπλεϊ), και του Ορντ (Άρμι Χαμερ).

Στη συναλλαγή όμως θα πάνε όλα στραβά και τα δυο στρατόπεδα θα αρχίσουν να ανταλλάσσουν απειλές και σφαίρες μέχρι τελικής εξόντωσης.

Παίζουν: Μπρι Λάρσον, Άρμι Χάμερ, Κίλιαν Μέρφι, Πάτρικ Μπέρτζιν, Νόα Τέιλορ, Τζακ Ρέινορ, Σάρλτο Κόπλεϊ, Ενζο Σιλέντι.

*Mega, Τετάρτη 20/07 στις 01:40

«Τα Παλιόπαιδα» (2019) σκηνοθεσία Άντονι Μαρτσιάνο

Κωμωδία – Ο Τομά και η Λολά αποφασίζουν να αρραβωνιαστούν και επισκέπτονται τους γονείς της, τον Ζιλμπέρ και τη Σουζάν, ώστε να γνωριστούν.

Ο Ζιλμπέρ όμως δεν είναι η κλασική περίπτωση πεθερού.

Απογοητευμένος από τη συμβατική, οικογενειακή ζωή και βιώνοντας μια έντονη κρίση μέσης ηλικίας, προσπαθεί να πείσει τον μελλοντικό γαμπρό του να μην κάνει το ίδιο μοιραίο λάθος με εκείνον.

Ο Τομά και ο Ζιλμπέρ αποφασίζουν να ζήσουν την απόλυτη περιπέτεια, αναζητώντας  την ελευθερία και την ανεμελιά, αλλά με τι κόστος;

Παίζουν: Αλέν Σαμπά, Μαξ Μπουμπλί, Σαντρίν Κιμπερλέν, Μελανί Μπερνιέ.

*Star, Τετάρτη 20/07 στις 02:15