14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πολλές επιλογές για όλα τα γούστα – Το καλύτερο βράδυ Σαββάτου ξεκινάει.

«Οι Φήμες λένε» (2005) σκηνοθεσία Ρομπ Ρέινερ

Κομεντί Ρομαντική – Η Σάρα Χατινγκερ (Τζένιφερ Άνιστον) μια 30χρονη δημοσιογράφος κοινωνικών στηλών στη New York Times δεν είναι και πολύ σίγουρη ότι της αρέσει η ζωή της και σίγουρα έχει αμφιβολίες για την πρόταση γάμου που μόλις δέχτηκε.

Επιστρέφοντας στο πατρικό με τον αρραβωνιαστικό της Τζεφ Ντάλι (Μαρκ Μπάφαλο) για τον επικείμενο γάμο της αδερφής της, εμπιστεύεται στην αλλοπρόσαλλη γιαγιά της Κάθριν (Σιρλει Μακ Λέιν) όλες τις αμφιβολίες και τους προβληματισμούς της.

Εκείνη της αποκαλύπτει ένα καλά κρυμμένο οικογενειακό μυστικό που αφορά την μητέρα, τον πατέρα της, τον συμμαθητή τους Μπο (Κέβιν Κόσνερ) και τις φήμες που θέλουν την οικογένεια να είναι η έμπνευση για το μυθιστόρημα και την ταινία” Ο Πρωτάρης”.

Αστείες καταστάσεις και συνειρμοί για την κανονικότητα της οικογένειας θα φέρουν τα πάνω κάτω, μέχρι να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια!

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Τζένιφερ Άνιστον, Σίρλει Μακλέιν, Μίνα Σουβάρι.

*Open, Σάββατο 23/07 στις 21:00

«Θεέ μου, τι σου κάναμε;» (2014) σκηνοθεσία Φιλίπ Ντε Σοβερόν

Κωμωδία – Ο Κλοντ και η Μαρί Βερνέιγ, είναι ένα ζευγάρι, που μεγάλωσαν τις τέσσερις κόρες τους με αυστηρές καθολικές αρχές και με την προοπτική να μεγαλώσουν ευτυχισμένες και να καταλήξουν σε έναν γάμο, ο οποίος θα εκπληρώνει το Καθολικό Γαλλικό Όνειρο.

Όμως η μοίρα θα τα φέρει έτσι, ώστε οι τρεις πρώτες, κατά τα άλλα υπέροχες κόρες των Βερνέιγ, η Ιζαμπέλ, η Οντίλ και η Σεγκολέν, να αγαπήσουν και να παντρευτούν έναν Εβραίο, έναν Ασιάτη και έναν Αραβα, αντίστοιχα. Το βάρος λοιπόν πέφτει στην αποκατάσταση της τέταρτης κόρης, της Λορ. Όταν εκείνη ανακοινώνει στους γονείς της ότι σκοπεύει να παντρευτεί με τον Καθολικό φίλο της Σαρλ, εκείνοι πετούν από τη χαρά τους. Ένας γαλλικός παραδοσιακός γάμος επιτέλους!

Η Λορ όμως έχει παραλείψει μία σημαντική λεπτομέρεια. Ο Σάρλ κατάγεται από την Αφρική. Όταν ο Κλοντ και η Μαρί καλούνται να γνωρίσουν από κοντά τον ίδιο και τη θεότρελη οικογένειά του, αντιλαμβάνονται αμέσως ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα είχαν φανταστεί…

Παίζουν: Κριστιάν Κλαβιέ, Σαντάλ Λομπί, Φρέντρικ Μπελ, Ελοντί Φοντάν.

*Star, Σάββατο 23/07 στις 21:00

«Η Γυναίκα μου Τρελλάθηκε» (1996) σκηνοθεσία Δημήτρης Νικολαΐδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Άννα και ο Μάνος είναι παντρεμένοι εδώ και είκοσι χρόνια. Ο Μάνος (Λάμπρος Κωνσταντάρας) αγαπάει βέβαια τη γυναίκα του, (Μαίρη Αρώνη) αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να ξεσκάει κάπου κάπου στα καμπαρέ, παρέα με τον φίλο του Τέλη (Άρης Μαλλιαγρός) και τη χαριτωμένη χορεύτρια Μπίλυ (Νίτσα Μαρούδα).

