Τι συνέβη με τον νεαρό που αποδοκίμασε τον Κ. Μητσοτάκη στη Σιάτιστα

Από ένα απρόοπτο περιστατικό συνοδεύτηκε η παρουσία, το απόγευμα της Δευτέρας, στη Σιάτιστα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την κηδεία του μεγάλου ευεργέτη Νικόλαου Παπαγεωργίου.

Ένας νεαρός, περίπου 25 ετών, μετά το πέρας της νεκρώσιμης ακολουθίας και παρά το όλο πένθιμο κλίμα, αποδοκίμασε και με υβριστικό χαρακτηρισμό τον πρωθυπουργό, για να απομακρυνθεί άμεσα και διακριτικά, χωρίς ακρότητες, από άντρες της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας Κοζάνης.

Όπως αναφέρει το Kozanimedia, ο εν λόγω νεαρός (25-26 ετών) ονομάζεται Νικόλαος Λεζγίδης και είναι κάτοικος Σιάτιστας, με καταγωγή από την Πτολεμαΐδα, ενώ προχώρησε στην εν λόγω αποδοκιμασία μιλώντας για την κρίση στη γούνα και την απολιγνιτοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας.

Είχε επαναλάβει ανάλογη κίνηση το 2018, όταν είχε αποδοκιμάσει τον τότε βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Θέμη Μουμουλίδη, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ φέρεται να ανήκει γενικά στον λεγόμενο “εθνικιστικό” χώρο.

Αμέσως μετά την απομάκρυνσή του από το χώρο πέριξ του Ι.Μ.Ν. Αγίου Δημητρίου, ο εν λόγω άντρας προσήχθη από την Ελληνική Αστυνομία και κρατήθηκε για κάποιο χρονικό διάστημα στο Α.Τ. Σιάτιστας, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, καθώς, φυσικά, ο πρωθυπουργός δεν κατέθεσε μήνυση σε βάρος του για τον υβριστικό χαρακτηρισμό προς το πρόσωπό του.

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο αδίκημα διώκεται μόνο κατ’ έγκληση, καθώς αυτεπάγγελτη δίωξη έχουμε μόνο για ανάλογους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο της-του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Kozanimedia