Η Μπίλυ είναι επίσης πελάτισσα του φίλου του Γιώργου (Γιάννης Βογιατζής), που είναι γιατρός.

Ο τελευταίος αγαπάει μεν τη γυναίκα του Γιούλη (Μέλπω Ζαρόκωστα), αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να γλυκοκοιτάζει τη Μπίλλυ.

Κάποια μέρα, όμως, η Άννα επαναστατεί και παριστάνοντας την τρελή –δηλώνει πως είναι αποφασισμένη να πληρώσει τον άνδρα της με το ίδιο νόμισμα–, κατορθώνει να τρομάξει για τα καλά τους δύο γυναικοθήρες κι έτσι να τους συνετίσει.

Παίζουν: Μαίρη Αρώνη, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Γιάννης Βογιατζής, Μέλπω Ζαρόκωστα.

*Alpha, Σάββατο 23/07 στις 21:30

«Οι Γαμπροί της Ευτυχίας » (1962) σκηνοθεσία Σωκράτης Καψάσκης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η ταινία επικεντρώνεται στα αδέλφια Ταρνιάτη (Βασίλης Αυλωνίτης & Γεωργία Βασιλειάδου), με τον Βαγγέλη να προσπαθεί να παντρέψει την Ευτυχία, η οποία αρνείται να ακολουθήσει τη μόδα της εποχής και να γίνει ποθητή, ώστε κι αυτός να μπορέσει να παντρευτεί, καθόσον είναι αρραβωνιασμένος οχτώ χρόνια με την Λίνα (Πόπη Λάζου).

Ο τελευταίος γαμπρός που ο Βαγγέλης δείχνει στην Ευτυχία είναι ο Κλεομένης (Νίκος Ρίζος), ο οποίος μετά από το ταξίδι τους στην Ύδρα ερωτεύεται την ανιψιά της οικογένειας τη Γιούλα (Έλσα Ρίζου).

Ωστόσο, την Ευτυχία, θέλει να την παντρευτεί κι ο Κούλης (Γιώργος Τσιτσόπουλος), ο οποίος νομίζει ότι κληρονομεί 120.000 λίρες.

Παίζουν: Γεωργία Βασιλειάδου, Νίκος Ρίζος, Βασίλης Αυλωνίτης, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Έλσα Ρίζου, Πόπη Λάζου.

*Mega, Σάββατο 23/07 στις 22:00

«Μαμάδες με κακή διαγωγή» (2016) σκηνοθεσία Τζον Λούκας, Σκοτ Μουρ 

Κωμωδία – Έχοντας φτάσει στα όριά της προσπαθώντας να διατηρήσει τα πάντα στην εντέλεια, μια εξαντλημένη μητέρα ενώνει τις δυνάμεις της με δύο άλλες στρεσαρισμένες μανάδες για μια αποστολή, που έχει στόχο να τις απελευθερώσει. Αποτέλεσμα; Μία γερή δόση ξέφρενης διασκέδασης, κραιπάλης και απαγορευμένων απολαύσεων, που τις φέρνει σε τροχιά σύγκρουσης με την καθώς πρέπει επικεφαλής του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων…

Παίζουν: Μίλα Κούνις, Κρίστεν Μπελ, Κάθριν Χαν, Κριστίνα Άπλγκεϊτ, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ.

*Open, Σάββατο 23/07 στις 23:00

«Ο Σημαδεμένος» (1983) σκηνοθεσία Μπράιαν Ντε Πάλμα

Δραματική – Ο Τόνι Μοντάνα, φτωχός Κουβανός μετανάστης στο Μαϊάμι, γίνεται πρωτοπαλίκαρο του μεγαλέμπορου ναρκωτικών, Φρανκ Λοπέζ. Παρόλα αυτά, δεν είναι διατεθειμένος να σταματήσει εκεί. Η γνωριμία του με την Ελβίρα, ερωμένη του Λοπέζ, ωθεί τον Τόνι να εκτοπίσει το αφεντικό του και να πάρει τη θέση του. Και ενώ η συνεργασία του με τα κολομβιανά καρτέλ εξελίσσεται ομαλά, η εξάρτησή του από την κοκαΐνη, η αλαζονεία του και ένα απρόσμενο συμβάν θα πυροδοτήσουν μια σειρά από ενέργειες που θα οδηγήσουν στην αναπόφευκτη πτώση του…

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Στίβεν Μπάουερ, Μισέλ Φάιφερ, Μέρι Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο, Ρόμπερτ Λότζια.

*Star, Σάββατο 23/07 στις 23:15

«Ένας Άλλος Κόσμος» (2015)  σκηνοθεσία Χριστόφορος Παπακαλίατης

Δράμα – Ο Φάρις είναι ένας Σύριος μετανάστης που σώζει τη φοιτήτρια Δανάη από μια ληστεία. Ο 40άρης Γιώργος, στέλεχος μεγάλης εταιρείας, βρίσκεται εγκλωβισμένος σε έναν προβληματικό γάμο, γνωρίζεται με τη Σουηδέζα Ελίζ. Η νοικοκυρά Μαρία γνωρίζει έξω από το σούπερ μάρκετ τον Σεμπάστιαν, έναν Γερμανό που εργάζεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Την ίδια στιγμή, ο χρεοκοπημένος Αντώνης έχει παραδοθεί στο τυφλό ρατσιστικό μίσος.

Παίζουν: Τζ. Κ. Σίμονς, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Αντρέα Οσβαρτ, Μηνάς Χατζησάββας, Μαρία Καβογιάννη, Νίκη Βακάλη.

*Alpha, Σάββατο 23/07 στις 23:30

«Ξαφνικά… 30» (2004) σκηνοθεσία Γκάρι Γουίνικ

Κομεντί Ρομαντική – Η 13χρονηΤζένα Ρινκ, μέσα σε μια νύχτα και μέσω μιας μαγικής ευχής, θα γίνει μια επιτυχημένη και γοητευτική γυναίκα 30 χρονών! Ξαφνικά, αποκτά όλα αυτά που πάντοτε επιθυμούσε αλλά χάνει τον καλύτερό της φίλο, Ματ. Τώρα, αυτή η ώριμη γυναίκα πρέπει να επινοήσει τη δική της μαγεία, για να βοηθήσει το «κοριτσάκι» που κρύβεται μέσα της να βρει την αληθινή αγάπη που άφησε πίσω της.

Παίζουν: Τζένιφερ Γκάρνερ, Μαρκ Ραφάλο, ‘Αντι Σέρκις, Τζούντι Γκριρ.

*Mega, Σάββατο 23/07 στις 23:50

«Το ξίφος του δράκου» (2015) σκηνοθεσία Ντάνιελ Λι

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Δύο μεγάλοι πολιτισμοί σε σύγκρουση. Αρχαία Κίνα εναντίον Ρώμης.

Φαντασμαγορικές μάχες στο Δρόμο του Μεταξιού. Όταν ο διεφθαρμένος Ρωμαίος αυτοκράτορας Τιβέριος καταφθάνει συνοδευόμενος από έναν πελώριο στρατό για να διεκδικήσει τον Δρόμο του Μεταξιού, ο Χούο Αν και η ομάδα του αποτελούμενη από εκπαιδευμένους πολεμιστές συνασπίζονται με μια επίλεκτη λεγεώνα λιποτακτών Ρωμαίων στρατιωτών με αρχηγό τον Στρατηγό Λούσιους, προκειμένου να διατηρήσουν την ευαίσθητη ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή.

Ο Χουο Αν, παγιδεύεται και γίνεται σκλάβος για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε ποτέ. Στη συνέχεια κι αφού καταφέρνει να δραπετεύσει, γνωρίζει έναν ρωμαίο στρατηγό, τον Τιβέριο, ο οποίος βρέθηκε κατά ανάγκη στην Κίνα αφού έσωσε έναν πρίγκιπα, και μαζί συνθέτουν μια αλλόκοτη συμμαχία.

Παίζουν: Τσάκι Τσαν, Τζον Κιούζακ, Άντριαν Μπρόντι, Λιν Πενγκ.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 23/07 στις 00:15

«Χωρίς Φραγμούς» (2015) σκηνοθεσία Μόρα Στίβενς

Δραματικό θρίλερ – Ο Σαμ Έλις, ένας χαρισματικός ομοσπονδιακός εισαγγελέας κι αφοσιωμένος οικογενειάρχης, όπου βλέπει την καριέρα του να εκτοξεύεται συνεχώς, φαίνεται ότι βρίσκεται καθοδόν για ανώτερο αξίωμα. Αλλά αυτό που νομίζει ότι είναι «η μία φορά» με μια συνοδό κυριών, καταλήγει σε έναν αμείλικτο σεξουαλικό καταναγκασμό. Καθώς τον περιμένει μια θέση στην αμερικανική γερουσία, ο Σαμ βρίσκεται απρόσμενα να μάχεται με τον νέο του εθισμό, που απειλεί να του καταστρέψει οικογένεια, καριέρα, ολόκληρη τη ζωή.

Παίζουν: Πάτρικ Γουίλσον , Λένα Χίντεϊ, Τζον Τσο, Νταϊάνα Άγκρον, Ρίτσαρντ Ντρέιφους.

*SKAI, Σάββατο 23/07 στις 00:45

«Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» (2013) σκηνοθεσία Ελίνα Ψύκου

Ελληνική Ταινία Δράμα – Ο Αντώνης Παρασκευάς, γνωστός δημοσιογράφος της τηλεόρασης αποφασίζει να αποχωρήσει για ένα διάστημα από τα φώτα της δημοσιότητας και πηγαίνει σε ένα ξενοδοχείο στη μέση του πουθενά, κοντά στη θάλασσα.
Είναι χειμώνας, το ξενοδοχείο είναι κλειστό, ο Αντώνης φτάνει κρυμμένος στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου κι οργανώνει την καθημερινότητά του με απλές, επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες, όσο θα κρατήσει η ηθελημένη αποχώρησή του από τον κόσμο των media και του τηλεοπτικού γίγνεσθαι, του οποίου υπήρξε βασιλιάς επί σειρά ετών.

Μοιάζει να έχει όλο το χρόνο με το μέρος του. Ώσπου στην τηλεόραση ανακοινώνεται η εξαφάνιση του γνωστού δημοσιογράφου Αντώνη Παρασκευά.
Εκεί στην ερημιά ο Αντώνης Παρασκευάς νιώθει κουρασμένος.

Νιώθει ότι χρωστάει στο κοινό του μία θεαματική επιστροφή. Κι αποφασίζει να την προσφέρει σκηνοθετώντας την απαγωγή του, μόνο και μόνο για να επιστρέψει θριαμβευτικά και με καινούριες ιδέες, ξανά στην πρώτη γραμμή της επαφής με τον κόσμο.

Μόνο που όσο ο Αντώνης Παρασκευάς παραμένει απομονωμένος, δουλεύοντας ιδέες και δοκιμάζοντας τις ικανότητές του στη μοριακή μαγειρική, οι εξελίξεις θα ξεφύγουν από το σχέδιο που είχε στο μυαλό του. Και για πρώτη φορά, ο Αντώνης Παρασκευάς δεν θα είναι στο γυαλί για να τις μεταφέρει στον κόσμο, αλλά θα βρίσκεται από την άλλη πλευρά, απλώς παρακολουθώντας τους.

Παίζουν: Χρήστος Στέργιογλου, Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος Σουξές, Θεοδώρα Τζίμου, Σύλλας Τζουμέρκας, Λένα Γιάκα, Βασίλης Δημητρούλιας.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 23/07 στις 01:00

«Αnaconda» (1997) σκηνοθεσία Λιούις Λιόσα

Περιπέτεια – Στα τροπικά “δάση της βροχής” στην Βραζιλία, σέβονται τους μύθους. Ο μύθος του Αμαζονίου είναι το μεγαλύτερο και φονικότερο φίδι στον κόσμο, το ΑΝΑΚΟΝΤΑ. ‘Ενα κινηματογραφικό συνεργείο εισέρχεται στον μυστηριώδη κόσμο του Αμαζονίου, για να γυρίσει ένα ντοκυμανταίρ για μια “αόρατη” φυλή Ινδιάνων που αντιστέκεται στον πολιτισμό. Στον δρόμο τους θα βρουν τον Σαρόν, έναν κυνηγό ο οποίος υπόσχεται να τους κατευθύνει προς τη φυλή, αν τον πάρουν μαζί. Στην πραγματικότητα, ο Σαρόν αναζητεί τον μυθικό ΑΝΑΚΟΝΤΑ και οδηγεί το συνεργείο προς μια περιπέτεια χωρίς γυρισμό. ‘Οσο πιο βαθιά μπαίνουν στην ζούγκλα του Αμαζονίου, τόσο λιγότερες γίνονται οι ελπίδες να μείνουν ζωντανοί….

Παίζουν: Γιον Βόιτ, Τζένιφερ Λοπέζ, ‘Ερικ Στολτζ, ‘Αις Κιούμ.

*Mega, Σάββατο 23/07 στις 01:50

«Dredd» (2012) σκηνοθεσία Πιτ Τράβις

Επιστημονικής Φαντασίας – Μετά από ένα πυρηνικό πόλεμο που μετέτρεψε τον πλανήτη σε ένα ραδιενεργό ερημότοπο, οι άνθρωποι επιβιώνουν σε ελάχιστες εναπομείναντες μεγαλουπόλεις, σε μεγακτήρια κατά χιλιάδες.

Σε μία από αυτές τις μεγαπόλεις, την Μέγκα Σίτι 1, ένα πελώριο τείχος την χωρίζει από την Καταραμένη Γη, αλλά και στο εσωτερικό της τα πράγματα όλο και χειροτερεύουν.
Το απόλυτο χάος κυριαρχεί και τα στατιστικά του εγκλήματος ξεπερνούν κάθε όριο. Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές, 12 σοβαρά εγκλήματα συμβαίνουν ανά ένα λεπτό μέσα στην πόλη. 17,000 εγκλήματα μέσα σε μία μονάχα μέρα…

Το νομικό σύστημα που ίσχυε πριν τον πόλεμο δεν μπορεί να λειτουργήσει σε αυτό το επίπεδο εγκληματικότητας, έτσι εφαρμόζεται ένα νέο, πιο σκληρό και πιο άμεσο όπου οι δικαστές συγκεντρώνουν εκτός από τη δικαστική εξουσία, την αστυνομική και την εκτελεστική.

Ένας από αυτούς, ο δικαστής Ντρεντ (Καρλ Ούρμπαν), ο πιο σκληρός και ο αποδοτικός αφού τα νούμερά του δείχνουν ότι ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του.
Σε αυτή την αποστολή θα επιλέξει μία νεαρή δόκιμο, την Άντερσον (Ολίβια Θερμπυ) που απέτυχε στις εξετάσεις για να γίνει δικαστής, αλλά οι ισχυρές τηλεπαθητικές της ικανότητες, την κάνουν κατάλληλη για της δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία στο σώμα.

Εκείνο όμως που αγνοούν οι δυο Δικαστές είναι ότι στο Πιτς Τρις, κουμάντο κάνει η σκληροτράχηλη βαρόνη των ναρκωτικών ‘Ma-Ma’ (Λένα Χάντλεϊ), η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα κάτσει να ανεχτεί την απρόσκλητη και ενοχλητική παρουσία των Δικαστών στο ‘Βασίλειο’ της….

Παίζουν: Καρλ Ούρμπαν, Λένα Χίντεϊ, Ολίβια Θέρλμπι.

*Open, Σάββατο 23/07 στις 02:15

«Ο Πλανήτης των Πιθήκων» (2001) σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον

Δράσης Περιπέτεια – Ο νεαρός αστροναύτης Λίο Ντέιβιντσον, ξεκινά με το σκάφος του από ένα διαστημικό σταθμό για μια αναγνωριστική αποστολή ρουτίνας.

Όταν χρειάζεται να κάνει αναγκαστική προσγείωση, βρίσκεται σε έναν παράξενο πλανήτη, όπου οι πίθηκοι κυριαρχούν εις βάρος της ανθρώπινης φυλής.

Ο Λίο θα ηγηθεί μιας ομάδας ανθρώπων-επαναστατών, διεκδικώντας να αποκτήσουν αξιοπρέπεια και ισότητα με τους πιθήκους…

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, Τιμ Ροθ, Πολ Τζιαμάτι, Κρις Κριστόφερσον.

*Star, Σάββατο 23/07 στις 02:30